Saygısız bir trafimiğiz var
Reklamlar
-
Bu sabah kozyatağı tuzcuoğlu köprüsünde sağ şeritte sahrayıcedit istikametine seyrederken, sol arkamdan bir adet öküz hayvanı gelip sağa, bostancı yönüne doğru önümden geçmek istedi. anlatabildimmi acaba? ben kazayı atlattım, bu tip kazaları hep atlattım çok şükür. ve 10 dakika önce yanyolda manevra yapmaya çalışan bir tır, akan trafikte birden bire yola daldı, az kalsın zincirleme kazaya sebep oluyordu, korkunç bir kaza olurdu nitekim. dağdaki koyun çobanı gelip istanbulda kamyon şoförü oluyor, her isteyene ehliyet veriliyor bu ülkede. Sürücü kursları eğitim vermiyor, herkez sınavda kazanmak için dersine çalışıyor, trafiğin huzuru insanların sağlığı için ilim öğrenen yok, daha trafikteki asli kusurları sayabilecek bir adam ben tanımıyorum. 25 yıllık iett şoforü tanıdığım var, bu adam daha trafikte dönüş manevralarını yanlış yapmanın asli kusur olduğunu bilmiyor.
Geçen gün fener kalamış caddesinde sağdan giderken, ortadan bir araç gelip benim önümden doğru sokağa girmek istedi ve ani frenle durdu. Bu kadın camı açıp bana el kol hakreti yaptı, arkamda da aniden duran başka bayan sürücü beni alkışla protesto ediyor aklı sıra.. Halbuki asli kusur kimde? daha bunu bile bilmiyorlar malesef. sağa dönüşte dar kavisle ve yolun sağına yanaşarak dönülmesini bilmeyenler hala trafikteler, dikkatli olalım, bunların ekseriyeti bayanlar..
Hani siz otobanda giderken sağdan takip edersiniz genelde, mesela küçük cc motorlar.. sonra yola sağdan katılım olur ve siz ortada kalırsınız, sonra arkadan gelen magandalar, geriden gelene yol vermek zorundayken, birden sola kayıp sizin tam arkanıza kadar gelip korna çalması sinir bozucu, o an bir tabancam olsa sıkarım o adama.
ikinci önemli husus.. Bu çok mühim: yine otobandayız.. sağdan gidiyoruz.. yol sağa ayrılıyor, mesela gişelere gidiyor.. arkanızdan bir araç geliyor ve sizin tam önünüzden doğru kırıpta sağa ayrılıyor, yani arkanızdan efendi gibi takip edipte yavaşlamayı sürdürmüyorda, sizide sollamak istiyor ve sabırsızlanıyor. ve sizi bir
insan, bir canlı yerine koymuyor, nasıl olsa bana bişey olmaz diye düşünüyor.
Veya motorun aniden durabileceğini zannediyor. Meselenin ciddiyeti bu forumdaki ustalara malumdur.. münhasiran değişik olaylar çeşitli kazalar yine müstakbeldir.. çünkü toplumumuz saygısızdır..
iyice ahlaksızlaştırılmştır..
ve malesef bu istanbul trafiği, araç trafiği olmaktan çıkıp terörizm trafiği olmuştur.. insanlar, hayvanlar, bilhassa motorcular, hergün arabaların altında sıçanlar gibi ezilen kedi-köpek yavruları mağdurdur.. kanunlar ise çaresizdir. kanunları koyanlar daha da acizdir. çünkü onların derdi bir dahaki seçimlerde ne oy alacaklarıdır.
Ve tüm bu cinayetler yaşanırken, oy derdine düşen partiler, sonra maaş derdine düşen vekiller.. dini imanı kitabı para olan taksici ve minibüscüler, para sayarken yaşlı kadın ezen minibüsçüler v.s.
Bir adalet bakanı düşününki hayatında hiç motosiklet görmemiş.. Şimdi bu adama oy verene ne diyeceksin? peki bu cahillerin en cahili (echel-i cuhela) meclisten motosikletleri koruyan ve kollayan bir yasamı bekliyeceksiniz?
Ben inanıyorum ki komunistler bile bu işi çözerdi.
Malesef türkiyede motosiklet dendi mi akla ilk gelen şeytan oluyor, hiç kimsenin aklına kolaylık ve çabukluk gelmiyor, herkezin aklına ölüm geliyor. Bu ise toplumsal cehaletten ileri geliyor.. Hulasa-i kelam devlet boşluğuna dalalet etmektedir.. Bugun bir trt veya başka bir resmi yayın organı toplumu trafik konularında bilgilendirmeye yönelik bir program yapmaktansa çıkarıp dansöz oynatıyor, çünkü halk bunu istiyor. Yani zaten ilmi biz talep etmiyoruz arkadaşlar.
