Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

GSR600 mü yoksa CBF600 mü ??

REKLAM ALANI

Motosikleti
    GSR600
    arkadaşlar merhaba,
    forumda araştırdım hep Fazer ile GSR karşılaştırması yapılmış ama GSR ile CBF600 karşılaştırması göremedim.

Ben kendi motosiklet tecrübemi kısaca özetliyim. Yaklaşık 1,5-2 senedir motosiklet kullanıyorum. Aktif olarak 150cc scooter kullanıcısıyım. Arada arkadaşlarım çeşitli vitesli motosikletlerini kullandım(ER6N,Intruder250,Bandit gibi).

Honda güvenli sürüş 2 eğitimimi de tamamladım ve kurstaki hocalardan 600 lük bir makinaya geçiş konusunda olumlu referans aldım.

Düşündüğüm 2 model var; GSR600 ve CBF600 ABS. Bildiğim kadarıyla -/+ yanlarını söliyim.

CBF600= Karbüratörlü olduğu için daha fazla yakar,eski teknoloji ama daha az masraflı. Ön camı olduğu için rüzgar sorunu için iyi. GSR a göre daha ağır daha az kuvvetli ama daha dengeli bir motor. Ayrıca 2008 modellerinde değişim çok(satarken etkileyebilir)

GSR600= Yol tutuş ve performans olarak CBF e göre daha iyi. Teknolojisi ve tasarımı(bence) CBF e göre çok daha güzel. 98hp olduğundan epey seri bi makina olduğunu sölüyorlar. Naked ve camı olmadığı için rüzgar dezavantajı var.

Şahsen tasarımını çok beğendiğim için ve boy/pos olarak bana daha uygun olduğunu düşündüğüm için GSR600. Fakat kuvvetli bir makina olması beni korkutuyor. Sizlere sorum CBF600 ile GSR600 arasından çok fark var mıdır? Kullanımı hangisinin daha kolaydır? Gaz tepkimeleri çok farklı mıdır?

Teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hedowich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco vitality 50-ybr 125 -cbf 250 -fazer 600 S2
    ikiside güzel makinalar,özellikle gsr dizayn ve güç olarak beni ilk günden beri etkiliyorcbf 600de okuduklarım ve duyduklarım kullanımı çok rahat ve çok konforlu bir motor olduğu,arka ve yan çantalar takıp arkaya da kız arkadaşını alıp uzun yolculuklar yapma gibi isteğin varsa cbf 600 bence,şehir içi agırlıklı senede2-3 kez uzun yol yapıcaksan gsr,kullanım amacına göre seçim yapmak lazım bence
    Ride your way

Syriana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    Alıntı hedowich adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ikiside güzel makinalar,özellikle gsr dizayn ve güç olarak beni ilk günden beri etkiliyorcbf 600de okuduklarım ve duyduklarım kullanımı çok rahat ve çok konforlu bir motor olduğu,arka ve yan çantalar takıp arkaya da kız arkadaşını alıp uzun yolculuklar yapma gibi isteğin varsa cbf 600 bence,şehir içi agırlıklı senede2-3 kez uzun yol yapıcaksan gsr,kullanım amacına göre seçim yapmak lazım bence
    al bendende o kadar...ikisi birbirinden bu noktada ayrılıyor işte...CBF biraz daha turing ağırlıklı...GSR ise biraz daha race tarzı bir motor...çanta taksan takamazsın...uzun yolda bolca rüzgar yersin...
    Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Valla aslında 2 sı farklı tıpte farklı amaclarda motorlar arkadasın acıkladıgı gıbı uzun yolculuklar yaparım gezerım ben dıyorsan Honda yo ben sehır ıcınde ve orta mesafede yol yapıcam dıyorsan Suzuki.Ama bu arada Suzuki acayip zam yapmıstı o makınaya keske daha once davransaydın.
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

Motosikleti
    Honda CBR 125 idi ;( yine olacak..
    GSR al sen GSR Tarz değiştiriyosun sanırım, hadi hayırlısı...

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    hedowich arkadaşımız olayı güzel açıklamış. Motorların kullanım amaçları gayet açık burda bilinmesi gereken senin bu motorları hangi amaçla alacağındır. Konforlu bir motor istiyorsan ve uzun yolda düşünüyorsan cbf 600, yüksek performans istiyorsan senede en fazla 1-2 kes uzun yola giderim genelde şehir içindeyimdir diyorsanda gsr 600

Bu arada 2008 cbf 600'ler enjeksiyonlu sanırım ...

TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4 ve İmola 125
    GSR 600 feci benzin yakiyor enjeksiyonlu olmasına rağmen, cbf600 karbüratörlü oda gsr den aşşa kalır yanı yok, ama cbf600 ün 'S' modeli var o enjeksiyonlu, lakin Türkiye'de yok sanırım..

Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Ben GSR alırdım, tabi CBF600'ün kafa karenajının faydası tartışılamaz...
    [COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P

karmacoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    aklın yolu bir yukardaki ana fikir belli, kıyasladığın motorlarda seçim hiç zor diil, tarzını belirledikten soora hemen öne çıkacak zaten seçimin,

bu yüzden gsr600 ve cbf600 karşılaştırmasına rastlamaman çok doğal,

bende oyumu GSR600den yana kullamırım ve kıyaslaman içinde yanında CB 600 F'i öneririm
    May The Force Be With You

Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    Evet Karmacoma haklı. GSR ile yeni Hornet kıyaslanabilir. Hatta bunların yanına Kawa Z750 eklenebilir. Tabii FZ6 ve Fazerları yabana atma derim...

Hangisi dersen GSR tabüü...
    Üç boyoz bir kola

Syriana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    Alıntı Rigel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hangisi dersen GSR tabüü...
    Eh bir GSR fanatiğinden başka bir cevap duymamız beklenemezdi tabiki...
    Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!

ABZAH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    şehir içi için gsr 600
    şehirdışı da kullanacaksan cbf 600

abs'siz versiyonlarında her iki modelde fiyatlar birbirine yakın.abs'li istiyorsan cbf 600'ün fiyatları daha ucuz gibi..gsr'nin ikinci el satılık abs'lisi pek yok 0'ları da pahalı bence.

gsr 600 98 hp olarak baya güçlü bir makine.cbf ise daha yumuşak bir motor olarak 150 cc'den sonra daha iyi bir seçim olarak düşünebilirsin...

Alıntı Aquila adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar merhaba,
    forumda araştırdım hep Fazer ile GSR karşılaştırması yapılmış ama GSR ile CBF600 karşılaştırması göremedim.

Ben kendi motosiklet tecrübemi kısaca özetliyim. Yaklaşık 1,5-2 senedir motosiklet kullanıyorum. Aktif olarak 150cc scooter kullanıcısıyım. Arada arkadaşlarım çeşitli vitesli motosikletlerini kullandım(ER6N,Intruder250,Bandit gibi).

Honda güvenli sürüş 2 eğitimimi de tamamladım ve kurstaki hocalardan 600 lük bir makinaya geçiş konusunda olumlu referans aldım.

Düşündüğüm 2 model var; GSR600 ve CBF600 ABS. Bildiğim kadarıyla -/+ yanlarını söliyim.

CBF600= Karbüratörlü olduğu için daha fazla yakar,eski teknoloji ama daha az masraflı. Ön camı olduğu için rüzgar sorunu için iyi. GSR a göre daha ağır daha az kuvvetli ama daha dengeli bir motor. Ayrıca 2008 modellerinde değişim çok(satarken etkileyebilir)

GSR600= Yol tutuş ve performans olarak CBF e göre daha iyi. Teknolojisi ve tasarımı(bence) CBF e göre çok daha güzel. 98hp olduğundan epey seri bi makina olduğunu sölüyorlar. Naked ve camı olmadığı için rüzgar dezavantajı var.

Şahsen tasarımını çok beğendiğim için ve boy/pos olarak bana daha uygun olduğunu düşündüğüm için GSR600. Fakat kuvvetli bir makina olması beni korkutuyor. Sizlere sorum CBF600 ile GSR600 arasından çok fark var mıdır? Kullanımı hangisinin daha kolaydır? Gaz tepkimeleri çok farklı mıdır?

Teşekkürler
    gücü korkytmasın hocam seni.. yerinde olsam fazer düşünürdüm ama...

birde ik model arasında tıkılıp kalma.. cbf600f hornet var... sonra fz6 var mt-03 var var oğlu var yelpazeyi genişlet öyle karar ver bence..

fazer için hatalı falan derler sallama onları türkiyede çok fazla fazercı var.. bizim forumumuzun admini erhanın fazer 40000 km si var diye biliyorum hatta...
    god is busy ! can i help you!

Motosikleti
    GSR600
    Alıntı ABZAH adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şehir içi için gsr 600
    şehirdışı da kullanacaksan cbf 600

abs'siz versiyonlarında her iki modelde fiyatlar birbirine yakın.abs'li istiyorsan cbf 600'ün fiyatları daha ucuz gibi..gsr'nin ikinci el satılık abs'lisi pek yok 0'ları da pahalı bence.

gsr 600 98 hp olarak baya güçlü bir makine.cbf ise daha yumuşak bir motor olarak 150 cc'den sonra daha iyi bir seçim olarak düşünebilirsin...

işte merak ettiğim konulardan biri de bu.. aralarından çok güç farkı olur mu? yani gazı açtığında ....

Bunun dışında MT03 tek silindir olduğu için düşünmüyorum. FZ6 ya bakmadım incelerim onu.Fazer ise epey pahalı GSR a göre... Zaten GSR alcaksam sıfır, CBF alacaksam 2.el almayı planlıyorum...

dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CBF biraz daha touring, GSR daha sportif bir naked. Zaten hem dış görünüş hem de performans özelliklerinden kolayca farkedilebiliyor. Aradaki güç farkı haricinde kullanım pozisyonu açısından ikisi de rahat makineler aslında. GSR' ın daha teknolojik bir makina olduğu da bir gerçek. Ayrıca GSR'a da touring cam takarak, rüzgar sorununun önüne geçebilirsin diye düşünüyorum.
    Sonuçta tarz meselesi aslında biraz da ama, benim tercihim tasarım ve teknolojik unsurlar ön planda olmak üzere, kesinlikle GSR olurdu.
    Ne alırsan şimdiden hayırlı olsun

fz6 naked 98 hp .. fiyatlarıda hemen hemen aynı gsr la.. oda yeni nesil motor..
    god is busy ! can i help you!

Motosikleti
    Hyosung Gt 250 R
    gsxr mi cbr 600 mü deseydin bi yorum yapardım

LADYSITTER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K1200S
    Sevgili Aquila honda nın egitimine katılmayı cok istedigim halde yedek listeden kurtulamadım :( 6 aydır motor kullanıyorum ve ilk motorum GSR600, o yuzden cok bir tecrubem yok kıyaslama yapma konusunda muhtemelen yeter bilgiyede sahip degilim ama ilk defa motor kullanan birinin hic zorlanmadan, yolculuk esnasında herhangi bir agrı sızı hissetmemesinin sebebi ancak GSR600 un basarısıdır diye dusunuyorum ayrıca GSR600 kullanıcaların uyesi oldugu www.gsrturkiye.org sitesinde benim gibi ilk motoru GSR600 olan bir kac arkadasta var performans konsunda ilk sırada yer alan makinanın 'naked' sınıfında olmasından oturu ruzgarla hasır-nesir olundugu dogru, bazılarımız orjinal kafa grenajı taktırarak bazılarımızda puig, givi vb markaların uretigi camları kullanarak surusu cok daha konforlu hale getirdik.tamamına yakınının GSR600 kullanıcısı oldugu adresini yukarıda yazmıs oldugum sitede 240-260km/h lik hızlara cıkıldıgınıda okuyabilirsin egerki aradıgın SS performansında konforlu surusse bence 'Grand Street Racer' tam ihtiyacın olan sey bence hemen al ve gezilerde sende bize katıl umarım yardımcı olabilmisimdir.
    BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN USTUNDEKI KANDIR TOPRAK UGRUNDA OLEN VARSA VATANDIR

Motosikleti
    GSR600
    Alıntı LADYSITTER adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili Aquila honda nın egitimine katılmayı cok istedigim halde yedek listeden kurtulamadım :( 6 aydır motor kullanıyorum ve ilk motorum GSR600, o yuzden cok bir tecrubem yok kıyaslama yapma konusunda muhtemelen yeter bilgiyede sahip degilim ama ilk defa motor kullanan birinin hic zorlanmadan, yolculuk esnasında herhangi bir agrı sızı hissetmemesinin sebebi ancak GSR600 un basarısıdır diye dusunuyorum ayrıca GSR600 kullanıcaların uyesi oldugu www.gsrturkiye.org sitesinde benim gibi ilk motoru GSR600 olan bir kac arkadasta var performans konsunda ilk sırada yer alan makinanın 'naked' sınıfında olmasından oturu ruzgarla hasır-nesir olundugu dogru, bazılarımız orjinal kafa grenajı taktırarak bazılarımızda puig, givi vb markaların uretigi camları kullanarak surusu cok daha konforlu hale getirdik.tamamına yakınının GSR600 kullanıcısı oldugu adresini yukarıda yazmıs oldugum sitede 240-260km/h lik hızlara cıkıldıgınıda okuyabilirsin egerki aradıgın SS performansında konforlu surusse bence 'Grand Street Racer' tam ihtiyacın olan sey bence hemen al ve gezilerde sende bize katıl umarım yardımcı olabilmisimdir.
    öncelikle eğitimin çok faydalı olduğunu söyleyebilirim ve şiddetle tavsiye ederim. Nasipse, önümüzde ki hafta belirttiğin siteye üye olacağım inşallah

LADYSITTER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K1200S
    Alıntı Aquila adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle eğitimin çok faydalı olduğunu söyleyebilirim ve şiddetle tavsiye ederim. Nasipse, önümüzde ki hafta belirttiğin siteye üye olacağım inşallah
    bekleriz ayrıca motor konusunda bir fikir olustumu kafanda?
    BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN USTUNDEKI KANDIR TOPRAK UGRUNDA OLEN VARSA VATANDIR

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)