Bu ATV ye plaka çıkarılamaz..... Belli bir cc hacimlilerin altında sanırım 250 idi tarfikte dolaşmaları da yasak.... Sadece arazi aracı olarak kullanılabilir...
Bu ATV ye plaka çıkarılamaz..... Belli bir cc hacimlilerin altında sanırım 250 idi tarfikte dolaşmaları da yasak.... Sadece arazi aracı olarak kullanılabilir...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
bi alan olsa da görsek atv'yi bunun yıllık taşıt vergisi de yoktur 100ccden altında oldugu için. 4 tekerlekli ama vergisi yok alcan patlayana kadar bincen. dağa taşa
İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.
Polen Motor Adana kuruluşu... http://www.polen-tr.com/iletisim.htm
Polen Bilgisayar da Adana kuruluşu... http://www.polenbilgisayar.com/asp/contact.asp
Yanlışım varsa düzeltin lütfen..
valla dogru sanırım ama bilmemki
Dalından Kopan Yaprağın Akibetini Rüzgar Tayin Eder
................. :p :p .
............................................
Hasan..
polen motorda polen bilgisayarda aynı şirket olması lazım bir zamanlar zealsun motor için sitesine girdiğimde bilgisayar ve malzemeleribölümü olduğunuda görmüştüm atv nin fiyatına gelince bence çokda avanytajlı değil 800 ytl ye aynı pc yi toplamak mümkün kalan para + ötv 70cc çin malı bir atv için cazip değil gibi ama genede zevk meselesi
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Her ikisi de aynı firmadır ve sahipleri de aynı kişilerdir. ama tercih ve zevk meselesi yani. zorla bir şey satmaya çalışmıyorlar isteyen alır isteyen almaz.Sadece Adana dışındaki arkadaşların üçkağıda gelmemeleri için aydınlanmaları gerek.Çünkü biraz karanlık gibi görünse de araştırmak gerek tabiki.
Bu firma Adana da eskilere dayanan bir motosiklet ticaretiyle uğraşıyorlardı Çİnliler çıkmadan önce. Sonra bilgisayar işine el attılar ve kısa zamanda Mersin ve Antep piyasasına girdiler 2 genç ortaktı.Babaları bu işi yapıyordu.Birsüre her ikisini birlikte yürüttüler bir yanda bilgisayar diğer yanda motor sattılar.Ancak şu anda ayrı gibi görünselerde aynı şirket.
Bilgasayarın fiatı tek tek toplandığında belli.üzerine de ek bir fiat koyup ATV yi satıyorlar. Bu durumda sadece ÖTV ve plaka masrafı konacaksa normal fiat. Ancak plakayı çıkarırken ATV için KDV de isterlerse ayrıca, o işte ticaret ahlakına uymaz. Eğer kendi adına ruhsat çıkarmak istiyorsan senin adına fatura kesilmeli. Üzerine de ithalat izin belgesi vs. evrakları verilmeli ki kendi adına plaka çıkarabilesin. Ha plaka çıkarmadan kullanmak istiyorum diyorsan malin kendine ait olduğunu nasıl ıspat edeceksin. Bu polenin motoru benim değil mi diyeceksin.
Ayrıca 70 cc motor 12-16 yaş grubuna hitab eden bir hacim. ATV olunca iş değişecek mi? 25-30 km hız yapabilen bir motor dağda bayırda ne derece sizi tatmin eder acaba?
Buldum
Aynı kuruluş sayılırlar nihayetinde.. Bu durumda atv satan kuruluş fatura kesmemiştir.. Çünkü atv halâ kendi bünyesindedir..
Pc yi aldığınızda (faturalı+kdv li) verilen kuponla diğer ilgili kuruluşa giderek atv yi teslim alır.. Bunun faturasıda alıcının adına kesilir böylelikle..
Bundan kdv istemezler ki bu kdv yi pc fiyatından çıkarmışlardır..
Alıcı kişi ötv sini ve plakasınıda adına düzenlenen fatura ile halledebilir tabiiki
Nasılım ama
[B]Aptalların anlayacağı gibi yaz, akıllı olan ilk cümlede ne dediğini zaten anlar [/B]:cat:
[B][COLOR="DarkRed"]Ben Derdimi Hangi Dağa
Yüreğimi Hangi Suya Diyemiyorum[/COLOR][/B]
konuyla ne kadar yakından ilgisi olabilr bilmiyorum fakat kısa bir süre önce polen motor sahibi Ahmet Özakyüz intihar etmişti. Sebebi ise motosiklette yüzde 20’lik ÖTV artışı ve fon uygulaması olduğu iddaa edilmişti.
http://www.netgazete.com/NewsDetail.aspx?nID=759113
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay...9&Categoryid=7
sırf atv veriyor diye de bu bilgisayarı bu paraya yine almam
alacak olanada şimdiden hayırlı uğurlu olsun
[B]Yaşam; geriye bakarak anlaşılır,ileriye bakarak yaşanır.[/B][COLOR="Red"][/COLOR]
Nasıl mı?...Süper....
Evet aynı kuruluş sayılır değil..Zaten tamda kendileri.....
Mantıklı bir tespit olmuş...Tebrikler @Pınarr...
Fatura kesecekler tabiki ATV için....
Ama faturadaki KDV'yi kendileri öderler artık..Yoksa onuda alıcıya ödetecek
olsalar (ki) bu ticari ahlâka aykırı kanımca...
Dipnot: Yolladığım e-maile hâlâ cevap vermemişler...KINIYORUM..
Valla üzüldüm be....
Sinir kat sayım şuan tırmanmaya başladı..(ciddiyim)..
bisan cup 70 cc de olan 2 zamanlı motor var üzerinde biliyorum birinde vardı motorunu görünce tanıdım yokuş mokuş çıkmaz bu çocuk motoru olur anca
[B]Aptalların anlayacağı gibi yaz, akıllı olan ilk cümlede ne dediğini zaten anlar [/B]:cat:
Hade bendensin kız bu sefer...Abi beni istihbarat teşkilatına aldırsanaaa
Erkeklere has gurur için yapılan bir hissi davranış kanımca....Allah rahmet eylesin.. Maddiyat için cana kıyanlara akıl erdiremiyorum bi türlü
Allah kimseyi sıkıntıya sokmasın... Fazla hırslı olmak (mal canlısı) iyi değil işte..
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)