Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Az daha Suzy'me veda ediyordum...

REKLAM ALANI
    Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    Merhabalar motor dostları,

Bu hafta berbat bir haftaydı benim için. Geçen haftalarda İsmail'in, Ertekin'in, dün Gökhan'ın kazalarından sonra, buna bir de her hafta acilde gördüğüm irili ufaklı motor kazazedelerini eklerseniz iyice tırsmaya ve endişelenmeye başladım. 3 gün önce bir arkadaşımızın kaza haberiyle irkildim. Neyse ki hastanede ziyaret edip durumu tam olarak değerlendirdiğimde ciddi birşeyi olmadığını anlayıp rahatladık. Bu arkadaşımızın kaskı takılı ve bağlı olmasına rağmen kask arkadan başka bir motorun çarpmasıyla kafasından fırlamış ve bulanlar kaskın hala bağlı olduğunu görmüşler. Kırmızıda beklerken arkadan çarpan ikinci motorcu ise söylediklerine göre ölmüş. Onu ziyaretten dönüp evin kilidine anahtarı sokarken telefon çaldı ve acill servise çağırıldım. 16 yaşında bir çocuk, arkadaşlarıyla biriktirdikleri paraları birleştirip ailelerinden habersiz bir scooter almışlar. Sırayla kaçak kaçak biniyorlarmış. Kasksız olduğunu farkeden polisler dur filan deyince gazlamış ve kaçınılmaz son, duvara patlamış. Fotoğraflarını aldım, ama insan başı olduğunu anlamak zor, onun için etik ve deontolojik kurallar gereği bunu sizlerle paylaşmıyorum. Beyin ölümü dün gerçekleştikten sonra organ bağışı için ailesi ile görüştüm, ancak izin vermediler. Bu çocuk iki gün makinalara bağlı olarak yaşadıktan sonra bu sabah vefat etti. Bu arada, bugüne dek birçok motosiklet kazası kurbanın organlarının bağışlanması olaylarında yer aldım, hastanemizin organ bağışı koordinatörüyüm. O gece hastaneden döndükten sonra motorumu her zamanki yerine parkederken taflan çalılarının üstüne düşürdüm (yasladım demek daha doğru olur), yüzeysel belli belirsiz çizikler dışında bir hasar oluşmadı. O anda aklımdan geçenler ise şöyleydi: "Oğlum sen daha motoru parkederken düşürüyorsun, kayıp düşüp patlarsan oğluna karına kimler bakacak? Organ donörü mü olmak istiyorsun? Senin neyine motor sürmek. Bu berbat, parlak, kaygan, çukurlarla dolu yollarda, trafik kurallarının işlemediği, trafikte bir sürü hanzonun, kıçını temizlemekten aciz cahilin olduğu ülkede???"

O gece kararımı verdim. Artık hevesimi aldım, yeter, bir noktada başımıza birşeyler gelmeden bu aşkı tadında bırakmak en doğru karardı. Eşime konuyu açtığımda (o da bir hekim) bunu bana defalarca anlatmak istediğini ama sevgimi gördükçe bir türlü açılamadığını anladım. Dün gece forumumuza az kalsın son bir elveda mesajı yazacaktım, ama dur bakalım gün doğmadan neler doğar dedim ve sustum. Aklıma gelen ilk fikir dört tekerlekli bir kafes almak oldu. Şöyle ucuz bir şey. Mesela Suzuki Jimny (Suzy'den hala vazgeçemiyorum..), veya Mercedes Smart... Bunlar hakkında yazılanları okudum, çevremdekilere danıştım, aldığım cevap "saçmalama!" oldu. Zaten ben de çok aşıktım kafese girmeye... Neyse sonra yeni, normal görünüşlü, en azından halkımızın normal olarak nitelendirebileceği yeni modellere baktım galerilerde filan. Adamlar 30 milyardan tokalaşıyorlar... Aklımda hep "30 milyara 4 tane maxi scooter alınır", "üstüne 2 daha koy GSXR1000 al", "bundan 5 milyar ucuza R6 alırım" filan gibi uçuşmalar olduysa da yanımdakilere çaktırmadım. Tabii drankkadanak 30 kaat çıkarma ihtimali de olmadığı için elden düşmelere baktım.. Aman Allahım, ne kasvet, ne dehşet, ne bulantılı bir gün oldu bugün... Zaten kafes nefreti var ya, bir de sağı solu çizik çarpık, koltuğu oturmaktan ve üstünde o.urulmaktan cılkı çıkmış arabalara bakıp durdum. Kendimi biraz önce eve zor attım. Dehşet ve panik içindeyim. Çözümsüz bir sorunum vardı. Karım illa motorunu sat, onunla elden düşme birşey al diyor. Anamlar oğlum daha doymadın mı diyor, oğlum babacım seni çok seviyoruz diyor... Ne yapmalı, ne yapmalı diye düşünürken şimşek çaktı...

Bisikletime geri dönmek. Tatatata TAA..! Zaten motosiklet virüsünü kapmadan önce 3-4 sene bisikletle işe gidiyordum. Hergün 30-40 km yol yapıyordum. Sigarayı çok daha az içiyordum, göbeğimde şimdiki kadar değildi. Mutluydum. Yağmur çamur demez belediye otobüslerine kafa tuta tuta giderdim. Zaten hala haftasonları ve hafta içi arasıra binmeye devam ediyorum ama motosiklet döneminden önceki km'lere ulaşması imkansız. Bu arada bisiklet odometremin 24000 km cıvarında olduğunu gururla belirtmek isterim. Pazartesiden itibaren:

SONUÇ:

-- Suzy'mi satmak zorunda değilim, canım istediğinde zevk için binerim.

-- Yeni bir araba almak için tonla para dökmeyeceğim. Daha önemlisi kafese tıkılmayacağım.

-- Benzin parası vermekten tama yakın kurtuldum.

-- Kalp sağlığı ve göbek üzerine olumlu etkileri karımı susturdu.

-- Hala sorduklarında gururla benim arabam yok diyebileceğim.

-- Motorla patlama riskimi olabildiğince düşürdüm.

-- www.motosiklet.net hala giriş sayfam olarak kalabilecek.

Bunları yazmak beni son derece rahatlattı. Sizlere okutmaktan zevk almadığım satırlardı. Okuduğunuz için teşekkürler. Hepinizi çok seviyorum

www.imageshack.us

Üç boyoz bir kola

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    4 silindirli bir makinadan tek silindirli bir enduroya geçersen, bisikletten çok daha keyif alacağına garanti verebilirim
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

Motosikleti
    Honda CBR 125
    16 yaşındaki çocuğun ölümünü okuduğumda tek düşünebildiğim şey polis dur demeseydi çocuk ölmiycekti gibi saçma sapan bir düşünce. Ben de biliyorum mantıksız olduğunu ama bunu düşünmekten de kendimi alamadım.

Acı bir deneyim. Bisiklete dönüşünüzdeki sebep ne peki? Yani motosiklet ile hemen hemen aynı tehlikelere sahip trafik açısından. Siz de anladığım kadarıyla trafikte kullanacaksınız. Yani motosiklet yerine bisiklet

HMM ETİKETLERİ GÖRÜNCE DAHA İYİ ANLADIM 'HANIM' 'DIRDIR'
    Size yapılmasını istemediğiniz şeyi başkalarına yapın...çok zevkli oluyor :P

Motosikleti
    Xmax
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    4 silindirli bir makinadan tek silindirli bir enduroya geçersen, bisikletten çok daha keyif alacağına garanti verebilirim
    0 silindirli bir makinanın verdiği zevki bilsen böyle söylemezdin Pro'cum. Ayrıca ben motosikletimi kaza riskimi indirebilmek için mümkün olduğunca az kullanmaya çalıştığım için bisiklet kullanmaya karar verdim. Motorla ben ayda 2000 km filan yapıyorum. Kurye miyim neyim...

Alıntı bambu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    16 yaşındaki çocuğun ölümünü okuduğumda tek düşünebildiğim şey polis dur demeseydi çocuk ölmiycekti gibi saçma sapan bir düşünce. Ben de biliyorum mantıksız olduğunu ama bunu düşünmekten de kendimi alamadım.

Acı bir deneyim. Bisiklete dönüşünüzdeki sebep ne peki? Yani motosiklet ile hemen hemen aynı tehlikelere sahip trafik açısından. Siz de anladığım kadarıyla trafikte kullanacaksınız. Yani motosiklet yerine bisiklet
    Tabii ben de polislerin yaptığının düşüncesizlik olduğunu düşünüyorum, olay hakkaten öyle cereyan ettiyse.
    Bisikleti trafikte kullanmak inan ki çok daha az tehlikeli Bambu'cum. Çok ta zevkli. Bisiklet konusunda çok uzun yılların tecrübesi de var. Bisiklet en çok 30-35 km yapıyor. Kapiş?
    Üç boyoz bir kola

VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mantıklı düşünüldüğünde evet abi haklısın. ana madde aile! çocuğunuz ve eşiniz. 2 ana madde sağlığınız. 2 ana madde birbirinden önemli sağlığınız aileniz için aileniz huzurunuz mutluluğunuz için.. kendini ve aileni bu şekilde mutlu etmeyi becerebildiğin için seni kutluyorum

aramızda kalsın motoru alalı 5 ay oldu 6 kilo aldım

Motosikleti
    Honda CBR 125
    Alıntı Rigel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tabii ben de polislerin yaptığının düşüncesizlik olduğunu düşünüyorum, olay hakkaten öyle cereyan ettiyse.
    Bisikleti trafikte kullanmak inan ki çok daha az tehlikeli Bambu'cum. Çok ta zevkli. Bisiklet konusunda çok uzun yılların tecrübesi de var. Bisiklet en çok 30-35 km yapıyor. Kapiş?
    Anladım, güzelim motosikleti hakkını vermeden bisiklet gibi kullanmaktansa, hem daha sağlıklı olmak açısından bisikletime dönerim daha iyi demişsiniz. Bence de güzel bir karar öyleyse

Yoksa motosiklet de isteyince 30-35 km. hız yapar
    Size yapılmasını istemediğiniz şeyi başkalarına yapın...çok zevkli oluyor :P

Forumdan Uzaklaştırıldı R3N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    "Oğlum sen daha motoru parkederken düşürüyorsun, kayıp düşüp patlarsan oğluna karına kimler bakacak? Organ donörü mü olmak istiyorsun? Senin neyine motor sürmek. Bu berbat, parlak, kaygan, çukurlarla dolu yollarda, trafik kurallarının işlemediği, trafikte bir sürü hanzonun, kıçını temizlemekten aciz cahilin olduğu ülkede???"
    ilk defa bu kadar uzun bir yazının tamamını okudum
    alıntı yaptığım yerde yazdıklarınız benim istanbula taşınırken motora binmesem mi acaba diye düşünürkenki halimle aynı, karım ve oğlum kısmı dışında Allahtan evli değilim

kararınızdan dolayı tebrik ederim ama trafikte bisiklette bile risk var, 30-35 km düşük süratler değil, ankaradan mithrelios nickli arkadaşımız o hızlarda bir bisiklet kazası geçirmiş kask sayesinde ciddi kırıklarla kurtarmıştı.

Motosikleti
    Xmax
    Tabii iki teker olduktan sonra hepsi riskli. Zaten ben de tek ciddi kazamı, vücudumdaki tek kırık kemik hadisemi biskletle uçuruma uçunca yaşamıştım. Ama karşılaştırırsan bisiklet yüz kere daha masum...
    Üç boyoz bir kola

imacosfx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Minsk
    Usta bisiklet de güzel.. Ben de yaptırmayı düşünüyorum şu an.. Tabi ki senin resimdeki kaliteli.. Bizimki o kadar değil.. Çift amortisörlü ama
    Ne kadara mal ettin bisikleti usta?

muratdiksöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PRINCE cruiser Zs150/19
    Yaklaşık 40 yıllık bisiklet sürücüsüyüm ve bu süreçte bisikletle geçirmiş olduğum kazalar deyim yerindeyse bini aşmış olduğundanmotosikleti o oranda kontrollü kullanıyorum dahası yine kentsel ulaşımımda hemen hemen her gün bisikletle (kar yağsa bile kar maskesini takarak)bir yerlere gitmek alışkanlığımGeçtiğimiz yıl bisikletle ,motosikletin 6 katı yol yapmışım

Bence ne biri ne öbürü ama ikisi birlikte olunca çok daha keyifli ki tercihimdir ,yine rüzgarı hissetmeniz ,bedeninizin giderek daha zindeleşmesi ve motosikletin keyfini istediğinizde yaşayabilmeniz çok çok güzel bir çözüm

THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    Çocuğa Allah rahmet eylesin. Karar sizin kararınız, mantıksızda değil. Bisiklet gerçekten zevklidir. Zamanında 6-7 km'lik bir yolu bisikletle (trafikte) 15dk da giderdim. Bisiklet gerçekten zevklidir, ama ben arasıra tek teker giderdim Bisikletimle çok fazla akrobasi yaptığım ve çeşitli yerlerden atladığım (uçtuğum) için her ne kadar bakım yapsamda arka göbeğin yatağı çizilmiş ve tahminim içindeki bilyalardan 1-2 tane sağlam kalmıştır. Arka teker kitledi ve 1 seneyi aşkın yatıyor. Amörtisörlü bisikleti ise ben tavsiye etmiyorum. Hız kesiyor, tekerleklere uyguladığınız gücü ikiye bölerek hızlanmak için fazla dan güç sarf ediyorsunuz. Bunu bisikletime armötisör taktırınca anladım. Biraz daha hareketli günler sizi bekliyor
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

player1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    dr 650SE
    ne yaparsan yap bu sevda bitmez.

