dostum. Dylanı 2 ay önce almıştım diğer motorlarda sırasıyla almak istediklerimdi. Şimdi bisiklete bile zor binerim:(
dostum. Dylanı 2 ay önce almıştım diğer motorlarda sırasıyla almak istediklerimdi. Şimdi bisiklete bile zor binerim:(
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
çok geçmiş olsun arkadaşım allah korumuş
[B]Bahadır Şenonar[/B] [COLOR="Red"]A rh(+)[/COLOR]
[B]Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız.[/B] :bounce:
Mehmet usta aklıma geldi...
O da böyle virajı alamayarak, yoldan çıkmış, mıcıra dalmış ve kötü talihine bakınız ki mıcır da yeni serilmişmiş. Düşüp kaydığı yeri hiç sormayın; asvalt zifti birikmiş bir çukura yuvarlanmış... Olay gece yarısı meydana gelmişti... Ertesi gün hastaneye onu ziyarete gittiğimde "Aman Allahım, buna ne olmuş böyle" diyerek gözlerim yuvalarından fırlamıştı. Üzerindeki zifti temizleyememişlerdi. Her tarafı simsiyah katrana bulanmış Mehmet Usta, yarıçıplak bir halde bembeyaz çarşaflı bir yatakta, tanınmaz halde idi...
Başının ve yüzünün bir yarısından başlayıp, sol kol ve sol bacaktan itibaren sol tarafı tümüyle bembeyaz sargılarla sarılmış, kalan kısımları çıplak ve kapkara... Yıl 1982, Yer Rize Fındıklı. O zamanlar ne ben, ne Mehmet Usta ve ne de ilçede iki elin parmaklarını geçmeyen sayıdaki motorcular kask ve koruma nedir bilmezdik; günlük kıyafetlerimizle aynen motosiklet kullanırdık.
Mehmet usta birkaç kırık, çıkık, kopuk ve sıyrıkla kazayı atlatmıştı ama tam 4 ay hastaneden çıkamadı. Ama sonunda düzeldi... Dükkanına geri döndü... Demir doğrama ve motor (ağaç motoru) tamiratı işine devam etti... Amaaa ilk işi kazalı motosikletini hemen onararak, onunla kucaklaşmak oldu. Mehmet usta asla motoruna küsmedi! Çünkü o, motorunun bu kazada bir suçu olmadığını çok iyi bililordu. Ne var ki o günden sonra Mehmet Ustanın adı Kulaksız Mehmet olarak anılmaya başlandı. Çünkü kazada sol kulağı öylesine bir yerlere sürtünmüş ve kopmuştu ki her tarafını onardılar, bir kulağını yerine koyamadılar.
Geçmiş olsun diyorum ve şunu söylemek istiyorum. Motosikletine küsme, çünkü ONUN HİÇBİR SUÇU YOK!
ÖNEMLİ OLAN ZAMANA BIRAKMAK DEĞİL; ZAMANLA BIRAKMAMAK !!!
Cumoni dostum yazından etkilendim. Şuanda sol elimle yazdıgım için oldukca zorlanıyorum. Bu sağ tarafımdaki 3. kırık 3 sene önce büyük bir trafik kazasında bileğim kırılmıştı ve sakat kaldı tam olarak bileğim donmuyor hatta gaza bile sonuna kadar basacak kadar da bileğim bükülmüyordu o zamanda çok sıkıntılar cekmıstım. ve 3. kırık artık derman kalmadı bi üç ay kadar sonra omzum tamamn iyleştiğinde inşallah yeniden degerlendireceğim belki trafikte degıl ama gezilerde vs kullanmayı düşünecegım.
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
Çok geçmiş olsun, keşke hiç kaza yapmasaydın ama bu kazadan hemen bi çıkarım yapıp tam koruma olmadan asla diyorsun bu kısmı harika.
Üstü açık araba değil uçak bile alsan motosiklet bambaşka kanımca.
Tekrar geçmiş olsun, umarım biran önce iyileşir, motorun ile nice km ler yaparsın.
Arkadaslar suan @Deryali dostumuz hala ve dogal olarak olayın şokunda bence ve yeni yeni kendini toparlamaya çalışıyor. Yani yasadıgı bu ilk ciddi olaydan sonra psikolojik olarak çökmesi ve gözünün korkmuş olması dogal bir sureç. Bu yuzden daha bircok sey netleşmeden şimdiden arkadasa "motordan vazgeçmemesi, motor aşkını hemen rafa kaldırmaması, motosiklet kullanmaya devam etmesi vs gibi konularda bence baskı yapmamak (baskı demeyelimde tavsiyelerde bulunmamak) yerinde olacaktir.
Zamanla saglıgına kavustuktan sonra cesaretini toplar, öz-guveni yerine gelir o zaman motor aşkını dusunur, o an'ki şartları gozden gecirir, durum degerlendirmesi yapar falan filan. Zira şuan motor sevgisi gibi kawramları yattıgı yatagından dusunecek ne psikolojik durumu musait ne de sagligi.
Düşünün en basitinden bir tırnagınızı kesiyorsunuz ancak çöpe attigimiz bedenimizin o kucucuk parcası dunyada hiçbir yerde eşi yok, bulamıyorsunuz! Ancak motorun her turlu parcası mevcut ve istedigi zaman, istyedigi yerde bulabilir vede kaldigi yeren devam edebilir motor aşkina-meşkine vs.
Kısaca önce can, sonra canan (motor sevgisi) bence. Bu iki konuyu birbirinden iyi ayirmak gerek...
Allah şifa versin, çok üzüldüm inşallah bir an evvel sağlığınıza kavuşursunuz..
gecmis olsun allah korumus ıns cok cabuk ıyılesırsın
büyük geçmiş olsun.zor,çok zor.acil şifalar...
cok gecmıs olsun deryalı kardesım sozer abıyede cok gecmıs olsun oda dylan asıgı bırıydı motosıklet hayatına son vermen cok uzucu
İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor
büyük geçmiş olsun kardeşim ama umarım motor hayatını bitirmezsin
çok geçmiş olsun şükür ki çok daha kötü bişey yok :(
Oyun bitince Şah da Piyonda aynı kutuya konur...
SW 600
Allah acil şifalar versin büyük geçmiş olsun umarım inşallah bir an önce toparlarsın kendini...
Dostum çok geçmiş olsun senin adına çok üzüldüm sen şimdi sadece iyileşmeye yoğunlaş motivasyonunu yüksek tutmaya bak tamamı ile iyileştikten sonra bir kez daha düşünürsün şu an karar vermen için pek doğru zaman değil. Zamanı gelince baktınki çok soğuksun motosiklete bırakırsın ama şimdi değil bu kararı şimdi verme. Çok geçmiş olsun tekrardan.
Albert EİNSTEİN derki;
Biri sana çok kötüsün derse boşver takma. Banada GERİZEKALI sın dediler, ATOMU PARÇALAYIP ELLERİNE VERDİM
Geçmiş olsun birdaha tekrarlanmaması dileğiyle.
çok büyük geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur aramıza dönersin
iyileştikten sora karar vermeye çalış bazı şeyler için
motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter
Bununla geçmiş olsun hocam.
Motorda pek birşey yok.
Sizin ağrılar,sızılarda bir an evvel geçer inş.
Koruma işine önem vermek lazım hakkaten.
Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.
çok geçmiş olsun acil şifalar inş.
ben kaza yaptığımda ailem hastahanede birdaha motora binmezsin diye söylendiklerinde onlara cevap vermemiştim
yaklaşık bi ay sora ayağa kalktığımda ,yatmış olmanın verdiği bıkkınlıkla ,kolda platin ayakta alçı omuzda atel gece 2,3 lere kadar (avcılar yanyol) kaldırıma bi sandalye koyup e5 den geçen motosikletleri, seslerinide dinleyerek hayranlıkla izliyordum .. şayet tutkuya dönüşmüşse hayatındaki bu boşluğa alternatif bulamıyorsun bence sen şimdi iyileşmeye yoğunlaş toparlanmaya başladıkdan sonra verdiğin kararlar daha etkili olur.. tekrardan geçmiş olsun..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)