Global Motor'un Yeni Kamuoyu Duyurusu
-
yakut36 adlı üyeden alıntı
sayın dgrmr
efendy_iso yazdıgında agır bır ıtham vardı sanırım onu atladız sızde bu sekılde dogrular demekle tanımadıgınızı kısıler soylenen agır ıthamı dogrular nıtelıkte sonuc cıkıyor. eet şık olmadı dedım sayfaya bakarsanız ne ıthamlar var bunu ıltıfat olarakta alabılırısınız. ayrıca hem taraf degılım dersınız ısını ıy yapanı tutraım derısnız hemde SIZDENDE TARAF DEGILIM dersınız celıskı yokmu sızcede. nıyetınızden suphem olmadı ama bır ıthamın ustune (( kı ozelde arkadasımıza cevap yazdım )) sızce bunu dogrular bır resım neyı dusundurur bır bu yonuyle degerlendırın lutfen.
evet ucu acık anket bu soruya yazılacak cevap sıklarıda bu olur ama bu dmeek degıldır ıthamla gelen tepkıyı haklı kılar. bu anketı ve benzerlerını herkes yapar ama ıthamları dopgrulamak ıcın bu kullanılmaz. dedıgınız gıbı musterılerın ıletısım seklıllerının sonucları alınır bırde bu seklıyle bakarsanız benıde sevındırır ve yanlıs anlamaları ortadan kaldırırız. bakın yaorumsuz ve kucuk bır yazıda sız ne kadar alındınız bır de kendınızı benım yerıme koyun ve ıthamları tekrar okuyun ayrıca o ıthamların harıcınde bır katılımcının hakaretıde var. sıze olsa alınmazmısını? alınmam demeyın kucuk bır kelımede nasıl tepkı verdınız.
syg
Bakın Yakut36 bey, benim ilk yazım da, İsmail'den alıntı yaptığım yerde ne bir itham ne de bir imâ var kendiniz de diyorsunuz zaten, böyle forumlarda tanıtıcı bilgiler vermenin neresi yanlış anlamıyorum. Zaten bunun adı medya takip, sonucuda halkla İlişkiler oluyor. Ben de isterim forumu şu an kullandığım marka olan Honda'nın yetkileri de okusun, burada bir şikayette bulunduğumda bana özelden ulaşıp, eğer şikayetimde ben haklıysam, çözümü için uğraşsınlar. Fakat Propaganda Reklam farklı şeyler, ücrete tabi şeyler. Herşey usulünce güzel yapıldığı sürece iyidir. İlk mesajımdaki cümlelerimden nasıl bir imâ çıkar onu hiç anlamıyorum, sıkıntım bu oldu ve sonrakilerde bunu dile getirdim. Bu durumda sizin alınganlık gösterebileceğiniz bir durum yok ya da herhangi bir Kanuni çalışanın, fakat benim ilk yazıma cevaben yazdığınız mesajı lütfen tekrar okuyun. Resmen taraflıymışım gibi düşünüp cevap yazmışsınız... Bu durumda benim yaptığım şeyin adı alınganlık olmuyor, kendimi ifade ediyorum. Fakat siz gerçekten alınganlık boyutunda yazmıştınız, ikisi aynı şey değil karıştırmayalım...
Gelelim kırmızı ile işaretli kısma; işinizi iyi yapmadığınızı kabul mü ediyorsunuz? Ben işini iyi yapandan tarafım evet doğrudur, burada bir çelişki göremiyorum. Siz iyi yaparsanız sizi destekler yüceltirim. İkinci yazımdaki "sizden taraf değilim" cümlesi firmanıza değil size özel olarak yazılmıştı, çünkü yazımı iyi tartmadan hemen cevap yazıp beni imâ'lı konuştuğum yönünde değerlendirdiniz oysa ki, ben anlam ve itham taşıyıcı sözleri, yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek adına özellikle alıntı yaptığım kısımdan çıkartmıştım. İş, sadece meslek değildir, şu an yazışıyorsak o da bir iştir... Sizi şu an Kanuninin bir bayisi olarak muhattap aldığıma göre zaten bu bir iştir.
Eğer Kuralkan, tartıştığımız durumu gerçekleştirecekse, naçizane bir tavsiye, bunu halkla ilişkiler işininin uzmanları ile yapsın, yoksa daha çok yanlış anlaşma olur. Kaş yapayım derken göz çıkartmamak dileklerimle... Şahsınıza karşı farkında olmadan ufak bir saygısızlığım olduysa şimdiden özür dilerim. Kendimi şimdi daha iyi ifade ettiğime inanarak kendi adıma konuyu kapatıyorum, işlerinizde başarılar diliyorum...
Reklamlar
-
Mersin İl Temsilcisi
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
Kanuninin yaptığının savunulacak bir tarafı yok. kesinlikle etik değil.
Sonrada kanuni bir şansı haketmiyormu deniyor. Haketmiyor!!!!! Bu olaydan sonra müşteri nasıl güvenip alıcak???
-
-
KA & WASAKİ'ye bittimm ulen ne adamlarsınız yaaaaaaa
[I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]
-
Süper Moderatör (BBRR)
İşin hihayesi şöle herkes yazıyo okuyom ahada ben neden yazmiyim dedim.
2000 yılında hyo markası metro motorla birlikte Türkiye pazarına girdi. İşin başında Mahmut ÇAPA vardı.. 2004 yılına kadarda metro motor tarafından getirilmeye devam etti yanılmıyosam bi scoter bide rx125 getirildi bu yıllarda .. Ancak Metro motor finansal olarak ciddi boyutlara varan işin altından tek başına kalkamayınca markayı Turhan Group (Asıl işi soğutma sektörü olan köklü bir firma) a teklif etti ..Turan group Global adında bir şirket kurarak işe el attı Mahmut Çapa"nın yanına Koç Holdingten otomotiv kökenli Cengiz Özkul"u işin başına vererek piyasaya yeniden girdiler ama bu sefer gelen ürün yelpazesi , yedek parça ve servis ağı hatta Türkiye geneli bayi sayısı ciddi oranda arttı özellikle 250 cc kategorisinde karşılarında ciddi rakip bulamayan marka kısa sürede Metro motordan kaynaklanan motorun üstündeki kötü izlenimi sildi.. satış sonrası müşteri hizmetlerine ciddi anlamda önem verildi .. Hatta bazı müşterilerin motorları serviste tamir edilirken altlarına test motorları verildiki motorsever arkadaş motorsuz kalmasın . Ben Cengiz Özkul beyle birebir tanışma ve motoaktuel dergisi için ropörtaj yapma fırsatı buldum.. Kendiside aynı bizler gibi motosiklet binen Bu işe gönül vermiş biri. İlk açılan hyo başlıklarına veya mesajlarını aratın ..Motor hakkında ya bilgisiz yada negatif yorumların çoğunlukta olduğunu göreceksiniz. 2005 yılında işe ciddi anlamda başlayan Global piyasada motorun tutması ve garantideki parçaların cepten karşılandığı en sancılı dönemi olarak niteliyebileceğimiz 2 yılı ciddi performans sağlayarak bence %90 la( %10 u ufak tefek aksaklıklara kestim ) geçirdirler. Bu performans için başta Cengiz bey olmak üzere tüm çalışanları kutlamak gerek .. Çünki bu iş takım ruhu ile yapılabilir..neyse tam nefes alacakları hatta yeni projeleri uygulamaya geçecekleri zaman kanuni ile hyo anlaştı diye bir haber ortalığı sarstı.. dere geçilmiş düzlüğe çıkılmıştı oysa .. ortada bir sorunda görünmüyo sipariş adetleri orantısal artıyordu.. Güney kore ne akla hizmet böle bir anlaşma yapma gereği duymuştu..
Kanuni işe ticari bakar piyasada tutmuş bir marka VAR VE KISA VADEDE RAKİP ÇIKMA OLASILIĞIDA GÖRÜNMÜYOR.. ee kanuni neden atlamasın bu fırsata ..ha etikmi derseniz orası sizin bakış açınıza göre değişir. burada bir hata avrsa hata derenin gözünde yani Korede .. be kardeşim sen akla hizmet böle bir kördüğümü oluşturma zemini hazırlıyon.. koca şirketin kanuni ile anlaşma yapmadan Türk tükecisini mağdur durumda bırakmayacak bir Hukuk müşaviri tutma olayı mahkemelere yansımadan al gülüm ver gülüm şeklinde çözecek birini tutmaya parası yokmuydu.. yada bu koreli kardeşler Türkiye 3. dünya ülkesi burada hak hukuk bi şekilde çözülür anlayışımı yanılttı. global arka arkaya mahkeme kararlarını alınlarına dayıyo.. ee burada kaybeden kim .. ne kanuni ne globale bişi olmaz .. burada biz hyo kullanıcıları mağdur oluruz .. S&T motorada bişi olmaz ...
Aklıma gelen çözüm şudur.. Global kalakcak koreye gidecek baba siz napıyosunuz diyecek kanuni istiyomu markayı ha globalde satmaya razımı nedir bu işin hal yolu konuşulur. yok kanuni bize gelmezmi dedi.. marka açıkta değilki global zaten yolun sancılı kısmını yürümüş .. şimdi düşen armutları toplama zamanı gelmiş iş yürür gider .. bu iş buradan çözülmez .. işin çözümü Koredir
Kore derhal Tr pazarına bakan yöneticisinin mıçına tekmeyi basmalı .. Yöneticilik basireti olan birini Tr pazarına vermelidir.
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
yürekçe adlı üyeden alıntı
beyleeer sanırım honda marka da artık HONNUNİ olarak satılacakmış japonlar büyük firmalerını daha da büyütmemek ve "yeter artık bu korelilerden çektiğimiz, bizim ne eksiğimiz var ve artık batmak istiyoruz" deyip türkiyedeki distribütörlerini feshetmiş
Yeni firmalar şunlar:
HONDA = HONNUNİ
KAWASAKİ = KA & WASAKİ
YAMAHA = YAMNUNİ
DUCATİ = DU-KA-Nİ
HARLEY DAWİDSON = KA-RLEY DANUNİ
MOBYLETTE = KANUNLETTE ( el yapımı çift silindir 3/16 karbüratör opsiyonel)
Sorma ya geçen gün Yamaha'dan yetkililer geldiler...Dediler biz Yamnuni adıyla 2. kez girmek istiyoruz sizin pazara...Hemen kabul ettim tabi ki...Beldeyama neder bu işe bilememBaksınlar başlarının çaresine(!)
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
ilginç bir durum daha, bu topic in başında acıklanan mahkeme kararına ragmen hala kanuni nin web sitesinde hyosung ile ilgili haberin gosteriliyor olması...
4 tekerleğin konforu, 2 tekerleğin tadı...
-
""Hyosung markamız ile ilgili olarak ortaya atılan asılsız haber ve demeçler üzerine sorumlular hakkında yasal yollara gideceğimizi daha önce sitemizde duyurmuştuk"" demiş Global..
[B]Aptalların anlayacağı gibi yaz, akıllı olan ilk cümlede ne dediğini zaten anlar [/B]:cat:
[B][COLOR="DarkRed"]Ben Derdimi Hangi Dağa
Yüreğimi Hangi Suya Diyemiyorum[/COLOR][/B]
-
-
hyo global motoru pekde kahle almıyor arkadaslar bunlar kesın ve net bılgıelr acıkca ortada nedenmı global motor bakıyor kendı ekmek yemeye ama hyo da yedıgı pastayı buyutmeye bakıyor sımdı hyo hem global la satarsa hemde kanunı ıle anlasır makıne uratırse ne olur hyo ıcın super olur adamlar marka olur cıkar turkyede hem yedek parca bol olur tr de uretılecegı ıcınde uygun olur global motor kendı kendıne bıseyler yapıyor bence ama sırket olarak kanunı daha buyuk ve sonuca gıdecektır zaten burası turkıye nerde kanun nerde adalet hyo gt 650 r bayılerde atıyorum 14.250 ben aldım globalın bayılerınden dıyelım e ıstanbul motorda 11.500 ytl nasıl olcak bu ıs madem hyo yu global getırıyor gumrukten ıznı olmadan 1 parca gecmıyecek ama gecıyor neden cunku hyo global ı pek takmıyor para tatlı sonucta ben sırket olsam hyo yu ole bır hale getırırımkı benden ızınsın agzından turkıye kelımesı cıkmaz cıkamaz ama adamlar sımdı cıft oynuyor hem global hem kanunı yahu global motorda nekı surda gecmısı bıle yok motorcu degılkı adamlar parayı bastırıp sırket kurup gırdıler bu ıse e sonunuda getırıcen madem ole sımdı kanunı en azından gecmısı var ehr ıle servısı var vs vs adamların gucu var global ezılır uzun lafın kısası
-
Mersin İl Temsilcisi
jaxs adlı üyeden alıntı
