Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
7. sayfa BirinciBirinci ... 567

siz olsaydiniz scooteri mi secerdiniz yoksa vitesli motorumu???

REKLAM ALANI

Motosikleti
    BMW Moto Guzzi CRF Vespa Activa Kymco
    scooter ile kabiliyet sınırlaması bu da güzel

Bana sorarsan 125 lik scooter ı kullanmak racingten daha zordur neden dersen racingte adam gibi kullanıp gaza basmadığın sürece daha iyi yol tutarsın daha iyi durursun daha dengelisindir ani hareketleri çok daha kolay ve etkili yaparsın kalın tekerlek ve geniş jant çapı ile yola her zaman scooterdan daha hakimsindir basmadığın sürece güvendesindir.

Birde Scooter a bak 11-12 inch tekerlekleri ile scooter da denge kurmak çok daha zordur muz kabuğunun bile üstünden geçip bir anda tepe takla olursun biraz hızlı viraja girerdiğin için yatırmaya kalkar anında devrilirsin racing için sorun oluşturmayacak bir çukura girer motorun üzerinden uçarsın fren yaparsın kıçı toparlayamazsın uçarsın bu sorunların hiçbiri racingte yoktur eline ve beynine hakim olursan racing en güvenli ve en kolay motordur.

Asıl scooter kullanmak zordur vites zor diyip scooter kullananları aşağılamayın vitesin nesi zor en fazla on günde profesörü olursun ama scooterda sürekli zemini kollayarak ilerleme zorunluluğu hayat boyu değişmez .

Böyle anlamsız tartışmaları bırakın.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Aprilia Atlantic 500 Sprint Scooter'ların Atası
    Scootera binemiyen ve yatırmayı beceremiyenlere sesleniyorum üzülmeyin bunun için ders ve eğitim veren siteler var ama şimdi o siteleri netten bulmakta bi ayrı kabiliyet Hala aynı şeyi savunuyorum herkes motosiklet kullanamaz kabiliyet gerektirir heleki ufak tekeri kullanmak ayrı bi kabiliyet gerektirir scooter kullanamayan arkadaşlara sesleniyorum üzülmeyin bi gün belki öğrenirsiniz Ama belkiiiiiiii İnsanlara yardımcı olmak lazım nede olsa bilmiyorlar abileri olarak yardımcı olmak lazımmmmmmm

Motosikleti
    BMW Moto Guzzi CRF Vespa Activa Kymco
    Bir arkadaş herkes her motoru kullanamaz demiş aslında çok doğru ama kullanamayan beden değil beyindir her sağlıklı beden her motoru kullanır ama her beyin her motoru kullanamaz mesela beyninin ayarı olmayan biri racing motoru belki 1 saat belki de en fazla iki ay kullanabilir. Bu yönden bakınca da racing en zor motordur

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı enolaguy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir arkadaş herkes her motoru kullanamaz demiş aslında çok doğru ama kullanamayan beden değil beyindir her sağlıklı beden her motoru kullanır ama her beyin her motoru kullanamaz mesela beyninin ayarı olmayan biri racing motoru belki 1 saat belki de en fazla iki ay kullanabilir. Bu yönden bakınca da racing en zor motordur

Çok şükür benim ne demek istediğimi anlıyan biri çıktı,ah bide ayarı düzgün olanlar anlasa daha iyi olacak ama neyse eğitim alınca belki anlarlar. Bilmeden kullanmadan yorum yapanlarada buradan sesleniyorum ilk önce kullan sonra yorum yap başka bir deyişle ilk önce emekle sonra zaten yürürsün

celıl ybr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Ses Dylan (07)
    tabiki scooter
    İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor

Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Alıntı SAKİ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Scootera binemiyen ve yatırmayı beceremiyenlere sesleniyorum üzülmeyin bunun için ders ve eğitim veren siteler var ama şimdi o siteleri netten bulmakta bi ayrı kabiliyet Hala aynı şeyi savunuyorum
    Başka savunacağın birşey varmı

herkes motosiklet kullanamaz kabiliyet gerektirir
    Al ozaman gerçek bir motosiklet görelim kabiliyetini.

heleki ufak tekeri kullanmak ayrı bi kabiliyet gerektirir scooter kullanamayan
    Scooter kullanamayan sayısı çok az, sen bu konuda kendini üzme.Sen scooterdan başka birşey kullanamadığın için gözünde çok büyütüyorsun.

arkadaşlara sesleniyorum üzülmeyin bi gün belki öğrenirsiniz Ama belkiiiiiiii İnsanlara yardımcı olmak lazım nede olsa bilmiyorlar abileri olarak yardımcı olmak lazımmmmmmm
    Evet scooter konusunda yardımcı ol gerçek motosiklet kullanan arkadaşlara, nede olsa gerçek motosiklet kullandıktan sonra scooter biraz tuhaf geliyor.

Bu kadar sıkma canını, birgün seninde gerçek bir motosikletin olur.Fakat öncesinde eğitim alman şart. Ne olur ne olmaz, bunlar scooter'a benzemez...

Alıntı enolaguy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu konuda çok haklısın zaten bazı arkadaşlar gerçek motosiklet kullanamadığı için bas bas scooter övüyor burada.
    [COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Sevgili arkadaş benim motosikletime laf edeceğine sen kendine bi motosiklet al ama sakın İtalyan olmasın çünkü sen kullanamassın ve düşersin nede olsa İtalyan motosikletini herkes kullanamaz büyümen gerekir,motosiklete binmek ciddi eğitim gerektirir ve ayrıca paraaaa.Anlatabildimmi ilk önce eğitim al ama gerçek eğitim.Üzülme bi gün çok paran olursa sende İtalyan malı alırsın,motosikleti olanları kıskanma anlatabildimmiiii nazar etme ne olur çalış seninde olurrrrrrrrHa bu arada bu güne kadar sahip olup kullandığım motosikletleri buraya yazmayım istersen,üzülme bigün seninde olur gençsin daha

Motosikleti
    Piaggio, (Beverly 300i.e alma aşamasında)
    @SAKİ 'nin uzerine sanki biraz fazla gidiliyor gibi adam scooter'a binip-binecegine bin pisman olacak bu gidisle uc vakte kadar

Sevgili arkadaş benim motosikletime laf edeceğine sen kendine bi motosiklet al ama sakın İtalyan olmasın çünkü sen kullanamassın ve düşersin nede olsa İtalyan motosikletini herkes kullanamaz büyümen gerekir,motosiklete binmek ciddi eğitim gerektirir ve ayrıca paraaaa.Anlatabildimmi ilk önce eğitim al ama gerçek eğitim.Üzülme bi gün çok paran olursa sende İtalyan malı alırsın,motosikleti olanları kıskanma anlatabildimmiiii nazar etme ne olur çalış seninde olurrrrrrrrHa bu arada bu güne kadar sahip olup kullandığım motosikletleri buraya yazmayım istersen,üzülme bigün seninde olur gençsin daha
    İtalyan scooter'lar evt pahalidir, siradisidir, yuksek gelir grubuna ve belli bir kullanici kitlesine hitap ederler genelde. Ancak arkadasin parasi olmadigini nereden biliyorsun hocam orasini anlayamadim?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı pininfarina adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @SAKİ 'nin uzerine sanki biraz fazla gidiliyor gibi adam scooter'a binip-binecegine bin pisman olacak bu gidisle uc vakte kadar

Selam arkadaşım sen canını sıkma,ben insanlara yardımcı oluyorum ama bazı insanların anlayışı farklı olduğu için ne demek istediğimi anlıyamıyorlar ama olsun daha genç onlar zamanla herşeyi öğrenirlerMesela motosiklete binmeyi,hangi tarzı nasıl kullanabileceklerini eee tabi bu zaman ve para gerektiriyor.Dedim ya daha genç onlar zamanla öğrenecekler

Motosikleti
    Tecrübelerin yetersiz kaldı, şimdi paranımı anlatır oldun.

