Bence karısı bir hata yaptı bunu hakedecek. Motora binen adam ortada hiçbirşey yokken saçmalamaz...
Bence karısı bir hata yaptı bunu hakedecek. Motora binen adam ortada hiçbirşey yokken saçmalamaz...
Üç boyoz bir kola
tüh bea bak şu şerefsize yazık beaaa
ben öle düşünmemiştim bencede rigel
konuya girişin yanlış ama sinirinden yaptıgın icin bişi diyemem
cok haklısın benimde yakınıma bu şekilde bi hareket yapılsa acık konusuyım arardım o adamı bi süre bulursam.... he sen bida sor yengeye belki sıkıştırmıştır eger sıkıltırmamıssa yenge yanlışlıkla fln git ara biraz buldugun yerde kır agzını burnunu gerci cözüm digil ama enazından hırsını al..
Ayrıca bi kişi bi öküzlük yaptı diye bütün motorcular zan altında bırakılırmı?
hic duydunmu üstüme kıran araba sürücüsü bundan sonra araba sürücülerine kötü davrancam gibisinden bi yazı
Öncelikle ilgi olumlu yaklaşım gösteren arkadaşlara teşekkür ederim.
Daha Sonra plakayı yanlış yazdığımı plakanın 34 BMM 80 olduğunuz düzeltirim.
Harbiturk nickli arkadaşa ulan iye hitap etmiyorum sanırım yazıyı okumadığı için böyle davranmış.
Ben eski bir motorocuyum, Benim de bir dönemler GPX 600 motorum vardı. bende sizin bahsetiğiniz sorunlarıelbette yaşadım. Bu nednle yolda gördüğüm motorlra daha dikkatli davranırım. Herşeyden önce onların bir kabini olmadığı için riskli olduğunu çoğu motor kullanandan daha iyi bildiğimi sanıyorum.
harbiturk nickiyle yazan dostum yazıyı bir daha okumanı tavsiye ederim
yazımda özellikle duran trafik yazdım.Duran trafikten kastım aracın hızının 0 km/h olduğudur.
Kaldırım ile aracın arasından geçmek isteyen bu adam aracın arka camına vurmuştur.
Bilmiyorum sen evli misin veya kız kardeşin var mı?
Sor bakalım kendisine araç içinde (aracın hızı sabit 0km/h) dururken arka camına patır putur vurulsa ne yapar? Korkar mı? Öfkelenir mi?
Yani burada duran bir araç ne kadar bir motora zarar verebilir?
Bu zat kaldırım ile araç arasından geçemediği için böyle davranıyor
Yani seenin yukarıda kurduğun tali yol, ana yola çıkma vs. gibi bir senaryo yok ortada.
Sonra araca tekme atıyor ve küfür ediyor. Ardından el hareketleri yapıyor. Biraz önce soru sorduğun kişiye değil bu sefer bu soruyuv kendine sor
"sen olsan ne yapardın?"
Ben çok sivri bir şey yaptığımı samıyorum
Oldukça hatalı, camianızın ismini kirleten bir motorcuyu motorcular camiasına şikayet etmek istedim, ettim.
Çok mu?
Yanlış mı?
Başlık ve içeriğinde bazı kişilerce sivri olabilecek kıımlar olabilir. Ancak bu olay senin başına gelseydi eminim daha konuyu dikkatli okuyup anlamadan bana ulan diye hitap ettiğine göre o adam çok ciddi küfürler savururdun.
Sonra yanında bir cep telefonu olmadığı için 155 i arayamıyor.
Aramadığımızı sanma, aradık.
Öğret diye bahsettiğin kişi olan eşim bir öğretmen.
Sanırım sorularına cevap bulabilmişsindir.
Bu arada başlığı açıp gitmedim.
İlgilenen arkdaşlara teşekkür ederim.
Bir motosiklet sevdalısı olarak eşinize ve size tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletirim. Böyle çirkin bir davranışa hiç kimsenin maruz kalmamasını temenni ederim. Ayrıca kaba ifadeler kullanan MT üyeleri adına ben özür dilerim. Umarım biz sürücüler trafikte veya trafik dışındaki ortamlarda kibar diyalog kurmayı öğreniriz.
Kanıbozuk şerefsiz kelimesini kullanarak en büyük hatayı yapmışsın.
Olayı abarttığın kadar abartmışsın zaten. Cama vurarak yol istemiş olma ihtimali ni değerlendirmek gerek acelesi olan motorcular bunu yapar ben hiç gerek duymadım korna sellektör benim için yeterli sıfır trafikte çok defa sürücüler yol vermiştir. Eşin trafiği yeterince takip edemeyip bunu sana adam arabama saldırdı şeklinde anlatmış o eşinin değerlendirmesidir amacı anlamamış motorcuysan bilmen açıklaman gerek.
Motorcu araca nasıl tekme atmış bilemiyorum bunu başarabilmesi için çok fazla çaba sarfetmesi gerek.
Küfür meselesi daha detaylı açıklanmalı kask kafada ne söylediği anlaşılmamış yada yanlış anlaşılmış olabilir.
Ama senin anlatımına göre adam tam manyak saldırmış tekme atmış küfür etmiş.
Ve buna sıfır trafikte hiçbir sürücü müdahele etmemiş.
Belki çok fazla iyimser davrandığımı ve yeterince objektif olmadığımı düşünebilirsin.
Bu olağan trafik stresidir. Trafikde ufak defek küfürler yada el kol hareketleri normaldir. Bunu hepimiz neredeyse her trafiğe çıktığımızda yaparız. Bunu yapan ne kansızdır ne şerefsizdir. Senin benim gibi insanlardır yada senin benim ailemdir.
Olayı namus davası şeklinde anlatman yada değerlendirmen eşinin olayı tasviri ile ortaya çıkmıştır. Çok abartılacak bir durum yok. ( Ama eşin hala bu konuda iddialıysa elbetteki araştırılmalı ve ilgili kişiler gerektiği şekilde cezalandırılmalıdır.
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
1. O ifade konusunda herhangi bir cevabım yok görüş farklılığımızdan kaynaklı.
2. Arkasında genç bir kız olan bir büyük motorun (Pizza yetiştirmediğine göre) bu kadr acelesi olacağını düşünmüyorum. Bende her zaman motorcu yol istemese dahi yol veririm.
3. Attığı tekme sol arka kapının biraz göçük olmasından ve araç kirli olduğu için oradaki çamurun temizlenmiş olmasından şahsın araç üzerinde yaptıı hareketler rahatça farkediliyor. tabii ki kapı koltuğa dayanmamış, göçük sadece, bunu duran bir araca yapmak çok da zor değil.Yani benim anlatımıma göre olan şey doğrudur.
4. Olayın gelişmesi sonuçlanması arasındaki zamanı düşünürsek isttanbul gibi bir yerde müdahale etmeyi planlayan brisinin bile buna pek yetişebileceğini sanmıyorum.
5. Ben şu ana kadar bir kadına küfür edip malum el hareketi yapmadım. Direksiyonu yumrukladım ama bunu yapmadım.
Sanırım objektif düşünmüyorsun. Hatta benden bile objektif olmadığını söyleyebilirim.
Nedeni var duran aracın sağından geçmek, ancak bizim aracın sola gitme lüksü yok çünkü orada iki tane motorlu var. Soldaki motorlular servis yapan arkadaşlardan.
Aracın sağından geçmek isteyen ise gezintiye çıkmış bir şahıs. Aracın diğer yanındaki küçük motorları göremeyecek kadar şaşırmış.
Bahsettiğim olay Göztepede geçiyor.Bilenler için, Şair Arşi cadesi vardır. Minibüs yolundan E-5'e inen yol.Göztepe Benzinciden Bostancı istikametine ilk ışıklardan sola dönünce.
Cumartesi öğleden sonra orası kilitlidir.
iki şerit bir yol ancak bir şeritin büyük kısmı park eden araçlardan kapalıdır. Düşünün en solda bir araç park etmiş onun sağında arka arkaya iki motor onun sağında bizim aracımız, diğer yanda da bu şahıs.
kendi kendime hayali senaryo uydurmamak için daha önce yazmadım ancak arkada oturan kız arkadaşına biraz hava atmak istemiş olamaz mı?
veya Ne yani iki tane servis yapan motorun arkasında mı bekleyecek?
Sonuçta suzuki marka racing bir motor.
hayatın içinde olan nüanslar...bir hanımefendiye Dolmabahçe civarlarında beni öldürmeye teşebbüs ettiği için peşine takılıp yanına anca Divan Otelin önünde gelebildim ve silahımı doğrulttum...korkutmak için..gerçekten aklını kaçıracak gibi oldu ve son hızla çığlık çığlığa basıp gitti...amacıma ulaştım...davranış bozukluğu sorunu olan biri için belki yargılandığımda indirimli bir ceza alırdım...zayıfca bir hareketti şahsım adına ...panikten plakamı bile almayı unuttu...ben keyif aldım...korkmasını o kadar çok istedim ki...
o zamanlar Kurtlar Vadiside yoktu...Polata özenme diye bir kavram yoktu yani..
belkide bir anneydi...şimdi düşünüyorumda ne kadar aptalca bir hareket...
ama yaşandı ve bitti...ben ve (o) muhtemelen hayatımıza devam ediyoruz...
bence bu olayı dallandırıp budaklandırmayın..iki tarafdada hata olabilir...bir taraf tepkiyi hep fazla verir...işte bu yüzünden adaletin varlığını yasaların varoluşunu seviyorum...suçun bedeli ceza tek...hakimleride seviyorumki insaiytifini kullanıyor ve olay yargıtaya gidiyor..orada netleşiyor ve netleşmeyip tahminen mahkeme aynı sonucu veriyor...
yani söylemek istediğim bu her kafadan bir ses çıkması olayı canımı sıkıyor...iyiki kanunlar var...kanuna yasaya inanmayan kendi kuralını koysun...
ben diyorumki yaşandı ve bitti...herkes hayatına döndü...tamir edilemeyen zararlar olmadı...uzatmasak...olayı Motosikletciler adına muhatap almakda yanlış...bireysel bir olay...her olayı kategorize etmemek lazım...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
tekrar geçmiş olsun ve eğer anlattıgınız gibiyse olay sonuna kadar haklı oldugunuzu düşünmekteyiim size anlattıgınız gibi derken yalancısınız ithamında bulanmadıgımıda belirtmek isterim..ayrıca benim merak ettiğim ziverbey siz 155 i arayıp çarptı kaçtı diye ihbar verdinizmi 155 i aradım demişssiniz fakat ne dediğinizi merak etiim
Teşhircilik hoş birşey değil. Ortada suç var ise ceza ve yaptırımlar için ilgili kurum ve kuruluşlara başvurulmalıdır.
ziverbey kardeşim; 345 kullanıcı isimli arkadaşım çok güzel bir konuya değindi. Motosiklet sürücüsünü seçemiyor diye. Simdi tabiki bu adamın yaptığı doğru bişi değildir. Ama parası olan herkes motosiklet alabilir. Önemli olan bu tür insanları tespit edip gerekli yerlere bildirmek. Bir motorlu ile bir motorcu arasında dünya kadar fark var. motorlu sadece sürer kuralları ihlal ederek, motorcu ise trafikte gerekli saygıyı göstererek ilerler.Ben buna inanıyorum.
ziverbey kardeşim konuyu açıpta gitmemene sevindim.çünkü öyle olsaydı o motorlunun hırsını bizden almaya geldiğini düşünecektim.
sana bi olay anlatmak istiyorum.
ben motor üzerindeysem % 80 üç kişiyimdir.ben eşim kızım.
yine böyle bigün; merkez park var adanada kızım eylensin diye parka gidiyoruz, normal bir hızdayım, en sol kaldırım kenarından bir reno en sağa önüme doğru ısrarla kırıyor, ben kornaya ısrarla basıyorum ama ne fayda dönüp bakmıyor bile.neyse ben zar zor kurtardım.tabi çıldırdım.çünkü ailem var tek olsam bu derece olacağımı sanmıyorum.soldan yaklaştım arabaya süren kadın, sağındada adam oturuyor, nasıl bağırdığımı bilmiyorum, çıt yok.artık kendime geldim yoluma devam ettim.o an bişey deseler ikisininde canını alırdım sanırım, çünkü çocuğumu tehlikeye soktu.
neyse benim size diyeceğim, buna benzer olayları devamlı yaşıyorum, genelde bayan sürücülerden oluyor.bence bayanların araç kullanması için normal trafiğe çıkmadan önce en az bir yıl direksiyon eğitimi almaları, iyice tecrübe edinmeleri lazım.
kırıcı olmadığımı sanıyorum, yinede affınızı diliyorum.
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
Her kesimden her insan gurubunun içinde bu tarz insanlıktan nasibini alamamış kişiler hep olmuştur ve olacaktırda.tabi bi kişinin yaptığı ile olayı genel dökmek yanlış ben şahsen eşiniz hatalı olsa bile bu tarz birşey yapmaz sabırla beklerdim
[B]Büyük ALTAy 1914[/B] [B]İzmir / Bozyaka[/B] [COLOR="Red"][B]MEKAN[/B][/COLOR]
uzuntu verici bir olay, bence sadece insan faktoru bu terbiyesizligi yapan motor kullanicisiymis ama sofor yada yayada olabilirdi polise basvurmalisiniz en azindan emminiyetle muhatab olmali ceza almasada
"Eğer bir motorcu sizin eşinize böyle bir davranışta bulunsaydı yolda gördüğünüz ve daha önce duyarlı davranmaya çalıştığınız motolulara nasıl davranırdınız."
eğer zihniyet buysa şöyle düşünelim.
bu güne kadar bana üç tane araba çarptı.
üçünde de suçlu çarpan otomobiller olması üç kazanın da ölümcül olmasına rağmen tesadüfen üçünden de yara almadan kurtulmuş olmamı düşünelim.
bunun üstüne her gün motosikletle trafiğe çıktığımda varlığımı umursamayıp bütün düşündüğü benim motosikletimin yolda kapladığı 1.5 metrekarelik alana sıkışarak gideceği yere 0.3 dakika önce varmayı hedefleyen otomobil sürücüleri yüzünden nasıl bir motosiklet akrobatı olduğumu düşünelim.
benimle aynı tecrübelere sahip diğer insanları düşünelim.
eğer bu zihniyette davranırsak bütün motosikletlilerin geceleri rutin olarak gördüğü her arabanın lastiğini indirmesi her tarafına anahtarla boyasını çizerek küfürler yazması ve yolda gördüğü her otomobil kullanıcısına küfredip gücünün yettiğini de dövmesi gerekirdi heralde.
elinde tenis raketi olan birisi eşinize saldırsa tenis tutkunları sitesine girip " bütün tenisçilerin hepsi böylemidir mi derdiniz?
tenis raketi hemen her spor mağazasında satılıyor. ve tenis raketi satan mağazalar birisi tenis raketi almak istediğinde tenis oynamayı biliyor musunuz demiyor.
motosiklet te her motosiklet mağazasında galerisinde ve sahibinden bulunabiliyor. hatta tenis raketinden daha kolay temin edilebiliyor.
bence sizin bu siteye girip böyle bir başlık açmanız sizin o adamdan çok farklı bir zihniyette olmadığınızı açıkça sergiliyor.
eşiniz belki hiçbirşey yapmamıştır. adamı akşama kadar deli etmişlerdir adam da gidip eşinize patlamıştır.
birileri sizi bazı davranışlarla deli etmiş. siz de gelip bütün hıncınızla bunu bize mal etmişsiniz. farkındaysanız davranış tipi aynı. sadece eylemler farklı.
özür dilerim. ama o 34 bmm 80 plakasıyla beraber kendi plakanızı da yazın da, trafikte gördüğümüzde sizi şerit değiştirip uzak durabilelim.
motosikletimin son sürati 290. yolu müsait gördüm mü 290'ı gördüğüm zamanlar oldu. bu tutkuyu severek yaşarım. ölüm riski bile beni bu tutkudan uzak tutamadı bu güne kadar. bu derece bağlı olduğum bir tutkunun yaşandığı bir aracı kullanan başka birisinin davranışı yüzünden ne tutkumuza ne kişiliğimize böyle yönlendirme yapmanızı kültür çatışması olarak kabul ediyor sadece ilk mesajınızı editlemenizi öneriyorum.
!?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)