Bir Hyosung GT250R kullanıcısı olarak bu ve buna benzer başlıklar altındaki yazıları okuyan arkadaşlara kişisel fikirlerimi sunmak istiyorum.
Hepimizin bir çok forumda gözüne ilişen bu konu için söylenenleri kabaca sıralayacak olursak eğer;
* Hyosung makasını satın alanların son dönemlerde yaşadığı belirsizliklerin sıkıcılığı,
* S&T Kanuni markası adıyla satışa sunulacak motosikletlerin yazınsal ve mekanik farklılığı
* Global Motor firmasının dünü-bugünü,
* Kuralkan firmasının Kanuni marka ürünlerine vermiş olduğu teknik destek kalitesi sorunsalı,
* Hyosung ve S&T Kanuni fiyat karşılaştırmaları, gibi madde başlıkları karşımıza çıkıyor.
2007 Temmuz ayında almış olduğum ve yaklaşık 1000 km kullandığım motorumdan fiyat-performans hoşnutsuzluğu yaratacak bir olay yaşamadım. Hatta 250 cc lik bir motor için gerek güç gerekse estetik olarak son derece tatminkar olduğunu söyleyebilirim.
Şimdi yukarıda sıraladığım maddeleri ele almak istiyorum.
* Satın aldığım markanın Hyosung olması yasal haklarımın devam ettiği sürece beni rahatsız etmeyecek.
* S&T Kanuni adıyla satışı yapılacak olan ürünlerin benim kullandığım motosikletten birkaç sticker ve enjeksiyonlu oluşu haricinde bir farkı olmadığını biliyorum.
* Sayısının 5 i geçmeyeceğini düşündüğüm (?) müşteri memnuniyetsizliği haricinde Global Motor firmasının, Hyosung markasını ülkemizde kimlik edinebilmesi, ticari itibarlarının devamı için başka hiçbir firmanın yapmadığı kadar özveri gerçekleştirdiğini düşünüyorum. bkz. "Orhan Veli KANIK-Kitabe-i Sengi Mezar"
* Daha önce hiç Kanuni marka motosiklet kullanmadığım ve servis kalitelerini bilmediğim için bu konu hakkında tecrübe sahibi olan arkadaşların fikirlerini değerli buluyorum.
* Piyasaya yeni bir isimle ve yeni bir firma ile lanse edilen başkalaşmış (!) bir markanın olası fiyat politikası.
Eğer buraya kadar sabredip okumaya devam ettinizse, asıl söylemek istediklerimi eklemek istiyorum.
Ülkemiz haricinde S&T Motor Co. Ltd. ürettiği motosikletlerin hepsi hala Hyosung adıyla satılmaktadır. Burada dikkatinizi çekmek istediğim asıl nokta şudur :
Acaba Türkiye S&T Motor Co. Ltd. tarafından ne kadar ciddiye alınan bir ülkedir? Bu şirket ilerleyen zamanlarda nasıl bir ticari strateji uygulayabilir? Birkaç yıl sonra bu konu daha karlı görünen bir anlaşma ile yine bu ve benzeri sitelerde "Hyosung un 3. ismi" olarak karşımıza çıkar mı?
Konuya dair son olarak şunları söylemek istiyorum. Arkadaşlar burada ne Global Motor ne de Kuralkan gibi firmaları teraziye koymak istemiyorum. Tüketici olarak S&T Group un ticari yaklaşımlarını son derece güvenilmez ve tüketici aleyhine (psikolojik ve maddi) olarak yorumluyorum.
Hyosung GT250R ' ımı maddi ya da manevi kaygılar gütmeden ondan sıkılana kadar tepe tepe kullanacağım. Bundan sonraki süreçte ise içerisinde S&T Motor Co. Ltd. şirketine ait en küçük bir vidası olan bir motosiklet satın almayacağım.
Okuduğunuz için teşekkür eder herkese güvenli sürüşler dilerim. DOSTÇAKALIN...