Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: Motosiklet kullanmaya başlamadan önce korktunuz mu?

Katılımcı sayısı
76. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Çok korktum.

13 17.11%
  • Az çok korkularım oldu.

50 65.79%
  • Ben hiçbirşeyden korkmam.

13 17.11%
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Motosiklet Kullanmaya Başlamadan Önce Hiç Korktunuz mu?

REKLAM ALANI

Merhabalar ben yeni bir motosiklet kullanıcısı olacağım inşallah. Bu ay içerisinde tanıdık birinden öğrenmeye başlayacağım ve mayısta da direksiyon sınavım var. Fakat ben aşırı derecede çekinmeye başladım. Dört teker değil sonuçta bir denge meselesi var ortada, bana hep bisiklet sürdün mü dediler. Tabiiki bisiklet çok sürdüm ve çok keyif aldığım bir şeydir. Ama motosikletin motoru olmasından dolayı çekiniyorum desem yalan olmaz. Tavsiyeleriniz nelerdir, bir kaç cümle yazarsanız belki cesaretim yerine gelir.
    Ayrıca ehliyet için direksiyon sınavında ne yapılıyor bunları da paylaşmanızı rica edecektim.. Saygılar sevgiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Syriana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    Jon@thaN kullanmaya başlamadan önce korkuyodum şimdide korkuyorum. Nedenmi ? Çünkü korkmadığın anda kendine aşırı güven başlar ve kaza yapma riskin artar. İlk kullanmaya başladığın zaman motosiklete tamamen hakim olmadan önce ister istemez çekiniceksin ama motora hükmetmeye başladıktan sonra korkuların azalacak, ama yine dediğim gibi kaç senedir kullanıyor olursan ol yinede korkman lazım. Korkmadığın zaman tehlikedesin demektir.
    Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!

taner_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    satıldı :)
    Alıntı Syriana adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jon@thaN kullanmaya başlamadan önce korkuyodum şimdide korkuyorum. Nedenmi ? Çünkü korkmadığın anda kendine aşırı güven başlar ve kaza yapma riskin artar. İlk kullanmaya başladığın zaman motosiklete tamamen hakim olmadan önce ister istemez çekiniceksin ama motora hükmetmeye başladıktan sonra korkuların azalacak, ama yine dediğim gibi kaç senedir kullanıyor olursan ol yinede korkman lazım. Korkmadığın zaman tehlikedesin demektir.
    Aynen katılıyorum sevgili syriana.. korkuyodum ve korkmaya devam ediyorum
    İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
    vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
    ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273 TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!

mhrrmkpnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ilk kulandıgımda hiç korkmadım ama ozmn nasıl ole korkmadan kullandıgımı dusununce bile korkuyorum artık
    true love..

Drift Religion

Terrorizer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cbr 600f
    Korkunu kendine alet edinirsen faydasını görüyorsun. Hakikaten motorcu olmak hele ki İstanbul trafiğinde paranoyak olmaktan geçiyor. Geçende forumda geçen bir yazıda vardı gerçekten doğruydu. ( yayaların intihar edeceğini düşünmek , tüm ağaç altlarının ıslak ve kaygan oldugu , dolmuşların her an yolcu alacağı , taksilerden her an yolcu ineceği)

Bunu göz önünde bulundurup çıktıgınızda yola (koruma) riski bayagı bir azaltmış oluyorsunuz.
    ★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★

atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Adx 125
    Benim çocukluğum bisiklet üzerinde geçti. Daha sonra bi araba merakı aldı götürdü beni ve ömrüm boyunca hiç motosiklet merakımda olmamıştı. Taa ki arkadaşın 125 lik scooterına binene kadar. O zamana kadar hep korktum motosikletlerden. Artçı olarak bile binmişliğim yoktu, çekinirdim hep. Yürümeyi tercih ederdim. Birkaç deneme turundan sonra da kararımı verip 250 lik bir scooterla başladı motosikletli hayatım. Ben her motosiklete bindiğim sabah ve akşam halen korkarak gidiyorum yanına motorumun. Hep kafamda bir soru işareti oluyor. Ama sonuçta bu işe merak saldım bi kere, onsuz yapamıyorum. Tüm güvenlik önlemlerimi alıyorum ve çıkıyorum yola. İlk zamanlar daha çok korkuyodum ama kullandıkça kendime güvenim arttı. Ama hiç bir zaman karşımdakine güvenmediğim için çok dikkatli kullanırım, asla sınırları zorlamam. Evet çok hızlı gidiyor bu makineler, ama malesef çok hızlı duramıyorlar. Bu yüzden çok dikkat etmek gerekiyor diye düşünüyorum. Bunları söylemem seni korkutmasın Korkularını yeneceksin merak etme. Motosiklet tehlikeli bi araç değil, onu tehlikeli kılan sürücüsü bence...

