Yıllarca vitesli makine kullanmış biri olarak şu sıra küçük bıdığımla pek bir mutluyum..
Peki neden?
> Scooter, şehir içinde avantaj sağlamanında ötesinde başlı başına apayrı bir rahatlık.
> Debriyaj-Gaz kombinasyonu derdiniz yok, dur kalk vs derdi yok. Çok yoğun trafikte sol eliniz debriyaj sıkıp bırakmaktan yalama olmuyor.
> Scooterlar genelde büyük bagajlara sahip makineler. Hatunum ve ben kasklarımızı yanımızda taşımak zorunda değiliz artık. Koyuyoruz bagajlarımıza, oh ne ala..
> Yine yoğun trafikte scooterların manevra kabiliyetleri büyük makinelere göre 3-5 gömlek üstün. Eski makinemle imkansız dediğim araları scooter ile tek hamlede dönebiliyor, geçebiliyorum.
> Kendi motor hacmi büyüklüğündeki vitesli makinelerden çok daha MOTOSiKLET scooterlar biliyorum. Aslında sizde biliyorsunuz ama kabul etmek istemiyorsunuz belkide.. (Bkz. Nexus, Runner, Xciting, Burgman vb..)
> Kalkışlarda "Oof, burasıda kasar adamı" demiyorsunuz hiçbir zaman. Özellikle yeni yağmur yağmışken dik bir rampada kaldıysanız vitesli - scooter farkını rahatça anlayabilirsiniz.
> Scooterların bakımıda vitesli büyük makinelere göre daha rahat. Yok şurası paslandı, yok zinciri yağla, motor kısmına kedi işemiş derdi pek olmuyor..
işte bunlar ve şuan aklıma gelmeyen bir takım sebeplerden dolayı genelde şehir içi kullanan bir binici olarak benim tercihim Scooter'dan yana..