Büyük İstanbul Depreminde Motosikletin Fonksiyonu
Reklamlar
-
kanuni markası orman yangın tespitine kullanılmak üzere Orman Koruma Personelleri'ne 250'lik crosslarından vermişti. bunlara benzer motorlar yapıp doğal afet örgütlerine birliklerine de vermeli bence. hel bunlar dedğiniz gibi olası deprem durumunda en az etkilenmeyecek ortamda korunmalı
Reklamlar
-
bizde bi enduro alalım o zaman böle durumlar için
[B][COLOR="Red"]GAZLA UÇABİLİRSİN AMA FRENLE KONAMAZSIN[/COLOR][/B]::144::
-
yaws bir tane bot alında kurtulun ne dert ettiniz bakaLım size gitcek yol kalcak mı bot alın bot
-
Metehan abi ; güzel düşünmüşsün
Doğal afet anında; (ülkemizde yaşayabileceğimiz en büyük doğal afet deprem) halk panik içinde olur. Telefon, elektrik ve TV hatları devre dışı kalır! Aileler birbirilerini merak eder, akrabalar bir arada bulunmak ister. O şehirde geçici bulunanlar veya şehir dışında yakını bulunanlar şehiri terketmek ister. Kısacası herkes trafiğe çıkar. Emniyet sebebiyle köprü, viyadük ve bazı geçitler kapatılır. Ya da hasar görüp tamamen yıkılır! Yıkılan binalar ara sokak veya cadde trafiğini kapatır.
Kısacası trafik felç olur!
Tabi ilkyardım ve acil müdahale ekipleri de bundan nasibini alır! İtfaiye, ambulans ve diğer kurtarma araçları neredeyse hiç hareket etmeyen trafikte enkaz veya görev bölgelerine ulaşmak için saatlerce bekler...
UMKE oluşumunu duymuşsunuzdur. Doktor, hemşire ve diğer sağlık ekiplerinden oluşan bu grup, afet anında profesyonel bir ilk müdahale için hazırlıklı ve eğitimlidir. Olay mahalinde ilk müdahaleyi yaparak hasta nakli için diğer sağlık ekiplerini beklerler.
Tatbikatlarda dikkatimi çeken şey ise UMKE ekibinin kullandığı malzemeler; taşıdıkları büyük sırt çantalarında hemen her türlü malzeme bulunuyor. Ve ellerindeki pratik sedyeler de en azından kısa süreliğine yaralıyı rahat ettirecek konumda! Motosikletle ; personel ve sırtındaki malzeme çok rahatlıkla taşınabilir...
Kısacası diyeceğim şudur ki ;
Bu bahsettiğim UMKE ekibi personeline ; enkaz bölgesine ulaşımında yardımcı olmak bile çok fayda sağlayacaktır. Yine ; enkaz bölgesi ile kriz masasına arasında haberleşmeyi sağlayan TRAC ekiplerini de ulaştırmak motosikletlilerin yapacağı en faydalı görevlerden olacaktır!
Böyle bir durumda; eğer sizin ve ailenizin ; can ve mal güvenliği tehlikede değilse, lütfen bulunduğunuz bölgedeki Valilik, Belediye, Kaymakamlık gibi büyük devlet dairelerinin önüne gidiniz.
-
bu flmi abümde görmek isterim metehan abii saolasın yine güsel bi yere deiğinmişin hem güle güle yorumları okudum hemde güzel bi konuya değindin güzel ve keyifli bi konuydu
[COLOR="Blue"][b]Biz Gökyüzüne İnanırız Sun-roof'a Değil[/B][/COLOR]::puro::
-
erdo2002 adlı üyeden alıntı
PRO yu biliyoz hepimiz...çakma endurocu...o jip HUMMER mıydı ...
MoToR adlı üyeden alıntı
kanka ben yırttım ozaman benimki hani enduro ya hemde en büyünden iki kere yırttım uleeen senide artçı alırdım ama hatun var onu anasına bıraksam seni almaya gelirim sırf yağmur için ama biraz beklemen lazım adanadan fistanbula 8-9 saat sürer sen çatıya çık bekle tostlarıda hazırla ben gelcem
hacoooo sen onu bırak..Adanadan atla trene makinayıda bindir...60-70 lirayı geçmez bana güven...İstanbul Ankara arası 9 gayme kişi başı...motora ise 32 lira verdik...bu akşam yolcu uğurladım..
OGLUMVE BEN adlı üyeden alıntı
scootercılar yalan olucak depremde...
MoToR adlı üyeden alıntı
ben seni halatla çekerim,ama önce metehanı almam lazım sırayla
kendini kurtar..
ELINT adlı üyeden alıntı
Metehan bana bu ülkede sivillerin adam gibi yönettigi bir kurum gösterebilirmisin
Bu arada cross motosikletin faydalarını anlatan bir video olmuş. istanbul'lular biran önce cross makina edinmeye bakın
öle dostum...sen zaten Askeri sistemin disiplinin içinde öğrenicen yakın zamanda..
keyifli ama acı bir konu dostum...çok aciziz...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
deprem de avcılar daydım o gece ambarlıdan cihangir mah. ne (ikiside avcıların içinde mahalleler)tam 1 saatte gittim arabayla normalde 4,5 dakikalık yoldur .panik olmuş herkez atlamış arabasına yolları tıkamışlardı..(benimki panikden değil yardımseverliktendi)herneyse demek istediğim bütün kamu kuruluşlarında acil durumlar için motosiklet olmalı.evet iyi yere parmak basmışsın metehan tebriks.
-
tamamen haklısın abi bazen motorların bile sıkıştıgı oluyor ama eskisehirde sehrin bi ucundan öbur ucuna arabanın yarı hızın da arabanın yarı suresınde varırım abi yani özetle açil durumlarda bu sıstem saat gıbı calısır tabi kurulursa
sadece sür ...... www.eskisehirenduro.com
-
Adapazarı depreminde, karakolda sadece 1 kişinin kaldığını diğer personelin kendi ailelerine yardım etmek için gittiğini duymuştuk. Böyle bir ekip oluşturulamaz. Sadece motosikletlere yazık olur. Bütün gün boş boş gezip dururlar. Felaket anında bi tanesi bile işe yaramaz emin olun...
EMOK gibi büyük oluşumlarla irtibata geçmek lazım bu konuda. Ekipleri onlar oluştursun. Gönüllülük esasına dayansın. Afet dışında devletin de parasını yememiş olurlar bu sayede...
-
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Motora atlayıp kaçma fantazisi mi? iiki ankarada tsunami felan olmaz.. olsa olsa az sallanırız..
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
alper yazıyı nerenle okuyon haci...iyiki başta bi film videosu koyduk he...tsunami bizde olmaz haci...olay deprem olayı...
böyle bişey olursa zaten ayvayi yediğimizin resmidir...dedi ya böyle bir acıyı yaşamaya hazır değiliz...mesela Japonlar hazır ama biz değiliz...lanet bir partinin kapanma mevzusundan daha önemli olamayız herhalde...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Otopark a koymasam mı naapsam
Youtube :
Burax Yolda
Mototaş Aş. çalışanı
-
Ben size faydalarını anlatayım
izmitliyim depremden 2 gun once memlekete donmustum (yurt dısında yasıyorum)
deprem sabahı benim eski pusku (ama eskiler orjinal japonun dayanıklılıgnı bilirler)honda c90 yarı otomatik 3 viteslim kamordır mı diyorsunuz bilmem scoturbenzeri makinamla butun akrabalar ile irtibat kurdum gezdim dolastım ilk durumun vahimligini kavrıyanlardan biri oldum .bir komsumuzun akrabasının ilaclarını gidip getirdim .bir hastane ile dokorunu bulusturdum (adamcagız hastaneye lasamıyordu bana otostop yaptı)bu liste boyyyle uzayıp gidiyor
not:aslında ekiden beri kros binerim bu gunde aklıma yatti 500 euroya 94 model honda cr125 alıyorum isallah begenirim 2 gune gidip gorecem ....
SANIRIM BÜTÜN BÜYÜ RÜZGARDA GİZLİ..
-
bi aralar arkadaslar bi afiş için slogan arıyolardı ya ben bi tane buldum
motosiklet, hayat kurtarır.
sanatı sanat için değil halk için yapıorum:mrgreen:
::ressam::
-
Güzel konu, güzel espriler
Fakaaaaattt: Yalova da depremden sonra bir ekip vardı inanılmazBu ekip depremin hiç olmadığı bir ülkeden geliyordu( gerçekten hatırlayamadım şimdi Çek olabilirler.) Yağız delikenlı erkek ve kızlar, Tam Donanımlı Bisikletleri ile, 50-60 saattir hiç uyumadıkları halde, yıkıntıdan yıkıntıya pedal çevirdiler. Dinleme aygıtları vardı, ilk yardım gereçleri, telsizleri vs.. Ama inanılmazdılar gerçekten. O kadar iyi yetiştirilmişlerdiki bu kişiler o deprem olmayan ülkede, asla o hengameye kaptırıp kendilerini bizim gibi enkaz kazmadılar. Gaza gelmediler, sadece arama bulma işini yaptılar. Bunu yaparak Kurtarma Kısmına yol gösterdiler. Rüya gördüğümü sanmıştım. Düşünsenize olaydan neredeyse 12 saat sonra varmış bir grup, sakin sakin pisiklet tekeri kontrol ediyor, kamyonlarından pisiklet indiriyorvs.. İlk başta görünce turist zannettim bunları Hani deprem oldu da bu taş yüreklilerin tatili mahvoldu, bari şu yıkıntılarda biraz off-road yapalım der gibiler zannettimdi Yüzlerce insanı bulanlar ilk onlardı Hatırladım, tuhaf oldum, hepsine tekrar teşekkürler.
Bizler... Oturup düşünelim az biraz bakalım
Poturdak
-
Yolların Hastasıyım 2 Tekerin Ustasıyım...
-
o bir yamaha xt cc sni bilmiyorum farından anladım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)