Ben bu kadar yazabiliyorum son sözüm şu, motosikletlere en azından trafikte saygı duyulmasını istiyorsak en azından bu tür insanları uyarmalıyız, mümkünse şikayet etmeliyiz. korkutmakda çaredir.. evet unutamayacağı bir ders vermekte
çare olabilir bu saygısızlara.
bütün bu mevzu dönüp dolaşıp milli karakter ve milletin içinde bulunduğu manevi boşluğa işret etmektedir.
Reklamlar
-
Yasadiklarini cok iyi anliyorum ancak o tarz insanlar sadece direksiyon basinda degiller emin ol...
-
doğru söze nedenir..
eline saglık..
Allah korusun bizi o insan haynavlarından
-
şu taksici ve minibuscü konusuna değinmende iyi olmuş...
eğitim şart arkadaş...
-
siyasete girmişsin sanki bana öyle gelio ortasına kadar merakla okudum yanlız ondan sonrasını okumaya gerek duymadım
[COLOR="Blue"][b]Biz Gökyüzüne İnanırız Sun-roof'a Değil[/B][/COLOR]::puro::
-
milli karakter demeyelim derim yine de..
kendimizden başlayalım önce..
kurtlar vadisini oturup izliyorsak, yada kimin eli kimin cebinde dizilerini izliyorsak..
sahip olduğumuz şeyleri kullanırken diğerlerini de düşünmek aklımıza gelmiyorsa..
kitap okumak yerine televolemsi şeylerle vakit öldürüyorsak..
aman bişi üretmeyeyim de tek maaşım yatsın telaşındaysak..
ve daha niceleri.....
buraya bişiler yazmaya gerek yok.. önce kendini düzeltmeli insan..
ama eğitimin kalitesizleşmesi en önemli sebep.. buda bir zamanlar devlet büyüklerinin kolundan tuttuğunu öğretmen yapması yüzünden oldu..
-
-
Bende yani bir başlık açacaktım ama boşver dedim. Madem böyle bir başlık açılmış bende başıma geleni anlatayım.
Beşiktaş Barbaros bulvarı en aşağıdaki ışıkarda başıma geldi. 34 VV 9677 plakalı, siyah renkli, WV Tuareg marka bir araç bana arkadan gelip hafif bir şekilde dokundu. İşin kötü tarafı ben arkadan geldiğini gördüm ona biraz mesafe kazandırmak için öndeki minibüse olabildiğince yaklaştım. Ancak bu aracın sürücüsü bilerek ve isteyerek motora sol arkadan hafifçe dokundu. Işıklar yeşil yanana kadar bekledim. Bana şeridin tam ortasında çarptı. Motorumda hasar hiç yok. Arkada tırnak ucu kadar biryerde diğer aracın boyasının izi var. Bir ara motorun yerini hiç bozmadan orada bırakmak aklımdan geçti. Ama polisler yok birşey açın açın yolu diye bizi kenara aldı. Ben çektim kenara. Diğer araçta çekti. Ben memur bey bilerek geldi arkadan çarptı dedim. Ne olduysa o anda oldu adam aracından indi. Polise cüzdanından birşey gösterdi. Ve benim üzerime yürüyüp motoruma vurarak - Kardeşim aralardan gitmeyeceksiniz bu aletle dedi. Hiç birşey diyemedim. Ağzım açık kaldı. Motoru orada bırakıp tutanak tutulsa ben şeridin tam ortasındayım. Hatam yok. Gücüne gitmiş arkadaşın motorların ondan çabuk gitmesi. Poliste tabi tamam yok bişey devam edin dedi. Böyle birşey başıma ilk kez geldi ne yapacağımıda bilemedim. Sadece plakasını aldım. Onunlada hiç birşey elde edemem diye düşünüyorum. Adamın kazayla çarptığını bilsem veya gerçekten bilinçli de çarpıp kazayla oldu diyip bir kusura bakma bile dese hiçbirşey demem . Hasar yok ortada. Ama bilerek çarptığını itiraf edercesina; aralardan bunlarla gitmeyeceksiniz kardeşim diyip, motoruma vurup, yumruğunu sıkmasını görünce ve polise gösterdiği şey herneyse ondan sonra polislerin dur kardeşim ne yapıyorsun dememesini görünce hırsımdan çatladım. Acayip sinirim bozuldu. Ne yapacağımı bilemedim o an. Bindiği araç ve mevkisi herneyse kendisinin insan olduğuna inandırmış bir insan sadece.
Okadar dengeli ki durunca ayaklarıma ihtiyaç duymuyorum..
-
kıro magandalar, zavallı ezikler.. ALLAHIN ve bütün meleklerin laneti bunların üzerine olsun.. haksızlık yapan idarecilerin, adam kayıranların, zulmedenlerin ve zulme rıza gösterenlerin.
-
-BSI- adlı üyeden alıntı
Bende yani bir başlık açacaktım ama boşver dedim. Madem böyle bir başlık açılmış bende başıma geleni anlatayım.
Beşiktaş Barbaros bulvarı en aşağıdaki ışıkarda başıma geldi. 34 VV 9677 plakalı, siyah renkli, WV Tuareg marka bir araç bana arkadan gelip hafif bir şekilde dokundu. İşin kötü tarafı ben arkadan geldiğini gördüm ona biraz mesafe kazandırmak için öndeki minibüse olabildiğince yaklaştım. Ancak bu aracın sürücüsü bilerek ve isteyerek motora sol arkadan hafifçe dokundu. Işıklar yeşil yanana kadar bekledim. Bana şeridin tam ortasında çarptı. Motorumda hasar hiç yok. Arkada tırnak ucu kadar biryerde diğer aracın boyasının izi var. Bir ara motorun yerini hiç bozmadan orada bırakmak aklımdan geçti. Ama polisler yok birşey açın açın yolu diye bizi kenara aldı. Ben çektim kenara. Diğer araçta çekti. Ben memur bey bilerek geldi arkadan çarptı dedim. Ne olduysa o anda oldu adam aracından indi. Polise cüzdanından birşey gösterdi. Ve benim üzerime yürüyüp motoruma vurarak - Kardeşim aralardan gitmeyeceksiniz bu aletle dedi. Hiç birşey diyemedim. Ağzım açık kaldı. Motoru orada bırakıp tutanak tutulsa ben şeridin tam ortasındayım. Hatam yok. Gücüne gitmiş arkadaşın motorların ondan çabuk gitmesi. Poliste tabi tamam yok bişey devam edin dedi. Böyle birşey başıma ilk kez geldi ne yapacağımıda bilemedim. Sadece plakasını aldım. Onunlada hiç birşey elde edemem diye düşünüyorum. Adamın kazayla çarptığını bilsem veya gerçekten bilinçli de çarpıp kazayla oldu diyip bir kusura bakma bile dese hiçbirşey demem . Hasar yok ortada. Ama bilerek çarptığını itiraf edercesina; aralardan bunlarla gitmeyeceksiniz kardeşim diyip, motoruma vurup, yumruğunu sıkmasını görünce ve polise gösterdiği şey herneyse ondan sonra polislerin dur kardeşim ne yapıyorsun dememesini görünce hırsımdan çatladım. Acayip sinirim bozuldu. Ne yapacağımı bilemedim o an. Bindiği araç ve mevkisi herneyse kendisinin insan olduğuna inandırmış bir insan sadece.
para kimde güç onda kardeşim malesef bu işler böyle...
seni çok iyi anlıyorum,buna benzer bir iki olayda ben yaşadım...
söylenecek çok şey var aslında ama yeri burası değil işte...
-
para kimde güç onda kardeşim malesef bu işler böyle..
Aynen dediğin gibi.... Malesef.
-
-BSI- adlı üyeden alıntı
Boyle tipler benim ustume neden gelmezki! Arac 2005 model ve akbank'tan rehinli gozukuyor.
-
Boyle tipler benim ustume neden gelmezki!!!
Abi ben senin o an neler yapabileceğini tahmin edebiliyorum. Hatta bende çok rahat yapabilirdim. Kaskım kafamdaydı. Yanıma gelip yumruğunu sıkıp havaya kaldırdığı an suratının ortasına sağlam bi kafa atabilirdim. Veya ilerde trafiğe karıştığımızda yanından geçerken aynasını kırıp veya arabayı boydan doya çizdikten sonra basıp çok rahat gidebilirdim. Ve beni mümkün değil yakalayamazdı o trafikte. Ancak ne böyle bir insanla orada o hale düşmek bize yakışır ne de bunları yapınca benim elime birşey geçer. Arabasına zarar versem arabaya yazık günah, kaskla kafa atsam kaskıma yazık günah. Zaten yeni almışım birde şimdi çizilir felan birbirimize girince hiç gerek yok.
-
bu tiplere yapılıcak bişey yoooooooooookkk
tekrarlıyorum para kimde güç onda...
-
uzun ama akıcı bı yazı olmamasına ragmen hepsını okudum ve ANTALYA'da oturduguma sukrettım
-
-BSI- adlı üyeden alıntı
Abi ben senin o an neler yapabileceğini tahmin edebiliyorum. Hatta bende çok rahat yapabilirdim. Kaskım kafamdaydı.
Yanıma gelip yumruğunu sıkıp havaya kaldırdığı an suratının ortasına sağlam bi kafa atabilirdim. Veya ilerde trafiğe karıştığımızda yanından geçerken aynasını kırıp veya arabayı boydan doya çizdikten sonra basıp çok rahat gidebilirdim. Ve beni mümkün değil yakalayamazdı o trafikte. Ancak ne böyle bir insanla orada o hale düşmek bize yakışır ne de bunları yapınca benim elime birşey geçer. Arabasına zarar versem arabaya yazık günah, kaskla kafa atsam kaskıma yazık günah. Zaten yeni almışım birde şimdi çizilir felan birbirimize girince hiç gerek yok.
Bir kere sana o zat her kimse polis, hakim, savci, bassavci, mit mustesari vs oncelikli olarak resmi kimligini ibraz etmek zorunda. Orada onunla "arkadan sana KASTEN CARPIP 8/8 HATALI OLAN O KİSİ İLE POLİSTE BİR NOKTADA İSBİRLİGİ YAPMİS. Akabinde cumhurbaskani, basbakan vs dahi olsa KİM OLURSA OLSUN, HİC KİMSENİN TRAFİKTE GELİP "KEYFİNE GORE, KİMSENİN ARACINA KASTEN ARKADAN AZ VEYA COK HASARLIDA OLSA VURMAYA HAKKI YOK, VURAMAZ.
KANUNLAR HERKES İCİN ESİTTİR ve MEVKİLERE GORE OZEL DUZENLENMEMİS YAZILI TOPLUM KURALLARİ DEGİLDİR! Sen aslinda orada o adamdan "davacı" olabilirdin ancak davayı kazanırmıydın, arkanda yeterli gucun (iyi bir savunma avukatin, olay yeri tutanagin vs.) orası mechul. Bu'da bizim bazı konulardaki eksikilgimiz maalesef bu memlekette...
-
Valla abi arkada 100lerce araba. Yeşil yandığı anda biliyorsun aynı anda kornaya basıyor. Motoru kımıldatmasam yerinden ayrı bir dert. Karşımda dediğim gibi parasına veya mevkisine güvenen bir adam. Motorumda kırık dökük birşey yok. Ufak bir çizik. Yaptığı bir hareketten dolayı orada ne yapabilirim diye düşünüyorum hala . Sadece birbirimize girerdik. Oda böyle birine karşı hiçbirşeye değmez. Sen olsaydın ne yapardın merak ettim açıkçası.
-
-
-BSI- adlı üyeden alıntı
Valla abi arkada 100lerce araba. Yeşil yandığı anda biliyorsun aynı anda kornaya basıyor. Motoru kımıldatmasam yerinden ayrı bir dert. Karşımda dediğim gibi parasına veya mevkisine güvenen bir adam. Motorumda kırık dökük birşey yok. Ufak bir çizik. Yaptığı bir hareketten dolayı orada ne yapabilirim diye düşünüyorum hala . Sadece birbirimize girerdik. Oda böyle birine karşı hiçbirşeye değmez. Sen olsaydın ne yapardın merak ettim açıkçası.
Orda hic bir gerekce veya mazeret senin motoruma arkadan o amcanin carpması veya inip yumruklaması icin GECERLİ MAZARET DEGİLDİR. Polisten o adamdan "davacı oldugumu ve gereken islemleri yapmasını aksi takdirde sicil numarasını alip "gorevini suistimal etmekten" dolayi hakkında dava acip kendisini mahkemeye verecegimi belirtirdim.
Sayet karsi taraftan despotca ve umursamaz tavirlar sergilemeye devam ederse arac plakası ile birlikte aracıma arkadan vurup kactigi icin hakkında savciliga "suc duyusunda" bulunacagimi ifade ederdim. O dk'dan sonra bunu bile bile gidecekse buyursun gitsin. Zira gerisini yeterli maddi ve manevi gucun varsa hangi emrcilerin cozecegi aşikar...
-
Abi haklısın . Ama ben öğrenciyim. Zaten haftaya sınavlarım başlıyor. Birde bu adamlamı uğraşırsam... Keşke vaktim ve masrafları karşılayacak param olsada uğraşsam ama ne yapalım. Çektik sineye çiziği. Böyle birşeyde başıma ilk defa geliyor. Ne yapacağımıda bilemedim açıkçası. Doğru adama yapmış yapacağı pisliği. Neyse bu işler tecrübe bir daha böyle birşey olursa ki umarım olmaz ona göre davranırım bende.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)