korku insanı uyanık yapıyor..
korku insanı uyanık yapıyor..
Jonathan arkadaşım;
Motorumu almak için gittiğimde 'ben bunu nasıl kontrol edeceğim?' diye ciddi bir endişe hissetmiştim.
O zamana kadar bir motor sahibi olmanın heyecenından demek olayın bu esas hayati boyutunu pek düşünmediğimi farketmiştim ki sanırım hepimiz önce bu güzel heyecana kapılıyoruz.
Zaten bu heyecan hiç bitmiyor sadece dönüşüyor.
Daha iyi ve donanımlı (korumalı) kullanma isteği, geziler, uzun yol, arkadaşlar ile beraber planlar, sana hissettirdikleri, aksesuar ekleme planları, onu yıkamak ve pırıl pırıl görmek gibi...
Bu böyle uzar, ekleyecek cok sey olabilir ve kendi içinde, kestiremeyeceğin bir tekrar yapar durur...
Bunlar motosikleti tutku yapan şeyler..
Bir de terazinin öbür tarafı var ki o da tedirgin olmak, endişe ettiren faktörler...
Arkadaşlar yukarıda çokça örneklemişler...
Benim sana önerim sürüş tekniklerine dair bilgi ve tavsiyeleri kulaktan kulağa, eşten dosttan akrabadan edinme. Uzun süredir kullanmak en doğru sürüş bilgilerine sahip olduklarını göstermez.
O zaman ne yapacaksın?...
Oku, çok oku ve uygula.. Okuduklarının pratiğini yap..
Reşat Arbaş 'donald duck'ın 'Motosiklet Teorisi 'ni google'da hemen ara ve okumaya başla.
Bu ve bunun gibi ciddi yazılar (gidilebiliyorsa isim yapmış sürüş kurslarına düzenli olarak gitmekten sonra) motor üstündeki endişelerimizi hatırı sayılır miktarda azaltmanın en kolay, en çabuk ve en sağlıklı yolu bence..
Çünkü motosiklet önce akılla kullanılır.. ;)
benim motosikletim yok ama kaldırımdayken bile her an uzerıme araba cıkacak diye korkuyorm
korkunun ecele faydası yok :D
motosiklette donuslerde sole bi zorluk cekersin motosikletin hizi bisiklete gore cok daha hizli oldugu icin trafikte sag seritten giderken donuslerde hizindan dolayi motor hafif bir sekilde sol seride dogru sapma yapar ama zamanla alisirsin(saga donuslerde) yani zit yone dogru sapar
bunun nedeni ne açıklayabilirmisiniz ?
emin ol ki korku insanı tehlikelere karşı uyanık tutmak için gerekli olan bir şeydir. o halde korkuyu kendine bir zırh gibi giydir.
1- hata yapmaktan değil, doğruyu öğrenmemekten kork
2- doğruyu öğrendiğin zaman uygulamamaktan kork
3- korkuyu hissetmediğin zaman aşırı cesaretten kork
ama
korkmaktan korkma... o seni koruyan ilk şeydir....
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
kendim kullandığım zaman hiç korkmuyorum nedense baskasının arkasına bindiğim zaman huzursuz oluyorum .... bende daha cok başkalarından korkuyorum
[COLOR="Blue"][b]Biz Gökyüzüne İnanırız Sun-roof'a Değil[/B][/COLOR]::puro::
dün otomobilimle yolda gidiyorken, beni bir scooter solladı ve ben 80-85km/sa hızla gidiyordum. O kullanıcı için çok endişelendim açıkcası. Ben o aracın üstüne çıkınca kendim için de endişelenip saçmalamam umarım.
Ben araba kullanırken 120 - 130 la giderken falan resmen tırsıyorum ve sanki hızlı gidiyormuşum gibi geliyor.
Ancak Scooter ile 140 basıyorum yinede hiç korku olmuyor. Sanki motora arabadan daha çok hakim gibi hissediyorum. Özelliklede hızlı ivmelenme ve istediğinde ani şekilde durabilme durumundan ötürü bu güveni veriyor.
Ayrıca arabada görüş açısı çok dar iken motosiklette daha geniş ayrıca motosiklet ile her yerden rahatça geçebiliyorken arabada bu mümkün değil.
Bazen otoyolda 100 ile seyreden arabaları sollarken arabadaki kişinin benim sollamamdan tedirgin olduğunu hissediyorum ancak bu bana son derece keyifli ve güvenli geliyor.
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
ilk motorumda korkmadımson motorumda korktum
[I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]
tabi keyifli olduğundan eminim. bisikletlerimizle geniş yollarda güzel eğimlerin olduğu yerlerde o rüzgarın sana hızla çarpması gibi güzel bişey yoktu... şimdi daha şiddetli rüzgarlar istiyoruz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)