Zamanında büyük makineler aldığın belli, unutmamak lazım motosikleti para değil akıl ve tecrübe kullanır.Sende anlamışsın scooterun sana uygun olduğunu scootera geçmişsin.Becerememek ayıp değil, bunlar yetenek ister.Yoksa neden gerçek motosikletini bırakıpta scooter aldın Büyük motorcu arkadaşım...

Selam arkadaşım sen canını sıkma,ben insanlara yardımcı oluyorum ama bazı insanların anlayışı farklı olduğu için ne demek istediğimi anlıyamıyorlar ama olsun daha genç onlar zamanla herşeyi öğrenirlerMesela motosiklete binmeyi,hangi tarzı nasıl kullanabileceklerini eee tabi bu zaman ve para gerektiriyor.Dedim ya daha genç onlar zamanla öğrenecekler
    İnsanlara yardımcımı olmak istiyorsun, ozaman biraz bilgi sahibi ol arkadaşım.Bu forumda en doğru bilgiyi her zaman gerçek motosiklet kullanıcıları verir.Ben scooter kullanan bir insandan sadece kullandığı scooter hakkında bilgi alırım.Motorculuk bilgisi verebilecek aşamaya gel önce.

İstersen bir denemede bulun, aç bir topic yaz motosikletinin ismini, sonrada 600RR-1000RR almak istediğini yaz bakalım ne cevap alacaksın...
    [COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Benim kimsenin bilgisine ihtiyacım yok allaha şükür.Bu güne kadar ne yapmam gerekiyorsa kendi doğrularıma göre yaptım ve hiç yanılmadım.O yüzden herkes kendi bilgilerine baksın ve yapmadığı veya yapamadığı bişey için ahkam kesmesin hadi uğurlar olsun.

Motosikleti
    Ben bugüne kadar zaten 600 ve 650 cc motosiklet kullandım benim öğreneceğim bişey kalmadı
    Onun içinmi scootera döndün...

bence sen kullanda öğren
    12 yıllık motosiklet yaşamımda scooterundan racingine, bir çok makineyi kullandım, rahat ol.

benim amacım scooterın artılarını eksilerini yazmak ama sen hala ne demek istediğimi anlıyamamışsın ben daha sana ne deyim anlamıyosunki
    İşte bende bunu anlatıyorum sana ama anlamıyorsun, şimdi hem fikiriz...

ince54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache
    schooter vıteslı motora gore daha cok benzın yakar. aynı buyukluktekı vıteslı motor ve schooterlarda vıteslı motrlar daha guclu olur,hızı fazla olur. vıteslı motrla daha ıyı ve daha hızlı vıraja gırersın.vıtes atmanın zevkı cok farklıdır belkı vıteslı motor kullananlara schooter artık zevk bıle vermez. vıteslı motorla motor frenı yapabılırsın. vıteslı motorla ara gaz verebılırsın.ama kucuk motorlu vııteslı motorsıkletlerde sollamalarda cok zorlanıyosun.schooterda cok rahat olursun.ayakların vıteslı motordakı gıbı ruzgar yemez. koltuk altındakı bagajı ve ondekı boslugu ıle ufak tefek yuklerı tasıyabılırsın.ayrıcA vıteslı motorda bır sure sonra heryerın tutuluyor bacakların kasılıyor belın agrıyor.burda hersey kullanıcıya kalıyor yanı tartısma yapmaya hıc gerek yok zaten herkes tercıhını yapmıstır kım kendıne gore nasıl ve ne kullanmak ıstıyosa onu kullanıyodur ve kullanacaklardır tartısma yapmaya gerek yoktur. yenı alıcak olanlarda denesınler karar verıp alsınlar aramızda polemık yaratmaya gerek yok arkadaslar lutfen.

Motosikleti
    asya 19 a vardi:(
    arkadaslar ben 3 yildir scooter kullaniciyim hayatimda hic vitesli motora binmedim ve kullanmadim suan bende asya 150 19 a var basima cok dertler acti neredeyse servisten cikamiyorum o yuzden sordum size farklari nedir diye suandada motorumu satip yeni bi motor almayi dusunuyorum verdiginiz cevaplar icin cok tesekkurler
    ama dedigim gibi kararsizim viteslimi alsam yada daha buyuk cc li bi scootermi diye dayaniklilik ve performans bakimindan

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Ben vitesli kullanıyorum. Büyük şehirlere scooter uygundur bence. Yoğun trafikte vites değiştirme zorunda olmamak daha seri bir sürüş sağlar. Ayrıca tehlike durumunda kendini scooterden kolayca atabilirsin. Biniş pozisyonundan dolayı vitesli motordan kendini atman çok zor. Ama sürüş keyfi bakımından vitesli daha güzel.

Motosikleti
    Alıntı acemi60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben vitesli kullanıyorum. Büyük şehirlere scooter uygundur bence. Yoğun trafikte vites değiştirme zorunda olmamak daha seri bir sürüş sağlar. Ayrıca tehlike durumunda kendini scooterden kolayca atabilirsin. Biniş pozisyonundan dolayı vitesli motordan kendini atman çok zor. Ama sürüş keyfi bakımından vitesli daha güzel.
    Bu isin sonu gelmez biri gelecek "vitesli" diyecek, oteki gelecek "vitessiz" diyecek Bu tipki intel'mi/amd'mi, bmw'mi/mercedes'mi, sony'mi/jvs'mi gibi birsey yani kesin ve kat-i sonuc asla olmaz ve olmamasıda gerekiyor zaten

Motosikleti
    Piaggio X9 Evo 500
    Alıntı pininfarina adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu isin sonu gelmez biri gelecek "vitesli" diyecek, oteki gelecek "vitessiz" diyecek Bu tipki intel'mi/amd'mi, bmw'mi/mercedes'mi, sony'mi/jvs'mi gibi birsey yani kesin ve kat-i sonuc asla olmaz ve olmamasıda gerekiyor zaten
    katılıyorum, biri diğerinden iyidir sonucunu çıkarmak mümkün değil. Kişi sadece kendi ihtiyaçlarına göre böyle bir çıkarımda bulunabilir. Üzücü olan konunun kabiliyet ile bağlantısının kurulması. Bu durumda tüm scooter kullanıcıları, otomatik vites otomobil kullananlar, hatta triptronic vites kullanılan ralli ve F1 otomobillerinin sürücüleri de kabiliyetsiz...

Motosikleti
    Bir dergide maxi-scooter'ların testini okumuştum. Test sonunda yağ yakmayan tek scooter Honda Silver Wing yazıyordu.Hem görüntüsüde güzel.Birde Kymco Xciting'ler var, onlarda çok güzel.Scooter düşünürsen incelemeni öneririm.Umarım kendine uygun makineye kavuşursun.

Motosikleti
    Alıntı Ö.Z.€.R adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir dergide maxi-scooter'ların testini okumuştum. Test sonunda yağ yakmayan tek scooter Honda Silver Wing yazıyordu.Hem görüntüsüde güzel.Birde Kymco Xciting'ler var, onlarda çok güzel.Scooter düşünürsen incelemeni öneririm.Umarım kendine uygun makineye kavuşursun.

Ohh beee iste asik olunacak ender makinelerden biri

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti

Aprilia'yada bakabilirsin mükemmel motosiklet inanılmaz dengelidir.Scooter İtalyan işidir.

7. sayfa BirinciBirinci ... 567

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)