eee ne zaman geleck bu kanuniler?
eee ne zaman geleck bu kanuniler?
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
S&T - kanuni iş birliğinin temeli Kanuni'nin bir takım üretim alt yapısı oluşturması ve korede üretip dünyaya satmakla türkiyede üretip dünyaya satmanın özellikle nakliye ve gümrüksel maliyetler açısından daha uygun olması gibi kavramlar oluşturuyor.
ST gibi bir firmanın böyle bir durumda global gibi bir firmayı göz ardı edivermesi gayet normal bence.
ticari ahlak arkadaşım esnaf sektöründe geçiyor genelde. profesyonel ticaret dünyasında ahlak demek firmanın daha çok kârlı iş çıkarması demek. firma daha çok kâr yapabiliyorsa bu ahlaklıdır politikası genelde epeyce yerleşiktir. dolayısı ile kanuni gayet ticari ahlakı yerinde bir iş yürütüyor. bence Kanuni'nin yürütemediği en önemli şey marka.
ST motors'un da dünyada yer edinmiş bir marka oluşturduktan sonra türkiye gibi küçük sayılmayacak bir pazarda hyosung markasını " aman canım adı başka olsa nolucak " gibisinden bir yaklaşımla ST kanuni diye çıkarması marka yürütme konusunda kanuni'den farksız olmadıklarını açıkça gösteriyor.
tencere yuvarlanıp kapağını bulmuşsa bize de rafa kaldırmak kalır .
bu tür firmalar piyasada kesin yer kazanamazlar. rekabet şansları zaman içerisinde fiyattaki uygunlukları ile devam eder. kendisinden daha uygun fiyatlı benzer markalar bulunduğu sürece rekabeti zorlaşır... bir kere bu aşamaya girdi mi, ne kadar kaliteli ürün üretirse üretsin. adın çıkmış dokuza. inmez yediye.
zaten biliriz. yamaha honda bmw ducati suzuki... kimse sorsan birisini tercih edebilir. çünkü marka politikası oturmuş bir firmanın yapacağı tek şey daha iyi ürün geliştirmektir. ondan sonraki tek derdi. hitap ettiği kullanıcısını memnun edebiliyor mu? edemiyor mu olur. pazar derdi olmaz. çünkü marka tutkusunun pazarı olmaz . adam yamaha hayranı ise ne kadar yamahanın dertlerini anlatsan gider yamaha alır gülü seven dikenine katlanır der.
arkadaşım nesini beğenir bilmem bmwf650 almıştı 97 model. motor on defa elden geçti. en sonunda komple yeni motor getirtti. seviyorum bu motoru bin kat güzeli var desen bakmam diyor. bir çok marka ve model için bunları duyabilirsiniz. hyosung için bile duyabilirsiniz... ama kanuni için duyamazsınız çünkü kanuni bir marka bile değil bence... kendilerine de sorsanız zaten amaçlarının marka değil daha geniş pazar payı olduğunu söylerler eminim ...
!?
sessizsakin.. esnaf sektöründe ticari ahlak bu diyorsun.. gerçi haklı olabilirsin. ben bir mühendislik firmasında çalışıyorum. standart bir ürünümüzün bile 25 yıldır türkiye distribütörüyüz onun gibi daha niceleri var.. önemli olan temsil ettiğin firmalara verdiğin güven.. ve daha ucuzu olmasına rağmen başka ürün kullanmamaya çalışıyoruz. çünki tercihimiz ucuz üründen değil kaliteli üründen yana her zaman. bizim ahlak anlayışımız da böyle.. bu yüzden bir uçak hangarı yapılacağı zaman askeriye firmaları bize yönlendirir öncelikle.. ne zaman ülkede çalışma alanımızda ciddi bir iş olsa (örneğin ankara metrosu) firmaların ilk tercihleri biz oluruz..
parayı her zaman kazanabilirsin. önemli olan parayı bir sene deil onlarca sene kazanmaya devam edebilmek.. bu da ancak üstün ticari ve mesleki ahlak ile oluyor.. kanuni de bu anlayışla 3-4 sene çinliler ile ihya oldu, 2-3 sene de hyo ile ihya olur? peki sonra? bu çalışma mantığıyla sonra ne olur?
sen esnafım diyorsun. bir komşunu kazıkla bakalım bir daha hiç bir komşun tenezzül edip senden bişi alıyor mu?
yahu ne zaman geleck bu st kanuniler?
fuarda var ama bayiilerde ve daha da kötüsü web sitelerinde dahi reklamdan başka bir şey yok.
teknik özellikleri nelerdir ve ne zaman geliyor?
farklı birşeyden bahsetmiyoruz zaten arkadaşım. benim ordaki profesyonel ticari ahlak dediğim. düz pazarlamacı ahlakı senin de belirttiğin gibi birkaç sene " peak " dediğimiz tepe kâr oranlarını elde ederler. sonra silinirler... esnaf mantığından kastımı yanlış anlamayın. esnafım da demiyorum serbest çalışan endüstriyel tasarımcıyım ben de. sürekli pazarlamacılarla muattap bırakıldığımdan hepsinin psikolojisini çözdüm artık. kimisi var senden uzun bir süreçte en verimli nasıl faydalanır onun analizini yapıp senle anlaşmasını ona göre yapıyor. bu süreç içinde herkes mutlu olabiliyosa, herkes düzenli bir gelir dağılımı alabiliyosa doğru bir süreç oluşturulmuştur. kimisi de senden o sırada ne koparabildiyse onla uğraşır. aklında nasılsa bir sonrakini bulurum fikri vardır. acı olanı bir sonrakini sürekli bulabiliyorlar hyo gider myo gelir. kanuni daha gider. ama politikası değişmedikçe gittiği yerde sürekli rahatsız olacağı kesin
!?
sizi suçlamadım, lütfen beni yanlış anlamayın.
benim türk evladı olarak kanuniden istyeyebileceğim tek şey motosiklet üretmesi.. başka bir şey değil..
ama benim isteğimin gerektirdiği yüksek vatani duygular, mühendislik, ahlak nerede? bunların davranışları nerede?
ok. siteyi buldum ve ziyaret ettim. ama ne zaman gelyo bu makinalar?
hyosung unu elden çıkartmayacaklar, satmayacaklar için sorun yok, hatta bu işten onlar karlı çıkacaklar. yedek parça konusunda kanuni servislerinin ulaşılabilirliği tartışılmaz. üstelik yakın bir zamanda st kanunilerin arasında hyo ile dolaşmanın ayrıcalığınıda yaşabilirler kanımca. zira st ler daha ortaya çıkmadan kalite bakımından zayıf olabilecekleri kanısındayız çoğumuz değil mi??
ancaaakkk hyosunglarını satmak isteyenler maalesef çok zor durumda kalacaklar bundanda bnm gibi düşük bütçeli ikinci el taliplileri faydalanacak.
aynen oyle asaletı vardı hyonun kanunı onuda batırcak tıpkı kendı markası gıbı bırakın da kendı hallerıne kalsınlar beee ufffffff baydım nu konudan : ))
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)