öküz alırız o paraya..
öküz alırız o paraya..
arkadaşlar kktc de yaşıyorum şu sıralar...
ve buraya gelir gelmez de ulaşım sorununu halletmek için pek tabii alarak motosiklet almak için kolları sıvadım...
akabinde bir baktım ki fiyatlar Türkiye den bile uçuk...
yahu ne oluyor nedir diye satıcılara sorduğumda;
burda motosikletler için %80 e yakın gümrük vergi falan alıyorlar dediler...
ohaaa dedim pek tabii gayet dışımdan bağıra bağıra...
bunun üzerine satıcı arkadaş boşuna bağırma biz yıllardır bağırıyoruz ama bişi değiştiği yok... sen alıyomusun almıyomusun motoru dedi.. bende çaresiz neyapalım alalım bari dedim çaresiz...
kısaca şöyle örnekleyim
türkiyede 10.000 ytl olan bir motosikletin fiyatı burda 16000 17000 ytl yi buluyor...
hatta direk bir örnek bizim hyo nun gv 650 modeli şuan 12000 civarı bişi olması lazım... burda ise sıkı durun tam 20.000 ytl...
iyisimi fazla sızlanmayın beterin beteri var...
KAYBOLMUŞ BİR KENTİN ESKİCİSİYİDİ
MAKİNELEŞMEYE KARŞI, DUYGULARI TOPLUYORDU %0.1
KAYBOLMUŞ BİR KENTİN ESKİCİSİYİDİ
MAKİNELEŞMEYE KARŞI, DUYGULARI TOPLUYORDU %0.1
bu konuda önceki sayfalarda şu nesne şu fiyat motosiklet şu fiyat gibi kaşılkaştırmalar yapılmış ve en nihayetinde de bazı kişiler motosiklet kişisel tercihtir fiyatlar normal gibi bir söylemde bulunuyorlar:
ARKADAŞLAR ÜLKE OLARAK HİÇ BİR KONUDA HAKKIMIZI SAVUNAMIYORUZ.ÜLKE OLARAK GELİR ADALETSİZLİĞİ TAVAN YAPMIŞ DURUMDA.VERGİLER KAZANÇ ÜZERİNDEN DEĞİL TÜKETİMDEN ALINIYOR.KAZANCA DAYALI VERGİYİ SADECE ORTA VE ALT SEVİYELERDEKİLER ÖDÜYOR.BU ÜLKEDE ANKARADA 100-200 MİLYAR ARASI VERGİ ÖDEYEN HERKEZ İLK 100 E GİRİYOR.OYSAKİ ASGARİ ÜCRETTEN VE TÜKETİMDEN %70 LERE VARAN ORANLARDA VERGİ ALINIYOR.ŞİMDİ BENİM YILLIK GELİRİM ONCA ŞİŞİRMEYE RAĞMEN 5-6000 DOLARLARDA GÖSTERİLİYOR.VE BENİM 11000 YTL YE ALDIĞIM BİR FAZER AVRUPADA 3000 AVROYA SATILIYOR.OYSAKİ AVRUPANIN GELİR DÜZEYİ 20000 DOLARLARIN ÇOK ÜZERİNDE(HİÇ ŞİŞME YAPMADAN.ŞİŞİRSELER 30 BİN DE SEN ŞUNA.)
şimdi siz kalkmışsınız şunun fiyatı şu bunun fiyatı bu gibi kendi kendinizi kandırıyorsunuz.içtiğimiz sudan giydiğimiz kıyafete kadar dünyanın en pahalısını kullanıyoruz.misal ben şu paraya aldığım internetin yarı fiyatına en az 8 kat hızlı internet alabilmek varken resmen soyuluyorum.
lütfen ya hiç değil 3 ay yeni mal almayın bakın vergiler de düşecek fiyatlarda inecek.
geçen sene YBR 250NİN FİYATI 9400 YTL İDİ.SATAMADILAR 8400 E DÜŞTÜ.ONUN HAKKI 5000 BİLE DEĞİL AVRUPADA YA.
İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.
ya arkadaşlar şunun bilincine varmak gerek... Türkiyede Motora binmek Pahalı avrupada çok uygun fiyatlar... bizde böyle değil Biz zaten akaryakıtıda dünyanın en pahalı akaryakıtını kullandıgımızdan motora cok para vermişiz ne ki dimi ? ASlında olay bu değil... biz gerçekten iyi paralar veriyoruz... KAbul etmek lazım.. Hakları bu değil Bence Daha aşağılarda ..
PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
"www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR
Maliye Bakanı Unakıtan, otomotiv sanayicilerine, “Benim en güzel müşterilerim sizsiniz, öyle bir ortaksınız ki sizi çok seviyorum. Yediveren gülü gibisiniz. Çok kazanın, inşallah bana da çok vergiler verirsiniz” dedi.http://www.ntvmsnbc.com/news/440082.asp#storyContinues
Bizimde ucuz motosiklete ucuz otomobile binmemiz için devleti yönetenlerin bu zihniyeti terketmesi lazım yönetileni müşteri gibi görmemesi lazım.
Bu arada her seferinde devlete yüklenen arkadaşlara söylüyorum;bizim ülkemizde vergilerin fazla olması normal bir olay arkadaşlar kaynağımız yok,petrol yok,doğalgaz yok ithal edebildiğimiz ürünler emek verdiğimiz ürettiğimiz ürünler.Yurtdışına sattığımız para eden doğru dürüst bir malzememiz yok.Her şeyin eğrisini doğrusunu görmek lazım.
Bunları göz önüne getiriyorum ama vatandaşı müşteri gören zihniyetide kınıyorum...
şurda bu kadar basit ve haksızlığın aleni olduğu bir konuda bile anlaşamıyoruz ya.. ona yanıyorum..
Bence çok güzel bir karşılaştırma olmuş...
İki ay önce Tayland'daydım...bir tane çinli motor yoktu..Hepsi Honda ya da Yamaha...
Orda honda cbr125 yok..onun bir beden büyük abisi cbr 150 var...tekerlekleri ince yine ama daha kaslı..fiyatını sordum...Herşey dahil türk lirasıyla yaklaşık 2000 ytl ye geliyordu...Ayrıca çok güzel honda ve yamaha scooterlar 1000 ytlye satılıyor...
Satıcıya türkiyede cbr125 in fiyatının 4500 dolardan fazla olduğunu söyledim...Thai bahtına çevirdi...ve oha dedi ... o bile oha dedi ...
eh getiren firmalar kendilerine çok cömert bir kar ekledikten sonra eklenen o ötv ve kdv fiyatları olması gerekenin en az 1.5-2 katına çekiveriyor...Bakınız normal zamanda 17.000 e satılan yamaha mt03 fuarda 13.000 e inmişti...
Öte yandan devlet bu kadar vergi koyarak kendi gelirinden düşürüyor.Vergiyi azaltsa çok daha fazla insan motosiklet alacak devlet de daha fazla vergi alacak.Trafiğin rahatlaması, hava kirliliğinin önlenmesine etkileri de cabası.Geçen bu fahiş vergi alma durumunun zararlarını ekonomi dersinde görmüştük de ne deniyordu unuttum
sanıyorum asfalt melegi gerekeni soylerek noktayı koymus ... Aynen Öyle Dostum Anlaşamıyoruz....
PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
"www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR
valla yazık bize. kusura bakmayın ama cidden böyle düşünüyorum. yazık yani.. varsan baksan hiçbirimiz de boş adamlar değilizdir..
burası kazıkistan pardon türkiye arkadaşlar
Drift Religion
Tamam sıfırda KDV ÖTV; ikinci elde niye fiyatlar hala tavanda devlet onlardan da ötv kdv alıyor mu bidaha? His olayı diyenler de arkadaşımızı hiç anlamamış, burada maliyetden söz ediyor verdiği keyifden değil.
Ben katılıyorum KDV ÖTV zaten fazlasıyla abartı; lüksmüş? Len olm senin yarattığın trafik daha az, çevreyi daha az kirletiyorsun, yolları daha az eskitiyorsun, neresi lüks. Tamam belli sınıf motorları lüks sayabilir (Goldwing vs)
zaten onlar arabadan bozma motor. Bence devlet teşfik etmeli motosiklet kullanımını, önüne set çekmemeli. Ama bizim ülkemizde gelir adaletsizliği olduğu sürece kimileri CBR 125 hayal gözüyle bakar kimisi R1 alıp 2500 KM de satar beğenmediğinden dolayı. Anlıyacağınız boşa konuşuyoruz, herkez birlik olacak boykot edecek filan felan da adamlar satamadığında fiyat indirecek, inadına indirmezler. Hem o birlik olma olayıda ne yazık ki istiklal savaşında kaldı, birbirinin gözünü oymak için fırsat kolluyorken millet bu dönemde. Yazık...
Doğru dürüst bişey üretilmemesinin sorumlusu kim? Bi de bunu düşün istersen?
Kendi düşen ağlamaz diyebiliyorum sadece bu konuya.
Okadar dengeli ki durunca ayaklarıma ihtiyaç duymuyorum..
woww kızışıyoruzzz hade tatlıya bağlıyalım
Yolların Hastasıyım 2 Tekerin Ustasıyım...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)