hyo global motoru pekde kahle almıyor arkadaslar bunlar kesın ve net bılgıelr acıkca ortada nedenmı global motor bakıyor kendı ekmek yemeye ama hyo da yedıgı pastayı buyutmeye bakıyor sımdı hyo hem global la satarsa hemde kanunı ıle anlasır makıne uratırse ne olur hyo ıcın super olur adamlar marka olur cıkar turkyede hem yedek parca bol olur tr de uretılecegı ıcınde uygun olur global motor kendı kendıne bıseyler yapıyor bence ama sırket olarak kanunı daha buyuk ve sonuca gıdecektır zaten burası turkıye nerde kanun nerde adalet hyo gt 650 r bayılerde atıyorum 14.250 ben aldım globalın bayılerınden dıyelım e ıstanbul motorda 11.500 ytl nasıl olcak bu ıs madem hyo yu global getırıyor gumrukten ıznı olmadan 1 parca gecmıyecek ama gecıyor neden cunku hyo global ı pek takmıyor para tatlı sonucta ben sırket olsam hyo yu ole bır hale getırırımkı benden ızınsın agzından turkıye kelımesı cıkmaz cıkamaz ama adamlar sımdı cıft oynuyor hem global hem kanunı yahu global motorda nekı surda gecmısı bıle yok motorcu degılkı adamlar parayı bastırıp sırket kurup gırdıler bu ıse e sonunuda getırıcen madem ole sımdı kanunı en azından gecmısı var ehr ıle servısı var vs vs adamların gucu var global ezılır uzun lafın kısası
tekrar düşünmeni tavsiye ederim.
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
beyleeer sanırım honda marka da artık HONNUNİ olarak satılacakmış japonlar büyük firmalerını daha da büyütmemek ve "yeter artık bu korelilerden çektiğimiz, bizim ne eksiğimiz var ve artık batmak istiyoruz" deyip türkiyedeki distribütörlerini feshetmiş
Yeni firmalar şunlar:
HONDA = HONNUNİ
KAWASAKİ = KA & WASAKİ
YAMAHA = YAMNUNİ
DUCATİ = DU-KA-Nİ
Ne espri günümü aydınlattı.serinletti..
ne yazsanız boş söz sahibi üretici firmadır ve sözleşmesine bir şekilde tek taraflı fesih hakkını koyar.hele adamın Bilmem kaç yıllık ismini kendi ismin olarak tescil ettirirsen böylede seni bypass eder.sizede yukarıdaki gib geyik düşer.ne aydınlatıcı ne öğretici bir yazı )
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
-
Yeni firmalar şunlar:
HONDA = HONNUNİ
KAWASAKİ = KA & WASAKİ
YAMAHA = YAMNUNİ
DUCATİ = DU-KA-Nİ
Okurken buraya geldım ve koptummmm
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
-
geçmiş sayfalardaki uslubu gidrek ağırlaşan tartışmanın bitmiş olması güzel.artık okurken kanuni sever ve överlere cevap vermek için notlar almaya başlamıştım.bu tartışmayı tekrar elevlendiren kişi de ben olmak istemem ama bir yıldır hyo kullanıcı olan benim de konu hakkında nacizane birkaç görüşüm olacak.
kanuni-global-s&t grup arasında vuku bulan olayın ticari acıdan etik olmadığı tartışılmayacak bir gerçek. şu an ki kaosun tek mağduru bence global.(tüketenler dışında) bbrr nin de detaylı anlattığı gibi türkiyede marka olmak için çok uzun soluklu bir yol katettiler ve bence bunda da başarılı oldular.şimdi bırakın kanuninin üretim yapmasını-ithal etmesini şu an adının bile olaya karışması hyosung'un marka imajını zedeledi.ben bunun, motourunu 3 aydır satmaya çalışan biri olarak, yaşayan canlı tanığıyım.motoru almak isteyen 4 kişiden 3 ü bu ortaklığın şu anki flu yapısından dolayı vazgeçiyor.bu olayın gelişmi ve şu an için geldiği son nokta beni bile, birini bulayım bir an önce bu motoru elimden çıkarayım moduna soktu.
yürekçe olaya yaklaşımın takdir-e şahan(umarım bu yaklaşımın cin fikirli yatırımcılara fikir vermez),bu mevzu da beni gülümseten yegane şey.pardon bir de yakut beyin vakti olmamasına rağmen sayfalarca yazı yazıp herkeze cevap yetiştirmeye çalışması da beni epeyce gülümsetmişdi.
neyse umarım bu olay en kısa zamanda netleşirde bizim gibi mağdur olan tüketicilerin mağduriyetleri giderilir.bende bu konuda birçokları gibi fuarı bekliyorum.
