Benim başıma gelen bir davada ,
bir teyzenin mnibusten kaçıp benim aynama çarpması ve kolunun 3 yerden kırılması sonuclanan kazam olmustu.
Ben Teyzeyi kimse almadıgı icin alıp hastaneye kendi aracımla ( otomobil tabiki) götürmüştüm.
Tabi zabıt mecburen bizim ifadeye göre asayiş tarafından tutuldu boylece trafike işlenmedi.
ikinci kısım seninkine uyuyor
Eğer şikayetçi olmaz ise kafadan savcının önüne çıkıp beraat ediyordum
Ama teyze şikayetçi oldu ve Savcı haklı olduğumu bile bile ben sana ceza vermez isem mahkemen olmaz ise sen bu adamlarla uğraşır durursun dedi ve
benim itirazlarıma rağmen oturup tehlikeli araç kullanmaktan mahkemeye verildim.
Sonrası yılan hikayesi
2000 yılında açılan dava kendi akışında 2005 yılında bana bir polis arkadaşın evi arayıp kardeşim sen aranıyorsun git ifadeni ver yoksa biz tutuklayıp götürmek zorunda kalırıza kadar geldi.
Gittik ifade verdik , tehlikeli araç kullanmaktan 200 milyon YTL ( Savcıda 100 odetmisti zamanında 5 yıl once) , ve iyi halden 5 yıl içinde bu tip bir kazamn olmadığı durumda temiz sicile çıkacağım yönünde karar verdi.
Bu arada ben 5 yıl önce teyzeye 250YTL de hastane masrafı peşinen vermiştim ama Sonradan öğrendim teyze tüm masrafını yeşil kartan halletmiş.
Helali hoş olsun . Benim vicdan borcumdu odedim.
Sonuç eğer avukatsız işi akışına bırakırsan yukarıda yazdıklarım olabilir.Olmuştur haklıyken haksız olup bir araba para ve ceza yiyebilirsin.
Sadece benim olayım seninkine referans olmaz ama Bu ülkede işler birazda boyle yuruyor .
Saygılar
Şu bana gönderdikleri bildirge ile bi mahkemeye gidip geleyim bakalım neymiş ne değilmişş öğreneyim,tutanakta yazanlardan heç bişey anlamadımm türkiyede yaşıyoruz kullanılan kelimelerden heç bişey anlamıyorum,gelişmeleri yarın yazarım size hadi grşrz
[I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]
iso sıkma canını bişeycik olmas
Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim
ilk olarak şikayet etmediyse tekrar mahkemeye veremez. Mahkemedilekçeyi reddedebilir.
Dava başlamış sakin bir şey verme arada bir de davaya gir çık en az 3 sene sürer ama ihmal etme davalara katılmaya bak arasıra alkol varsa korkma
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL, AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR
asarlar seni asarlar
hemde taksim meydanında
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
ben 2000 senesinde ehliyetsiz olarak çarşının göbeğinde yayaya çarptım.daha dogrusu o bana çarptı ruhsat yanımda değil ehliyet desen yok adam şikayetçi olmadı da sadece bi dilekçe yazıp bıraktılar.sende canını sıkma ama bu cakallara da pabuç bırakma hakkını ara ki üstüne gelmesinler.bide avukatlara dikkat!!!
bence git eniştesinede çarpta boşuna mahkemelere gidip gelmemiş olma :D
8 de 6 haklı olman içimizi biraz rahatlatıyor. İyi haberlerini bekliyoruz
şaka değil galiba geçmiş olsun ...
Eger HErsey HaLa KOntroLündeYse YAVAS GidYoRRsUn
kazanın 5-10 sn öncesinde bi artistlikte bulunmadıysan,hadi bulundun bunu gören yoksa hiç bişi alamaz mahkemeden
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
Adli hususlardan zerre kadar anlamayan birisi olarak hiçbirşey çıkacağını sanmıyorum. Avukat paran hariç.
Benim çok uzaktan bir akrabam (taksi şöförü ) doğru hatırlıyorsam 3 ciddi kazaya karıştı. Kazanın birisinde kendi yolcuları öldü, karşı taraftakilerden ölen oldu.
İki sene önce yine kendi sorumsuzluğu yüzünden öz kızı sürdüğü kamyonun arkasından düştü ve vefaat etti.
Kendisi şuan yine ortalarda taksi şöförlüğü yapıyor ve aldığı tek ceza vicdanına binen yük. (Ondan da şüpheliyim )
★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★
bence bırak mahkemeye versin.daha önce birşey yok, birileri aklına girdi ve para koparmaya çalışıyor
akılsız başın cazasını ona akıl verenlerle paylaşır artık.
aynen üstte yazıldığı gibi olur en ağır koşulda!
Hakem onlara gerekçe soracak ve neden bukadar beklediklerinide tabii olarak cevabı çok merak ediyorum ama sende benden para koparmak amacıyla yapıyorlar dersin olay kapanır ve mahkeme masraflarıyla tokalaşırlar inşallah.
ne akılsız insanlar var ya rabbim.
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
Ben Ankara adliyesinde çalışıyorum, hangi mahkemede açıldığını sormuştum ama cevap gelmedi.
Bişey çıkmaz değil tabikide bişeyler çıkar kusur oranına göre, kaç ta kaç kusurlu isen masraflardan o kadar sorumlu olacak, polisin yazdığı trafik tespit raporu mahkemeleri bağlamaz, mahkemeler raporu kendi alırlar.
Akıllı adam aklını kullanan adamdır, Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanan adamdır.
Emrolunduğun gibi dosdoğru davran. Ve azıtma (Hud 112)
Dostum sen haklısın tutanaklardada bu var.adamın niyetide belli pek uzun sürmez bu dava.Ben senin yerine olsam karşı dava açarım motosikletimin değeri düştü diye bi kaç bilir kişiden (servis ve galerilerden)kazalı olduğu için fiyatı ... olan motor şu anda ... fiyata satılabilir değer düşüklüğü ... kadardır diye bi yazı alırım.O zaman o amcanın yüzünü görmek isterdim işteiki kuruş koparcam derken 4-5 milyar tazminat ödesinde görsün anyayı konyayı
dostum bu tip adamlardan 8-6 kendi kusurunu karşılatabileceğin fikrine kapılma, bunu karşılatma hesabında olmadığını biliyorum sadece mahkeme aşamasına geçilip kazanman halinde bir kazancın olamayacağını anlatmak için söylüyorum. üstüne kayıtlı birşey yoktur bunların bu tür işe girerken hesabını yapmışlardır. aynı nedenle avukata ödediğin ücreti de alamazsın kolay kolay mahkeme lehine sonuçlansa bile.
google'dan avukatlık ücret tarifesini aratıp indir avukata giderken hesabını yap.
bence daha az kusurlu olmana güvenme, iyi bir pazarlıkla yazılı beyanlarını alıp dosyayı kapattırmaya bak. yıllar boyu vaktine, emeğine, avukata verip sonra adamlardan geri almaya uğraşacağın paraya değmez...
"kick start my heart"
hocam amcayı bul bır daha carp hıc olmazsa dava actıgına deger :D
Ben olsam o amcanın karşısına geçerim ;
Bi yerinde bişey varmı yok sigorta zaten ödemiş sağlık ihtiyacını eee
Sen şimdi niye bana dava açıyorsun diye bi soru sor para istemeye yüzü varmı merak ettim mantıklı bi cvp verebilecekmi
Hakkımı paramı ver filan derse mahkemede görüşürüz o zaman de çık.. böyle insnaalra para vermeye değmez
Şimdi ben bişeyler söylerim ama forumdan uzaklaştırırm ve ağzıma yakışmaz...
Bu ne cahil bir ülke bu ne bilinçsiz yönetim şekli bu ülkenin başındaki insanları 1 gr aklı çalışşsa biraz düşünür en azından avrupada sistem nasıl işleniyor bu kafa yorar böyle saçmalık böyle şeyler neden bizim ülkemizde özellikle para koparmaya çalışan şerefsizler boğazlarında kalsın o para haram olsun.... Ne kadar ayıp bişey insan olamaz böyle kişiler....Devlet zaten kendini yönetemiyor Nerde saçma kanun varsa Türkiyede evine hırsız giriyor yaralıyorsun hırsızı hapise giriyorsun Bunu deliye söylesen deli güler sizin vay halinize der bizimle dalga geçer.
Dalından Kopan Yaprağın Akibetini Rüzgar Tayin Eder
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)