Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Omuz Emarı okuya Bilecek Hekim arkadaşlar Yardım

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Artık Yok
    Selam arkadaşlar içimizde doktor motor severler varsa bu yazıyı okuyan yrdımcı ola biklirse sevinirim.
    Geçirdiğim motor kazası sonrası kaldırıldığım acilde röntgenlerim çekildi ve omuz çıkığı oldu söylendi yerine yerleştirildi 3 hafta askıda kalıcak dendi 3 hafta sonra muayeneye gittimde konrolde tekrar röntgen ve emar istendi çüni kolumu kaldıramıyodum .
    emar sonucumu bu gün aldım pazartesi doktora gide bilicem raporuma bakıp acil bişey varmı söyliye bilek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

[URL=http://imageshack.us][/URL

Raporda bi sorun oldunu anlaya biliyorum ama düzeltilemiycek bişeymi yoksa ameliyatla düzelirmi yoksa normal bişeymi çıkık sonrası ola bilicek doğal sonuçlarmı ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Büyük geçmiş olsun arkadaş xufuk

Umarım en kısa zamanda iyileşirsin. Bilenlerden yardım gelir şimdi
    Poturdak

eskici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kktc de sürgünde... 3 yıllık hasretlik yaşayacam belliki
    Motosikleti
    tiger250, nexus 500, virago 1100
    otopedist olan bir abime okudum raporu
    omuz çıkıklarında olağan olan durumlar gözlenmiş
    ama eğer sürekli çıkmaya devam ederse (senede 7-8 defa) ozaman operasyon gerekebilir dedi... umarım böyle bişey olmaz...
    ama çıkmaya bağlı bir defekt oluştuğunu belirtip eğer çıkma devam etmesse yani sürekli çıkmassa bi sorun olmayacağını söylediii

tabii sen yinede seni muayene eden dr. una danış muhakkak.. o sana daha ayrıntılı ve kesin bilgileri vericektir...

büyük geçmiş olsun arkadaşım...
    KAYBOLMUŞ BİR KENTİN ESKİCİSİYİDİ
    MAKİNELEŞMEYE KARŞI, DUYGULARI TOPLUYORDU
    %0.1

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Ben demedim mi arkadaşlar gelir şimdi diye Ahanda en iyi arkadaşlardan Eskici kardeş her zamanki özeniyle eklemiş cevap Umarım yardımcı olmuştur ya da en azından bu gece meraklanıp durmana bir nebze ilaç olmuştur Sağol Eskici, Hellim istedi canım yavv (Mangalda ama..)
    Poturdak

eskici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kktc de sürgünde... 3 yıllık hasretlik yaşayacam belliki
    Motosikleti
    tiger250, nexus 500, virago 1100
    Alıntı denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben demedim mi arkadaşlar gelir şimdi diye Ahanda en iyi arkadaşlardan Eskici kardeş her zamanki özeniyle eklemiş cevap Umarım yardımcı olmuştur ya da en azından bu gece meraklanıp durmana bir nebze ilaç olmuştur Sağol Eskici, Hellim istedi canım yavv (Mangalda ama..)
    şimdi davransan 1.5 2 saat sona burdasın... gidim bende markete hellim alim barii
    KAYBOLMUŞ BİR KENTİN ESKİCİSİYİDİ
    MAKİNELEŞMEYE KARŞI, DUYGULARI TOPLUYORDU
    %0.1

bart1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fz6 fazer 2005/yamaha ybr 125 2004(satmaktan şu ar
    çıkmaya ait bulgular dışında
    kol kemik başında çatlak var kardeşim(humerus başı oblik fissur).
    ağrı yapar.lokal kremlerle ve ağrı kesiciyle idare edeceksin.zaten o bölgeye alçı yada atel olmaz.zorlamamaya bak.

Motosikleti
    Artık Yok
    Yardımlarınız ve geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim hepinize içimi rahatlattınız şu kol kemiği başı çatlağı sanırım kolumu kıpırtamama nedenim yukar kaldırmaya çalıştımda ağrı yapıyo 3 hafta geçti 1-2 hafta da gidicek sanırım sağolon arkadaşlar...

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    geçmiş olsun, tıbbi değerlendirmeler doğru ama kas yapının düzenli olduğunu söyleyerek de rahatlatayım seni

geçmiş olsun
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

bart1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fz6 fazer 2005/yamaha ybr 125 2004(satmaktan şu ar
    Alıntı xufuk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yardımlarınız ve geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim hepinize içimi rahatlattınız şu kol kemiği başı çatlağı sanırım kolumu kıpırtamama nedenim yukar kaldırmaya çalıştımda ağrı yapıyo 3 hafta geçti 1-2 hafta da gidicek sanırım sağolon arkadaşlar...

bu arada ben seni forumdaki resminden mi tanıdım yoksa başka yerden mi?senin şu oyuncaklı odanın forumda başka fotosu varmıydı yoksa?

Motosikleti
    Artık Yok
    Arkadaşlar hepinize teker teker teşekkür ederim ilginiz için pazartesi röntgen ve emarımı doktora götürücem en azın dan çıkıkla ilgili oldunu öğrendim motorsikleti çok dikkatli kullanan biriyimdir aslında ama arabanın teki arkadan gelip vurdu büyük ihtimalle geçmek isterken tek aracın geçe gileceği bi yoldu nasıl çıktı anlamadım ya düştümde yada araç vurdunda korumalarım full dü ceketimde omuz koruması vardı ama işte sonuç..

Forumda görmüşündür... heralde Ankarada tanıdım yok resmin tarihi üzerinde var kaza yaptım zamanlar çekmiştim..

Motosikleti
    Afganistan da scooter takılıyor...
    Dostum öncelikle geçmiş olsun. MR sonucun bu tip travmalardan sonra olabilecek doku hasarlarının özetini vermiş aslında. Ama kolunun üst dış tarafında bir çatlak var. Ben filmi görmediğim için çok doğru yorum yapamam ama bu çatlak zamanla kaynayacaktır. Eğer anatomik bütünlük bozulmamışsa bir daha omzun çıkmaz ama bir arkadaşın dediği gibi yılda 5-6 defadan fazla çıkarsa ki bu durumda kemiğin kanlanması bozulur o zaman operasyon gerekbilir. Tahminim bu yaz motosikletsiz geçirecek vede kolunu-omzunu zorlamayacaksın. Tekrar geçmiş olsun...
    Hız tutku olmamalı...

çok geçmiş olsun.filmi görmedim ama raporuna göre omuz çıkıklarında görülen normal travma sonuçları.koldaki çatlağa gelince o çatlak kısa zamanda kaynar.önemli olan omzunu tekrar zorlamaman.tekrar çıkması durumunda eklemi tutan tendon ve eklem kapsulunde onarılamaz deformiteler olabilir ve operasyon gerektirebilir.bu konuda dikkatli olmaya çalış.geçmiş olsun.

Motosikleti
    Artık Yok
    Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler bu yazı nasıl motorsuz geçiricem bilemiyom bir kaç haftaya toplardiye düşünüyodum bana acilde 21 gün demişlerdi bu çatlak ne zaman ileşir acaba... çatlak hesapta yoktu...

kolumu omuz dan kendi güücümle kaldıramıyom ten donlarda sorun yoktur dimi bide bu omuzu zolamama nasıl olucak küçük poştler taşıya bilirmiyim motora ne kadar binmemeliyim kendime küçük bi dambıl alsam bir kaç ay sonra egzersis yapsam yararı olurmu yoksa zararımı bian önce ileşsin istiyom tek kolla çok zor oluyo bu yz motorsuzda geçmez motora bine bilecek kadar bilemi iğleşmez motorda fazla zorlanmıyo ama omuz bilemem...

3 hafta geçmesine rağmen emarda çıkı la ilgili sonuçları görüyosak iğleşme yok dmek heralde

geçmiş olsun ufuk umarım en kısa sürede düzelirsin o askıdan zamanında bende takmıştım 1 hafta acaip terletiyor ya
    Cbr 125 :bounce:

Motosikleti
    Afganistan da scooter takılıyor...
    Şimdi yanıldığın bi husus var. Omzun askıya alındı 21 günde düzelir diye bir şey yok bunu bilmelisin. Çatlak kafanı kurcalamasın o kısa sürede iyileşir ama çıkığın vermiş olduğu doku hasarı biraz zaman alır. Seni muayene eden hekim arkadaş filmide değerlendirip sana daha net şeyler söyleyecektir. Ama nacizane fikrim o kolunu zorlamaman gerektiğidir(ağırlık çalışması buna dahil). Biz şu anda aslında sana net birşeyler söyleyemeyiz sadece kabaca fikir veririz. Senin dr.un seni daha net aydınlatır...
    Hız tutku olmamalı...

zorlamama şöyle olacak.tabiki küçük poşetler taşıyabilirsin.ağır yük kaldırma ve taşıma,ani,hızlı ve ters hareketlerden kaçınacaksın.sonuçta ileriki yaşamında motor kullanmak istiyorsan bu yazı feda etmeni öneririm sana.egzersiz yapmaya gelince mutlaka bir hekim kontrolünde egzersiz yap kendi başına yapma bence.3 haftalık mr sonucuna gelince 3 hafta doku iyileşmesi için yeterli bir zaman deil.sonuçların gayet doğal.biraz sabırlı olacaksın.

Motosikleti
    Artık Yok
    ewt bu fikirler biraz içimi rahatlattı yoksa raporu aldımda biraz korkmuştum en azından acil bişey olmadını anladım kalıcı bişey olmasından korkmuştum bir arkadaşın elindeki tendonlar kopmuştu kazada hala parmakları oynamıyo en çok ondan korktum Allah kimseye kaza bela vermesin aman arkadaşlar çok dikkat biz nekadar iyi kullansakta diğer araç kullanıcılarının ne yapacağı hiç belli olmuyo bir anda olup bitiyo..

Motosikleti
    Suzuki SV650s
    Doktorun egzersiz yapabilecek durumda olduğunda fizik tedaviye yönlendirecektir zaten.. Bu süre zarfında hiçbişey kaldırmaman tavsiye olunur..
    Geçmiş olsun arkadaşım..
    [B]Aptalların anlayacağı gibi yaz, akıllı olan ilk cümlede ne dediğini zaten anlar [/B]:cat:
    [B][COLOR="DarkRed"]Ben Derdimi Hangi Dağa
    Yüreğimi Hangi Suya Diyemiyorum[/COLOR][/B]

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun..Allah hepimizi korusun kazalardan,felaketlerden... ..........ona gönderdim raporunu cevap alır almaz buradan iletirim değerlendirmeleri..

İçin rahat olsun ben sanmıyorum ciddi bişey olacağını..kırık felan olsa bile genç bir bünye için sorun olmaz.Hem kırılan kemik kaynayınca daha sağlam oluyormuş..aynı yerden kırılmaz bidahada

YUKARIDAKİ SÖYLENENLERİ OKUMADAN YAZMIŞ BULUNDUM

Tekrar acil şifalar dilerim geçmiş olsun

Motosikleti
    Artık Yok
    Sağol kardeşimm Allah hepmizi korusun kazalardan felaketlerden hepimizin temennisi bu

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)