ilk bindiğimde korkmuştum ama heyecan daha fazlaydı sonuç : düştüm ama yılmadım düşe kalka öğrenilir bu meret zati
ilk bindiğimde korkmuştum ama heyecan daha fazlaydı sonuç : düştüm ama yılmadım düşe kalka öğrenilir bu meret zati
bende ilk motora binerken korkmuştum düşerim diye ama sonradan gördümki korkacak hiç bişi yok kendini rüzgarın akışına bırak o seni istediğin yere götürür zaten
sende ilk seferde korkabilirsin korkmanda çok doğal ama panik yapma sakin ol çabuk öğreneceğinden kuşkun olmasın
[B][COLOR="Red"]GAZLA UÇABİLİRSİN AMA FRENLE KONAMAZSIN[/COLOR][/B]::144::
motosiklete ilk binişimde hiç korku aklıma bile gelmemişti çünkü motorları çok seviyorum ilk bindim an garip bir duyu ve büyük bir hevesle asıldım gaza motoru hissederek kullandığımdan herhangi bir sorun yaşamadım ve bugüne kadar kendim hiç kaza yapmadım ama çok şanslıymışım kaç kez kazadan döndüm
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:
korktuğum şey kendim değilim, çünkü otomobilimle trafikte hiçbir zaman tehlikeli işler yapmamışımdır. Sadece boş yolda otomobilin hızını bir iki kez denemişimdir. Dikkatliyimdir. Eskiden bisikletle bir sürü değişik koşullarda yolculuk yaptım. Motosikletten korktuğum, ne biliyim görmediğin bir taş bir çukur, aptal bir otomobil sürücüsünün seni görmemesi gibi. Yani trafikteki diğer araçlardan çekiniyorum.
Şunu sormak istiyorum. Bisikletten tek farkı dönüşlerde zorlanırsın diye yazdınız. O neden ağır olmasından dolayı mı?
korku olayını ikiye ayırmak lazım aslında şöyle olsa daha iyi Korku başka tedirginlik başka
Arkadaş hiç kullanmadığından bende bir acemi olarak onu biraz anlıyorum
- Hiç kullanmamışsan sanırım korkudan çok Tedirginliktir, bu bilmediğin bir şeyi
istemen sonucu oluşan ama nasıl yapacağım derdidir.Bunun bir çözümü yok tepesine çıkınca o tedirginlik geçiyor .( Hatta akılıı uslu biyerden eğitim al hep senin gibi ler olunca hem rahat hemde sıfırdan tecrübeli bir yerden öğrenmiş olursun . Ben öyle yaptım)
- Kullanmaya ve başının nekadar kolay belaya bulaşabileceğini anlamaya başladığında korku oluyor . Ama bu korku uzak duracak kadar seni soğutursa o ayrı ozaman o iş olmaz.
Motorda acemi olarak şimdiye kadarki tecrübelerimden birşeyler ters gitmeye başladığında korku başlıyor bende , ve bir anda adrenalin çıkıyor.
Şunu gördüm bu adrenalin genelde senin doğruyu yapmanı sağlıyor . Biraz ters gibi ama en azından o güç seni bazen kurtarıyor .
Sonrada diyorsun ki bir daha bu hareketi yapmayayım , ya da nasıl yapılıyor öğreneyim de yeri öpmeyeyim .
Benden bukadar .Umarım faydalı olmuştur
Sana tamamne katılıyorum
her sürüş öncesi hafif bir heyecan diyelim buna....
korku heran var çünkü hernekadar trafik kurallarına uymaya çalışsakta, hemen hergün mutlaka bir iki tehditle karşılaşıyoruz!
basit bir örnek: trafik lambalarına (kırmızıya yaklaşırken) insan dışı bir yaratık mutlaka şerit değiştirme yasağı olan alanda tehlike yaratıyor uyarıncada el kol hareketleri vs vs işte.
yapacak birşey yok malesef insan olsa zaten anlar ya da yapmaz o hatayı......
