inş kuryeciye bişe olmamıstır bide adam haklıyken haksız duruma düşerse adam için zor olur inş birileri görmujsturde anlatmıstır polise
inş kuryeciye bişe olmamıstır bide adam haklıyken haksız duruma düşerse adam için zor olur inş birileri görmujsturde anlatmıstır polise
bence emniyete gitmeli ve gördüklerini görgü tanığı olarak yer ve zaman bildirerek anlatmalısın
yoksa arkadan çarpan dedikleri gibi suçlu çıkacak ve belki çocuk sakat kalırsa işinden olacak
bence bir telefonun ucunda bir hayat kurtulmayı bekliyor... hem tek değilsin, 2 kişi görmüşsünüz....
hadi yap lütfen.... hadiii...
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Motosiklet Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler :
16. Otobanda kamyon, tır, otobüs; yoğun trafikte ise Renault 12, Şahin, Kangoo, minibüs gibi araçlardan, haa bir de bayan otomobil sürücülerinden uzak dur. Arkadaşa 12 yılda 4 otomobil çarptı, dördü de bayandı.Baymayan şuana kadar olmadı..
alıntıdır.
geçmiş olsun arkadaşımıza , inşallah kötü bişeyi yoktur .
ben böyle bi geçit örneği görmedim .abii sende belki dursaydın cok güzel olurdu ama durmamana hak veriorum benimde önümden öyle birisi uçmuştu önce motor geçti gözümün önünden kaya kaya 5dk sonrada adam o an ne yaptığımı hatırlamıorum ama ordaki kazaya sebep olan taxicinin sucu 8/8 diresmen dedi ben ne durcam benim altımdaki büyük o dursun gibiinde yazıklar olsun böyle şoförlere
[COLOR="Blue"][b]Biz Gökyüzüne İnanırız Sun-roof'a Değil[/B][/COLOR]::puro::
şimdi karşı fikirdeki arkadaşlarda alınmasın...ama Türkiyede kaza seyreden kuru kalabalıklar bu zihniyeti oluşturuyor bence...
ARAC hatalı şerit değiştirdi...bunu polise söylemek içinmi duracak...yoksa ilkyardım içinmi...solunum takviyesimi yapacak...yoksa polisle keşifmi yapacak orayı anlamadım...insanlık görevidir gardaşım niye durmadın demek çok garibime gidiyor...
bakın önemli detay var...arkadaşlar bunu hesaba katmıyorsunuz...
kaldırımda durursun...durakta kapı önünde işyerinin önünde müdahale etmezse zaten anasında emdiği süt haram olur insana...insanlık vazifesi...ama hareket halinde 90 la giderken kaza olmuş...geriye dönmesi bile o akışta zor...
hadi döndü ne yapabilir...tünelde olan Sarp Erem kazasını gördünüz...yerde yaralı halde yatarken üzerinden taksi geçmiş vefat etmiş...mesela bir örnek...burası Türkiye...niçin duracağınızı hesaplamanız lazım...he aynı şey sizin başınızamı geldi...bir Allahın kuluda 112 yi aramayacak kadar aciz değil...
adam bir cinayete tanık olmamış...bir trafik kazasına tanık olmuş...prosedür belli...o hengamede bunları düşünmek bile saniyelik kararlar...ama meraklıysanız kaza yapanın yanındaki kalabalığa sizde karışın...
bişey yapamayacağını bilipde öyle bakıyorsanız zaten size söylenecek birşey yok...nazarımda kaza seyreden cahil adamdan cep telinden foto çeken meraklı vatandaştan ..araba parçalayan ilkyardım delisi yaşayan adamı öldüren sersemden çok farkınız kalmaz...
arkamda sevdiğim bir insan var...ve ben onla yolumda paşa paşa giderken Atom bombası patlamadığı...ve kendim düşmediğim sürece sağla solla pek ilgilenmem...görürsem ve yapabileceğim bir şey olmadığını anlarsamda basar giderim..
hani klavye başında yazarken bunlarıda düşünelim...
he farzedelim durdu...bişeyler yapabilmek adına...
kaza yapmış motosikletci bir kardeşimize yapılacak en büyük iyilik şu olur...SAĞLIK EKİBİ GELMEDEN KAZAZEDEYE DOKUNDURTMAMAK...
teşebbüs edenleri uyarıp bir çembere almak gerekir...tek yapılcak budur...iyi niyetle çıkarmaya çalışılan bir kask bile iğnenin ucunda olan boyunu kırabilir...
yani faydalı olmak bile kazazedeye dokunmamayı gerektirirken niye durmadın demek komik...
polise karakoldada veya ölümlü kazada mahkemede bile ifade verebilir...olayın o sıcaklığında orda işi ne ola...zaten sinirler gergin vs...yani düşünmeden yazmayalım...hayatı kategorize edip şöyle böyle yapsaydın demek en kolayı...
Allah sizin başınıza böyle şahitlikler vermezde birileri size fırça atmaz inşallah..
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
abi şimdi yolun durumu nasıl bılmedıgım ıcın durmadıgına bır sey demek yanlıs olur keske dursaydın , çunku ben kaza yaptıgımda basımda motorcu bır arkadasım vardı yerınde olsam yınede saga ceker motoru bırakır gıderdım onun yanına
her ne kadar racing motor kullananlar diğer motorların selamına yani kornasına karşılık vermezken bende sunu yaptım esk de bir cadde de baktım panelvan arabadan ınenler bır cocuga 3 kişi saldırıyorlar cocuk elıne kaskını almıs kendını koruyor 60 ıle gıderken acı bır frenle karsı serıte gectım ve motorcu arkadası kolladım sonra vatandaslar ayırdı adam acı bır patınajla gıttı cocuk korku ıcınde elımı sıktı allah razı olsun dedı gel sana bır seyler ısmalayım dedi , bende yok adamım kardeşliğimiz için yaptım dedım ve olay kapandı . biz birbirimizi kollamazsak, zaten herkes motorculara dusman bızı kım kollasın
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
Arkadaşlar bölgeyi bilen biri olarak te söyleyeceğim şey gerçekten bölgeyi bilmeden yorum yapmanın anlamsız olduğudur zira bölge pek fazla eşi benzeri olmayan bir bölge.. Ayrıca metehanın tüm söylediklerine de katılmamak elde değil; sonuçta sürdüğünüz motorun üstünde yalnız değilsiniz bir sevdiğinizle birliktesiniz ve mevki itibariyle herhangi bir yanlış kararınızda tehlikeli durumların doğacağı bir yerdesiniz.. Şu an için yapabileceğimiz tek şey kuryeci arkadaşın iyi durumda olması için dua etmek.. Ayrıca kazaya tanık olan arkadaş ta eminim ilgili trafik şubeye gidip gereğini yapacaktır.. Dolayısıyla arkadaşımızı yargılamak gibi bir hakkımız olduğuna şahsen ben inanmıyorum, eminim ki benzer bir durumda birçoğumuz aynı şeyi yapardı ve üzgünüm ama bence mantıklı olan da bu..
Build A Fire A Thousand Miles Away To Light My Long Way Home
I Ride A Comet My Trail Is Long To Stay Silence Is A Heavy Stone
çok üzücü bi olay sanada kuryeci arkadaşada çok geçmiş olsun umarım sağlık durumu iyidir.:(
eminim durabilecek durumda olsaydın dururdun. ama şimdi bildiğini anlatıcak durumdasın. eminim şimdi yapman gerekenide yapıcaksındır. ve bildiğini yetkililerede anlatıcaksındır arkadaşım...tekrar geçmiş olsun
Doblo şöförü olayı kendine göre yorumluyacaktır kendi düştü çok hızlıydı arkadan çarptı vs.. inşallah görgü tanıkları vardır ve kurye arkadaşında çok ciddi bir şeyi yoktur....
@JAKOBEN,
Öncelikle cok tesekkur ederim akilcil, mantikli ve "tarafsizca" yureginin sesini bu satirlara yansitarak biizmle paylastigin icin. Yorumun bu olayda "o noktada duramadigi icin kendini kotu hisseden birinin icine su serpecek" nitelikte fikirler tekrar cok tesekkur ederim eline, yuregine, koluna saglik...
@Metehan,
Ayni seyler senin icinde gecerli dostum...
Bende 3 Hafta önce kaza geçirdim omuzumda çatlak kırık var o duyguyu bilirim orda olsaydım ben dururdum kesinlikle bir şekilde trafiği kontrol etmeye ve polis ambulans çağırırdım bu kaza yapan kişi için çok rahatlatıcı ola biliyo benimde çevremde böyle insanlar vardı çok minnettarım böyle olaylar hepimizin başına gelebilir böyle düşüncesizce araç kullananlar cezasıs kalmamalı...
Ama senin durumun farklıymı arkadaşım senin için de trafik risk oluştura bilirmiş
Kuryeci arkadaşa Allah acil şifalar versin. Bir arkadaşımızın dediğine katılıyorum. Emniyet müdürlüğüne gidip olaya şahitlik etmende fayda var.
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
inSan Sonuçta ne oLurSa oLsun inŞ. mesLekTaşımın Ciddi ßir Sorunu YohKtur ßiLiyorum Paketi Yetiştirmeq iÇin NeLer Yaptı Kim ßiLir.
ALLah KoruSun aRkadaşLar özeLLikLe mesLektaşLarım anLıyorum Yetişmen Gerekiyor aMa aMan en aZından Sağ Şeritten Git.
Çünki ßende ßir Kurye oLarak ßiLirimki ßeat aCtiva ßwS Yßr Gißi motoSikLetLer kuLLanıLır We 100 ü Geçmemiz Zordur o Yüzden Sağ Şerit We Dikkat SiviLde NeySen o ßırak Geç kaLsın ßırak iŞ ÇohK ßize Sevdiğimiz iÇin Yapıyoruz.
Zevkimiz Kaçmasın.
ALLah aciL ŞifaLar WerSin KardeŞime...
[B][I][COLOR="DarkRed"]aRamızdaki Tek Fark Şanzuman!. Sen: 6 viteS, 5 iLeri, 1 Geri.
ßen iSe: 5 Vites,5 iLeri.[/COLOR][/I][/B] [COLOR="Black"][B]Saadettin KartoğuLLarı Sado.. O Rh (-)[/B][/COLOR]
Çok geçmiş olsun, umarım arkadaşın önemli birşeyi yoktur. Tüm haber sitelerine baktım ama ilgili bir haber bulamadım. Yarın gazeteler yazar belki. İyi haberini alırız inşallah arkadaşın.
Bu arada o yol gerçekten çok sakat. Bi de bi çalışma var alt geçitten çıktıktan sonra biraz ileride. Yol önce bi genişliyo, sonra sağ taraftan daralmaya başlıyo falan. Oranın eski halini hatırlıyorum, yol refüjle ikiye bölünmüş vaziyetteydi. Edirne istikametine girmeyecek olanlar sağdan sağdan giderdi. Şimdi karman çorman oldu. Bu alt yapı yol çalışmaları derken ihmalkarlıklar kaç cana mal oldu kim bilir? Cevizlibağ'da yapılan yan yol ayırımlarında, hiç bir uyarı yok, tabela yok, dikkatsiz bir sürücü bu ayrıma ortadan girer diye düşünen biri yok... Hep kazalar olduktan sonra önlemler alındı. Yazık...
Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!
orası berbat bir yol. oraya bir kamera koyup da kaydetseniz ne kazalar görürsünüz aklınız durur.. oraya (veya az daha gerisine) bir ışık şart. motorcu arkadaşa çok üzüldüm. ben de şimdi taksimden motorla geldim (motordan daha yeni indim) ve o kurye arkadaşın o anki psikolojisini tahmin edebiliyorum. önce kurtarmaya çalışıp olmayınca nasıl frenleri kökleyip de çaresizce araca çarpmaya belki ölmeye hazırlandığını tahmin edebiliyorum.. dilerim ciddi bir hasar almamıştır.
Kaza yapan arkadaşa ve yakınlarına geçmiş olsun. Bu tip kazaları okudukça motordan soğuyorum. Yani motor kullanmaya karşı falan duygularımda bir değişiklik yok tabi ama göz göre göre de kendimi ve sevdiklerimi de üzmeye hakkım yok diye düşünüyorum. Hele ki böyle bir kazayı görmüş biri olarak size de kolay gelsin.
Durup durmama konusunda yeri bildiğim halde o anda sürücü ve görgü tanığı olarak gereken neyse onu yaptığınıza kanaat getiriyorum. Sonuçta durup durmama konusunu kafanızda tartmışsınızdır.
Umarım en kısa zamanda da emniyete bilgilerinizi aktarır yapanın yanına kar kalmamasını sağlarsınız.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)