Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 1234513 ... SonuncuSonuncu

Benzin Zammı İle İlgili Tüm Başlıklar

REKLAM ALANI
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    mete_han kankama katılıyorum. Aslında pek katılmam ama

Vergi sorunu çözülmedikçe, güneş enerjili motosiklet bulsalar bile güneş vergisi koyarlar. Bandrol gibi 6 ayda öderiz yine birşey değişmez. Ülke ekonomisine bağlı dolayısıyla.

Bunun için de sahtekarlıkları bırakıp, ülke için çalışmak gerekir. Bir maganda veya otopark mafyası benden zenginse çalışmak da nereye kadar etkili bilemem.
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı DARKDIAMOND adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Desinlere gidiyoruz galiba.Doğruda Mete,biliyosun başka uğraşım yok.Motosiklet sevdasınada gün geçtikçe daha çok batıyorum.Bulucaz artık bir orta yol biraderim.
    biliyorum abi...içki yok ..sigara yok...hobi yok..üstüne üstlük birde evlisin..motosiklet senin için gerçek bir çıkış dünyası...sıkıntılardan arınmanın bir yolu...şimdi şu mantık var...madem küçük cc alıcan niye Kanunıyı satıcan dimi...ama iş öle değil..keşke stormdan önce daha sağlam bir makinan olsaydı...beim gibi küçük cc ama huzurlu olurdun...en azından bir dyln 150 olsaydı şu an sende...yeni makina almayı uzun süre erteleyebilirdin...

bulucaz abi...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    yakında wc vergisi falan almaya başlar bunlar....gerçi ödüyoruzda

Motosikleti
    bir zamanlar 2 tane vardı..
    ALINTIDIR..

Amerikalı ağlarsa biz ne yapalım

Dün Amerika'dan bir arkadaşımla konuşurken aynen şöyle dedi: "Burada benzin o kadar yükseldi ki, Amerikalılar benzin istasyonlarında ağlıyor.." Vah vah vah...

Peki çok yükselmiş de ne olmuş diye ABD'de benzin fiyatlarına bir bakayım dedim. Çok yükselen, rekor kıran, milleti istasyonlarda ağlatan benzinin litresi ABD'de ortalama 0.84 dolar. Türkçesi nedir derseniz, 1 YTL'den birazcık yüksek...
    Şimdi akla şu geliyor haliyle, "elin Amerikalısı 1 YTL'cik benzin için ağlıyorsa biz ne yapalım?"
    ABD'de kişi başı milli gelir 40 bin doların üzerinde. Buna karşılık benzinin litresi 1 YTL... Türkiye'de kişi başı gelir 7 bin 500 dolar. O da yeni hesaba göre. Peki bizde benzinin litresi ne kadar? 3.25 YTL... Ne desek ki?

Türkiye'de akaryakıtın üzerindeki vergi yükleri herkesin malumu. Zaten dünyanın en pahalı benzinini kullanıyor olmamızın da en büyük nedeni bu.
    Biz 1 galon benzine (3.78 litre) 9.8 dolar öderken, Amerikalı 3.2 dolara isyan ediyor. Peki diğer ülkelerde durum nedir?

Türkiye'ye en yakın ülke Norveç. Orada petrolün galon fiyatı 9 doları geçti. Onu Hollanda ortalama 8.7 dolar fiyatla izliyor. Almanya ve İngiltere'de benzinin fiyatı 8 doların biraz üzerinde. İspanya, Fransa, İtalya gibi Avrupa ülkelerinde fiyat 8 dolara yaklaştı.
    Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Japonya'da ise 5 doların üzerinde.
    Bizimle benzer kategoride yer alan ülkelerden Rusya'da benzin sadece 3 dolar seviyesinde. Polonya'da biraz daha yüksek. 7 dolara yaklaşıyor. Kazakistan'da 3 dolardan da az. Türkmenistan'da neredeyse bedava. Sadece 0.3 dolar...
    Meksikalı 1 galon benzin için sadece 2.8 dolar ödüyor. Çin'de ise bu rakam 2.4 dolar civarında.
    Petrol ülkelerindeki fiyatlar ise şaka gibi. Suudi Arabistan'da bir galon benzin bir doların yarısı kadar. Yani sadece 50 sent. İran'da da fiyat aynı.
    Venezuella'da ise benzin sudan bile ucuz. Galonu sadece 11 sent.
    İsrail'de de 6.10 dolar seviyesinde bulunuyor.

DÜNYADAKİ ORTALAMA BENZİN FİYATLARI
    Ülkeler Benzin fiyatı (litre) ABD 0.85 dolar Polonya 1.75 dolar Japonya 1.40 dolar Rusya 0.82 dolar Almanya 2.16 dolar Norveç 2.45 dolar Çin 0.64 dolar Suudi Arabistan 0.12 dolar İran 0.11 dolar Venezuella 0.03 dolar NATRO WEB HOSTING - Web Hosting - Alan Adı Kaydı - Web tasarım - Kiralık Sunucu - Co-Location 1.60 dolar Belçika 2.06 dolar Türkmenistan 0.08 dolar Türkiye 2.62 dolar

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    aslında o kadar deşilesi bir konu ki.. ve öyle dolaplar dönüyorki..
    yada öyle kuruluşların parmağı varki.. neyse.. bildiğim kadarını yazmaya çalışsam yarısına gelmeden küfretmeye başlarım. hiç gereği yok terbiye bozmaya bu saatte..

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    bide benim gibi 2 zamanlı makina hastalrına hiç iyi gelmedi
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ACI HABER tez yayılır:
    Kurşunsuz benzinin liter fiyatı 3.36 ytl'ye çıkmış.Vatana millete hayırlı olsun.Amerikalılarada selam olsun.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Adx 125
    Alıntı DARKDIAMOND adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ACI HABER tez yayılır:
    Kurşunsuz benzinin liter fiyatı 3.36 ytl'ye çıkmış.Vatana millete hayırlı olsun.Amerikalılarada selam olsun.
    4 liraya ne kaldı şunun şurasında...

Motosikleti
    Zongshen GY_A200
    Eskiden zam haberleri TRT televizyonlarından verilirdi, şimdi benzinliğe gidince anlıyoruz kazığı, artık devlet baba petrol piyasasından çekildi, ne haliniz varsa gör durumları, vahşi piyasaya atıldık, hadi hayırlısı...
    "Motosiklet Özgürlüktür."

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250
    Özel tüketim vergisi denen saçma şeyin kalkması lazım, kdv nin %10 u geçmemesi lazım benzindende aynı şekilde %10 dan fazla vergi alınmaması lazım. Bu şekilde olsa rahatlarız, gelir azlığından hizmet kalitelisi bozulmaz az hotumlasınlar.

ulkumuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RS 151
    Ben devlet olsam oturur düşürüm ve kendime sorarım dünyada neden en pahalı bizde ?
    Dalından Kopan Yaprağın Akibetini Rüzgar Tayin Eder

atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Adx 125
    Alıntı ulkumuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben devlet olsam oturur düşürüm ve kendime sorarım dünyada neden en pahalı bizde ?
    Bunun cevabını ben biliyorum ama ayıp olmasın, söyleyemicem. "meeeee" desem anlarsınız belki.

carzywindy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kanuni windy 125
    Alıntı satoyama adlı üyeden alıntı
    bizim burda hava basarken bile lastiklere adamın gözünün içine bakıyolar sinir oluyorum
    kopardın sen beni yaaaa

ama doğru sölüosun ne yazıkki ülkemizde öyle
    ..::Bu Vatanın Gücü Ne Parasıdır Ne Tankları , Bu Vatanın Asıl Gücü İnanmış Evlatlarıdır::..