Bu arada ehliyet sınavında bi motosikletle iki tur atıyosun, dönerken virajlarda sinyal veriyosun o kadar Hayırlı olsun şimdiden...
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    korkmadım ama hep gelıp bana baskasından vuracagından korkuyorum..

direksıyon sınavında sadece ıyı bır denge kur ve kalkarken sınyallerını ver aynalarını kontrol et yeterli kursa göre değişir bu mesela ben 100 metre gıttım geldım ve bitti bu kadar... sana başarılar
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

melocann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YaMaHa YzF R25
    Alıntı mhrrmkpnr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk kulandıgımda hiç korkmadım ama ozmn nasıl ole korkmadan kullandıgımı dusununce bile korkuyorum artık
    lafı ağzımdan aldın dostum bende hiç korkmuyordum taaakkkiiiiii 10. ayda kaza yapana kadar
    kendini bişey zannedenlere uyuz oluyorum:

bilmiyorlar ki bugun bana yarın sana

Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Honda Motosikleti bana teslim ederken -hiç daha önce motor kullandın mı bile demedi. Ben ilk defa motosiklet kullanacaktım ve çok çekindim ve korktum Motoru bayiden alıp 10km uzaktaki evime götürmem gerekecekti üstelik havada kararmıştı. Korkarak üzerine çıktım ve gazı yavaşça açtım. Ayanalara bile bakamıyordum dengemi kaybederim diye sinyal bile veremiyordum. 2 - 3 gün sürdü alışmam sonra kendime güvenim geldi. Motor sürmekten korkmuyorum ama yolda her zaman herşey olabilir düşüncesi ile çok tedbirli davranıyorum.
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

Evet gördüğüm kadarıyla çok mantıklı insanların bulunduğu bir forumdayım ve yazdıklarınız kendime güvenimi getiriyor yavaştan. motora hakim olamam diye çekiniyorum. Hiç binmemiş bir insan olarak. Ama eninde sonunda herkes bunu bir şekilde öğreniyor. Trabzon'da yaygın bir motosiklet kullanıcısı yok. Kuryeler filan, ama çok tehlikeli hareketler yapıyorlar. Bazen otomobilimle onlarda kaçıyorum bile...
    Bir eğitime başlasak bakalım ne olacak... Direksiyon sınavı scooter ile yapılıyormuş. Sinyal, ayna gibi şeylere dikkat ederim. Zorlamazlar yazdığınıza göre. Umarım ehliyeti alırız.

eminn26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Honda CBF 1000 FA
    ilk trafiğe çıktığımda bayaa tırsmıştım ama şimdi daha iii
    2008 HONDA CBF 150 < 2014 SUZUKİ INAZUMA < 2012 HONDA CBF 1000 FA

fatihsevim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150
    ilk kullandıgımdaki korkum eger düşersem amcam doverse oldu kesinlikle surmekten hiç korkmadım ben bisiklet surmesini ogrenirken cok dustum o yuzden motora dusme hakkı kalmadı
    HIZ YOLU DEĞİL ÖMRÜ KISALTIR

Forumdan Uzaklaştırıldı
    ilk kullandığımda zangır zangır titriyordum fazla kullanmıyorum daha çok arkada oturup sağı solu izlemeyi tercih ediyorum .ama seleye her oturduğumda motosikletten değil kendimden korkuyorum .

Motosikleti
    asya 150 t 19 a
    ben motor sürmeye 3 sene önce başladım 50 cc ile başladım motoru almadan önce acayip korkuyodum ve çalıştırmayı bile bilmiodum sonra motoru aldım
    çalıştırmayı öğrendim ve 1 tur atayım dedim düşmekten çok korkuodum
    otopark gibi bir alanın içinde 1 tur attım düşmediğimi görünce acayip sevindim
    sonra yavaş yavaş caddelere açılmaya başladım 3 hafta içindede alıştım
    sana şunu söliim motosiklet insan dengesinin yarısını kendisi kurar yanii iyi bi bisiklet kullanıcıysan hiç korkma korkulcak bişi yok sadece dönüşlerde bi problem yaşıycaksın okadar onun dışında korkmana gerek yok bisiklette nasıl duruyosan buda aynısı oda iki teker buda ama motosikletin tek farkı var dönüşlerde biraz zorlayabilir onada 1 iki hafta ya kadar alışırsın motosiklet öğrenme diye birşey yoktur herkes kendinin dengesidir kimse senin dengeni sağlayamaz
    attractive_boy:bounce:

By Mükemmel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    Siz korkmasanızda, çevredekiler sağolsunlar baya korkutuyorlar.Ama ben yinede dinlemedim...
    ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Honda Titan 125(mavilim), XT600(Haydut)
    sanırım iyi bir bisiklet binicisi olmamdan kaynaklanıyorki aldığım gibi trafiğin içne girdim hiç bir korkum olmadı. Eğitim almadan doğru mu yaptım hayır ama sonradan eğitim alanlarla konuştum pişman olmadım eğitim almadığıma ne yazıkki ülkemiz de eğitim anlayışı çok kötü

knight79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Arkadaşlar biraz açalım mı konuyu? Motosikleti kullanırken kimden korkuyoruz? Kendimizden mi (yanlış bir davranış yaparım diye), yoksa dış etkenlerden mi?
    Bence yapmamız gereken korkmak değil, tamamen dikkatli olmak ve gerekli bütün tedbirleri almak. "Korkunun ecele faydası yoktur" demiş büyük düşünür Antini Kuntin

daha motor sahibi olamadım ama korkularım da var.
    scooter almak istiyorum ama herkes karşı çıkıyo, önce ailem sonra kız arkadaşım bayaa karşı bu işe :(
    gizlice gidip ehliyeti aldım ama
    şimdi ise motor alamayacağım diye korkuyorum :(

atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Adx 125
    Alıntı volem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    daha motor sahibi olamadım ama korkularım da var.
    scooter almak istiyorum ama herkes karşı çıkıyo, önce ailem sonra kız arkadaşım bayaa karşı bu işe :(
    gizlice gidip ehliyeti aldım ama
    şimdi ise motor alamayacağım diye korkuyorum :(
    Bi gün sinsice git ve al motosikletini. Onlar zamanla alışırlar. Ben öyle yapmıştım, çok işe yaradı.
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

motor kullanmak bi derecede adrenalini yaşamak sewmek demek...
    o zmn bu güzel bi korku

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler