Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

siz olsaydiniz scooteri mi secerdiniz yoksa vitesli motorumu???

REKLAM ALANI
    Wallace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway superlight, ybr125, kawasaki er5
    şimdi vitesli motorlarda aniden vites düşürüp ivmelenmen yada devirlenmen daha kolay motor freni yapma şansında var ve yoda vitesle boğumak da ayrı bir keyif veriyor. Scooter da kullandım uzun yolda keyifli ama oldum olası küçük tekerli motorlar beni ürkütmüştür

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Honda CBR 125 idi ;( yine olacak..
    Arabada da motorda da vitesli

abi vitesli derim cunku o gaza basıp 7.000devırde 2ye takıp 8,000de 3 takıp tek teker booohhhhppppp uzayıp gıtcen mıllet arkandan bakcam
    vitesli vitesli vitesli

Wallace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway superlight, ybr125, kawasaki er5
    Alıntı ByPaTr10 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi vitesli derim cunku o gaza basıp 7.000devırde 2ye takıp 8,000de 3 takıp tek teker booohhhhppppp uzayıp gıtcen mıllet arkandan bakcam
    vitesli vitesli vitesli
    nasıl bir açıklamadır bu anlamadım helal olsun. 7000 devirde 2. vitese tak da gör bakalım nasıl fırlar altından motor. Önce birinci vites

Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Alıntı BOO_74 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

motosikletten anlayan hiç kimse scooter'ı yabana atmaz, ömründe üstüne oturmamışların dediğine bakma sen...
    Nereden biliyorsun arkadaşım kullanmadığımızı...
    [COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P

eL_BaNDiDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    bence 50 cc bile olsa düz vitesli olsun
    La liberta non ha prezzo !

abi 1.vitesde 7.000 gıdıcen oldugun yerde basmıycan gaza

Motosikleti
    Kymco Agility
    Yıllarca vitesli makine kullanmış biri olarak şu sıra küçük bıdığımla pek bir mutluyum..

Peki neden?

> Scooter, şehir içinde avantaj sağlamanında ötesinde başlı başına apayrı bir rahatlık.

> Debriyaj-Gaz kombinasyonu derdiniz yok, dur kalk vs derdi yok. Çok yoğun trafikte sol eliniz debriyaj sıkıp bırakmaktan yalama olmuyor.

> Scooterlar genelde büyük bagajlara sahip makineler. Hatunum ve ben kasklarımızı yanımızda taşımak zorunda değiliz artık. Koyuyoruz bagajlarımıza, oh ne ala..

> Yine yoğun trafikte scooterların manevra kabiliyetleri büyük makinelere göre 3-5 gömlek üstün. Eski makinemle imkansız dediğim araları scooter ile tek hamlede dönebiliyor, geçebiliyorum.

> Kendi motor hacmi büyüklüğündeki vitesli makinelerden çok daha MOTOSiKLET scooterlar biliyorum. Aslında sizde biliyorsunuz ama kabul etmek istemiyorsunuz belkide.. (Bkz. Nexus, Runner, Xciting, Burgman vb..)

> Kalkışlarda "Oof, burasıda kasar adamı" demiyorsunuz hiçbir zaman. Özellikle yeni yağmur yağmışken dik bir rampada kaldıysanız vitesli - scooter farkını rahatça anlayabilirsiniz.

> Scooterların bakımıda vitesli büyük makinelere göre daha rahat. Yok şurası paslandı, yok zinciri yağla, motor kısmına kedi işemiş derdi pek olmuyor..

işte bunlar ve şuan aklıma gelmeyen bir takım sebeplerden dolayı genelde şehir içi kullanan bir binici olarak benim tercihim Scooter'dan yana..
    ::139:: [I][B][COLOR="DarkRed"]Burak Murat[/COLOR][/B][/I]

kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    ben olsaydım vitesli seçerdim
    [FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::

szr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr125
    Bence her ikisinide önce bi kullan ve burada yazılan her iki seceneğin de artı ve eksisini bu motorlara binerken düşün,kafanda ölç,biç ve aklına yatan en uygununu al; vitesli kullanmamak beceriksizlik değil , pratikliktir ; scooter i da kullanmamak ta hamallık değil , zevk işidir ; elim debriyaj da, ayağım devamlı vites kolunda diğer ayağım fren pedalında ve motorumun devrini kendim ayarlıyım, motora ben yön vereyim diyorsan vitesli ama ağırlıklı şehiriçinde kullanacağım, yağmurda çamurda bineceğim , bacaklarımın daha az rüzgardan etkilenmesini istiyorum vs. düşünüyorsan scooter tercihi iyidir ; Bende bu ayırımı kafamda henüz yapamadım ama her ikisinide birbirine üstünlüğü ve birbirine göre dezavantajı vardır

Saygılar...

rochas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 250
    - Scooter her zaman doğru vitestedir.
    - Elim ve ayağım yorulmaz, ben yola konsantre olurum.

ve sana nacizane tavsiye olarak derim ki, aceleci bir kişi değilsen, eve bir şeyler götüreceksen, artçın ve sen daha rahat bir selede oturmak istiyorsan, tek teker yapma hevesin yoksa, vitesli arabada çok kilometre yaptıysan ve vites değiştirmekten bıktıysan (motorun vitesli olmasıda sana bıkkınlık verecektir), çoğunlukla şehir içinde kullanacaksan scooter seç.

Ama gençsen, ilk motosikletinse, kanın kaynıyorsa işte o zaman vitesli seçeceksinki vitesini bir yukarı, bir daha yukarı, yok yok motor çekmiyo, bir aşağı vitese takarak motosikletinle bütünleşip heyecan arayacaksın. Tercih sana ait. İki türde bence kesinlikle motosiklettir. Tercih senin.

Motosikleti
    BMW Moto Guzzi CRF Vespa Activa Kymco
    Şimdi bir açıklama yapalım

Sükut= sessizlik sakinlik
    Tur= Gezinti Turlamak

demekki sükutlu tur, yani sessiz sakin gezinti ve karşınızda scooter

düşüniiiiimmm düşüniiiiimmm düşüniiiiimmmmmmm vitesliyi seçiiiimmm :D

ne demişler: hiç vitesliyle vitessiz bir olur mu
    Akıllı Adam Aklını Kullanır. Daha Akıllı Adam Başkalarının da Aklını Kullanır..! ;)

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Scooter vitesli değil mi yahu?
    Kullanmayalı yıllar oldu.
    Ama ben de bir Honda Kinetic vardı.
    (Taş devrinde)
    vitesliydi.
    Otomatik falan ama olsun.
    O da vitesli.
    Nasıl karşılaştırma bu?

Ben olayı vitesli-vitessiz mevzuundan çıkarıp, scooter mı? Yoksa bildiğimiz ayakla vites değiştirilen motosiklet mi?
    şekline çevireceğim müsadenizle.

soruya bu şekilde cevap vermek gerekirse, scooter evlerden uzak olsun diyorum.
    Neden böyle diyorum?

Çok tehlikeli bir motor.
    Küçücük tekerlekler, kontraya izin vermeyen bir direksiyon yapısı, dengesiz ve sürücü için korumasız bir alet.
    Oturuş pozisyonu da çok tehlikeli.

Bu nedenle mopeti tercih ederim scooter'ı tercih etmem.
    Düşmeden kullanabilen sürücüleri gıptayla izlerim.
    Ve takdir ederim.

Aslında sürüş uzmanları,
    scooter kullanıcılarıdır desem çok abartmış olmam.

Zor motosikletlerdir.

Kullanmayı beceren zevk almasını da bilir.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

buraxdj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 800 / Honda Msx 125
    Alıntı B.m.O adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yıllarca vitesli makine kullanmış biri olarak şu sıra küçük bıdığımla pek bir mutluyum..

Peki neden?

> Scooter, şehir içinde avantaj sağlamanında ötesinde başlı başına apayrı bir rahatlık.

> Debriyaj-Gaz kombinasyonu derdiniz yok, dur kalk vs derdi yok. Çok yoğun trafikte sol eliniz debriyaj sıkıp bırakmaktan yalama olmuyor.

> Scooterlar genelde büyük bagajlara sahip makineler. Hatunum ve ben kasklarımızı yanımızda taşımak zorunda değiliz artık. Koyuyoruz bagajlarımıza, oh ne ala..

> Yine yoğun trafikte scooterların manevra kabiliyetleri büyük makinelere göre 3-5 gömlek üstün. Eski makinemle imkansız dediğim araları scooter ile tek hamlede dönebiliyor, geçebiliyorum.

> Kendi motor hacmi büyüklüğündeki vitesli makinelerden çok daha MOTOSiKLET scooterlar biliyorum. Aslında sizde biliyorsunuz ama kabul etmek istemiyorsunuz belkide.. (Bkz. Nexus, Runner, Xciting, Burgman vb..)

> Kalkışlarda "Oof, burasıda kasar adamı" demiyorsunuz hiçbir zaman. Özellikle yeni yağmur yağmışken dik bir rampada kaldıysanız vitesli - scooter farkını rahatça anlayabilirsiniz.

> Scooterların bakımıda vitesli büyük makinelere göre daha rahat. Yok şurası paslandı, yok zinciri yağla, motor kısmına kedi işemiş derdi pek olmuyor..

işte bunlar ve şuan aklıma gelmeyen bir takım sebeplerden dolayı genelde şehir içi kullanan bir binici olarak benim tercihim Scooter'dan yana..
    +1 Harfiyen katılıyorum.

Eğer altınızda bir 800 lük vitesli yada Runner vxr200 var ise... Emin olun şehir içinde bir çok vitesli motor ile dalga geçersiniz.

Şayet otobana çıkacaksamda tercihim vitesliden yana olurdu.
    Youtube : Burax Yolda
    Mototaş Aş. çalışanı

Motosikleti
    Honda CBR600F
    ben scooter dan vitesli ye yeni geçmiş biri olarak söyliyim. hem çekiş açısından hemde istediğin yerde istediğin gücü alma açısından vitesli daha iyi . ben birdaha vitessiz kullanmayı düşünmem. ama tarz meselesi tabi.

toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    8 aydır Kymco agility 125'im var... Ilk motorum... Ilerde bir gün yamaha r1 alsam dahi her zaman elimin altında bir scooterim olacak. Konuyla ilgili sadece bunu diyecegim. Iyı aksamlar

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8
    biz olsaydık hangisini seçerdik sorusun cevabı herkesin profilinde yazıyoo zatenn
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 --(SİYAH)
    abi scooter şimdilik
    ama ilerde vitesli

vitesliye üşeniyorum..

kullanmadığım motosiklet kalmadı..

fullthrottle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Burgman 650 Executive / Snow Owl
    enteresan bir soru olmuş ve enteresan bir şekilde kimse olaya bu şekilde de bakmamış??

şimdi arkadaşım scooter mı vitesli mi demişsin ama soru biraz elma mı yeşil mi gibi bişi olmuş...
    scooter bir motor türü ve vitesli olmasıda bir motorun şanzuman türünü gösterir dimi.. o zaman ya otomatik şanzuman mı manuel şanzuman mı diye sormalısın yada scooter mi enduro mu/racing mi/chopper mi vs. diye dimi??

peki bu bağlamda bakarsak:
    otomatik şanzuman işini kolaylaştırır,daha ekonomik sürüş sağlar,motor kendi normlarını zorlamaz,dişli omrun uzun olur,debriyaj balatası yeme gibi bi durumun olmaz,hızlanırken kesintin olmaz,sol ayağın rahat durur..

manuel şanzuman motora emir vermene musaade eder,performans çizgini sen belirlersin,tork mu sürat mi karar senindir,motor freni yapabilmek gibi buyuk bir avantajın olur,motoru bağırtabilirsin,ıslak yada meyilli seyirde guvenli sürüş yaparsın...

pekii gelelim ikinci bakış açısına:

scooter avantajları yukarıda döktürülmüş zaten..kanımca en kötü dezavantajı tekerlerinin küçük çaplı olması sebebi ile yurdum yollarında seni düşürebilecek yada tehlikeye atacak çukurların ve engebelerin üstesinden gelememesi..
    Ayrıca enteresandır ama trafikte diğer araçlar scooter a maalesef ki diğer buyuk motorlara gosterdiği hurmeti gostermiyor..

enduro/racing/cross/chopper hakıında artık bişey yazmicam yorum yapmam saçma olur ve zaten senin hangisini tercih etmek istediğini bilmiyorum..
    Wildgoose Rider - Transalp 650

4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)