Anket: Motosiklet kullanmaya başlamadan önce korktunuz mu?
- Katılımcı sayısı
- 76. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
Motosiklet Kullanmaya Başlamadan Önce Hiç Korktunuz mu?
Reklamlar
-
Merhabalar ben yeni bir motosiklet kullanıcısı olacağım inşallah. Bu ay içerisinde tanıdık birinden öğrenmeye başlayacağım ve mayısta da direksiyon sınavım var. Fakat ben aşırı derecede çekinmeye başladım. Dört teker değil sonuçta bir denge meselesi var ortada, bana hep bisiklet sürdün mü dediler. Tabiiki bisiklet çok sürdüm ve çok keyif aldığım bir şeydir. Ama motosikletin motoru olmasından dolayı çekiniyorum desem yalan olmaz. Tavsiyeleriniz nelerdir, bir kaç cümle yazarsanız belki cesaretim yerine gelir.
Ayrıca ehliyet için direksiyon sınavında ne yapılıyor bunları da paylaşmanızı rica edecektim.. Saygılar sevgiler.
Reklamlar
-
Jon@thaN kullanmaya başlamadan önce korkuyodum şimdide korkuyorum. Nedenmi ? Çünkü korkmadığın anda kendine aşırı güven başlar ve kaza yapma riskin artar. İlk kullanmaya başladığın zaman motosiklete tamamen hakim olmadan önce ister istemez çekiniceksin ama motora hükmetmeye başladıktan sonra korkuların azalacak, ama yine dediğim gibi kaç senedir kullanıyor olursan ol yinede korkman lazım. Korkmadığın zaman tehlikedesin demektir.
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
-
Syriana adlı üyeden alıntı
Jon@thaN kullanmaya başlamadan önce korkuyodum şimdide korkuyorum. Nedenmi ? Çünkü korkmadığın anda kendine aşırı güven başlar ve kaza yapma riskin artar. İlk kullanmaya başladığın zaman motosiklete tamamen hakim olmadan önce ister istemez çekiniceksin ama motora hükmetmeye başladıktan sonra korkuların azalacak, ama yine dediğim gibi kaç senedir kullanıyor olursan ol yinede korkman lazım. Korkmadığın zaman tehlikedesin demektir.
Aynen katılıyorum sevgili syriana.. korkuyodum ve korkmaya devam ediyorum
İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273
TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!
-
ilk kulandıgımda hiç korkmadım ama ozmn nasıl ole korkmadan kullandıgımı dusununce bile korkuyorum artık
true love..
Drift Religion
-
Korkunu kendine alet edinirsen faydasını görüyorsun. Hakikaten motorcu olmak hele ki İstanbul trafiğinde paranoyak olmaktan geçiyor. Geçende forumda geçen bir yazıda vardı gerçekten doğruydu. ( yayaların intihar edeceğini düşünmek , tüm ağaç altlarının ıslak ve kaygan oldugu , dolmuşların her an yolcu alacağı , taksilerden her an yolcu ineceği)
Bunu göz önünde bulundurup çıktıgınızda yola (koruma) riski bayagı bir azaltmış oluyorsunuz.
★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★
-
-
korkmadım ama hep gelıp bana baskasından vuracagından korkuyorum..
direksıyon sınavında sadece ıyı bır denge kur ve kalkarken sınyallerını ver aynalarını kontrol et yeterli kursa göre değişir bu mesela ben 100 metre gıttım geldım ve bitti bu kadar... sana başarılar
-
-
Honda Motosikleti bana teslim ederken -hiç daha önce motor kullandın mı bile demedi. Ben ilk defa motosiklet kullanacaktım ve çok çekindim ve korktum Motoru bayiden alıp 10km uzaktaki evime götürmem gerekecekti üstelik havada kararmıştı. Korkarak üzerine çıktım ve gazı yavaşça açtım. Ayanalara bile bakamıyordum dengemi kaybederim diye sinyal bile veremiyordum. 2 - 3 gün sürdü alışmam sonra kendime güvenim geldi. Motor sürmekten korkmuyorum ama yolda her zaman herşey olabilir düşüncesi ile çok tedbirli davranıyorum.
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
-
Evet gördüğüm kadarıyla çok mantıklı insanların bulunduğu bir forumdayım ve yazdıklarınız kendime güvenimi getiriyor yavaştan. motora hakim olamam diye çekiniyorum. Hiç binmemiş bir insan olarak. Ama eninde sonunda herkes bunu bir şekilde öğreniyor. Trabzon'da yaygın bir motosiklet kullanıcısı yok. Kuryeler filan, ama çok tehlikeli hareketler yapıyorlar. Bazen otomobilimle onlarda kaçıyorum bile...
Bir eğitime başlasak bakalım ne olacak... Direksiyon sınavı scooter ile yapılıyormuş. Sinyal, ayna gibi şeylere dikkat ederim. Zorlamazlar yazdığınıza göre. Umarım ehliyeti alırız.
-
ilk trafiğe çıktığımda bayaa tırsmıştım ama şimdi daha iii
2008 HONDA CBF 150 < 2014 SUZUKİ INAZUMA < 2012 HONDA CBF 1000 FA
-
ilk kullandıgımdaki korkum eger düşersem amcam doverse oldu kesinlikle surmekten hiç korkmadım ben bisiklet surmesini ogrenirken cok dustum o yuzden motora dusme hakkı kalmadı
HIZ YOLU DEĞİL ÖMRÜ KISALTIR
-
-
ben motor sürmeye 3 sene önce başladım 50 cc ile başladım motoru almadan önce acayip korkuyodum ve çalıştırmayı bile bilmiodum sonra motoru aldım
çalıştırmayı öğrendim ve 1 tur atayım dedim düşmekten çok korkuodum
otopark gibi bir alanın içinde 1 tur attım düşmediğimi görünce acayip sevindim
sonra yavaş yavaş caddelere açılmaya başladım 3 hafta içindede alıştım
sana şunu söliim motosiklet insan dengesinin yarısını kendisi kurar yanii iyi bi bisiklet kullanıcıysan hiç korkma korkulcak bişi yok sadece dönüşlerde bi problem yaşıycaksın okadar onun dışında korkmana gerek yok bisiklette nasıl duruyosan buda aynısı oda iki teker buda ama motosikletin tek farkı var dönüşlerde biraz zorlayabilir onada 1 iki hafta ya kadar alışırsın motosiklet öğrenme diye birşey yoktur herkes kendinin dengesidir kimse senin dengeni sağlayamaz
-
Siz korkmasanızda, çevredekiler sağolsunlar baya korkutuyorlar.Ama ben yinede dinlemedim...
ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI
-
sanırım iyi bir bisiklet binicisi olmamdan kaynaklanıyorki aldığım gibi trafiğin içne girdim hiç bir korkum olmadı. Eğitim almadan doğru mu yaptım hayır ama sonradan eğitim alanlarla konuştum pişman olmadım eğitim almadığıma ne yazıkki ülkemiz de eğitim anlayışı çok kötü
-
Arkadaşlar biraz açalım mı konuyu? Motosikleti kullanırken kimden korkuyoruz? Kendimizden mi (yanlış bir davranış yaparım diye), yoksa dış etkenlerden mi?
Bence yapmamız gereken korkmak değil, tamamen dikkatli olmak ve gerekli bütün tedbirleri almak. "Korkunun ecele faydası yoktur" demiş büyük düşünür Antini Kuntin
-
daha motor sahibi olamadım ama korkularım da var.
scooter almak istiyorum ama herkes karşı çıkıyo, önce ailem sonra kız arkadaşım bayaa karşı bu işe :(
gizlice gidip ehliyeti aldım ama
şimdi ise motor alamayacağım diye korkuyorum :(
-
volem adlı üyeden alıntı
daha motor sahibi olamadım ama korkularım da var.
scooter almak istiyorum ama herkes karşı çıkıyo, önce ailem sonra kız arkadaşım bayaa karşı bu işe :(
gizlice gidip ehliyeti aldım ama
şimdi ise motor alamayacağım diye korkuyorum :(
Bi gün sinsice git ve al motosikletini. Onlar zamanla alışırlar. Ben öyle yapmıştım, çok işe yaradı.
Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!
-
motor kullanmak bi derecede adrenalini yaşamak sewmek demek...
o zmn bu güzel bi korku
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler