Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 SonuncuSonuncu

Az Once Gozumun Onunde Canli-Canli Gerceklesen Kotu Kaza!!

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Ramzey 150 cross
    Adam kendi deyimiyle kaza olduktan 45 dakika sonra aynen foruma girip bu topiği açmış. Başlığınada "Az Once Gozumun Onunde Canli-Canli Gerceklesen Kotu Kaza!!" demiş. Kendi deyimiyle Mantıklı veya akılcı düşünürsek evet durup yardım etmesi tamamen kendi seçimidir. Haklı yada haksız bunu kendisi aynı duruma düştüğü zaman anlıyacaktır.
    Sibop ayarı:mrgreen:

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı pininfarina adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende olsam aynısını yapardim sen musaitmissin yapmissin zira bende kendimce durabilecegime kanaat getirmis olsaydim bende o vandaki iki kisinin once ifadesini alir sonra yine kendi ellerimle taxim ilk yardima gotururdum emin ol!

Kisaca; burada kimsenin beni "niye durmadin" vs seklinde sorgulamaya, yargimaya hakki yok o kadar.
    Hayır var... Sorgulamaya herkesin hakkı var... Mademki paylaşıma açmışsın....

Hem kanunlar önünde de suçlu duruma düşüyordun... Kanunlarımızda bile yeri var...Durup yardım ediceksin... Aksi suç....

100 km hıla seyrediyordum demişsin... 100 km hızla mormal şartlarda 30 mt de durursun... Artçın var...50 olsun... Trafiği kolaçan edip güvenli şekilde durman 100 bilemedin 200 metre....Kaza dolayısı ile yavaşlayan trafikte ters yönde bile gitmen mümkün....

Kendi şahsım adına konuşayım kaza anından daha geriye ters yönde de olsa giderek güvenliği saglayıcı tedbirleri de alırdım....Bak almaya çalışırdım demiyorum alırdım....

İlk yardım yapmaya tabiiki yetkin yok... Bilgin de olmayabilir.... Ama durup ambulansa haber de verebilirdin..1 dakika 1 dakikadır...

Yazacak o kadar şey varki.... Boşu boşuna tartışmanın ötesine gitmez bu konu....

Keşke paylaşmasaydın....

Alıntı Tencere adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @pininfarina

Kurye arkadaş yasalar önünde zor durumda kalacak diye üzülürken , sen burada ondan daha zor durumda kaldın dostum.. Hala kime kendini anlatma ihtiyacı duyuyorsunki.. Biz yargılamak ve yadırgamak üzerine üstün başarılı genlerle yaratılmış bi toplumuz.. Kimsenin o yolu öyle berbat planlayanları yargılamadığına , hesap sormadığına aldanma.. Kimi sorgulayacağımızı bilmeyiz ama iyi sorgularız..

Burada herkes süpermendir.. Eğer sende kendini iyiliğe adamadıysan böyle geliriz üzerine..

Umarım ders olmuşdur sana bi daha burada böyle şeyler paylaşmazsın..
    Arkadaşımızı övdün mü yerdin mi anlaşılamayan bir mesaj... Konuyu sosyal hale getirmeye gerek yok... Yani hatayı yolu yapanlarda bulmak gibi basit bir düşünce olamaz... Yıllardır o yol o şekildedir eminim... Ben bilmiyorum görmedim...Kazadır her yerde olur... Dümdüz otobanda bile bahaneler bulan kazalar yapan bir milletiz....

Tartışılması gereken kaza olduktan sonraki gelişen olaylar...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Alıntı egelim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o andaki yer zaman psikoloji ve diğer faktörler göze alınarak durup durmayacağına insan kendi beyniyle karar verir arkadaşın o anda gerçek düşüncelerini şu an da hiçbirimiz bilemeyiz ve bence çok fazlada karıştırmaya gerek yok çünkü bu konu çok fazlasıyla uzar ve tatsız sonuçlar meydana çıkabilir
    Yazmayacaktım artık ama olmuyor.....
    adı üstünde İNSAN. birazda düşünme yeteneği varsa herşey ve her konu adil ve insancıl, hakaret etmeksizin tartışılmalı! tartışılmak zorunda çünkü bizler birer
    İNSAN'ız düşünme,karar verme yeteneği sadece bizlere verilmiş! bunu yapamayan sadece okusun lütfen

Egelim kardeş,
    Kaza yapanın yerine koyabilirmisin kendini? sanmıyorum çünkü hayatında benzer bir kazayı yaşayanın dışında kimse ''O'' kuryenin yerine koyamaz kendini.
    Almanya da yaşadığım bir kazadan sözedeyim kısaca.
    1982 yılında kırmızı ışığı ihlal eden bir Minicooper'in kapısına çakıldım ve 19mt ilerideki seyahat acentasının vitrin camından içeri,orada da, masif bir masaya çarparak yığılıp kalmışım! 20 gün koma ve 75 gün rehabilitasyon yaşadım ben...

onun için, konuya gösterdiğim hassasiyet ve tepkilerimi kimse yadırgamasın, kusura bakmasın.

Millet olarak konuları oldu bittiye getirmek,boşvermek bir alışkanlık ama değişmeliyiz ve biz insanlara layık olanın engüzelini sağlamalıyız TOPLUMUN birer bireyi isek tabi.

Selamlar olsun
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

herkes iki adamı dövüyor kimse elinizden alamıyor. herkes 6. dan kareteci mübarek türkiyede... ben 10 senedir kickbox yapıyorum dövmüyorum insanları. hata,cehalet vs ile gelen kaza işte. lütfen gerçekçi olun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    tokat istanbul bingöl denizli mardin ordu van
    Motosikleti
    regalraptor 250e-9
    Yuhh derim duygu somurusu olurda bu kadari olmaz be guzel kardesim!!

Dediklerin ancak soyle gecerli olabilirdi, O NOKTADA SADECE BEN, KURİYE VE VAN OLSAYDI BELKİ. YANI KAZA HERHANGİ BİR ARA VEYA ISSIZ SOKAKTA, DAGBASI MİSALİ KUS UCMAZ-KERVAN GECMEZ BİR YERDE VS OLMUS OLSA VE ORADA KAZAYI BENDEN BASKA GOREN YOKSA VE BEN GORE-GORE, DURABİLECEKKEN DURMAMİSSAM YAZDIKLARIN BELKİ ANLAMLI OLABİLİRDİ.

Yani kusura bakma ama orada OLAYI BİR TEK BEN DEGİL, BENİM GİBİ 100'LERCE İNSAN VE ARAC SAHİBİ GORDU. TUM O İNSANLARIN HEPSİNE AYNI DUYGU SOMURUSUNU YAPACAKMISIN SİMDİ SEN? BUYUR YAP VE KOMİK OL OYLEYSE!

Hocam yazilanlari-cizilenleri daha dikkatli okumani tavsiye ediyorum sana. Zira "birileri suclu oldugumu iddia ediyor" etmiyor degil. Onceki msj'lara bakarsan bunlarin kim ve hangi cikara artik hizmet ediyorlarsa artik hangi "destekciler" olduklarini gorursun...

abi senin kimseye birşeyi kanıtlamaya ihtiyacın yok.bazı arkadaşlar hiç düşünmeden yorum yapıyolar.ben geçen haftalarda başımdan geçen bi olayı yazdım buraya.olayı bilmedikleri halde yalancılık şunla bunla suçladılar.yeni üye olduğum için.sen boşver millet konuşsun.bundan sonra paylaşma başından geçen olayı burda bence.bazıları ellerinden gelse vatan hayini bile ilan etmeye çalışıyolar.ne biçim insanlar anlamadım.boşver takma kafana.inşallah kurye arkadaşa bişi olmamıştır.belki sende durmaya çalışırken o karmaşaya belki sanada biri vuracaktı.boşver kim ne diyosa desin

Motosikleti
    Piaggio, (Beverly 300i.e alma aşamasında)
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    .Kaza dolayısı ile yavaşlayan trafikte ters yönde bile gitmen mümkün....
    Ya birak Allahini seversen ank'dan kalkmis oturdugun yerden bilmeden-etmeden bos-bos konusup ahkam kesiyorsun!! Ters yonde gidecekmismisim olduu gorursem soylerim!

Senin ist'a yolun duser ve bahsedilen o yolda sayet birgun yasarsan ayni olayi SEN TERS YONDE GİDERSİN! Sonrasinda artik ne olurveya olursun bilemem ancak aksam haberlerinde senin icin ailenin gozyaslarina bogulacagina emin olabilirsin cok bilmis ustad...

Agzi olan konusyor, bilende-bilmeyende!!

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    regalraptor 250e-9
    Ya birak Allahini seversen ank'dan kalkmis oturdugun yerden bilmeden-etmeden bos-bos konusup ahkam kesiyorsun!! Ters yonde gidecekmismisim olduu gorursem soylerim!

Senin ist'a yolun duser ve bahsedilen o yolda sayet birgun yasarsan ayni olayi SEN TERS YONDE GİDERSİN! Sonrasinda artik ne olurveya olursun bilemem ancak aksam haberlerinde senin icin ailenin gozyaslarina bogulacagina emin olabilirsin cok bilmis ustad...

abi bak üste bişi yazdım bırak böle adamları.ters yönde gitcekmişin.buda motorcu işte.kaskıda dizlerine tak bari tam olsun

Motosikleti
    Alıntı X__utku__X adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi bak üste bişi yazdım bırak böle adamları.ters yönde gitcekmişin.buda motorcu işte.kaskıda dizlerine tak bari tam olsun
    Haklisin o kadar cok bos-bos konusmayi, bol keseden atmayi-tutmayi vs seven insan var ki kime, ne laf yetistirecek,kime ne anlatacaksin. Ne kadar anlatirsan anlat, karsindaki anlayabilecekleri ile sinirlidir....

Dikkat et dostum kendine, kazasiz belasiz nice km'lere guzel kardesim

Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Alıntı cembone adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkes iki adamı dövüyor kimse elinizden alamıyor. herkes 6. dan kareteci mübarek türkiyede... ben 10 senedir kickbox yapıyorum dövmüyorum insanları. hata,cehalet vs ile gelen kaza işte. lütfen gerçekçi olun.
    Değerli kardeşim benim,
    kimse kimseyi dövmüyor burada sen başka bir topic'te olmalısın hemen oraya dön tekrar çünkü brada ciddi bir konu üzerine parmak yoruyoruz
    senin kaç yıldan buyana kickbox yaptığın ilgilendirmiyor beni/bizi
    kaza yaptığın gün kickbox'ta öğretilenlerle ilk yardım sağlarsın kendine....

pininfarina,
    sana tamamen katılıyorum

Alıntı celebi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    pininfarinayı tanıdıgım kadarıyla durabilecek gibi olsa dururdu zaten!!!
    kimse burda hakim savcı olmasın.olayı carpıtmayın
    burada bu kadar elestiri yazısı yazacagınıza trafikte motosikletliler için birsey yapın.
    taksiciler vahsi birsekilde olduruldugu zaman toplanıp eylem yapıyorlar bizde yapalım varmısınız.

burada elestri yapanların cogu eminim o eylemi sonunda mangal varmıdır acaba diye katılacaklardır yada tophanede nargıle içmeye gideriz diye dusuneceklerdir.
    Ey motorcu silkin ve kendine gel motorculuk abi senin motor kac yapıyor,ben egzosu degistirdim, bilmemne bilmemne degildir.kafasında 20 milyonluk kasklarla dolasmakta degildir.sen motorculugu dusunuyorsan motor almadan once koruma alacaksın bilinçli olacaksın etrafını bilinclendireceksin otomobilleri uyaracaksın ondan sonra uymayan otomobil varsa ve DURABİLİYORSAN mudahale edeceksin

sen ne yapıyorsun diye soranlar varsa bilen biliyor
    birey olarak memleketimizde aradığım ve büyük eksiklik olarak gördüğüm bu tarz olumlu ve yapıcı bir yaklaşım / katılım

hergün senin gibi düşünen 2 kişi olsa olay çözülmüştür bence
    Tarzım çok basittir.....

Motosikleti
    cbf1000-cygnus

İşallah bi gün gelirim de bana bi gösterirsin ahkam kesmeyi..... Terbiyesizlik yapma.....

O zaman burda yok arkadaşa bişey olmuşmuydu mesajları çekmeyeceksin... O kadar düşünceli isen durup bakacaktın tamam mı kardeşim....

O konu da haklısın ...Ağzı olanda konuşuyor konusunda.... Tıpkı senin gibi....

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Honda Titan 125(mavilim), XT600(Haydut)

Eh bende Ankara'dayım ama daha 10 gün önce bahsettiğin yoldan defalarca geçtim. İstanbul trafiğine acemi olmama rağmen ben o yolda en fazla 100 metrede durabilirdim. Senin anlatmış olduğun ifadelerde ise seni son derece samimiyetsiz buldum. Oraya gitmeye cesaret edemedim zira bir yaralı veya bu tür olaylar beni çok etkiler gibi yaklaşımlarda bulunsaydın samimi olduğunu düşünebilirdim ama sen demişsinki durabilseydim herifleri benzetirdim döverdim asardım keserdim.... Laf bunlar yapacak adam gider yapar. Dahada önemlisi şu ki böyle durumla karşılaştığında ilk yardım bilgin yoksa cep telefonunu eline alıp acil servisi aramaktırki sen bunu bile yapmamışsın sonrada burdan herkese laf yetiştirmeye çalışıyorsun

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    O adam dediğin gerekirse motoru atar gene de o arkadaşın yardımına koşar....

Düşün bi kere... Ya o kurye sen olsaydın?.....

Motosikleti
    Ramzey 150 cross
    Ya kardeşim adamın(!) neyini savunuyorsunuz halen anlamadım. Adam bir kere bırakın durmayı gayet rahat birşekilde kazayı görür görmez koşmuş bilgisayar başına girmiş foruma "dırdırdır" yazmış. Bırakın hadi durmasın ki o yolu çok iyi bilirim (infomda izmir yazıyor ama 2 yıl gayrettepe'de çalıştım) istenilirse her yerde durulur- geri dönülür. Bırakın herşeyi normal vatandaşlık görevini yapıp tenezzül edipte bir ambulansı bile aramamış, ama hemen foruma yazma gereksinimi duymuş. Ne diyelim? belki birgün bende motosikletle onun yanından geçiveririm, yada durmamasını normal karşılayan arkadaşların. Yada bu aynı adam(!) birgün sizin yanıbaşınızdanda geçip gider. Geçer gidersiniz arkadaşlar.. Siz durmassanız kimse durmaz, kamyon hiç durmaz, otobüs hiç durmaz, araba hiç durmaz. Sen durmayacaksında kim duracak kardeşim? Bize İstanbul trafiğinide bahane etmeyin kardeşim! Koskoca Tem'de bile küçücük bi kazada bütün trafik nasıl tıkanıp yavaşlıyo herkes biliyor. Dediğim gibi umarım sende birgün öyle duruma düşmessin(!) ve umarım senin yanından geçip gitmezler(!)

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı nebi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya kardeşim adamın(!) neyini savunuyorsunuz halen anlamadım. Adam bir kere bırakın durmayı gayet rahat birşekilde kazayı görür görmez koşmuş bilgisayar başına girmiş foruma "dırdırdır" yazmış. Bırakın hadi durmasın ki o yolu çok iyi bilirim (infomda izmir yazıyor ama 2 yıl gayrettepe'de çalıştım) istenilirse her yerde durulur- geri dönülür. Bırakın herşeyi normal vatandaşlık görevini yapıp tenezzül edipte bir ambulansı bile aramamış, ama hemen foruma yazma gereksinimi duymuş. Ne diyelim? belki birgün bende motosikletle onun yanından geçiveririm, yada durmamasını normal karşılayan arkadaşların. Yada bu aynı adam(!) birgün sizin yanıbaşınızdanda geçip gider. Geçer gidersiniz arkadaşlar.. Siz durmassanız kimse durmaz, kamyon hiç durmaz, otobüs hiç durmaz, araba hiç durmaz. Sen durmayacaksında kim duracak kardeşim? Bize İstanbul trafiğinide bahane etmeyin kardeşim! Koskoca Tem'de bile küçücük bi kazada bütün trafik nasıl tıkanıp yavaşlıyo herkes biliyor. Dediğim gibi umarım sende birgün öyle duruma düşmessin(!) ve umarım senin yanından geçip gitmezler(!)

Budur...... Helal....

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    regalraptor 250e-9
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O adam dediğin gerekirse motoru atar gene de o arkadaşın yardımına koşar....

Düşün bi kere... Ya o kurye sen olsaydın?.....
    biz hiçmi kaza yapmadık.eğer o kuryenin yerinde ben olsaydım ve yanımdan duramayacak hızda bi arkadaş geçseydi dursaydı diye bakmazdım.çünki o trafikte çok daha büyük bi kazaya neden olabilir ve birçok kişinin canını yakabilirdi.ama durabilecek olay olduktan sonra o mevkiden geçen biri olsa tabiki durmasını isterdim.güvenle durup yardım edebileceksem ben hiç düşünmeden dururdum.ateş düştüğü yeri yakar sen ne anlarsın diyosan.ben çok çok yakınımı büyük babamı motosiklet kazasında kaybettim.ve en az onunkadar yakınım kuzenim aylarca yatakta yattı motosiklet kazası nedeniyle.şimdi ben diye bilirmiyim o yardım etse belki ölmücekti şu söle yapsa şöle olmazdı.bazı şeyleri konuşurken mantıklı düşünmek lazım.biz elbetteki kardeşiz birbirimize yardımcı olmamız gerekir ama bazı durumlarda yapabilecek birşeyimiz olmamakta ne yazıkki

HaYaLeT01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çim Biçme Makinesi
    Sabahtan beri donup donup bu mesaja takiliyorum, yorumlari okuyorum, bir sey eklemek istemiyordum ancak dayanamadim. Bazi arkadaslar konu basligini acan Pininfarina'ya suclu muamelesi yapiyorlar. Istanbullu degilim ama olay mahallini cok iyi biliyorum, arabayla bile insanin panik yapacagi bir nokta. Kaldi ki gozunuzun onunde gerceklesen tatsiz bir olay var. Oturdugumuz yerden yazmak cok kolay geliyor. Fakat olayin cereyan ettigi sartlari goz onunde bulundurmak gerekili. Ben de isterim acil bir durumda durup yardim etmek, gerekiyorsa geri donup yardim cagirmak, ama bu olayin meydana geldigi yer gercekten cok sakat bir nokta, yardim etmek isteyen herhangi bir kisinin de basina bir sey gelmeyecegini kimse bilemez.

