Arkadaşlar bende fuarda bu kaskı almayı düşünüyorum. Şu an ARC çeneden açılır kaskım var ama uzun yolda çok boyun ağrısı yapıyor bende. Ls2 çeneden açılır kask da da böyle bir sorun yaşarmıyım? Uzun yolda kullanan arkadaşlar sizde boyun ağrısı oluyormu ?
Tekirdağ-Çorlu
tereddütteydim airoh mathisse sport kask mı alsam yoksa ls2 delta mı alsam diye. siyah vizör fiyatındaki farktan dolayı ls2ye yakındım. bunu okuyunca ls2de karar kıldım. doyurucu tahlil ve kıyaslama bilgisi için teşekkürler.
Zalim olsa ne rütbe bi perva yine bünyad-ı zulmü biz yıkarız
Merkez-i hâke atsalar da bizi küre-i arzı patlatır çıkarız
LS2 çeneden açılır kaskı bende almıştım. Fakat uzun yolda boyunda yaptığı müthiş ağrı ve ses yalıtımının az olması nedeniyle hemen sattım ve bi tane lazer vertigo aldım. Ls2 nin belki tek avantajı içinde dahili güneş vizörü olmasıdır.
Vertigo da ses çok çok az geçirdiği gibi çoğu zaman kaskın başımda oldğunu unutacak kadar da hafif hissettiriyor.
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
En ucuz vertigoyu nereden temin edebiliriz acaba ?
Tekirdağ-Çorlu
arkadaşlar bende dün gittim bi yerde ls2 deltayı canlı inceledim çok kaliteli olmasada o paraya ideal bi süre tek kask kullanıp sonra daha iyisini alınca artçı yapıcam ama kask yinede muazzam çok hafif ve güneş vizörü içerde mat siyahının bedeni olmadığı için alamadım feyzioğlundan sipariş ettim yakında elimde olur denedikten sonra yine bilgilendiririm...
kaskım bugün geldi arkadaşlar hemen bi test sürüşü yaptım ve çok memnun kaldım 0 ses ve bi o kadar rahat ve konforlu kafamda kask yokmuş gibi hissettim ilgilenen herkese tavsiye ederim hiç düşünmeden alın yanlız bişeyi çözemedim önde vizör havalandırması için ayar yeri var ama ne tarafa açık ne tarafa kapalı onu bi türlü anlayamadım ls2 delta kullanıcılarından bu konuda yardımlarını rica ediyorum...
çok teşekkürler yorumların için... benim de düşündüğüm bi kask, fiyatı çok uygun geldi, kapalı mı yoksa çene açılır mı tavsiye edersiniz arkadaşlar genel olarak?
yada şöyle sorayım 2 sinden de bitane alacak olsak önce hangisini almak gerekir?
sağolasın..
motor yok şimdilik, monster yada er6n düşünüyorum o konuda da arada kaldım ama ducati olacak gibi ;)
Arkadaşlar, geçtiğimiz kurban bayramının üçüncü günü kaza yaptım. Yol ayrımında bir anda sağ kavşağa girmek isteyen ber otomobil ortalama 90km hız ile motoruma çarptı. Ben ve artçım düştük ve epey sürüklendik. Ben Ls2 delta kask kullanıyorum, artçımda da cartoon modeli vardı. İnanın başım yere değmemiş olmasına rağmen çeneden açılan kısmındaki vida yerinden çıktı ve neredeyse kask dağılıyordu. Kaskı alalı daha iki ay oldu üstelik. Yani ucuz ve güvenilir gibi görünen bu ürün kaza sırasında geri dönüşü olmayan kayıplara yol açabileceğini çok iyi göstermiş oldu. Önemli olan kaza anında bizi koruyabilmesi. Şimdi artık fiyatı hiç önemli değil, nolan ya da shoei fulface kask alacağım. Kesinlikle önermiyorum LS2 yi.. 500 600 lira çok gibi görünebilir ancak kalıcı sakatlıklar ve ölüm karşısında çok önemsiz bir mebla bunu düşünün derim.
ilgilenen arkadaşların dikkatine...
hayırlı olsun güle güle kullan
Söz Konusu [B][COLOR="Red"]GALATASARAY[/COLOR][/B]'sa Gerisi Teferruattır...
geçmiş olsun...
Beyler çok ağır değilmi bu kask yahu?
Benim Airoh 1290gr.
Arada oldukça büyük fark var..
=======
Birde ne olursa olsun çeneden açılır kasklar bana uzak olsun diyorum.
Kask dediğin fullface olur, bunun uçarı kaçarı gıdısı dıdısı yok!
Bir kaza anında (Allah korusun) çene açılır mekanizma büyük ihtimal dağılacaktır, keza darbenin şokunu tam bir kürede dağıtmak yerine tek zayıf noktaya vermiş oluyor bu mekanizma..
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
asvalt görmek nasip olmaz inş hayırlısıyla kullan kardeşim
cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın:
çok sağolun...
slm ilk mesajım
bu acılamaları gorunce hemen uye oldum ve uyarmak ıstedım.Daha önce airoh kaskım vardı bı tanede ixs acık jet kask aldım fakat şimdi x-lite 701 kullanıyorum.Kafam buyuk oldugu ıcın kask bulmakta cok zorlandım. bazı kaskların 2x kaskları oluyor fakat schuberth ın 3xL olmuyordu.Neyse carton kaskı deneyınce cok rahat oldu ıcı konforlu ve kalıtelı kaska benzıyor 95 ytl oldugu için tereddutlerım vardı bır satıcı ıspanyol markası üretimi falan dedı .. arastırdım ispanyalı bır fırma Çin de yaptırıyormus. Aslında kaskların bı takım sertıfıkaları olması gerekıyor snell acu dot ece 2205 vs ... bunların içinde en acımasız olanı acu gold. gelelım konuya çinde üretilen ve avrupada satısa sunulacak bır urune alınması gereken belgeyı almıs. fakat tofas mercedes mantıgı gıbı dusunun portakal sandıgı ve otomobıl arasında seçim yapmak gerekıyor. jiangmen pencheng isimli yabancı sermayelı bır fabrikada çinde üretiliyor. şirketin merkezi ispanyada.Ama imalat çinde.
Çinli oldugu için ucuz işçilik.
Kısacası bıraz daha pahalı 170 -200 ytl cıvarı airoh agv kask varken Bence çinde üretilmiş bir kaska yonelmemeli. doğan şahın yerıne opel toyota gıbı.. bıraz daha konfor bıraz daha guvenlık ıstenıyorsa yukarı cıkılabılır.. Her ürünün fiyatını kalıtesı belırler .. Kendımız kandırmayalım basımızı kuma gömmeyelım.
İnsallah bu mesajım ılk ve tek olmaz hayırlı seneler
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)