arkadaşım bende 2004 burgman 400 kullanıyorum. MT İzmir grubunda EliteXC nickli arkadaşımızdada seninkiyle aynı bi beverly var. ikimizde birbirimizin motorunu kullandık ve az çok biliyoruz. rahatlık ve konfor açısından burgmanın eline kimse su dökemez uzun yolda kesinlikle bi pan european kadar iyi. genelde hantalmış gibi duran cüssesi aslında onun en büyük avantajı. tekerlerinin küçük olmasıyla ilgili ben devasal bi bagaj sunduğu için çok memnunum. beverly şehir içinde kullanmak, hergün işie gidip gelmek için hem daha ekonomik hemde hemde daha pratik bi makine. ama benim gibi genelde haftasonları gezmeleri için motor kullanan ve uzun yol yapmayı seven birisine hantal, güçlü, konforlu ve dev bagajlı bir burgman çok daha cazip geliyor. hatta MT izmirin mangalı benim bagajda duruyor da diyebilrim
2005
temiz bi burgmanın değeri 7.500-8.000YTL. EliteXC 0 motorunu 7000YTL den ucuza almış. bu durumda aslında öneren kişi eğer motoru temiz ve sorunsuzsa mantıklı bi teklifte bulunmuş.
senin sorularına gelirsek
-küçük tekerli olması burgmanın iyi viraj yapamadığı anlamına gelmez sadece doğru tekniği kullanmak gerekiyor. bende ilk zamanlar senin gibi düşünürken artık orta sehpa yere sürtecek kadar motorumu yatırabiliyorum böyle büyük bi makinanın bu kadar yatması insana inanılmaz bi keyif veriyor.
-yere yakın olması konusunda haklısın benim motorumunun alt grenaj koruması önceki sahibi tarafından biraz hırpalanmış. bende motorumun daha yüksek olmasını isterdim.
-uzun yolda tartışmaya gerek sanırım ama ben zaten çok fazla şehir içinde kullanmadığımdan şehir içi dezavantajı beni pek ilgilendirmiyor.
- motor teknolojisi konusunda piaggoyu çok iyi bilmesemde suzukinin kesinlikle çok kaliteli olduğunu söyliyebilirim. ayrıca belkide parçası en kolay bulunabilen scooter olmasıda onun başka bi avantajı. elimde bir tamir kataloğu var ve orda motoruyla ilgili en ufak detayları bile inceledim. motorun altyapısında yeni model arabalarda bulunan elektronik kontrol sistemi, motor çipi ve servis hata kontrol sistemi gibi ayrıntılarını görünce daha da fazla sevdim motorumu.
-bagajda hemfikiriz zaten
-servis konusundan bi bilgim yok tek bildiğim hangi parçayı istersem rahtlıkla bulabildiğim.
-güç ve tork doğal olarka 400cc önce
- artçı konusunda çok iddalı konuşmuşsun en kısa zamanda bi burgmanın arkasına oturup kısa bi tura çıkmanı tavsiye ederim kesinlikle artçı konforunu tartışmaya gerek olmadığını anlıyacaksın. (burgmanı almamdaki en büyük etken artçımın bu konudaki baskılarıydı)
keşke bi gün benimde yanıma birisi t-max le gelsede bana bu fazla geliyo dese;)