Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

bi yardım lütfen!!

REKLAM ALANI

arkadaşlar ben bu aralar motora merak sardım hayatımda motor sürmedim gerçi ama yazın gelmesiyle bu scooterlerın az yakması ve hoş bi tipi olduğu için satın almak istiyorum ama motorlarla hiç bi fikrim yok özelliklerinden sadece motorsiklet olduğunu biliyorum
    1-)bu scooterlerın viteslileri vitessizleri varmıs hangisini almalıyım?
    2-)iki kişiyi taşırken cekme sorunu varmıdır.?(gitmesi son hızı)
    3-)yakıt durumu gercektende 2 litremidir.?
    4-)ikinci el almayı düşünüyorum en cok nelere dikkat etmeliyim?
    5-)ortalama fiyat ne kadardır 2.ellerin?
    biraz yardımcı olursanız bende sizin gibi motorcu olucam

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    APV41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ SV 650
    öncelikle hoş geldin
    sen bir süre topiklerde dolaş tarzını belirle şu an sordukların yeterince açıklayıcı değil her marka için burada açıklayıcı bilgi mevcut
    MT İZMİR HUZUR EVİ SAKİNİ
    nereye gittiğin değil kiminle gittiğin ÖNEMLİDİR :wiinkk
    CENGOMOTO

gerçekten bir bilgim nereye bakıcağıma bilmiyorum yani yani hiç anlamıyorum motordan aslında hiç sürmedim korkuyorumda düşerim diye ama almaya niyetlendim bikere

1 sorum daha olacaktı bu 50cc leri tavsiye edermisiniz..bu 50cc için sanırım ehliyet gerekmiyor diyorlar doğrumu acaba

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    formlar başlığı altında

motosiklet modelleri bölümünde

okumaya başla bişileri gerisi gelir zaten.. allah bilir scooter dersin iki gün sonra okuduklarının etkisiyle race demeye başlarsın

bu arada hoşgeldin..

North_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cf Moto CLX-700 sport
    e342313123231 tane scooter modeli war hangi birinden bahsedelim sana

ama tek diiceğim keeway focus duyduun zaman uzaklaş ordan yanına bile yaklaşma:S

Alıntı asfalt meleği adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    formlar başlığı altında

motosiklet modelleri bölümünde

okumaya başla bişileri gerisi gelir zaten.. allah bilir scooter dersin iki gün sonra okuduklarının etkisiyle race demeye başlarsın

bu arada hoşgeldin..
    yok abi ya onlar pahalı galiba okadar param yok öğrenciyim sadece dershaneye gitmek yazın gezmek için arkadaşlarla

nahzuvay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Nc750 X DCT - Vespa Gts 250ie
    hoşgeldin bnm durumumda sana benziyo ancak tek fark bnm daha önce motosiklet kullanmıs olmam) arkadasım bn yaptıklarımı syliyim sana:
    bnde ikinci el alacaktım ve kısmetse yrn sabaha alıyorumda)

şimdi önce sahibinden.com a girdim
    ordan bi motorların modellerine baktım, şekillerine hacimlerine ve tabii ki fiyatlarına
    sonra bu forumu buldum hemen üye oldum
    sahibinden.comda begendigim motorların forum sayfalarını didik didik ettikten sonra kararımı verdim
    ve kısmetse yrn sabah saatlerinde bu forum sayesinde motosiklet sahibi olacam inşallah...

şimdide kolay gelsin, ii geceler

Alıntı North_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    e342313123231 tane scooter modeli war hangi birinden bahsedelim sana

ama tek diiceğim keeway focus duyduun zaman uzaklaş ordan yanına bile yaklaşma:S
    abi mesela 50cc olan scooterler varya mesela yamaha olanlar yada honda

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Alıntı lampard0644 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben bu aralar motora merak sardım hayatımda motor sürmedim gerçi ama yazın gelmesiyle bu scooterlerın az yakması ve hoş bi tipi olduğu için satın almak istiyorum ama motorlarla hiç bi fikrim yok özelliklerinden sadece motorsiklet olduğunu biliyorum
    biraz yardımcı olursanız bende sizin gibi motorcu olucam

c1-Scooter ların viteslisi olmaz hepsı otomatıktır (sanırım burgman 650 triptonic secenegi vardı yanılmıyorsam)

c2-O aldıgın cc ye gore degısır ben 2 kısı bıncem yokusda cıkarım dıyorsan en az 150cc almalısın)

c3-Bu sorun zaten bastan asagı yanlıs yakıt durum 2 lıtre de ne demek

c4-2.el motor alırken dıkkat edilmesi gerekenler dıye cok baslık var bıraz arastır

c5-O aldıgın model marka cc ye gore degısır ne alacagınaa da degısır.Ne alacagına hangı marka alacagına kac cc alacagıına karar ver.Ancak hıc bılmıyorsan 150cc bı scooter ıle baslaman senın ıcın ıyı olacaktır..

Ayrıca bu ısı yapacaksan ehliyet ve korumada sart bununda unutma yok ogle 50cc ehliyet yok falan dıye de dusunme al ehliyetini ve KORUMALARINI
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    [QUOTE=lampard0644;1028096][B]arkadaşlar ben bu aralar motora merak sardım hayatımda motor sürmedim gerçi ama yazın gelmesiyle bu scooterlerın az yakması ve hoş bi tipi olduğu için satın almak istiyorum ama motorlarla hiç bi fikrim yok özelliklerinden sadece motorsiklet olduğunu biliyorum
    cevap: scooter motorlar genelde vitessizdir ama cup tarzı büyük tekerlekli olan yarı otomatik vitesliler vardır. bir de maxiscooter makinalardan bazıları triptonik( dilersen otomatik, dilersen vitesli) olanları vardır.

cevap: çekme sorunu hızla değil torkla ilgilidir. yani yeni başlayan biri için bu soru normaldir. alacağın makina 50 ile 500 cc olarak değişebilir. neticede motor gücüne göre farklılık gösterir.

cevap: 50 cc bir makina ile 250 cc bir makina aynı yakmayacaktır. ama ortalama 100km de 3-4 litre olarak düşünebilirsin. bu yaptığın hıza ve yol durumuna göre değişir. düz yolda az yakarken yokuşta normal vitesli ve zincir aktarmalı bir motordan daha çok yakabilirsin. tabii ki bu motoruna göre değişir.

cevap: 2. el alacaksan önce iyice bir araştır bakalım. motorun dışına bakıp aldanma, km göstergesine de bakmayacaksın. rodajı iyi açılmış olmasına ve bakımlarının nasıl yapılmış olduğuna dikkat etmelisin. acele etmeden, iyi araştırarak almalısın. lırken de motor gücü ve torkuna dikkat etmeni tavsiye ederim. anladığım kadarıyla 2 kişi gezmeyi planlıyorsun.

400 ytl ile 15.000 ytl arasında değişir. ne alacağına bağlı. şu anda türkiye tam bir çinli scooetr çöplüğüne dönmüş görünüyor. bir arkadaşım ramzey 150cc lik scooter makinayı 600 ytl ye satamıyor. sebebi, çok pahalı bulyolar. pazar günleri oto pazarlarına git, oralarda motosiklet pazarı da kurulyodur muhtemelen..

son olarak söyleyeceğim şeyler şunlar, ki sen sormamışsın...

1- scooter motorların tekeri küçük ve sert olduğundan daha sık kayarsın. her tarafı palstik olan bu makinalar düştüpğü zaman daha çok masraf çıkartıyor.

2- vites kullanmaktan korkma, 1 haftada alışırsın emin ol daha zevklidir..

3- ehliyet konusuna hiç girmemişsin. eğer ehliyetin yoksa mutlaka hemen almanı tavsiye ederim

4- motosiklet kadar korumalıklarına da dikkat etmelisin. iyi bir kask al. trafik cezası yememek için değil, hayatın için kullanmalısın. zaten bunu bu forma katıldıkça okuyacaksındır.
    ortalama olarak
    bel korma 40 ytl
    armode dizlik ( çifti) 30-40 ytl
    armode dirseklik ( çifti) 30-40 ytl
    kormalıklı eldiven 40-60 ytl
    motobot 100-150 ytl
    motomont 150 ytl

sakın pahalı deme. bir kazada emin ol çok daha fazla maliyet çıkabilir. ben ilk motorumu zealsun 125 lik motorumu 1750 ytl ye aldığımda 1000ytl lik korumalırımı da almıştım ve benle dalga geçmişlerdi. şimdi motorum suzuki gs 500 ve aynı korumalılarımı da kullanıyorum. can benim canım. çünkü korumalıkları motor için değil kendim için kullanıyorum. motoruma da koruma demiri ve takozu da bu hafta içinde taktıracağım.

önce tedbir, sonra iş.... ok?

haydi bakalım, tekerin düz bassın

neden mi bu kadar detaylı yazdım? keşke ilk başladığımda bana birileri de böyle anlatabilseydi diyorum.
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    [QUOTE=yürekçe;1028162]
    [B]arkadaşlar ben bu aralar motora merak sardım hayatımda motor sürmedim gerçi ama yazın gelmesiyle bu scooterlerın az yakması ve hoş bi tipi olduğu için satın almak istiyorum ama motorlarla hiç bi fikrim yok özelliklerinden sadece motorsiklet olduğunu biliyorum
    cevap: scooter motorlar genelde vitessizdir ama cup tarzı büyük tekerlekli olan yarı otomatik vitesliler vardır. bir de maxiscooter makinalardan bazıları triptonik( dilersen otomatik, dilersen vitesli) olanları vardır.

cevap: çekme sorunu hızla değil torkla ilgilidir. yani yeni başlayan biri için bu soru normaldir. alacağın makina 50 ile 500 cc olarak değişebilir. neticede motor gücüne göre farklılık gösterir.

cevap: 50 cc bir makina ile 250 cc bir makina aynı yakmayacaktır. ama ortalama 100km de 3-4 litre olarak düşünebilirsin. bu yaptığın hıza ve yol durumuna göre değişir. düz yolda az yakarken yokuşta normal vitesli ve zincir aktarmalı bir motordan daha çok yakabilirsin. tabii ki bu motoruna göre değişir.

cevap: 2. el alacaksan önce iyice bir araştır bakalım. motorun dışına bakıp aldanma, km göstergesine de bakmayacaksın. rodajı iyi açılmış olmasına ve bakımlarının nasıl yapılmış olduğuna dikkat etmelisin. acele etmeden, iyi araştırarak almalısın. lırken de motor gücü ve torkuna dikkat etmeni tavsiye ederim. anladığım kadarıyla 2 kişi gezmeyi planlıyorsun.

400 ytl ile 15.000 ytl arasında değişir. ne alacağına bağlı. şu anda türkiye tam bir çinli scooetr çöplüğüne dönmüş görünüyor. bir arkadaşım ramzey 150cc lik scooter makinayı 600 ytl ye satamıyor. sebebi, çok pahalı bulyolar. pazar günleri oto pazarlarına git, oralarda motosiklet pazarı da kurulyodur muhtemelen..

1- scooter motorların tekeri küçük ve sert olduğundan daha sık kayarsın. her tarafı palstik olan bu makinalar düştüpğü zaman daha çok masraf çıkartıyor.

3- ehliyet konusuna hiç girmemişsin. eğer ehliyetin yoksa mutlaka hemen almanı tavsiye ederim

4- motosiklet kadar korumalıklarına da dikkat etmelisin. iyi bir kask al. trafik cezası yememek için değil, hayatın için kullanmalısın. zaten bunu bu forma katıldıkça okuyacaksındır.
    ortalama olarak
    bel korma 40 ytl
    motobot 100-150 ytl
    motomont 150 ytl

sakın pahalı deme. bir kazada emin ol çok daha fazla maliyet çıkabilir. ben ilk motorumu zealsun 125 lik motorumu 1750 ytl ye aldığımda 1000ytl lik korumalırımı da almıştım ve benle dalga geçmişlerdi. şimdi motorum suzuki gs 500 ve aynı korumalılarımı da kullanıyorum. can benim canım. çünkü korumalıkları motor için değil kendim için kullanıyorum. motoruma da koruma demiri ve takozu da bu hafta içinde taktıracağım.

neden mi bu kadar detaylı yazdım? keşke ilk başladığımda bana birileri de böyle anlatabilseydi diyorum.

Arkadasa katılıyorum cok güzel anlatmısss

Ayrıcı vıteslı motor hakkındakı dedıklerınede katılıyorum..
    Scoter lar yakısıklıdır ancak dustugunde inanılmaz masraf cıkarır..Ancak 125cc vitesli bi motor ve koruma demırı ile bunu en aza ındırgersın..
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

[QUOTE=yürekçe;1028162]
    [B]arkadaşlar ben bu aralar motora merak sardım hayatımda motor sürmedim gerçi ama yazın gelmesiyle bu scooterlerın az yakması ve hoş bi tipi olduğu için satın almak istiyorum ama motorlarla hiç bi fikrim yok özelliklerinden sadece motorsiklet olduğunu biliyorum

ortalama olarak
    bel korma 40 ytl
    motobot 100-150 ytl
    motomont 150 ytl

abi verdiğin bilgiler için cok sağol öncelikle tabiki ehliyeti almayı düşünüyorum 18 yaşındayım kısacası abi sen bana şu ölcüde bir motor önerebilirmisin fazla pahalı olmayan yani 500-700 civarı ikinci el
    iki kişi gezicem hız yapması önemli değil az yaksın yeter..
    marka ve cc olarak önerebilirsen cok mutlu olucam..

Motosikleti
    мση∂ιαℓ 151яѕ
    hele sen bi acele etme telaş yapma
    bu foruma bi kaç hafta takıl yazınları felan oku ondan sonra sen kendi kararını en iyi şekilde verirsin merak etme
    [B][COLOR="Red"]GAZLA UÇABİLİRSİN AMA FRENLE KONAMAZSIN[/COLOR][/B]::144::

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    [QUOTE=lampard0644;1028181]
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi verdiğin bilgiler için cok sağol öncelikle tabiki ehliyeti almayı düşünüyorum 18 yaşındayım kısacası abi sen bana şu ölcüde bir motor önerebilirmisin fazla pahalı olmayan yani 500-700 civarı ikinci el
    iki kişi gezicem hız yapması önemli değil az yaksın yeter..
    marka ve cc olarak önerebilirsen cok mutlu olucam..
    500-700 ytl civarı bir motora + olarak 250 ytl de devir masrafı çıkar. yani ne alırsan al bunu ödeyeceksin. ama sana pek sevmiyor olmama rağmen sadece cup tarzı bir motor önerebiliim. mondial 100KH . ortalama senin dediğin fiyatlarda yarı otomatik vites. fakat senin bütün paran buysa korumalık ve ehliyeti es geçmişsin. sevgili kardeşim, ehliyet sadece trafiğe çıkış izni değil, önemli bir eğitimdi. sorumluluk yükler. ayrıca ehliyetsizliğin cezası 835 ytl idi. motorunu satsan ödeyemzsin...

Alıntı byfurkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hele sen bi acele etme telaş yapma
    bu foruma bi kaç hafta takıl yazınları felan oku ondan sonra sen kendi kararını en iyi şekilde verirsin merak etme
    bu fikre de kulak vermeni tavsiye ederim. şimdi sen büyük kararsızlıklar yaşayacaksındır. bunu hepimiz yaşarız.ama yavaş yavaş özümse. motoru alıp üstüne atladığın gibi gezmeye kalkışma. en köü ihtimal bu formda yaşadığın ilin mt sayfası vardır. o sayfaya yaz, ordaki tecrübeli arkadaşlarınla tanış, toplantılarına katıl. sana yardım ederler emin ol... nereden yazyosun ayrıca?
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    bulunduğun il'in neresi olduğunu bilemediğimden......
    bence en güzel bilgi kaynağın,bulunduğun ildeki grup olur!
    grup içerisinde sana gereken detaylı bilgi mutlaka verilecektir
    acele etme ve işini inşalla'la maşallah'a bırakma
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

Motosikleti
    R' lı bişiler düşünüyom
    oncelıkle hos geldın önce motosıklet modellerını gez sonra tarzını belırle sonrada zaptede bılecegın cc yı belırle kı zaten bellıdır sana su vazıyette 50-125 cc ii gider bide bu arada motor secerken kısının boy ve kılosu cok onemlıdır bunları goz onunde bulundur
    ::winkwink[B]zeki çevik ve ahlaksızım beni böle seven manitanın hastasıyım::winkwink[/B]

malatyadan yazıyorum.........

Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
     Bu Konu MT Site Yönetimi Tarafından Kapatılmıştır.
    Sebep:  Öncelikle mesajları kalın yazmayınız.
    Başlığınızın anlamlı olmasına özen gösteriniz.
    Arama yapınız.
    Daha önce açılmış konuları ve "yeni başlayanlara hitaben" yazısını okuyunuz.
    Forum kurallarını okuyunuz.
     Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
     Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
     Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
     Şikayetleriniz için tıklayın
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)