İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.
Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız bol km'ler. Kafana fazla takma...
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
öncelikle sana söyleyeceğim kendimi anlatmıyacağım çünkü burası benim mekanım değil beni bilen bilir motordan nekadar anladığımı kaç tane motor alıp sattığımı kaç yıldır motor üzerinden olduğumu bilir bizim motosiklet mazimiz çinlilerle beraber başlamadı bilmem anlatabildimmi ve argo gelimelerini buraya hiç yakıştıramadım üzerime alınmıyorum ayrıca senin mct den zevk alman senin sorunundur bana sorarsan düşüncem ilk gördüğümdede değişmedi şimdide aynı regal raptor de çin malı ama aynı şeleri söyleyemiycem sana motorunla kazasız belasız uzun km ler
ayrıca o mopetlerin hala taş gibi 76 modelleri duruyor bi çok tanıdığım var hala binen 25 yıllık moped e
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Arkadaşım. Motorda değişik ve kuvvetli tireşim varsa bu normal değildir. Normal olamaz. Çin malıda olsa normal olamaz. Aldığın motor kmsi ile oynanmadıysa daka çok yeni sayılır. Yapacağın ilk iş motordan anlıyorsan motorsikletin motor kısmının şaşi ile olan tüm bağlantılarını kontrol edip (kırık-çatlak falan varmı) adam akıllı sıkmak. Diğer yandan motosikletin orta altında bulunan salıncak mekanizmasının vidası gevşekse oldukça tireşim (Sapık gibi titreşim yapar. Ne varsa kırar atar. Korna. Çamurluk falan) yapar. Ona da bak çok önemli. Daha sonra motor üstündeki tüm civataları iyice sık. En son zincir ve dişlileri kontrol et lastiğe bak. Aşınmış zincir, ayarı tam olmayan zincirde tireşim yapabilir. Lastiklerede bakmayı unutma. Aşınmış lastiklerinde titreşimdeki payını unutmamak lazım. Son notum Ustlara kanma. Onlar başından -salmaya çalışır. Benim motor bie gün acayip titreşim vermeye başladığnda servise götürdüğümde bana bu normal diyip başlarından salmışlardı. Başka bir yere götürdüm da bulamadı. En son ben bir sabah orta sephanın civatasının açılmak üzere olduğunu far ettim. Şansa yaşıyormuşuz yani.
::tartis:: Motor yorulmaz !!!! Sadece üstündeki insanlar yorulur ::tartis::
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)