İnternet Üzerinden Satışlarda Dolandırıcılara Dikkat!!!
-
Motosiklet Eğitmeni
Sevgili arkadaşlar,
Burada aynı zamanda internet üzerinden ikinci el motosiklet alım satımının yapıldığı bir sitede görevliyim.
Son bir kaç haftadır aynı şahıstan sitedeki tüm motosiklet satıcılarına mail gittiğini farkettim.
Türkiye'de de böyle uyanıklar türeyebileceğini (ve belki de çoktan türediğini) çok iyi bildiğimden bu tür sitelere ilan veren arkadaşların dikkatini çekmek istiyorum.
Aman aldanmayın.
Gerçi bizim üyelerden tongaya düşen olmadı ama bu olmayacağı anlamına gelmez.
Sistemi nasıl işletiyorlar?
Dolandırıcı, motosikletini satmak isteyen ilan sahiplerine bir mail gönderiyor.
Bu mail genellikle oğluna doğum günü hediyesi olarak motor almak isteyen bir babadan geliyor gibi görünüyor.
Görevi dolayısıyla yurtdışında bulunduğunu, haftaya oğlunun doğum günü olduğunu acilen motora ihtiyacı olduğunu yazıyor.
Hatta motorun son resimlerini istiyor.
Daha sonra size güvenebileceğini, gerekli isim adres bilgilerini verdiğiniz takdir de parayı Western Union servisi ile göndereceğini söylüyor.
Elemanımız pazarlık dahi etmiyor.
Siz böyle sazan alıcıyı size gönderdiği için Allah'ınıza dua ederken bilgilerinizi de gönderiyorsunuz.
Sonra size acil başlıklı bir mail daha geliyor.
Parayı gönderdiğini fakat %10 kesinti olduğunu, parasının mahsur kaldığını o yüzde onluk kısmı Western Union dan kendi adına gönderip, paranızı çekebileceğinizi yazıyor.
Maile Western Union'dan ona gönderilmiş bir mail metni referans numarası vs. eklemeyi de unutmuyor...
Yani yerseniz, dolandırıcımıza motosikletinizin ücretinin yüzde onu kadar bir parayı doğum günü hediyesi olarak yollamış oluyorsunuz.
Uyarayım istedim.
Aklınızın bir köşesine yazın...
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Reklamlar
-
bilgilendirmen için saol
-
Teşekkürler uyarın için.. Aklıma geldi ben de aviva sigortacılığın bana atmış olduğu kazığı anlatayım bi başlık açıp. maksat arrkadaşlar uyansın..
ama benim başıma gelse işin doğrusu şöyle düşünürdüm.. (diğer kısımları yediğimi varsayıyorum..)
benim yatırdığım paranın da %10 u kesileceğinden bende çekemem falan diye.. zaten insan bi düşünmeye başladı mı gerisi çorap söküğü gibi gelir..
yeterki düşünsün insan.. herşey aydınlanıverir..
-
Bizi uyardığın için çok teşekkür ederim..Herkes böyle hassas olsa keşke
asfalt meleği adlı üyeden alıntı
Teşekkürler uyarın için.. Aklıma geldi ben de aviva sigortacılığın bana atmış olduğu kazığı anlatayım bi başlık açıp. maksat arrkadaşlar uyansın..
ama benim başıma gelse işin doğrusu şöyle düşünürdüm.. (diğer kısımları yediğimi varsayıyorum..)
benim yatırdığım paranın da %10 u kesileceğinden bende çekemem falan diye.. zaten insan bi düşünmeye başladı mı gerisi çorap söküğü gibi gelir..
yeterki düşünsün insan.. herşey aydınlanıverir..
Yeri değil ama bi soru
Benim sigortadan param 3 gün sonra hesabıma yatacak kaza yapmıştım onn parası hesabıma yatacak kesintimi alıyorlar..
Dalından Kopan Yaprağın Akibetini Rüzgar Tayin Eder
-
Arkadaşlar kaza durumunda servis veya tamir faturanızı mutlaka sigortaya ibraz (orjinalini) edin,bir nüshasını siz saklayın,fatura ellerine ulaşmadan KDV'yi ödemiyorlar.
Herkes birgün MT'li olacaktır.
-
böle birşeyi yiyeceğimi zannetmiyorum ama yinede büyük konuşmayayım
bilgiler için teşekkürler
[B][COLOR="Red"]GAZLA UÇABİLİRSİN AMA FRENLE KONAMAZSIN[/COLOR][/B]::144::
-
teşekkürler paylaşım için.. cok güzel tezgah kurmuş bunlar ya.. düşmemek lazım.. aman dikkat..
[B][COLOR="DarkRed"]Tecrübeler en iyi öğretmenlerdir. Yalnız masrafları biraz çoktur.[/COLOR][/B] :) :)
-
byfurkan adlı üyeden alıntı
böle birşeyi yiyeceğimi zannetmiyorum ama yinede büyük konuşmayayım
bilgiler için teşekkürler
Furkan sen şimdi senin motoru yolla buraya ben sana apriliayı vericem takas yapıcaz
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bizim motorcular cin gibidirler; yemezler böyle numaraları...
Yemezler değil mi? Eh, bu hikayeyi duyanlar yemeyecektir en azından...
ÖNEMLİ OLAN ZAMANA BIRAKMAK DEĞİL; ZAMANLA BIRAKMAMAK !!!
-
Eskiden beri bilinen bir yontem ama yinede gundeme tasiman iyi olmus. Acikcasi bu tarz "sonu basindan belli, agrili-sizili, kil-tuy" bir suru zerzevat isten killanmayip sazan gibi hepsini harfiyen tek tek yapacak birileri varsa belki bu sayede gozleri acilmis olur biraz!
-
bu yöntem 2000lerde son bulmus "Nigerian money scam" (Nijeryadan parasini kacirmak isteyen deli zengin prens hikayesi) diye bilinir. bizim ülkemize gelmesi 5-6 yil gecikmis sanki
[COLOR="Sienna"]Acta est fabula.[/COLOR]
-
-
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
-
[B][COLOR="Red"]GAZLA UÇABİLİRSİN AMA FRENLE KONAMAZSIN[/COLOR][/B]::144::
-
Abicim olmaz demeyin, adamlar kazığı göstere göstere saplamıyolar ki, nası saplıyorlar, tereyağlı ballı saplıyorlar bişicik anlamıyorsunuz, kazığı çıkarınca gözleriniz açılıyor, teşbihte ne olmazdı ya bişi olmuyodu ama, bak şimdi kafama takıldı.
Akıllı adam aklını kullanan adamdır, Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanan adamdır.
Emrolunduğun gibi dosdoğru davran. Ve azıtma (Hud 112)
-
dikkat etmek azım ama bişe satcaksam kesinlikle alacak kişiyle butun işlemleri birlikte yaparım
Söz Konusu [B][COLOR="Red"]GALATASARAY[/COLOR][/B]'sa Gerisi Teferruattır...
-
Uyarı için teşekkürler coq
Ne olur ne olmaz. Geçenlerde gazeteye ilan veripte milleti tongaya düşüren birini deşifre etmişlerdi bir programda
İlanı veren adam da deşifre olduktan sonra açıkça uyardı müstakbel kurbanlarını : "bu numarayı ne okumuşlar yutuyor dikkat edin" gibisinden.
Cin olmadan adam çarpan türlü insan var malum.
Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.
-
Özer adlı üyeden alıntı
paylaşım için teşekkürler
Türkiyede yaşayan ve paranın ne kadar zor kazanıldığını bilen bir Türk bu tuzağa düşmeeez.......
Türkiyede para peşin alınmadan toplu iğne dahi teslim edilmez
Bu dediklerin motosiklet icin gecerli olabilir ancak cok'da genelleme yapmamak gerekir. Or; bugun turk halkinin onemli bir kismi internet uzerinde (ben dahil) gittigidiyor, eBay, sahibinden.com vs gibi "havuz hesabi" yontemi ile calisan ve mali gormeden pesin parayi odeyip urun satin alan 10.000'lerce insan var...
-
Bu konuyu motosiklet olarak değil ama laptop bilgisayar olarak bir forumda görmüştüm.
bu gibi uluslararası alışverişlerde paypal hesabı https://www.paypal.com/ açılarak güvenlik saglamak gerekir.
mal müşterinin eline geçtiğinde müşteri onayı ile para sizin hesaba geçer.
THICKHEADED MAN DOESN'T WEAR HELMET
-
yok artık yemezler herhalde yemezler bunu !
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler