bi yakınını motosiklet kazasında kaybetseniz motordan nefret edermisiniz ???
Reklamlar
-
arkadaşlar dn bi kafede otururken garson masadaki kaskımı görüp bana şunu söyledi nefret ediyorum şu motorlardan.bunun zerine hiç sorgulamadan şu soruyu sordum hiç motosiklete bindinmi.aldığım cevap şuydu ben bu alete iki akrabamı kurban verdim.bu lafın üstüne bişe diyemedim ama şuda var ki hergn trafikte araba kazalarında 100 lerce insan hayatını kaybediyor ve bu insanların yakınları 4 tekerlere binmeye ve nefret etmemeye devam ediyor bu olayda beni çok üzüyor siz ne düşünrsnz die bi sormak istedim saygılarımla mrsago
Reklamlar
-
ben şahsen öle bi durumda motordan nefret etmezdim. bir kişi yakınını motosiklet kazasında kaybettiyse motordan nefret etmesi çok mantıksız. aynen senin dediğin gibi araba kazalarında yakınını kaybedenler niye arabadan nefret etmiyor o zaman.
[B][COLOR="Red"]GAZLA UÇABİLİRSİN AMA FRENLE KONAMAZSIN[/COLOR][/B]::144::
-
bncede nefret etmek biraz alakasiz ama muhakkat etkilenir kisa bir sure ara verirdim yada motosiklete bindigimde birazz daha dikkat ederdim
-
Hergün araba kazalarına yüzlerce kayıp verilmesi, arabanın motosikletten daha çok tercih edilmesinden ve arabalarda her geçen gün gelişen güvenlik önlemleri bence. Yok 45 tane airbag, abs, eds vs... Bunlar şoförleri rahatlatıyor ve nasıl olsa bütün güvenlik önlemi var arabamda, bana bişey olmaz diyerek pür dikkat kullanmıyolar arabalarını. Eğer 10 tane araba kazası oluyorsa belki sadece biri ölümlü oluyor. Açıkçası çok güvenli ve bu yüzden nefret edilmiyor, edilmezde. Ama motosiklet kazalarında yüzde çok daha fazla. Bu biraz da motosiklet kullanıcısına bağlı. Eğer tam korumalıysa bir iki kırıkla bu işten kurtulabilir. Buna rağmen halen kasksız, dizliksiz, eldivensiz, belliksiz dolaşanlara anlam veremiyorum. Yani kaportanın direk kendileri olduğu bir araçta, neye güvenerek, neye dayanarak bu kadar kendilerini riske ederler? Anlayamıyorum yaa?? Bunu bilen biri varsa açıklasın lütfen. Korumasız bir şekilde motosiklet sürüpte bu şekilde hayatını kaybeden bir çok insan var malesef. Bu insanların ailelerinin, akrabalarının, tanıdıklarının vs. motosikletten nefret etmelerini çok anlamsız buluyorum. Sonuçta davetiye çıkarılmış ölüme. Ama full korumayla bile bir kazada hayatını kaybeden birinin ailesinin motosikletten nefret etmesini de gayet doğal karşılıyorum. Çünkü açık ve net söylüyorum, motosiklete binmekten korkuyorum, ama binmeden de edemiyorum. Neyse çok uzattım. Allah kaza bela göstermesin hiç birimize de kimsenin ailesi üzülmesin, motosikletten nefret etmesin...
Sorunuzun cevabını vermemişim, hayır nefret etmezdim. Bu makinelerden nefret edilebilir mi? Ancak binen bilir...
Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!
-
honda.cbr.125 adlı üyeden alıntı
bncede nefret etmek biraz alakasiz ama muhakkat etkilenir kisa bir sure ara verirdim yada motosiklete bindigimde birazz daha dikkat ederdim
Sana tamamen katılıyorum, ben kendi motosikletime binmeye başlayalı henüz iki (2) yıl anca oldu ve 8-9 defa düştüm bunların sadece ikisinde süratliydim ve canımı acıtacak derecede de yaralandım ama yinede binmeden yapamıyorum, tabi ölüm olayı farklı, Allah korusun ailmden birini hayatına maal olsa ne düşünürdüm cidden bilemiyorum, hıımm yok sanırım şu pozisyonda vereceğim her cevap yanlış olabilir, o anki ruh halimin ne olacağını bile takmin edemiyorum
Motosiklet tutkusu anlatınmaz yaşanır diyorum başka bişe demiyorum :cat:
-
motosiklete binmeye devam ederdim.
:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P
-
Bende motosiklet kazasında amcamı kaybettim ve yakınlarım tarafından hep bi engel olarak gösterildi ama nefret etmedim etmemde...Bugün kullanıyorum,yarın da kullanacağım inş...
2 gözüm 2 tekerim var , 4 aç gözünü 4 tekerin var !!! :bounce:
-
ben motosiklet kazasinda 1 yil icinde 3 yakin arkadasimi kaybettim. ister istemez motordan sogudum ama nefret etmeyi hic dusunmedim dusunmemde
PAMUKTAN PRENSES Mİ OLUR??? PRENSES DEDİĞİN TAŞ GİBİ OLUR
-
arkadaşlar allah kimseye o acıyı yaşatmasın ve o durumda kalmayalım.
-
dayımın oglu 2 yıl once kaza yaptı 8 takla attı r1 ıle schulbert kaskı ve kafa tası kırıldı 2 yıldır yogun bakımdaydı gectıgımız yaz kafa tası naklı yapıldı daha yenı yenı yuruyup konusmaya basladı soyledıgı sey tam olarak ıyılesıyım yıne motor alıcam oldu,,ve benımde motorum var ve nefret etmıyorum,,acıksa soylıyım allah korusun bır yakınımı kaybetseydım de yıne bınerdım
-
bu farklı bı durum ınsanlar sadece motorun olum getırdıgıne ınanıorlar acaba akrabaları kasklarını takmıs montları dızlıklerı uzerlerıne gıyılı durumdamıydı...yada trafıkteyken noldu da ole oldu bunuda sorgulamak lazım bırazda bence...sucu motora atmak ne kadar dooru bılemıorum...ama ısı kuralına gore oynamazsan arabada kullanıo olsan hayat soz konusu....
-
Kazada Motorun Ne Suçuvarki Nefret Edelim Suçlu Olan Ya Kulanan Yada Etrafıdaki Araçlar
özgür adam:
-
Mesela ben kendi fikrimi söylüyorum...
4 tekerden kımse nefret etmez... neden etsin? sonucta 4 tekerleklı ölümlü bi kaza olması için cok hızlı yada cok serserice hareketler yapmak gerek... ama motorda öyle değil... bir zawallı gıbı ölüyosun organların bıle yerde parca parca... ayakkabının tekı yok... bunu goren aıle weya yakınları tabıkı o şeytan işi makinadan nefret ediyor... ben motor delisiyim... ama insanlarında hayatları gelecekleri var... hangi mantık akıl yada fikir bunu size sawunduruyo ben anlamış değilim... araba 4 tekerleklı we zaten ulaşım aracı... motosiklet genelde zewk ıcın kullanılan birşey... ben yakınımı bı motor kazasında kaybetsem motordan cekerım elimi ayagımı cunku onun ölümü bana onu kaybettırmiş olur... başkalarıda beni kaybetmesin diye bırakırım o motoru... zaten şuan satıyorum 250 cc lik cruiser ımı... cbr 125 e gecıcem hıc deglse daha kucuk motor... benım motorum cbr 125 lerı yıyo... cbr 125 cılerden bınen war benım motora... gayette begendı... neyse kımsenın hayatı motordan önemsiz değil...
-
abi motorunda sucu olabılır ve garsona sorsaydın korumalık takmıs mı akrabaları 40 ytl lık kasklar sayılmaz
-
-
ben dedemi trafik kazasında kaybettim motorla giderken ön teker patlamış ama kask yokmuş olsa belkide yaşardı beyın kanamasından vefat etti(1968) daha babam o zaman 3 yaşındaydı fakat amcamda babamda motordan nefret etmiyor sadece temkinli sürüyorlar bence nefret etmek saçma onun yerine korumalık hakkında bilgi verse daha mantıklı olur
HIZ YOLU DEĞİL ÖMRÜ KISALTIR
-
erman_erkan adlı üyeden alıntı
dayımın oglu 2 yıl once kaza yaptı 8 takla attı r1 ıle schulbert kaskı ve kafa tası kırıldı 2 yıldır yogun bakımdaydı gectıgımız yaz kafa tası naklı yapıldı daha yenı yenı yuruyup konusmaya basladı soyledıgı sey tam olarak ıyılesıyım yıne motor alıcam oldu,,ve benımde motorum var ve nefret etmıyorum,,acıksa soylıyım allah korusun bır yakınımı kaybetseydım de yıne bınerdım
geçmiş olsun.nasıl olmuş kazası.
bir de 8 takla dediğine göre kameralara yakın bir yerde mi olmuş.yani mobesa kameralarına yakın felan mıymış acaba ?
acaba ibret olması açısından bu görüntüye ulaşma şansımız olabilir mi?
-
daha bugün bir arkadaşımın söylediği cümleyi aynen alt yazı geçiyorum
Dünyanın en iyi motosiklet sürücüsü olsam yinede motora binmem
[FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::
-
otomobil mecburiyetten
motosiklet zevkten binildiği icin nefret etmek söz konusu olabilir.
o anki psikolojiği yaşamadan yorum yapmak manasız.
ama şahsi fikrim gerçekten yaknımsa vazgecerdim ben.
-
bende binerim .. belki öyle bir şey olsa araya bir zaman soğukluk girebilir ama bu geçicidir diye düşünüyorum...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)