Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklete Çarpan Sürücünün Cezası Ertelenmedi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Forumdan Uzaklaştırıldı MrCool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    İzmir-Bornova
    Motosikleti
    Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/86...9&sz=49090

    Ceza erteletmeyen acı
    7 Nisan 2008


    Esma ÇAKIR İSTANBUL



    Bir bilgisayar firmasının ortağı olan Kerem Dörter’in (32) kullandığı motosiklete cipiyle çarparak ölümüne neden olan işadamı Kemal Ergal, 1 yıl 8 ay hapse mahkûm edildi. Mahkeme, Kerem’in ailesini ömür boyu bitmeyecek derin bir acıya boğduğu gerekçesiyle Ergal’ın cezasını ertelemedi.

    İSTANBUL Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitiren 32 yaşındaki Kerem Dörter, 20 Mart 2005 sabahı, motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. BMW marka motosikletiyle Anadolu yakasına geçen Dörter, Bilecik Organize Sanayi Bölgesi eski Başkanı Kemal Ergal’ın kullandığı ciple çarpıştı. Görgü tanıklarına göre Ergal, Boğaziçi Köprüsü’nden sonraki İzmit-Ankara sapağına girerken zamanında tedbirini almayıp, son anda sol şeritten çok ani ve hızlı bir şekilde sapağa girmeye çalıştı. Ancak işadamı Ergal’ın cipi, Kerem’in motosikletine hızla çarptı. Motosikletten kopan Kerem, havada takla atıp, bariyerin önünde duran bir direğe çarptı ve olay yerinde can verdi.

    8’de 8 kusurlu bulundu

    Üsküdar 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde "tedbirsizlik ve dikkatsizlik" sonucu ölüme neden olmak suçundan yargılanan Kemal Ergal, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nin hazırladığı bilirkişi raporunda, aniden şerit tecavüzünde bulunması nedeniyle 8’de 8 kusurlu görüldü. Bu raporlar üzerine işadamı Ergal’a 2 yıl hapis cezası verildi. Ancak keşif yerinde bulunup çarpma yerlerini samimi bir şekilde ikrar ettiği için iyi hal indirimi uygulanarak, Ergal’ın cezası 1 yıl 8 aya indirildi, ehliyetine de 1 yıl el konuldu. Mahkeme, sabıkasız bir geçmişe sahip olsa da sanığın bu cezasını ertelemeyi uygun görmedi. Gerekçe olarak da, Dörter’in ölümüne neden olarak yakınlarını ömür boyu unutamayacakları derin bir acıya boğduğu ve taraflar arasında barış ortamı sağlanamamış olmasını gösterdi. Karar hakkında yorum yapmak istemeyen baba Zafer Dörter ise, sanığa açtıkları 70 bin YTL’lik tazminat davasını kazanırlarsa oğlunun anısını yaşatmak için onun adını taşıyan bir okul yaptırmayı düşündüklerini belirtti.

    İşte son fotoğraf

    Babasının kurduğu bilgisayar şirketinde çalışan Kerem Dörter, 2005 yılında annesiyle birlikte hem kız kardeşini ziyaret etmek, hem de kısa bir tatil yapmak için ABD’ye gitti. Kendisine motosiklet kullanırken giymek için yanmaz ve su geçirmez bir elbise aldı. İstanbul’a döndüğünde 20 Mart 2005 sabahı, anne ve babasıyla neşeli bir kahvaltı yapan Dörter, onlara yeni motosiklet kıyafetini gösterdi. Zafer Dörter, oğlunun çocuklar gibi mutlu olduğunu izlemekle kalmadı bir kare de fotoğraf çekti. Bu fotoğraftan 45 dakika sonra Kerem Dörter hayatını kaybetti.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    15 Ekim 2006
    Şehir
    İstanbul/Beşiktaş
    Motosikleti
    Zongshen GY_A200
    Allah rahmet eylesin, olan gidene oluyor....................
    "Motosiklet Özgürlüktür."

  3. #3
    DeNNiS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Aralık 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda Cbr 600 F \ Peugeot 207
    bu tür olaylar çok oluyor, geçen gün başka bir sitede benzeri bir olaydan bahsediyorlardı, adam sapakta son anda şerit dğeiştiriyor ve kuryeye çarpıyor, hızın yükske olduğu yerlerde bazı yerlerde yön-istikamet tabelaları erkenden çıkmıyor sürücülerin karşısına, ama bu önlemeye yetmiycektir, girdikleri ters yolu telafi etmek için yoncalardan dönerek 2 dk. kaybetmek istemeyen bu sürücülere maalesef bizim çok çok dikkat etmemiz gerekiyor, farketmeye mahal vermeden o tip yerlerdne en güvenli hızda ve konumda geçmemiz gerekiyor başka çaresi yok bu insanlardan kurtulmanın. Hepimizin başısağolsun.
    [SIZE="4"]die young and make a beautiful corpse[/SIZE]

  4. #4
    atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ocak 2008
    Şehir
    IsταηвuL
    Motosikleti
    SYM Adx 125
    Oooof off! Trafik canavarı değil, adam resmen katil. Verilen ceza ise 1 yıl 8 ay! Kasten adam öldürmekten farkı yok ki bunun. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun...
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

  5. #5
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Bir bilgisayar firmasının ortağı olan Kerem Dörter’in (32) kullandığı motosiklete cipiyle çarparak ölümüne neden olan işadamı Kemal Ergal, 1 yıl 8 ay
    Demek 1 yıl 8 ay ceza verildi. Bir insan öldü ve cezası 1 yıl 8 ay öyle mi?

    http://www.motosiklet.net/forum/foto...r-ucuz-mu.html

    Yukarda linkini verdigim topicte arkadaşımız insan hayatı bukadar ucuz mu diyor. Bu topic insan hayatının bedelini iyi gösteriyor. 1 yıl 8 ay

    Yazık gerçekten yazık.......

  6. #6

    Üyelik
    22 Şubat 2008
    Şehir
    istanbul - edirne
    Motosikleti
    honda cbf 250 - bmw f650gs
    Allah rahmet eglesin...

    oglunun fotografını cek.. 45 dakka sonra olum haberi gelsin...

    nası bi acıdır bu...... off...

  7. #7
    North_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2008
    Şehir
    starbucks
    Motosikleti
    Cf Moto CLX-700 sport
    allah rahmet eylesin :(

    kasten adam öldürmek suçundan 30 sene werilseydi keşke !!!

  8. #8

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio, (Beverly 300i.e alma aşamasında)
    Aglamak istiyorum!!!

  9. #9
    yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    Şehir
    Manavgat
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Maalesef böyle hareketler trafikte sıkça görülen şeyler. Aniden sağa sola kırmalar çok fazla oluyor. Dolmuş ve taksilere biris el ettiğ zaman en solda bile olsalar aniden sağa yanaşmaya çalışıyorlar.
    Birde bizde trafiğin düzenini sağlamakla yükümlü kurumlar işlerini düzgün yapmıyorlar. Hem karayolları hem de belediyler yön tabelaları konusunda yetersizler. Hiç kimsenin anlayamayacağı garipliklerle dolu yön tabelaları. Örneğin Boğaz köprüsünün anadolu yakasına geçişte üstte asılı büyük tabelada "Kadıköy" sağa ok ile gösterilmiş. Dönmeniz gerken yol ayrımına geldiğinizde ise sağa ayrılan yolun kenarına "Altunizade" yazan bir tabela koymuşlar. Yani insan İstanbullu bile olsa Kadıköye gideceğim diye şartlanmışsa bir anda olayı idrak edemiyebilir. İstanbullu olmayan birisinin Kadıköy'e gitmek için Altunizade den geçmek gerektiğini bilmesine de imkan yok zaten. Dikkat ederseniz böyle gariplikleri her kavşakta görürüsünüz.
    Tabi insan yinede kavşağı geçiyorum diye aniden kırmamalı.
    Ölen arkadaşımıza Allah'tan rahmet ailesine de sabır ve başsağlığı diliyorum. Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın. Eminim kazaya yol açan kişide yaptığı yanlışı anlamıştır ve çok pişmandır.

  10. #10
    ennginn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2007
    Şehir
    S.Cedid
    Motosikleti
    Süper Yamaha K12
    Adı üstünde trafik kazası, sabah gazetede okudum, iki kere üzüldüm. Genç bir arkadaşımıza ve az olan cezaya

    Cezalar örnek olabilirmi acaba 4 teker kullanıcılarına
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL, AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR

  11. #11

    Üyelik
    13 Şubat 2008
    Şehir
    Çorlu
    Motosikleti
    Honda CBF 250
    Ortalık kendini bilmeyen araç kullanıcılarıyla dolu her gün yaşıyoruz bunları.Kamyon,taksi,minübüs şöförleri.Bence bunları on yılda bir sınavdan geçirmeleri gerek

  12. #12
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Maalesef ileri medeniyet seviyesine hiçbir zaman ulaşamıycaz.Herşeyi sadece kendine hak gören insan topluluğu olarak,gördüğümüz veya okuduğumuz hiçbirşeyden ders almıyoruz.İlla başımıza gelmesi gerekiyor.Bu çocuğu öldüren sürücüde büyük ihtimal sonuna kadar kendi haklı olduğunu savunmuştur çünkü O'da bizden biri.Hepimiz aslında aynıyız.Mutlaka haklıyız ve herşeyi yapmaya hakkımız var.Ve hatta bu birinin yaşam ışını elinden almaya kadar gidebilir.Aldığı ceza bir yana,eğer insan gibi insansa bu vicdan azabıyla hiçbir zaman rahat uyuyamayacaktır.Bu olaydada görüldüğü üzere adalet motorcuları korumak biryana,onları öldürenleri neredeyse ödüllendiriyor.Sonuç olarak,ilahi adaletin tecelli etmesini beklemekten başka bişey kalmıyor.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

  13. #13
    Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Kardeşimize tekrar allahtan rahmet dilerim
    Hayatının baharında daha 32 yaşında bir delikanlının hayatına karşılk 1.8 yıl hapis

    zor ama adı üstünde kaza...Mahkemeler malesef kanunların öngördüğü yaptırımların dışına çıkamıyor,çıkamaz ama yasalar istendiğinde nasıl lehte değiştirilebiliyorsa,insan sağlığı ve insanın yaşam hakkını elinden alan Trafik canavarlarına karşıda yasalar değiştirilebilr.

    Al altına hayvan gibi Jeep'i G...Ş herif bas gaza, istediğin yerde ve zaman yol değiştir..........insan öldür ve isteyerek olmadı falan fişmek savunmalar,iyi niyet haliymiş

    Düşüncesiz,saygısız,hlaksız,bencil ve daha nekadar söylenebilecek kelime varsa söyle ama nafile......giden gelmez geri........
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

  14. #14
    Jotif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mart 2008
    Şehir
    YALOVA
    Motosikleti
    ?
    ALLAH rahmet etsin ailesine sabır versin
    Yolların Hastasıyım 2 Tekerin Ustasıyım...

  15. #15
    North_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2008
    Şehir
    starbucks
    Motosikleti
    Cf Moto CLX-700 sport
    özellikle taksici ve dolmuşlar yapıo bunu

    ben kaç kere trafikte karşılaştım!!!

    1 metre boşluk war önünde tam yanından giircem ileri alıo arabayı ki geçemiim die bende gayet sakin bi şekilde yüzüne bakıorum we alkışlıorum !!!

    boş boş suratıma bakıo we eminimki böle insanlara küfür etmekten daha ii gelio böle dawranışlar!!

    dayımın dedii bi laf wardı :

    bazı insanlara küfür etmek onları yüceltio!!!

  16. #16

    Üyelik
    06 Aralık 2007
    Şehir
    Es Es
    Motosikleti
    Yamaha YZF R125 & Honda Activa
    1 YIL 8 AY Bu nedir ya...Olabilir mi böyle birşey İnsan hayatı demek ki gerçekten bu kadar ucuz...Anası babası bu acıyı bir ömür çekecek ama zanlı sadece 1 YIL 8 AY yatıp çıkacak... Yazıklar olsun gerçekten yazıklar olsun
    :bounce:[B]тєк вαѕıηαℓıgıη уσℓ¢υѕυ тєк σℓυя...[/B]:bounce:

  17. #17
    ulkumuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2006
    Şehir
    Niğde
    Motosikleti
    RS 151
    Allah rahmet eylesin ne diyelim çok zor bi durum....
    Ama birazda araba sürücüsünü düşünün onun vicdanını ve üzüntüsünü düşünün bilerek yapmadığı bişey adı üstünde kaza hergün birisi ölüyor ve bunun önüne geçilemiyor biraz laflarımıza dikkat edelim ve trafiktede dikkatli olalım
    Dalından Kopan Yaprağın Akibetini Rüzgar Tayin Eder

  18. #18

    Üyelik
    07 Aralık 2007
    Şehir
    (46)кαняαмαηмαяαş
    Motosikleti
    мση∂ιαℓ 151яѕ
    ölen arkadaşın ailesine Allah sabır versin gerçekten çok üzücü
    ve 1 yıl 8 ay hapis nedir bu ya bu adam sanki hırsızlıkmı yapmışta bu cezayı veriyolar.
    bir insanın hayatını kaybetmesine neden olan bir kişiye bu ceza adilmi ya!!!!!!!
    [B][COLOR="Red"]GAZLA UÇABİLİRSİN AMA FRENLE KONAMAZSIN[/COLOR][/B]::144::

  19. #19
    kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul/AVCILAR
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    işte bu bi şekilde başka insanlara zarar verenler kesinlikle affedilmemeli
    [FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::

  20. #20
    Super Moderator Alper_tim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2006
    Şehir
    Bakırköy/İSTANBUL
    Motosikleti
    Artık araba var
    allah rahmet eylesin ailesine sabırlar versin
    mahkeme yanlış yapmış bu şekilde ani şerit değiştirip başkasının hayatına kast eden bi adama çok vermişler cezayı 2 sene alıcakmış da 1 sene 8 aya indirmişler
    çok yanlış bence affetselerdi o gene bizlerden birini öldürmeye çıksaydı yollara
    yazık çok yazık adalet diye güvendiğimiz yere bakın az daha affetceklermiş cinayet işleyen birine 1 yıl 8 ay ceza ohhh ne ala memleket
    ne yaparsan yap yanına kaar kalıyo bu ülkede
    motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)