-
yahu 3 gün daha sabredin fuarda görürsünüz...Globalmı yaman...Kanunimi yaman...st kanunileri görünce veya göremeyince anlarız ak HYO kara S&T...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
mor&mor adlı üyeden alıntı
geçmiş sayfalardaki uslubu gidrek ağırlaşan tartışmanın bitmiş olması güzel.artık okurken kanuni sever ve överlere cevap vermek için notlar almaya başlamıştım.bu tartışmayı tekrar elevlendiren kişi de ben olmak istemem ama bir yıldır hyo kullanıcı olan benim de konu hakkında nacizane birkaç görüşüm olacak.
kanuni-global-s&t grup arasında vuku bulan olayın ticari acıdan etik olmadığı tartışılmayacak bir gerçek. şu an ki kaosun tek mağduru bence global.(tüketenler dışında) bbrr nin de detaylı anlattığı gibi türkiyede marka olmak için çok uzun soluklu bir yol katettiler ve bence bunda da başarılı oldular.şimdi bırakın kanuninin üretim yapmasını-ithal etmesini şu an adının bile olaya karışması hyosung'un marka imajını zedeledi.ben bunun, motourunu 3 aydır satmaya çalışan biri olarak, yaşayan canlı tanığıyım.motoru almak isteyen 4 kişiden 3 ü bu ortaklığın şu anki flu yapısından dolayı vazgeçiyor.bu olayın gelişmi ve şu an için geldiği son nokta beni bile, birini bulayım bir an önce bu motoru elimden çıkarayım moduna soktu.
yürekçe olaya yaklaşımın takdir-e şahan(umarım bu yaklaşımın cin fikirli yatırımcılara fikir vermez),bu mevzu da beni gülümseten yegane şey.pardon bir de yakut beyin vakti olmamasına rağmen sayfalarca yazı yazıp herkeze cevap yetiştirmeye çalışması da beni epeyce gülümsetmişdi.
neyse umarım bu olay en kısa zamanda netleşirde bizim gibi mağdur olan tüketicilerin mağduriyetleri giderilir.bende bu konuda birçokları gibi fuarı bekliyorum.
Katılmamakla beraber saygı duyuyorum.amacım tartışma değil rahatsızım yatıyorum ama markalaşma süresince bu ve benzeri bahanelerle yerine getirmeniz gereken taahhütleri aksatamazsınız aksatırsanız bu duruma düşebilirsiniz.madur olmayacaksınız inş.içeriden biri olarak söylüyorum.saygılarımla.
mete_han adlı üyeden alıntı
yahu 3 gün daha sabredin fuarda görürsünüz...Globalmı yaman...Kanunimi yaman...st kanunileri görünce veya göremeyince anlarız ak HYO kara S&T...
ayağımda alçı ile orda olucam abi))Çarşamba pansumanım var ,perşembe Cuma ordayım inş.
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
-
mor&mor adlı üyeden alıntı
Motorunla ilgili özel mesaj yolladım sana sanırım ilgini çekmedi ?
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
-
form takıp etmeyıp ayrıca yazmama kararım var ve bu kararım devam eder. bazıları gulse bıle not almakla vakıt kaybetsın.
ama su an aldıgım haberı zevkle yazıyım.
S&T KANUNI bızım acımızdan operasyonu ( satıs servıs yedek parca ) basladı.
tartısmalardan ve formdan uzakta basarılar dılıyorum herkese.
www.stkanuni.com.tr bır kac saat ıcınde acılıyor bakarsınız.
ek not
retox70 dostuma telefonla gecmısolsun dıleklerımı ılettım ama burdanda gecmıs olsun derım.
metehan burdan sevgı ve selamlarımı yolluyorum :-))
-
retox70 adlı üyeden alıntı
ayağımda alçı ile orda olucam abi
))Çarşamba pansumanım var ,perşembe Cuma ordayım inş.
bacağın düzelsinde fuarda yalan Kanunide...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler