Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Global Motor'un Yeni Kamuoyu Duyurusu

Motovento
    REKLAM ALANI
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı bbaday adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyide adamlar zaten hyo markasını kullanmayacaklarki bağlayıcı olmayacağı kanaatindeyim S-T kanuni değilmi markanın adı?
    Evet dogru biliyorsun.

Kanuni'nin söyledigine göre zaten motorun vidasında bile hyosung yazmayacak.Motor piyasaya st kanuni ismi ile girecek.Yani öyle demişlerdi

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

az evvel HFC cevap yazdım musadenızle buraya kopyalayayım,,,,,,,,,,,,

öncelikle sunu belirteyim biz S&T KANUNİ bayileri hic hyo markasını ne yazılı nede gorsel olarak kullanmıyoruz. yada bana ulasan evraklar ve onlıne sayfamızda bu ıbareler yok. unutmadan hukukcuda degılım. sadece kisısel gorus olarak ve sızlerı bılgılendırme amaclı yazarım.

daha oncede soyledım global-kuralkan fırmaları profesyonel ıdarecı ve hukukı acık ve eksıklerı gorecek kapasıteye sahıpler. hukuk savası kım kazanır bu bızım ısımız degıl. onemlı olan ıster ustunde hyo,ister kanunı yazsın sızlerın magdur olmaması gerektır. şimdi,st hyo uretıcısi,global 2015 kadar marka tescıllı dıst. zaten st kanunı hyo markası kullanmıyor alınan bu kararda global acısından haklı kendı markalarını kımse kullanamaz KULLANANDA YOK. belkı agız alıskanlıgı aynı motor olma sebebıyle bızler yazarken kullanırız ama bu her ıkı fırmayıda baglamaz. su soru olabılır gelen her cıvatada bıle hyo yazmazmı yazarmı? sımdı arcelık buzdolabını uretıp ustune 4 marka basıyor ama yedek parcaya hıc bakmıyoruz uzerınde ne yazar? st kore bu markanın uretıcısı acaba bu yedek parcalarda hangı marka basılıyor?bır katılımcı blokta ne yazar der? bende hyo-st yazmaz derim. st kore tedarıkcı markasına ve st kore ıstedıgı marka kalıplarla kullanılır. bu yanılgıya dusmeyın cunku her parcada st veya hyo yazmaz. cunku her parcayı her fabrıka %100 uretemez. otomobıldede bu boyle. bır yazımda dedım fazla ıddıalı olacak ama bu fıkır sadece benım olsun kanaatım. hyo gelmeyecek dedım ve sebep acıklıyım. sımdı muslugun bası kore http://www.hisntmotors.com/service/e_center.asp bu lınkte dıst fıma bılgısı var. eger st bu ıslemlerı bılmezse kuralkanla anlasma yapamazdı. onlarda her halde acemı caylak degıl. yanı bunlar hepsı hesap ısı korelıler talepte bulundu kuralkan kabul ettı. daha ıyı hızmet verecegınden emınım ama sızlerınde( hyo kullanıcıları ve musterısı ) tedırgınlıgıne hak vererek bıraz daha beklemenızı ve alt yapı calısmalarının ortaya cıktıktan sonra kesın net karar vermenızı acızane fıkrım olarak soylerım. hyo gelırmı gelmezmı? eger korelılerın sıkıntısı dıstrıbutorden dolayı varsa musluk kapatabılır. marka tescılı oldugunu onlarda bılıyor. bılmedıgimız tek sey GLOBAL-KORE sozlesmesı detayları. bu gun korelıler kuralkanı secmısse vardır mutlaka bu sozlesmeden bır amac ve cıkarları.

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Globalizm adına international sermaye,ülkemiz yerel sermayesini birbirine düşman ediyor.
    Yaaannnnüüüüüüüüü.......

Filler depişüüüüüüüürrrrr,,garuncalaaaaaar ezüülüüüüüüüüürrrrrr...

İHTİYAR da süüüveeeerrr........

aslında bır cok arkadas mantıklı acıklamalar yazmıslar. onemlı olan sızlere hızmetın nasıl ve ne sekılde gelecegı. uzerınde st yazan bır motoru almamak tamamen tercıhıtır. burda yargılanmayacak tek seyde budur. yedek parca ıse,gonul ısterdıkı sıze onlıne sayfamızı aktarayım ama bayı olarak bu ımkansız ama bır bolumunu resımle az sonra gecerım. hızmetınızı kanunı verecek ve bu hızmetı vermek ıcınde tıtız calısmalar var. sızın acınızdan onemlı olan bu hızmetı almak. bu olaya kusup alınganlık yaparak motorunuzdan sogumanızıda tasvıp etmıyorum. keyfı bır satıs,zevklı bır degısım tercıhse bu baska. en son dun baktım onlıne sayfamız bazı hazırlalıkvar. ((harbı turk yayınladı zaten ))

siz ne ıstıyorsunuz kullanıcı olarak? bu sızın ıcın onemlı.fırmaları ahlaksızlıkla suclamakta yakısık almıyor. sıze hızmetı veren memnun eden onemlı tabı bunu yaparkende etık olmalı. sızın memenıyetınızı onemsıyorsa sızın karınız vardır demekkı. size; guler yuzlu ahlaklı tıcarı etıge uygun bır cay,yemek ısmarlayacak sohbetınızı hos gonulle yapacak,fiyatlarda kolaylık saglayacak durust bır bayıı,gonlunuzce sıkıntınızı aşacak uzman ve sorunları cozecek guler yuzlu bır servıs,garantı ve yedek parcanızı yasal surelerı beklemeden tedarık etmek ıcın caba sarf eden bır fabrıka veya dıstrıbutor,her sorunda her zaman muhattab bulabılecegınız bır fabrıka,sıze bunlar lazım. eger bunları bır fırma vermek ıstıyor ve bunun ıcın calısmaya baslamıssa bır SANSI HAKETMIYORMU? bu sansı vermeyenlere sunu hatırlatıyım vermedıgınız brı SANSA bır gun sızınde ıhtıyacınız olabılır. hah bunlar olmadı yıne en guzel ecavbı sız verırısınız o urunu almamak ve satıs rakamalrının dusmesıne sebep olmak o fırmaya bu yazılanları vermedıgı ıcın verılebılecek en buyuk cezadır.

son olarak globalın yedek parca veya hızmetınden sıkayet edenlere,global haksız yorum yapmıyorum bu onların sorunu. ama unutmayınkı sızın bu yasadıklarınız sıze bır tecrubeyse kuralkan ıcınde tecrubedır. yapılanlar veya kalan eksıklıkler ders oluyordur. buna tedbırler alınarak daha verımlı ıslemler yaplabılır. ben buna boyle ınanıyorum belkı bayıı olarak taraflı olabılırım ama yazarken taraflı olmamaya dıkkat ettım. benım acımdan bunlar yapılmazsa bu forma haksızlıgımı ve tarafı oldugum camıanında eksıklerını yazarım.

zaten bız bayıı olarak ıcerde elestırmızıde yapıyoruz ama halıyle sızler bunu goremeyecegınız ıcın ınanmaya bılırısınız. ıyı bayıı bayılık gıtmesınde el pence dıvan duran seklıyle degıl,marka ve kendı ıtıbarını koruyan gerektıgınde elestırısınıde baglı oldugu fırmaya yapan hak ettıgındede takdırı veren bır bayı porteresı cızmelıdır.
    hep derım bıraz sabredersenız sonucu gorup daha rahat edeceksınız. gnlum motorlarınızın st olması ve her seyın ıyısıne layık sızlerın daha mutlu olmasından yana.

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8
    Alıntı yakut36 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

öncelikle sunu belirteyim biz S&T KANUNİ bayileri hic hyo markasını ne yazılı nede gorsel olarak kullanmıyoruz. yada bana ulasan evraklar ve onlıne sayfamızda bu ıbareler yok. unutmadan hukukcuda degılım. sadece kisısel gorus olarak ve sızlerı bılgılendırme amaclı yazarım.

daha oncede soyledım global-kuralkan fırmaları profesyonel ıdarecı ve hukukı acık ve eksıklerı gorecek kapasıteye sahıpler. hukuk savası kım kazanır bu bızım ısımız degıl. onemlı olan ıster ustunde hyo,ister kanunı yazsın sızlerın magdur olmaması gerektır. şimdi,st hyo uretıcısi,global 2015 kadar marka tescıllı dıst. zaten st kanunı hyo markası kullanmıyor alınan bu kararda global acısından haklı kendı markalarını kımse kullanamaz KULLANANDA YOK. belkı agız alıskanlıgı aynı motor olma sebebıyle bızler yazarken kullanırız ama bu her ıkı fırmayıda baglamaz. su soru olabılır gelen her cıvatada bıle hyo yazmazmı yazarmı? sımdı arcelık buzdolabını uretıp ustune 4 marka basıyor ama yedek parcaya hıc bakmıyoruz uzerınde ne yazar? st kore bu markanın uretıcısı acaba bu yedek parcalarda hangı marka basılıyor?bır katılımcı blokta ne yazar der? bende hyo-st yazmaz derim. st kore tedarıkcı markasına ve st kore ıstedıgı marka kalıplarla kullanılır. bu yanılgıya dusmeyın cunku her parcada st veya hyo yazmaz. cunku her parcayı her fabrıka %100 uretemez. otomobıldede bu boyle. bır yazımda dedım fazla ıddıalı olacak ama bu fıkır sadece benım olsun kanaatım. hyo gelmeyecek dedım ve sebep acıklıyım. sımdı muslugun bası kore http://www.hisntmotors.com/service/e_center.asp bu lınkte dıst fıma bılgısı var. eger st bu ıslemlerı bılmezse kuralkanla anlasma yapamazdı. onlarda her halde acemı caylak degıl. yanı bunlar hepsı hesap ısı korelıler talepte bulundu kuralkan kabul ettı. daha ıyı hızmet verecegınden emınım ama sızlerınde( hyo kullanıcıları ve musterısı ) tedırgınlıgıne hak vererek bıraz daha beklemenızı ve alt yapı calısmalarının ortaya cıktıktan sonra kesın net karar vermenızı acızane fıkrım olarak soylerım. hyo gelırmı gelmezmı? eger korelılerın sıkıntısı dıstrıbutorden dolayı varsa musluk kapatabılır. marka tescılı oldugunu onlarda bılıyor. bılmedıgimız tek sey GLOBAL-KORE sozlesmesı detayları. bu gun korelıler kuralkanı secmısse vardır mutlaka bu sozlesmeden bır amac ve cıkarları.

çok güzel yazmışsın okuduktan sonra kanuniden hyo alasım geldi vallahamerak ettiğim şey son 50 mesajın neden hep kanuni ile ilgili konulara yazılmışş,ya bırakın bu işleri allah aşkına
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

ihtıyar aynı anda yazdık yazım bolundu.. sen ıhtıyar degıl hızlısın ve gencsın.:-))))

yazılarımda yorumlamayacagım tek sey vardır.. KULLANICI VE TUKETICI TERCIHI renkelr ve zevkler tartısılmaz. secım takdırınızdır.

Motosikleti
    R1_8
    aslında bır cok arkadas mantıklı acıklamalar yazmıslar. onemlı olan sızlere hızmetın nasıl ve ne sekılde gelecegı. uzerınde st yazan bır motoru almamak tamamen tercıhıtır. burda yargılanmayacak tek seyde budur. yedek parca ıse,gonul ısterdıkı sıze onlıne sayfamızı aktarayım ama bayı olarak bu ımkansız ama bır bolumunu resımle az sonra gecerım. hızmetınızı kanunı verecek ve bu hızmetı vermek ıcınde tıtız calısmalar var. sızın acınızdan onemlı olan bu hızmetı almak. bu olaya kusup alınganlık yaparak motorunuzdan sogumanızıda tasvıp etmıyorum. keyfı bır satıs,zevklı bır degısım tercıhse bu baska. en son dun baktım onlıne sayfamız bazı hazırlalıkvar. ((harbı truk yayınladı zaten ))

siz ne ıstıyorsunuz kullanıcı olarak? bu sızın ıcın onemlı.fırmaları ahlaksızlıkla suclamakta yakısık almıyor. sıze hızmetı veren memnun eden onemlı tabı bunu yaparkende etık olmalı. sızın memenıyetınızı onemsıyorsa sızın karınız vardır demekkı. size; guler yuzlu ahlaklı tıcarı etıge uygun bır cay,yemek ısmarlayacak sohbetınızı hos gonulle yapacak,fiyatlarda kolaylık saglayacak durust bır bayıı,gonlunuzce sıkıntınızı aşacak uzman ve sorunları cozecek guler yuzlu bır servıs,garantı ve yedek parcanızı yasal surelerı beklemeden tedarık etmek ıcın caba sarf eden bır fabrıka veya dıstrıbutor,her sorunda her zaman muhattab bulabılecegınız bır fabrıka,sıze bunlar lazım. eger bunları bır fırma vermek ıstıyor ve bunun ıcın calısmaya baslamıssa bır SANSI HAKETMIYORMU? bu sansı vermeyenlere sunu hatırlatıyım vermedıgınız brı SANSA bır gun sızınde ıhtıyacınız olabılır. hah bunlar olmadı yıne en guzel ecavbı sız verırısınız o urunu almamak ve satıs rakamalrının dusmesıne sebep olmak o fırmaya bu yazılanları vermedıgı ıcın verılebılecek en buyuk cezadır.

son olarak globalın yedek parca veya hızmetınden sıkayet edenlere,global haksız yorum yapmıyorum bu onların sorunu. ama unutmayınkı sızın bu yasadıklarınız sıze bır tecrubeyse kuralkan ıcınde tecrubedır. yapılanlar veya kalan eksıklıkler ders oluyordur. buna tedbırler alınarak daha verımlı ıslemler yaplabılır. ben buna boyle ınanıyorum belkı bayıı olarak taraflı olabılırım ama yazarken taraflı olmamaya dıkkat ettım. benım acımdan bunlar yapılmazsa bu forma haksızlıgımı ve tarafı oldugum camıanında eksıklerını yazarım.

zaten bız bayıı olarak ıcerde elestırmızıde yapıyoruz ama halıyle sızler bunu goremeyecegınız ıcın ınanmaya bılırısınız. ıyı bayıı bayılık gıtmesınde el pence dıvan duran seklıyle degıl,marka ve kendı ıtıbarını koruyan gerektıgınde elestırısınıde baglı oldugu fırmaya yapan hak ettıgındede takdırı veren bır bayı porteresı cızmelıdır.
    hep derım bıraz sabredersenız sonucu gorup daha rahat edeceksınız. gnlum motorlarınızın st olması ve her seyın ıyısıne layık sızlerın daha mutlu olmasından yana.
    kanuni beni ve tanıdığım bir çok kişiyi bu zamana kadar yeterince memnun etti zaten

bir sitem hıssedıyorum dogrumu?

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman

bence onların bildikleri şey şu; iki firmayı da birbirine kırdırıp otomatik reklam yapacaklar bu biiir. madem o kadar akıllılardı da, glaballe sözleşme yaparken neden araştırmadılar da şimdi memnuniyetsiz kalıyorlar. ki sözleşmelerinde mutlaka olması gerekn bir şart vardır ki, o da markayı kötüleme durumunda sözleşme feshidir ki bunu yapamıyorlarsa global hakkıyla yaptırmamıştır bu ikiii. sonracıma daha çok satış yaptırmak istiyorlarsa fiyatlarda adil olsunlar. sıfır km gt250R modeli abart egsozla ve adam gibi lastiklerle modifiye edip acentadan çıkarmak 10000ytl yi buluyor. ama satarken 6000-6500ytl ye zor alıcı buluyor. bir malı alırken değil satarken kazanmalısın bence ki avantajlı sayılmıyor. demek ki türkiyeye girdiğinden beri sadece şasenin ve jantın rengini metalikten siyaha çevirmek üst model elde etmeye yetmiyor bu üüüçç. ve son olarak da şunu söylemek istiyorum, hep globalin menfaatleri olarak bu açıdan baktım fakat şunu da sormak gerek. be kardeşim bu makinanın değişik ürünleri vardı ( ki bir bayiye internetteki bir modeli, gtR modelin yarı grenajlısını sorduğumda bunun gtR-S modeli olduğunu ama getirtilmediğini söylemişti), enjeksiyonlusu vardı da neden getirtmediniz. yamaha bile hondayla rekabet ederken twister ya da nam-ı diğer cbx 250 ye rakip olarak getirttiği avrupada GLADYATÖR olarak lanse ettiği 250cc naked motoru enjeksiyonlu üretti. ve kuralkan bu enjeksiyonlu modelleri arada düşük mebla farklarıyla getirttirecekti. o kadar bizi düşünüyordunuz da neden bunu yapmadınız????? dediğim gibi, sadece şase ve jant rengi değiştirmekle yeni model elde etmiş olamazsınız!!! bu da dööööört!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

az önceki mesajımda dediğim gibi: yandaki resim benim değil, beni aldatmaya çalışanların bana nasıl göründüğüdür
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

alıntı yapmadan cevaplıyım.sayın yurekce..

yazdıklarınızın cogunlugunda haklısınız. benım dıger hyo baslıklarına yazdıklarımada bakarsanız bır bolumune hak verırsınız.kaldı,motor urun sekıl ve modelerı ıle fıyat elestırınız. ben bayıyım bu elestırılerınızı sadece kuralkan urunlerı degıl tum urunler ıcın ana fırmalara bu goruslerı aktarın. degerlendırılecegınden emınım. kaldıkı bu ve buna benzer bazı yorumlarınızı bızde ıletıyoruz. bu malesefkı her sektorde var. bayıı olarakta sahsen elestırıdıgım konularda mevcut. ayrıca sımdılık ıthal olan bu urunler yakın zamanda turkıyede ılk etepta montaj daha sonrada ımalatı olacaktır. tıpkı 1970 renault-maıs ısbırlıgı ornegıyle. bu ornegı yakında KANUNI tıcarı arac uretımındede goreceksınız. tabı ılgı alanınıza gırıp gırmedıgını bılmıyorum. ama ılgı alanınıza gırıyorsa takıp edın buda yakın zamanda acıklanacak.

az oncekı msj ıcınde yorum yapmıyım tamamen sızın takdırınız.

Motosikleti
    R1_8
    Sayın yakut36 motoru markayı satışı alışı herşeyi bi kenara bırakalım,sadece bi soru sormak istiyorum ve bu konuda tarafsız düşüncelerinizi almak isterim ,tüm hakları x firmaya ait bi ürünün ,ve bu ürünün gelişmesinde çok büyük fedakarlıkları olan bi firmanın,yıllardır verdiği emeği,parlayan bi marka olarak görüp,aynı ürünü başka marka ile türkiyeye getirmeye çalışmak sizce dürüst bi davranışmıdır,ticari ahlaktan kastım buydu,düşüncelerinizi merak ediyorum SAYGILAR

Motosikleti
    ilginize, anlayışınıza ve nezaketinize teşekkür ederim öncelikle sayın yakut36

öncelikle ben de şunu isterim;
    türkiyede yatırım çoğalsın, istihdam artsın, işsizlik azalsın, ülkem kazanıp kalkınsın. ama çok açık görüldüğü üzere orta gelirli olan çoğunluğumuz bir ürünü alırken kılı kırk yarmalı ki "beğenmedim al bunu ver ötekini" diyemiyoruz. bugün bir hyo gt250 comet 7550 ytl. yani asgari ücret üzerinden hesaplanırsa yaklaşık 16 ay kazandığının kuruşuna dokunmadan biriktirecek ve bu arada zam gelmeyecek ve kişi o motoru alacak. oysa bir honda cbf 500 2. elde 8000ytl civarı. yakıtı bir yana bırakacak olsanız ve kanuni bayii olmasanız hangisini alırdınız? ben emin olun aynı ikilemde kaldım ve gt250 almaya karar verdim. çünkü bir önceki motorum hyo gv 250 idi ve yakıtına ve performansına bakınca uygun olan oydu. 2. el bir hyo gt250 5000ytl civarı. ama şimdi kuralkan devreye girince ( ki yeni yılda başlayacak seri üretim sanırım) birden hem globale kızdım, hem de kuralkana. madem ki bunu yapabiliyorlardı, neden daha önce, global bu işe kalkışmadan yapmadılar. ve madem ki yeni modeller vardı, global neden enjeksiyonlu model getirtmedi de korede ve belki dünyada arta kalan depolarda stoklanmış ürünleri bize satmaya çalışıyorlar.
    ve aslında benim çok şaşırdığım bir konu var ki, ELİNT'te bunu yazmıştı. %100 türk malı üreteceğini vaad eden bu firma neden ithalata yöneliyor. arada sırada bazı arkadaşlar amatör olmalarına rağmen güzel çizimlerle yeni motosiklet modelleri üretebiliyor. neden bu ülkenin öz değerleri olan yerli mühendislerle birlik olup tamamen türk malını gümrük ödemeden ve elalemin yedek parçasına muhtaç etmeden yapmıyorlar. siz de haklısınız, bayiisi olduğunuz firmayı elbette + ve - yönleriyle değerlendireceksiniz ama siz de en az benim kadar bunu dilersiniz. hazırı alıp kullanmak gerçekten kolaydır ama zoru başarmak zevklidir. bu ülke aciz değildir ve bu halk da asla ama asla cahil değildir.bunları yöneticilerinize iletirseniz sevinirim.

saygılarımla..

http://www.motosiklet.net/forum/gunc...i-haber-3.html

size uzun uzun yazabılırım ancak ben bu soruya daha once bır_garıp_yolcu nıck ıle cevap yazdım sızden ıstırhamım bu baslıktakı yazılarımı bos bır vaktınızde gozden gecırmenız.

ayrıca turkıyede uretıcı,dıstrıbutor,bayıı ve servıs olmanın nazı kosull ve taahutlerı vardır. gun gelır bu taahutler yerı gelmezse sıkıntılar baslar ve ıster ulusal fırma olsun,ıster dunya markası olsun o zaman o ulkede farklı arayıslara gırebılırler. meslegınızı bılmıyorum ama soyle bır detay vereyım.

sektorunuzde bır meslektasınız cok unlu marka bayısı olsun. ve bu marka bu meslektanızdan makul karsılanacak acıklamalarlar bayısını degıstırmek ıstedıgını onlarla ılsıkılerını kesmek ıstedıklerını soyleseler sız bu bayılıgı veya dıstrıbutorlugu halen almamakta dıernırmısınız. nayıı oldugum ılde halen yılda 10 yakın basvuru gıder. kıssadan hısse bır ornek cok detaylı olmadan

ama yazılarımı okumanı rıca edecem. bu yazıların ıcınde gecmıste kanunının eksıklerıde mevcut. bu gun ıcınde yasadıgım durum ve gelecege yapılan yatırımlarda. goz atmanızı tavsıye edecegım.

saygılarımla

Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilginize, anlayışınıza ve nezaketinize teşekkür ederim öncelikle sayın yakut36

