Apache - CBF150 >>140 km???????
Reklamlar
-
bu oranlar neyin oranı anlamadım?? yani neyin neye oranı??
[B]O[/B]LMAZSA [B]O[/B]LMAZIN [B]O[/B]LMASIN:wiinkk:
Reklamlar
-
burda dikkat edilmesi gerekilen konu şudur.250cc bir motor örneğin.cbf250 ybr 250 olsun gördükleri son hız nedir.200 kmhz mı?cbf250 son hızı 140-150 arası değilmi 140 km yi 150cc makina görse 250cc makinaya millet demezmi ne dandik diyee.gelelim 125 cc motora, tarzı racing tarzıysa hız konusunda diğerlerinden bi adım önde oldukları bi gerçek.
-
motorcu48 adlı üyeden alıntı
burda dikkat edilmesi gerekilen konu şudur.250cc bir motor örneğin.cbf250 ybr 250 olsun gördükleri son hız nedir.200 kmhz mı?cbf250 son hızı 140-150 arası değilmi 140 km yi 150cc makina görse 250cc makinaya millet demezmi ne dandik diyee.gelelim 125 cc motora, tarzı racing tarzıysa hız konusunda diğerlerinden bi adım önde oldukları bi gerçek.
ilk tezin güzel ama 2.si garip apache cbr den 2 adım önde ona ne dicen 1. güç 2. tasarım
-
Sabırküpü adlı üyeden alıntı
bu oranlar neyin oranı anlamadım?? yani neyin neye oranı??
bildigim kadariyla disli caplarinin inc olarak degerleri
-
usta dediğin doğru ama kullanmadan kullanmaya da fark var bunu da unutmamak lazım
Konuyu Toplam 7 üye okuyor. (6 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
hurricane_cbr, Sabırküpü, harbiturk, neversoft, gokhan_307, babaçi
hey yavrum be ne soru sorarmışım
Ϝίάт dѳϐLѳ Ί.Ҙ мυLтίjέт || üstü kapalı hayabusa ||
-
sanirim guzel bisi buldum umarim isimize yarar!
Hesap şöyle yapılır:
Motosikletin motor çevirme devri/60(örnek 3000 devir/dakika=50 devir/saniye)
bunndan sonra önce giriş oranı x vites oaranı(kaçıncı vitesi hesaplıyorsanız o oran) x çıkış oranı çarptığınızda çıkan sonuç arka tekerin saniyede attığı tur sayısını verir. Buradanda tekerin bir turda kaç metre yol katettiğini bilmemiz gerekiyor. Bir mezro yardımıyla yada onunda formülü var ama en garantili yol mezrodur (formülü kaç inç se daire formülünden pi x r(yarıçap)+ tekerin yanak payı.
En son olarak tekerin bir turda kaç mt olduğunu biliyorsak, bulduğumuz veriyi (tekerin kaç tur attığı) çarparız. bu bize hızımızı metre/ saniye cinsinden verir. Kilometre/ saat formuna çevirmek için 3600/1000 le çarparız işte sana o viteste kaç yaptığın. örneklersek.
diyelimki motor 9000 d/d beşinci viteste kaç yapıyorrmuş:
9000/60=150 d/saniye
giriş oranını vermemişsin ama olsun. 0,96(beşinci vites oranı)x2,533(çıkış oranı)= 2,43yaklaşık.
150/2,43=61,72 tabi bu aslında daha küçük olması gerekiyor çünki giriş oranı verilmemiş. diyelimki giriş oranın 4 olsun. 61,72/4=16 yaklaşık
tekerin büyük ihtimal 17 inçtir. Tahminen 1,75 cm gelir.(bir turda kat ettiği yol)
16 x1,75= 28 metre/ saniye çıkar bunu km ye çevirirsek...
cycle27 arkadasimizdan alintidr 04-03-2008, 17:26 PM tarihinde yazmis
burdan da anlasildigi gibi bu verdigim oranlarin hizla yakindan ilgisi var ve bu oranlarda her iki motorda da fakli olunca sonuc boyle oluyor sanirim
-
Öyle olsun bakayım dişli sayısı kaç peki biliyormusun
-
-
Öyle olsun bakayım
dişli sayısı kaç peki biliyormusun
yok onu bilmiyorum ama yrn acar sayarim
hurricane_cbr adlı üyeden alıntı
ya ama düşündmde şöyle birşey daha var 150 cc olsun diye Honda CBF alacağına Honda CG al aynı şey hem CG yakıt olarak daha cimri sadece hızlanma süreleri farklı max km olarak aynı sayılır...
senin icin son hiz onemli ise ...haklisin fakat isin iicnde cekis+konfor ve tip de var
-
honda.cbr.125 adlı üyeden alıntı
senin icin son hiz onemli ise ...haklisin fakat isin iicnde cekis+konfor ve tip de var
ama çekiş konfor ve tip istersen herhangi başka bi motor alabilrsin benim gözümde CBF sadece işe+eve+sahile+vs.. gitme motoru o motora o para bağlanmaz ya
-
ama çekiş konfor ve tip istersen herhangi başka bi motor alabilrsin benim gözümde CBF sadece işe+eve+sahile+vs.. gitme motoru o motora o para bağlanmaz ya
zevkler,renkler ve de 25 karekter
-
ilk tezin güzel ama 2.si garip
apache cbr den 2 adım önde ona ne dicen
1. güç 2. tasarım
güçtede tasarımdada cbr125 bu saydığıklarından üstün.
ya ama düşündmde şöyle birşey daha var 150 cc olsun diye Honda CBF alacağına Honda CG al aynı şey hem CG yakıt olarak daha cimri sadece hızlanma süreleri farklı max km olarak aynı sayılır...
bu söylediklerine katılmıyorum.bizim motor rahat vede 100cc kadar yakıyo hemen hemen.öyle hız konusunda diğer markaların 150 liklerini alıpta satanları çok gördüm.
-
-
neden çok çünkü iki motorun satış rakamlarına bakmak gerekir.aphache türkiye genelinde kaç bin adet satılmış cbf150 kaç bin adet satılmış.cbf150 satış rakamları oldukça ezicidir.ben bu forumda aphache çok met edipte arkasından sessizce motoru satan eroll88 adlı kullanıcıyı hatırlıyorum:DD
cbf150 hız makinası değildir.hız yapmak için alanlar pişman olabilirler ben kullanıcısı olarak söylüyorum.10.20 km düşük gitsin derlerse bu motordan çok memnun kalırlar.zaten racing tarzımı bu motor :DDD
-
güçtede tasarımdada cbr125 bu saydığıklarından üstün.
bu söylediklerine katılmıyorum.bizim motor rahat vede 100cc kadar yakıyo hemen hemen.öyle hız konusunda diğer markaların 150 liklerini alıpta satanları çok gördüm.
abi beni güldürdün sağolasın ya.. güçte nasıl üstün oluyor? tasarım tabi zevk renk işi hadi onda sen haklısın diyeyim
Ama tasarımda kalıp ve naked çizgiler ararım ben o yüzden gözümde başkadır Apache ki tasarım ödülü almış bir modeldir dikkatini çekerim
-
-
abi beni güldürdün sağolasın ya..
güçte nasıl üstün oluyor? tasarım tabi zevk renk işi hadi onda sen haklısın diyeyim
Ama tasarımda kalıp ve naked çizgiler ararım ben o yüzden gözümde başkadır Apache ki tasarım ödülü almış bir modeldir dikkatini çekerim
sana bi soru aphachemi geçer cbr125 mii?
ikincisi beğenen beğenir benim için çok tipsiz motor ama sen beğeniyorsan o ayrı.zevkler ve renkler olayıdır buu.
senin 125 liğin kaç para sorabilirmiyim.cbf150 kaç para?
arkadaşlar cc yüksek olması daha güçlü olabilir anlamına gelmezkii.cbf1000 ile cbr600rr güçleri denkmiii?
-
neden çok çünkü iki motorun satış rakamlarına bakmak gerekir.aphache türkiye genelinde kaç bin adet satılmış cbf150 kaç bin adet satılmış.cbf150 satış rakamları oldukça ezicidir.ben bu forumda aphache çok met edipte arkasından sessizce motoru satan eroll88 adlı kullanıcıyı hatırlıyorum:DD
cbf150 hız makinası değildir.hız yapmak için alanlar pişman olabilirler ben kullanıcısı olarak söylüyorum.10.20 km düşük gitsin derlerse bu motordan çok memnun kalırlar.zaten racing tarzımı bu motor :DDD
Bak bu konu hakkındaki atmasyonuna dayanamam işte onun motoru şu an satılık ama 18000küsur km de..Sor bi en ufak bir sorun yaşamış mı?o satıyorsa daha yüksek bir cc almak için satıyor..Ben de motorumu satıyorum 7500km de ama nedendir sormak aklına gelmezki!!! Yazık diyorum.Bırak cbf yi cbr yi bırakıp apachenin liderliğini anlayanlar bilirim ben hatta bu konudan
sana bi soru aphachemi geçer cbr125 mii?
ikincisi beğenen beğenir benim için çok tipsiz motor ama sen beğeniyorsan o ayrı.zevkler ve renkler olayıdır buu.
bu soruya karşılık, susma hakkımı kullanıyorum. Pistte konuşurum lafta değil
-
abi beni güldürdün sağolasın ya..
güçte nasıl üstün oluyor?
evet güçte Apache 1 e 1000 basıyo nerdeyse ""Bende CıBıR varken bizzat yaşadım abimle kalktık ben gazladım o uzadı ben gazladım o uzadı...""
bana kullanmayı bilmiyorsun diyen olacak ise.. gerek CıBıR ı andıran çinlileri gerek başka CıBıR ları geçtim ayrıca 130 km net gördüm!!
ve şöyle birşey var abimle kullanma tarzlarımız aynı ben CıBıR'la 6000 km'de zincir değiştirmek zorunda kaldım fakat abim 12000 km yaptı hala duruyo zinciri! bu da her ne kadar kalite desek bile bazı konularda Honda'nında eksiğinin olduğunu kanıtlıyor..
-
evet güçte Apache 1 e 1000 basıyo nerdeyse ""Bende CıBıR varken bizzat yaşadım abimle kalktık ben gazladım o uzadı ben gazladım o uzadı...""
bana kullanmayı bilmiyorsun diyen olacak ise.. gerek CıBıR ı andıran çinlileri gerek başka CıBıR ları geçtim ayrıca 130 km net gördüm!!
ve şöyle birşey var abimle kullanma tarzlarımız aynı ben CıBıR'la 6000 km'de zincir değiştirmek zorunda kaldım fakat abim 12000 km yaptı hala duruyo zinciri! bu da her ne kadar kalite desek bile bazı konularda Honda'nında eksiğinin olduğunu kanıtlıyor..
Konuş gözüm sen konuş yaa...Olayın canlı şahidisin yaz yaw...Daha ne denir ki
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)