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    biz hiçmi kaza yapmadık.eğer o kuryenin yerinde ben olsaydım ve yanımdan duramayacak hızda bi arkadaş geçseydi dursaydı diye bakmazdım.çünki o trafikte çok daha büyük bi kazaya neden olabilir ve birçok kişinin canını takabilirdi.ama durabilecek olay olduktan sonra o mevkiden geçen biri olsa tabiki durmasını isterdim.güvenle durup yardım edebileceksem ben hiç düşünmeden dururdum.ateş düştüğü yeri yakar sen ne anlarsın diyosan.ben çok çok yakınımı motosiklet kazasında kaybettim.ve en az onun kadar yakın bi yakınımda aylarca yatakta yattı motosiklet kazası nedeniyle.bazı şeyleri konuşurken mantıklı düşünmek lazım.biz elbetteki kardeşiz birbirimize yardımcı olmamız gerekir ama bazı durumlarda yapabilecek birşeyimiz olmamakta.
    Burdan hayal mahsulu konuşmak kolay... O kurye arkadaş kimseye bakacak halinin olmadığını düşünüyorum.... 100 km hızla yapılan bir kaza... Düşünmek bile korkunç.... Ama gerçek bu... Arkadaş mutlaka baygındır kendinden geçmiştir..Şok yaşıyordsur... İllaki beklentisi olması lazım değilki....

Zaten hiç kimse kaza yaparsam birşey olmaz nasılsa yardıma koşarlar mantığıyla yoa çıkmaz.... Yapılan insaniyet namına yapılır...

Bir konuda haklısın... O an yardım edilemez belki...Ama daha ilerde mutlaka durulabilir... Hiç bir mazeret kabul götürmez bunu....

Ne yani..Akşam saatlerinde düşersek kimse trafiği tehlikeye atmıyacak diye durmayacak.... Diğerleri tepeleyip geçecek..Belkide kankaybından ölecek.... Hiç bir şeyi olmasada arkadaşın arkadan gelen araçlara tedbiri almasına yardımcı olunması lazım... Benim kitabımda bu yazar... Kural falan bilmem....

Bu anlattığın tabiki mantıksal yapılması gereken...Zaten aniden durulması gerekmiyor.... Müsait bir yere çekilmesi hem kendi sağlığı açısından hemde diğer gelen araçların tehlike yaşamaması için gerekli....

Motosikleti
    "@NEBİ" İSİMLİ UYENİN AZ ONCE SAHSİMA ÖZELDEN ATMIS OLDUGU MSJ;

@NEBİ, Bugün, 22:17 PM;
    "Umarım birgün aynı duruma düşersin arkadaşım sana başka birşey demiyorum, bu gece dua edicem, umarım o kurye arkadaşın düştüğü duruma düşersin. Yazıklar olsun senin insanlığına utanmadan birde kendini savunmaya çalışıyorsun bencil herif. Bir ambulansa bile telefon edemedin dimi? ama foruma girip "dur artisliğimi yapayım" demektende geri kalmamışsın. Hala kendini savunmaya çalıştığını gördükçe sinir oluyorum."

YORUMSUZ...

Motosikleti
    Ramzey 150 cross
    çok yerinde, yakışır, cuk diye oturmuş, paylaşım için sağol

Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    "@NEBİ" İSİMLİ UYENİN AZ ONCE SAHSİMA ÖZELDEN ATMIS OLDUGU MSJ;

@NEBİ, Bugün, 22:17 PM;
    "Umarım birgün aynı duruma düşersin arkadaşım sana başka birşey demiyorum, bu gece dua edicem, umarım o kurye arkadaşın düştüğü duruma düşersin. Yazıklar olsun senin insanlığına utanmadan birde kendini savunmaya çalışıyorsun bencil herif. Bir ambulansa bile telefon edemedin dimi? ama foruma girip "dur artisliğimi yapayım" demektende geri kalmamışsın. Hala kendini savunmaya çalıştığını gördükçe sinir oluyorum."

YORUMSUZ...
    NEBİ kardeş,
    Ne olursa olsun senin yazdığın satırları haklı kılmaz
    kaldı ki ne insalığa sığar ne de dinimizce caizdir.
    Bir insana zara gelsin diye dua etmek??? doğrusu şaşkınlığa uğradım ve yazdığım yazacağıma bin pişman oldum.......

bir insan'a yakıştıramıyorum bunu
    nasıl bir topluluk olmuşuz meğer.....
    Tarzım çok basittir.....

6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)