inşalah zahmetsizce halledebilirsiniz bu sorunu..
inşalah zahmetsizce halledebilirsiniz bu sorunu..
H 1 yazısı sadece kişinin banka vs. gibi borcundan dolayı oluşur üzerine olan tüm mal varlıklarına bu yapılır ama motoru üstüne almak istediğinde kişinin bu sorunu bankaya bildirip tedbiri kaldırması gerekir...yani yakalamalı haciz değil polis cevirdiğinde bi sorun olmaz benim motorumdada aynı olay var yakalamalı olsa orada yazar hacizli yakalamalı diye
Aldığınız aracın noter satışını alırken vergi dairelerinden alınması zorunlu olan temiz kağıdı aracınızın sadece vergi borcunun olmadığı üzrene dair verilmiş belgedir. Bu alınan belge ile araç satışı yapılabilmektedir.
Lakin bu aracınızın yinede temiz olduğu anlamına gelmez. Noter satışını almadan önce muhakkak trafikten kontrolü yapılmalıdır. Ruhsat üzerinde ipotek yada haciz gözükmeyebilir. Araç kaza yapmıştır kan bedeli vardır yada başka birine olan borcundan dolayı icradan haciz konmuş olabilir.
Eğer paranızı verip noter satışını alıp böyle durumla karşılaşırsanız ve bunu satan kişi art niyetli bilerek size böyle bir şey yaptıysa sadece geçmiş olsun diyebiliriz.
Bunun dışında borç ödenmiş olabilir ama trafikte ilgili haciz yada rehin kalkmamış olabilir. Böyle durum varsa zaten ilgili yerden alınacak yazıyla bu durum rahat bir şekilde çözülebilir.
Bu yüzden alacağınız aracın ruhsat araştırmasını yapmadan noter satışını almayın!.......
biligilendirdiğiniz için teşekküerler ..... herkese
[COLOR="Blue"][b]Biz Gökyüzüne İnanırız Sun-roof'a Değil[/B][/COLOR]::puro::
peki şimdi ne yapıcaz aynı sey bizimde basımıza geldi ruhsat sahibi ortalarda yok ben motrcudan aldım motoru o adamda bişy yapamıyo
kanka senin arkilerde yani Ambara duvara motor alıonuz Dİkkat Edin Abicim
PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
"www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR
(bende arabamı krediyle almıştım bankadan rehinlidir yazısını kaldırmadan satış yapamamıştım,) ruhsatta falanca bankadan rehinlidir yazıyosa araç sahibi satışı yapabilmek ve rehinlidir yazısını kaldırmak için önce aracın rehinli olduğu bankaya gidiyo araç sahibi 50 ytl bi masrafı var onu ödüyo bankadan yazıyı kaldırmak için ordan notere gönderiyolar bi 100 ytl de orda bayılıyo,ondan sonra noterden aldığı belgelerle ruhsattaki yazı kalkıyo satış yapılıyo,yazı kalkmadan hiç bişey yaptıramıyosun (eğer herhangi bir başka borcu yoksa )tabiki ruhsat sayfasıda değişiyo ama o satıcıyı ilgilendirmiyo onu artık alan kendi adına yaptırıyo onun da süresi 1 ay
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)