By_StaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Nc700x
    gözünüz aydın 3.36 oldu bu topici değiştirin bence... 3.36 aman allahım bu ne böyle ya _ ? TErbiyesizlik Resmen Azizim...
    PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
    "www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR

benim öyle bi soruınum yok

-BSI- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SH 300
    Diyelim ki vergi %70ten %1e indi.Ne olucak o zaman?Devlet buradan kazandığı parayı nereden kazanacak?Havadan para kazanamayacağına göre,ya başka şeylere vergi yükleyecek ya da birçok hizmeti verememe durumuna düşecek.Sonuç hep aynı!!!
    Lale ekmesin her boş bulduğu yere.(1.7 milyon tl maliyeti + 393 bin tl dikim masrafı) Her sene kaldırımları yenilemesin. Her bakanlığa bilmem kaç tane son model mercedes almasın ve her sene bunların modellerini yenilemesin. mesela. Daha sayamadığım 10larca bu tarz hizmetleri bana vermesin. Tabi bunlarla bana mı yoksa başkasınamı hizmet veriyor oda ayrı mesele. Bu tarz hizmetleri bana vermezse belki birazda olsun elektrik,su,doğalgaz,benzin gibi şeyleri ucuzlatabilirler herhalde.
    Okadar dengeli ki durunca ayaklarıma ihtiyaç duymuyorum..

Motosikleti
    Zongshen GY_A200
    Dış borç bitmedikten sonra bu iş çözülmez, çözülemez. 200 Milyar dolardı sanırım en sonki başarımız. sadece faiz ödemelerini yapabiliyoruz, devlet nerden verecek bu parayı, her şeyi sattı savdı elde bişi kalmadı, gelir üreten her yer gitti, bence bu iyi günlerimiz...
    "Motosiklet Özgürlüktür."

crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    Alıntı -BSI- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Lale ekmesin her boş bulduğu yere.(1.7 milyon tl maliyeti + 393 bin tl dikim masrafı) Her sene kaldırımları yenilemesin. Her bakanlığa bilmem kaç tane son model mercedes almasın ve her sene bunların modellerini yenilemesin. mesela. Daha sayamadığım 10larca bu tarz hizmetleri bana vermesin. Tabi bunlarla bana mı yoksa başkasınamı hizmet veriyor oda ayrı mesele. Bu tarz hizmetleri bana vermezse belki birazda olsun elektrik,su,doğalgaz,benzin gibi şeyleri ucuzlatabilirler herhalde.

bahçelievlerde oturuyorum burada yepyeni kaldırımları değiştiriyorlar.
    lale çiceği de oldukça gereksiz.boş arazileri kazulet gibi insanın üstüne üstüne gelen alışveriş merkezleri ile doldurup yol kenarlarına lale ekerek bizi kandırmaya çalışıyorlar.

neyse biz bunları tartışırken benzin 3.360 olmuş.öderiz artık ne de olsa ekonomi iyi işler güçler tıkırında.7500 dolar yıllık gelirimiz de varmış.

szr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr125
    Alıntı keahguner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ALINTIDIR..

DÜNYADAKİ ORTALAMA BENZİN FİYATLARI
    Ülkeler Benzin fiyatı (litre) ABD 0.85 dolar Polonya 1.75 dolar Japonya 1.40 dolar Rusya 0.82 dolar Almanya 2.16 dolar Norveç 2.45 dolar Çin 0.64 dolar Suudi Arabistan 0.12 dolar İran 0.11 dolar Venezuella 0.03 dolar NATRO WEB HOSTING - Web Hosting - Alan Adı Kaydı - Web tasarım - Kiralık Sunucu - Co-Location 1.60 dolar Belçika 2.06 dolar Türkmenistan 0.08 dolar Türkiye 2.62 dolar

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı atlantic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hatta eskiden her arabanın karnesi varmış, ona göre her ay sınırlı litre benzin veriliyormuş. Geçen zeki alasya - metin akpınarın o meşhur filmi vardı, izlerken babam söyledi. Güleriz ağlanacak halimize...
    o günlere ben yetiştim.Ruhsatla gidip karakoldan fiş alınıyordu.Benzinlik önünde 3 gece yatmıştım.100 litre mazot alabilmek icin.Tam sıra geliyo.Mazot bitiyo.Bekle tanker istanbula gitsin.Mazot bulursa alsın.Kaç günde geleceği belli değildi yaa.

3. sayfa BirinciBirinci 1234513 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)