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
benim motorla tanısmam dün gerceklestı besiktestan bulgurluya kadar motorla gıttım(tabi artçı olarak yanlıs anlasılmasın) motorda honda beattı cok tırstım dedım bu nekadar hızlı gıdıyomus bole ama ıbreye zar zor ıbreye baktıgımda hız 60 mıs
ılk surusumdede bos bı sokakta surdum saat gece 12.30 du gece oldugu ıcın 10 km hızı gecemedım beat gercekten cok guzel bı motor yenı baslayanlar ıcın oldukca ıyı fakat amortısorlerı bana cok sert gıbı geldı
bence lastıkler kucuk oldugu ıcındır yoldakı kalın cızgılerde bıle zıplatıyoen kotu alıskanlıgımda frene basarken aynı anda elımı gazdan cekmemek ama bı kac defa antremen yapınca alısıyosun hıc zor gelmıyor trafıge cıkmadan once tenha yollarda bıraz sur ondan sonra yavas yavas cık gerısı gelır zaten
Motora binip korkmayan yoktur.. Bu tecrübe ile alakalıda değildir.. hava yağışlı yer ıslak ve kaygan eğer kullanırken tedirgin değilsen kaza yaparsın.. yol kalabalık ve dar tedirgin olmuyosan yandın.. çok kötü yan rüzgar yiyosun motoru resmen açılı kullanmak zorundasın.. tedirgin olmuyosan yine kaza yaparsın .. Korku dediğimiz şey adrenalinin yükselmesi ise eğer saydığım her durum motorcunun adrenalini yükseltir.. Bu korku bize motoru bıraktırırmı ??? Önlemini alır adrenalinli bir şekilde devam ederiz sorun değil
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
Korkunu tedbire dönüştürürsen daha az sıkıntı yaşarsın..
Korkunu evham yaparsan hiç bişey anlamazsın..
Korkmazsan patlarsın...
[B]Dün Dünle Gitti Cancağazım, Artık Yeni Şeyler Söylemek Lazım... [/B]
korkmak iyide sürekli tedirgin olmakta kötü yau , kendimden biliorum :D
valla kullanmadan önce hiç korkum yoktu.. ilk kullandığımda da hiç korkum yoktu.. lakin düşüp kalktıkça korkmaya başladım.. halen de korkuyorum daha da kötüsü korkularım giderek artıyor.. akıllanıyor muyum ne?
bütün motor forumlarında olan sürüş tekniklerini oku ezberle ve şartlı reflex haline getir , ama korkma sadece tedbirli ol, korku kasar hakimiyetini de reflexlerinide, düşünme kara vermenide engeller!
motosiklet dünyanınm en güzel tutkusu sevgiler
şimdi biri korkma dio biri kork dio napcaz... hoş elden gelen bişi değil ya... hangimiz istanbul trafiğine cıkmadan acep sagsalim bırakabilecekmiyim motoru korkusu tasımıyorkine...
valla babamın motoru oldu için bana çok güzel öğretti sağolsun.İlk bindiğimde hiç korkmadım sadece heycan oda geçti kısa sürede.
korku denmez buna daha cok adrenalını en ust sevıyede yasaya bılecegın anlardan:motor 150 kılo ben 95 kılo neden korkayım sıkletlerımız nerdeyse esıtsaka bı yana ılk motora bındıgım zaman kendını supermen gıbıhıssdıyon
::winkwink[B]zeki çevik ve ahlaksızım beni böle seven manitanın hastasıyım::winkwink[/B]
valla hocam ben binmeden önce korkmuyordum ama bi kaç tur attıktan sonra korkular başladı
[FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::
O benden korksun, at sahibine göre kişnermiş, kırbaçlıyorum onu, ( o değilde değil bindiğimde ilk gördüğümde acayip tırsmıştım,)
Akıllı adam aklını kullanan adamdır, Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanan adamdır.
Emrolunduğun gibi dosdoğru davran. Ve azıtma (Hud 112)
6 yıllık ankarada araba tecrübemvardı, iyi derecede. motoru alalı bu gün 9 gün oldu. 100 cclik bir cup modeli. tek söyliceğim şu:
bu aletlerin frenleri kesinlikle araba gibi değil. (korku 1)
neden mi? çünkü ani fren gibi bişey yapmanız söz konusu değil..
trafikte şeridi ortalamazsanız kimse sizi iplemiyoo ( korku 2 )
kenardan gitmemem gerektiğinide böyle öğrendim.
birde sinyal kendiliğnden kapansa daha iyi olacaktı ( korku 3 )
bol bol düdük yiyorum hani dönecektin diyorlar.
şimdili bukadar korkular öğreniyoz bakalım...
Ben hala korkuyorum. Aksi durumda rehavet gelişir. Allah korusun
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)