öncelikle ben de şunu isterim;
    türkiyede yatırım çoğalsın, istihdam artsın, işsizlik azalsın, ülkem kazanıp kalkınsın. ama çok açık görüldüğü üzere orta gelirli olan çoğunluğumuz bir ürünü alırken kılı kırk yarmalı ki "beğenmedim al bunu ver ötekini" diyemiyoruz. bugün bir hyo gt250 comet 7550 ytl. yani asgari ücret üzerinden hesaplanırsa yaklaşık 16 ay kazandığının kuruşuna dokunmadan biriktirecek ve bu arada zam gelmeyecek ve kişi o motoru alacak. oysa bir honda cbf 500 2. elde 8000ytl civarı. yakıtı bir yana bırakacak olsanız ve kanuni bayii olmasanız hangisini alırdınız? ben emin olun aynı ikilemde kaldım ve gt250 almaya karar verdim. çünkü bir önceki motorum hyo gv 250 idi ve yakıtına ve performansına bakınca uygun olan oydu. 2. el bir hyo gt250 5000ytl civarı. ama şimdi kuralkan devreye girince ( ki yeni yılda başlayacak seri üretim sanırım) birden hem globale kızdım, hem de kuralkana. madem ki bunu yapabiliyorlardı, neden daha önce, global bu işe kalkışmadan yapmadılar. ve madem ki yeni modeller vardı, global neden enjeksiyonlu model getirtmedi de korede ve belki dünyada arta kalan depolarda stoklanmış ürünleri bize satmaya çalışıyorlar.
    ve aslında benim çok şaşırdığım bir konu var ki, ELİNT'te bunu yazmıştı. %100 türk malı üreteceğini vaad eden bu firma neden ithalata yöneliyor. arada sırada bazı arkadaşlar amatör olmalarına rağmen güzel çizimlerle yeni motosiklet modelleri üretebiliyor. neden bu ülkenin öz değerleri olan yerli mühendislerle birlik olup tamamen türk malını gümrük ödemeden ve elalemin yedek parçasına muhtaç etmeden yapmıyorlar. siz de haklısınız, bayiisi olduğunuz firmayı elbette + ve - yönleriyle değerlendireceksiniz ama siz de en az benim kadar bunu dilersiniz. hazırı alıp kullanmak gerçekten kolaydır ama zoru başarmak zevklidir. bu ülke aciz değildir ve bu halk da asla ama asla cahil değildir.bunları yöneticilerinize iletirseniz sevinirim.

saygılarımla..
    oncelıkle yazdıklarınızın hemen hemen tamamnı katılıyorum bu defa. neden ulkemızde bu ve buna benzer uretımler olmasın. neden uygun ekonomık fıyatlarla her seyın ıyısıne layık turk ınsanı bunlrdan muaf kalsın. bunlara katılıyorum. ancak bu ve buna benzer durumların gecıs asaması oldugunuda belırteyım. bunun yanında turkıye her alanda sadece kendı basına bagımsızı olmadıgınıda hepız bılıyoruz. gonlunuzden gecen gonlumuzdende gectıgını hatta sızden fazla ıstedıgımızı bılmenızı ısterım. ayrıca bu goruslerınızınde goruldugunu bılın.

iki fırmam var endustrıyel motor uretıcısı %100 turk malı bır urun uretıyor. 30 yıllık bayısıyım. ancak bu fırmamız su an krızde. sebep de ne bılıyormusunuz bu gunku hukumet polıtıkaları uretım malıyetlerı ve gırdılerıyle uretııklerı urunlerı satamaz hale geldıler. bu ornegı nıye verdım sorusu olabılır. bu sadece sızın benım,fabrıkalrın ıstemsıyle olmuyor tek vucut olup,polıtıkacısı,uretıcısı,tuketıcısı elel ele vererek olur. sanırım bu ıs sadece benım sızın ıstekelrıne kalsa bu uretım kabılıyetıne sahıp turk ınsanıyla,muhendısıyle bu ısler olur. ama.....................................

gelecekte olacagına ıananıyorum. onun ıcın kanunı gecmıste hata yapmıssa veya bır turk fırmaları bu sebeple her zaman sans verılmelı derım.

sıze saygı ve hurmetlerımı ıletıyorum

Motosikleti
    verdiğini limki açıp yazıyı kaydettim ve uygun bir zamanda okuyacağım. ama şunu da açıklamak isterim ki, sayın yakut 36 benim sitemim kesinlikle şahsınıza değil. bugün kanuni satarsınız, yarın başka bir marka. önemli olan kişinin kendi dürüstlüğüdür. ve bu sanırım sizde mevcuttur.

Ayrıca sorduğunuz distribütör sorusuna gelince, uzak doğudaki çekik gözlüler bence ne globali ne de kuralkanı önemsemiyorlar. uluslar arası ticarette asıl olan bir tek şey vardır. o da ihracatı çok olan firma ülke yönetiminde ve siyasette daha çok söz sahibi olur. bence, onlar bu ülkenin öz sermayesi olan 2 ayrı ve büyük firmanın beklentilerini değil kendi ülkeleri için en uygun olanı yapmaya çalışıyorlar. yoksa global iflas etmiş, kuralkan ülkeenin lideri olmuş umurlarunda değildir. dolarlarımız dışarı akıyor, hem de gereksiz yere ve değmeyecek fiyatlara.... kore bizi o kadar sevseydi eminim ki bu ülkenin insanları bunu anlar ve karşılığını verirdi.

saygılarımla ve iyi geceler

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı D C R adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Değerli Motorseverler;

Hyosung markamız ile ilgili olarak ortaya atılan asılsız haber ve demeçler üzerine sorumlular hakkında yasal yollara gideceğimizi daha önce sitemizde duyurmuştuk.

Bu haber ve demeçlerin sorumlusu Kuralkan Motorlu Araçlar A.Ş hakkında Bağımsız Türk Yargısına başvurulmuştur.

Kartal Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, yaptığı değerlendirme ve inceleme sonunda;

• Kuralkan Motorlu Araçlar A.Ş’ nin HYOSUNG markası ile ilgili olarak her türlü mecrada ve her türlü şekilde yaptığı veya yapacağı yayınların durdurulmasına,
    • 20 Mart -23 Mart 2008 tarihleri arasında İstanbul Expo Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek olan MOTOSHOW 08 Fuarında Kuralkan Motorlu Araçlar A.Ş. tarafından ticari tanıtım ve sergisi yapılacak HYOSUNG marka her türlü motosiklet ürünleri ile HYOSUNG ibaresini taşıyan logo, etiket, stiker, broşür, flama, levha gibi her türlü marka simge araçlarının fuarda kullanılmasının önlenmesine; sergilenmesi veya kullanılması halinde toplatılmasına karar vermiştir.

Söz konusu mahkeme kararları muhatap firmaya tebliğ edilmiş olup, bu karara aykırı hareket edilmesi halinde hukuki ve cezai yaptırımların uygulanacağı kuşkusuzdur.

Firmamız, müşterilerimizin ve bayilerimizin haklarını korumakta kararlı ve ısrarcı olup, Hyosung marka motosikletlerimizin başka bir isim adı altında Türkiye pazarında satılmak istenmesine karşı da yasal yollara başvurmaktan çekinmeyecektir.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.
    GLOBAL MOTOR A.Ş.

nası yaniiiiiiiii.....

eee bu fuarda işler iyice karışacak galiba...eyvahki ne eyvahh...

hatta haftaya Basın Lansmanı var fuarın...Global Avukatları orayı basarsa şaşırmayın...bizede şenlik çıktı haydi bakalım...

Hyosung alacaklara itinayla duyurulur..

hocam bu hukuki yaptırımı görmezden gelemezsiniz...kendinizi kandırmayın...eğer Kanuninin gücü siyasi anlamda varsa(Hükümete yakınlık anlamında) bu fuarda eski HYO şimdiki S&T Kanuni markasını piyasaya sunar...ama hukukun üstünlüğü diye bişey varsa bu denilen iş olmaz...

Global bence kendide getiremeyecek farkındalar...aynı ticari hırsla sizinde önünüze engel koyacaktır...hukuk ondan yana...

ve yine kişisel düşüncelerim der ki...Kanuni yetkilileri Global yetkililerine beya bayrak uzatıp ikimizde kazanbilriz diyebilir...Kanuni bu işi Globali üzmeden yapmalı...kendi menfaatine bu...yoksa birebir aynı modeli başka bir isimle getiremez...Rekabet Kurulundan çıkacak bir kararla bu iş oGlobalin lehinde gelişir...2 sinyal ekleyip 2 stıcker çıkarınca HYOSUNG S&T Kanunı olmaz...ama dediğim gibi hukuk siyaset üçgeninde yapılacak operasyonlarla iş yoluna girer...eğer hukuka ve siyasi güce müdahale edilirse GLOBAL de yalan olur...

TR de çarklar siyasi gücle döner...bazen hukuk 2.planda kalır...buda ayrı bir gerçek..
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    R1_8
    sayın yakut36 konuyu şöyle bi gözden geçirdim,16 yaşından beri ticaretle uğraşıyorum ama burdada ordada olduğu gibi güncel sıkıntıları bana göre doğruları yazan arkadaşlar sitemizin sakinleri her zaman her yerde bişeyler yazan arkadaşlar,fakat kanuni için övgü dolu yazı yazanlar ise tanımadığımız nickler ,dolayısıyla kimsenin burda bu konuyu şeffaf olarak göreceğini yada okuyacağını düşünmüyorum SAYGILAR

sayın yurekce

kesınlıkle elstırınızı kısısel algılamadıgım gıbı bu mesajınızında coguna katılıyorum. belkı kısısel olacam ama fırmam bır bayılıgı almıssa kı ornegı var dıger sektordekı bayılıklerımız yaklasık 30 yıllıktır ve bunlar yuzde yuz turk malı uretırler. yanı tıcarı alanda prensıp olarak sadakat benım ve buyuklerım ıcın onemlıdır.

gelelım cekık gozlulere. ALLAH var tıpık ve semtıkler.tıcarı alandaysa aslında bız onlardan ondeyken,onların bu gunku ulkelerının cıkarı hedefınden olan fıkırlerını bız kendı ulkemıze yapsaydık her alanda basarıyı onlardan once yakalar ve gecerdık.

ek olarak; TURKIYENIN buyumesını ıstemeyenlerın ınce oya yapar gıbı taktıklerınınde cok etkısı var.

sızınle fıkrı alısverısı buyuk bır zevktı tekrar gorusmek uzere. gec oldu yarın fırca yıyıcem sızede ıyı geceler dılerım.

Alıntı efendy_iso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sayın yakut36 konuyu şöyle bi gözden geçirdim,16 yaşından beri ticaretle uğraşıyorum ama burdada ordada olduğu gibi güncel sıkıntıları bana göre doğruları yazan arkadaşlar sitemizin sakinleri her zaman her yerde bişeyler yazan arkadaşlar,fakat kanuni için övgü dolu yazı yazanlar ise tanımadığımız nickler ,dolayısıyla kimsenin burda bu konuyu şeffaf olarak göreceğini yada okuyacağını düşünmüyorum SAYGILAR
    sanırırm sadece ovgu yazdıgımı dusundunuz. o zaman sıze ornekler yazabılırım ama bunu o.m yazıyım musaıt zamanda. 62 kurluslu fırma yontıcısıyım ve yaklasım 30 senedır tıcaretle ugrasırım. konumuz degıl ama yenı olmak farklı davranmak degıldır. burda yazılanlar yanlıstırda demedım. sızde az evvelkı lınk kaydedın ve okuyun. sonrada ovgumudur,yoksa baglı oldugum markanın gelecege verdıgı ımajmı. ve bunların olmamamsı durumundada bukulmedık bılegı toka etme cesaretımıdır. madem tıcaretle ugrasırsınız. bayılıkler ve dıst pesınde ınsanların ne yalakala kostugunu bılırısınız. ben ıstemem ama yan cebıme koy.

yazdıklarımı okumanızı tavsıye edecem

ayrıca bır ekleme genel olarak

dıger yazılarımda yazdım. hyo almakla kanunı 2006 sonundan takıp ettıgım kadarıyla bu kadar ses getırecegını tahmın etmemıstım. gorusmelerde adı gecen 3 buyuk markadan bırı olsaydı emınım bu kadar gurultu kopmazdı. bahsı gecen markalar ne dedıgınızı duyar gıbıyım.

onuda okursanız bos vaktınızde goreceksınız.

syg

APV41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ SV 650
    bazı rekabetler faydalıdır ( türkiyede olmasada ) umarım bizim için faydalı olur
    MT İZMİR HUZUR EVİ SAKİNİ
    nereye gittiğin değil kiminle gittiğin ÖNEMLİDİR :wiinkk
    CENGOMOTO

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Evet Meteciğim,Kişiliğimizin medenii yanı modern hukuktan yana tavır alırken,hukuk dışı oluşumlar vicdanımızda yaralar oluşturmaktadır.

İşte bu yüzden ulusal sermayemizin işbirliği içerisinde bir strateji belirlemeleri gerekmektedir...

Daha bu gün,okuduğum haberlerde olağanüstü ve savaş hallerinde kullanılmak üzere ayrılmış olan tahıl stoklarımızın tükendiğini öğrendim.
    Olası bir kuraklık,seferberlik ve savaş halinde açlıktan kırılacağız.
    Ne güzel değil mi?

oncelıkle hayırlı aksamlar mete han espırılı ve kendı gorusunuze saygım var. sıyasetı karıstırmayın. bence bahsettıgınız ıkı fırmada aynı kulvarda. bunu ben yazmadım formda katılımcılar yazdıktan sonra baktım ve baglatıları sızde arastırın bence. kaldı hukuk kısmı bu kısma ben gırmıyım hukucu degılım.

ama tıcarı hayatımda gordugum bır sey varkı aynı urunu ıster turk ister cın ister bsaka ulkeden getırın TR de bı yaptırımı yok. eger olsaydı zaten bu durumu ne global-nede kuralkan yazardı. kımın lehıne gelısır kısmındaysa. her ıkı fırmada bos degıl hukuk ıcersınde profesyonel ve tecrubelerıyle sozlesmelerde yapılacakları cok ıyı bılıyorlar. aynı urun fıkrınızede otomobılde bu var ve engelleyen yok.

sunu dersenız katılırım. burasıu turkıye yarın sabah her sey olabılır. dogrudur katılıyorum. persayon kımmı yapar valla bu yasımla bulamadım bulan varsa solesın.

Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet Meteciğim,Kişiliğimizin medenii yanı modern hukuktan yana tavır alırken,hukuk dışı oluşumlar vicdanımızda yaralar oluşturmaktadır.

İşte bu yüzden ulusal sermayemizin işbirliği içerisinde bir strateji belirlemeleri gerekmektedir...

Daha bu gün,okuduğum haberlerde olağanüstü ve savaş hallerinde kullanılmak üzere ayrılmış olan tahıl stoklarımızın tükendiğini öğrendim.
    Olası bir kuraklık,seferberlik ve savaş halinde açlıktan kırılacağız.
    Ne güzel değil mi?
    tabıkı hukumet ureten yerıne ıthalatı,uretmek yerıne ulusal sermayeyı satısa cıkarırıca bu olacaktır yurekce sonra ne olacak bıride cıkar bıze

E CANIM SIZDE KITLIKTA PASTA YIYIVERIRSINIZ OLUR BITER DER.

su hukuk ıslerınde saptıkya cok sey kaybedıyoruz.

bana musade gunun yorgunlugu bas gosterdı tum katılımcılara ıyı gecler gec kaldık fırcalar benı bekler.

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler