Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motor Seçimi İçin Yardım???

REKLAM ALANI

Bu tarz konuların çok açıldığını biliyorum fakat hala kesin ve net bir cevap alamadım. Ben bu hafta ehliyet kursuna yazılıyorum ve motor ehliyetimi alıyorum alana kadar evin etrafında kullanarak pratik yapmak istiyorum.(Boş yollarda). ben 1.82 boyunda 100 kiloyum ve 17 yaşındayım yani cüssem epey yerinde ve tai bokstan dolayı güçlüyüm diyebilirim.

Hyosung 250GTR gerçekten çok beğendim fakat ilk motor için dönüşlerde zorlanırsın ağır motor dediler?? Bir kaç motorcuyla konuştum ilk motor için enduro almamı tavsiye ettiler Yamaha XT125x-t dediler pek hızlı gitmez ancak acemiliğini atmak ve keyif almak için süper motor dediler. Bende gözümü yukarılara diktim ve yamaha xt 660 lara baktım acaba ilk motor için 660c bir enduro çok mu gelir??

Benim bütçem 8-12bin ytl arası. İlk motor için rahatlıkla kullanabilcegim bir model tavsiye edebilir misiniz?

CBF ve YBR bana tavsiye edilen diğer motorlar fakat benim bütçeme göre daha iyi kaliteli motor alabilirim ve bu motorları pek beğenmedim açıkçası.

Lütfen bu konuda bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim. Şimdiden okuyana ve yardım edenlere çok teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Arkadaşım Fuara bir hafta kaldı orada yeni modeller var.
    Benim favorilerim Yzf R125, Kawasaki Ninja 250. Bunları bir incele.
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

jesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ''00 ZX-12R..00 cb1100,, "16 integra 750
    metehan abim konuyu okuyor dicek ki cbf 150 al .(((: bende dicem ki cbx 250 twister al .. acamiliginide atarsın . devamlıda kullanırsın
    bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
    Drift Religion

fatihsevim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150
    Alıntı jesse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    metehan abim konuyu okuyor dicek ki cbf 150 al .(((: bende dicem ki cbx 250 twister al .. acamiliginide atarsın . devamlıda kullanırsın
    bende diyeceğim ki CBR125R
    HIZ YOLU DEĞİL ÖMRÜ KISALTIR

Arkadaşlar bu motosiklet fuarı nerde acaba? Babamıda alıp gidiyimde gözlerimle görmüş olurum tüm modelleri.

Motosikleti
    motti 250cc chopper
    Alıntı frant1c adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu motosiklet fuarı nerde acaba? Babamıda alıp gidiyimde gözlerimle görmüş olurum tüm modelleri.
    cnr expo ......................

Motosikleti
    мση∂ιαℓ 151яѕ
    Alıntı frant1c adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.motosiklet.net/forum/gunc...ari-fuari.html

Arkadaşlar Yamaha xt600 ilk motor için CC biraz yüksek kaçar mı gerçi hafif motor ve enduro oldugu için zorlanmassın demişlerdi sizlere danışmak istedim

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    vallahi xt125 ler altında çocuk bisikleti gibi kalır diye düşünüyorum. ve hatta ve hatta sen üstündeyken gitmeyebilirde fuara bak derim bende..
    anlamadığım şey ne zamandan beri ehliyet yaşı 17 ye indi

Motor ehliyeti Her zaman 17 diydi. Araba Ehliyetleri 18

tronic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fazer
    600 cc alma ama 125 cc de alma bence yeterince cüsselisin 125 cc yerine 250 lik birşey almanı öneririm.
    [I][B]Öldüğünde beyin yoktu demiyorlar da kask yoktu diyorlar ya işte bu anlayış farkı bizi bu hale getiren..[/B][/I]

Peki tronic ben enduroları daha çok seviyorum racingler bel agrıtır walla adama yat yat öyle. 250cc lik güzel bir enduro biliyor musun görüntüde benim için önemli.

Motosikleti
    Yamaha Majesty 400
    frant1c 250 cc üstünden kesinlikle uzakdur. Çok güzel görünürler güçlüdürler hızlıda giderler ama seni yere çok sert çarpabilirler. Kilon çok sorun edilecek gibi değil. 125 cc motor bile rahatlıkla seni götürür. 120 km/ hızada ulaştırır.

tronic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fazer
    @frant1c
    tercih meselesi elbette racing ya da enduro. Şüphesiz ki dönüş enduroya'dır demiş bir filozof her motorcunun bir gün kullanacağı motor bence ben de ileride düşünüyorum enduro.

kross tarzı hoşuna gidiyorsa ktm öneririm alanında kendini ispatlamış bir marka. ama biraz daha şehirli birşeyler arıyorsan pek bilgim yok maalesef. 250 cc de de pek seçenek yok galiba.Bence 250 cc naked ile başla sonra istediğin enduroyu alırsın derim. yüksek cc kullanımında kilo da önemli ancak ilk başta bence motorun gücü ve torku önemlidir.Henüz acemiyken yüksek güçlü bir motor hatalarını tolere etmez.
    Prometheus okursa bu başlığı kesin önerisi olur sevgili modumuzun.
    [I][B]Öldüğünde beyin yoktu demiyorlar da kask yoktu diyorlar ya işte bu anlayış farkı bizi bu hale getiren..[/B][/I]

bence al bı benım motürden rahatla ama tıpı cok guzel deıl

Motosikleti
    YbR125
    ybr125 çok yakmıo acemilinide attarsın

metehan abi ye danış 2 gunde cbf altında
    avatarda en saadaki benm ilk konserim:bounce::P

metehan abı olaya el atarsa olay bıtmıs demektır

VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ya 8 bın 12 bın ytlden bahsedıo arkadas valla helal olsun 2 senedır hergun 18 saat calısıyorum dahala 12 bın ytl bile yok biliderim ne iş yapar baban senın de bi hele

ybr 250 al tepe tepe kullan 5 sene piş sonra 5 senede 30 bın ytl olur herhalde o zamanda kral SS e geçersin sen.. o şehveti arzuyu isteği yakaladım sende dostum

bak taş gibi

Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

bugun antralyada gordum ybr 250 aynı bole ama farlar farklıydı acaba kendımı yapmıs yoksa fabrıkadan mı ole

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)