Motosikleti
    Xmax
    Alıntı THE_LANCET adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çocuğa Allah rahmet eylesin. Karar sizin kararınız, mantıksızda değil. Bisiklet gerçekten zevklidir. Zamanında 6-7 km'lik bir yolu bisikletle (trafikte) 15dk da giderdim. Bisiklet gerçekten zevklidir, ama ben arasıra tek teker giderdim
    Çok güzel Lancet.. Benim de takıntım zıplamak. Küçük engellerin, çukurların, su birikintilerinin üstünden zıplayarak geçmeye bayılıyorum. 60 cm zıplatabilirim... Heh he...
    Üç boyoz bir kola

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Yazıdan çıkarılan sonuç: Evli ve çocuk sahibi olanlar motosiklet kullanmasın

Motosikleti
    Xmax
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazıdan çıkarılan sonuç: Evli ve çocuk sahibi olanlar motosiklet kullanmasın
    Yok öle bişey... Böyle anlaşıldıysam üzüldüm...
    Üç boyoz bir kola

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Yok öle bişey... Böyle anlaşıldıysam üzüldüm...
    Herşey bir yanada gsr sana öyle melül melül bakarken nasıl bisiklete bineceksin hıı

Motosikleti
    honda cbr125 repsol
    bende motora bisiklet tutkusuyla basladım22 yasındayım 10 senenin ardından motor geciş yaptım.bisikletlede kazalar olmuyormu oluyor birkere basıma geldi oda benim agresif sürüşümden dolayı.neysem kaderci biri olaraktan bi son olucaksa bu illaki motosiklet yüzünden olmaz bisikletlede olur arabaylada olur he motosiklet gorunuste braz tehlikeli ölmeden mezara sokuluyoruz ama diikatli olduktan sonra bişi olmaz.sucu motorumuza atmayalım.akacak kan damarda durmaz. akar.

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8
    Abi yazdığın yazıyı bir solukta okudum ,Bu tür kaza geçiren ve hakkın rahmetine kavuşan tüm motordaşlarımıza ve kardeşlerimize Allah'tan rahmet sevenlerinede Eyyüp peygamberin sabrı kadar sabır diliyorum

Babam 25 senedir heryere bisikletle gider gelir ,işyerine ben 600rr ile yada arabayla gelirken babam hep bisikletle gelirr,benden daha dinç ve daha sağlıklı olduğunu söyleyebilirimm,akıl fikir erdiremiyorum,garajda yanyana araba , motor,bisiklet var,babam nasıl bunların içinden bisikleti alır diye düşünüyorumm fakat gün geçtikçe babama hak veriyorumm,bide onun bisikleti seninki gibi son teknolojide değil ( değişmiyo ama olsun ) bisan arkası heybelii sepetli bilirsin işte ,Alacağın kararın senin için hayırlı olmasını dilerim,bende büyük ihtimalle bırakıyorum motoru ,bana hep araba daha mantıklı gelirdi,hep söylerim,motoru hava atmak için kullananlardanım,bundanda utanmıyorumm,fakat bu hava atma meselesi yüzünden bi tarafımıza hava kaçacak kanımcaa ,herşeyi tadında yaşamak taraftarıyımm,motoru satsanda buralardan kopma ,senin gibi güzel abilere hayatın her evresinde ihtiyacımız var SAYGILAR
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    Evet hocam isoya katılıyorum,motoru bırakınca netten kopma sakın,interpole arama ilanı çıkarttırırım bilesin hemde kırmızı bültenle
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.

Motosikleti
    Xmax
    İyi temenniler için çok teşekkürler arkadaşlar. Motordan kopmuyorum ki. Sadece daha az bineceğim. Tam olarak söylemek istediğim şu: işe giderken motor yerine bisiklete biniyorum bundan sonra. Günde en az 40 km daha az motor sürüp daha az tehlike yaşayacağım, ve günde en az 40 km bisiklet sürüp milletin avuç dolsu para verdiği aerobik salonlarına filan gitmeden deli gibi spor yapmış olacağım. Yanıma da en az 10 kaat benzin parası kar kalacak. İyi alışveriş değil mi?
    Üç boyoz bir kola

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler