Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

xenon teknik yardım arkadaşlar ???

REKLAM ALANI

merhaba arkadaşlar. bende 150cc. scooter var 2 gün önce çift beyinli çift ampullu xenon taktırdım. giderken veya rölantıdeyken sürekli aküden yiyor ve 15-20 dk. içinde kendiliğinden sönüyor. ne yapmam lazım. not: akü sarj edebiliyor ikden de aynı durum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Merhaba

Akünüz kaldırmıyordur muhtemelen

Benim scooterın aküsü xenonu tekini bile kaldırmamıştı mesela. Siz birde çift bağlamışsınız.
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

kısa farlarımda tek yanıyor. bu işe bir çare bulamazmıyız. ÇÖZÜM!!!!!!!!!!!!!!!!

megadeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bir motorum bile yohhh
    Alıntı murat888333 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kısa farlarımda tek yanıyor. bu işe bir çare bulamazmıyız. ÇÖZÜM!!!!!!!!!!!!!!!!
    dotum biraz hevesini kırmak gibi olacak ama en akıllıca çözüm eski sisteme geri dönmen yoksa o farlara ne akü dayanır nede alternatörsana tavsiyem orjinalinden şaşma

GeCe__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K3 GSX R 600 YELLOW/BLACK
    12 amp. kaldırır anca birde cift xenona bence hiç gerek yok motorun çin malıysa hiç girme bu işe normal ampül tak

bir tanıdığım 400lük burgmanında çift xenon kullanıyordu fakat aküden yiye yiye bi sabah marş motorunu çalıştırıcak elektriği kalmadı. xenon motosiklete çok büyük yük bindiriyor, yeterli gücü sağlayamıyorsanız eski sisteme geri dönün ya da ille de xenon derseniz tek farda kullanın

Motosikleti
    Piaggio, (Beverly 300i.e alma aşamasında)
    Ksenon farlar klasik ampullerin aksine ciplak cama vs takilmaz, onun yerine optik bir lensin arkasina monte edilir. Bu yuzden tek ampul degismez, komple system degisir ve extra guc talep edeceginden dusuk guc mAh' ve cc'ye sahip motosikletlerde kesinlikle tawsiye edilmez. Ampul ilk cakisi esnasinda ani bir parlamadan sonra dusuk parlakliktan yuksek parlakliga gecis yaparak floresan lamba prensibiyle calisirlar ve isinana kadar akimi, halojen ampullerden cok daha fazla cekerler.

Bu yuzden motorunda gercek ksenon cift far kullanman buyuk hata olmus. İvedi olarak o systemi motorundan sokmen senin yararina olacaktir yoksa 7/24 saat aku ve elektirik problemleriyle ugrasacaksin.

Son olarak motorunda illa artistik bisiler olsun diyorsan OSRAM'İN "COOL BLUE" MODELLERİNİ TAVSİYE EDEBİLİRİM. Bu ampulleri hem kaliteli, hem dusuk guc tuketimleriyle, hemde ucuz yollu bir ksenon replikasi olarak motorunda guvenle kullanabilirsin...

dostum bilgilendirdiğin için teskkr ederim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    HyosunG GT 250 İsim : AraL
    ben de 80 li yıllar avize ampulü rengi olan sarı far renginden kurtulmak istiyorum.nasıl bişey aliyim.. (tercihen beyaz renk )(bi de motor sl 150)

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 --(SİYAH)
    Alıntı HeadbaNgeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben de 80 li yıllar avize ampulü rengi olan sarı far renginden kurtulmak istiyorum.nasıl bişey aliyim.. (tercihen beyaz renk )(bi de motor sl 150)
    aksesuarcılarda satılan 5-10 ytl lik beyaz ampuller işinizi görecektir kazasız sürüşler..

xenon alma sakın. m-tech aldım ben çift beyınlı motor olmuyor. aküyü 10 dk. de yiyip bitiriyor. en güzeli eskisi gibi 12v. 35/35w beyaz ampul dicez

Motosikleti
    CBF1000/QM-GY200/Beverly200
    benim bildiğimde zenon ilk yakıldığından çok güçlü bir elektrik çekiyor daha sonra yanlış hatırlamıyorsam 35 w elektrik çeker ve normal ampüllere göre daha az elektrik sarfıyatı harcar bende motorlarımda kullanıyorum zenon sağdan soldan kulaktan konuşmalarla duydum aküyü boşalttı falan diye ama benim hiç başıma gelmedi doğrusu silverwing motorumda kullandım hiç tık demedi şuanda scooter bendede beverly 200 var onada takıp kullanmayı düşünüyorum o zaman deneyimlerimle izlenimlerimi paylaşırım sizlerle arkadaşlar

Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4x4
    Akünün kaldırmadığından dolayı olan bir olay.Bence de orjinalden şaşma.
    Ben korkudan hep devirli sürüyorum aküden yemesin diye
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Ampulleri sok , o minicik motorun minicik bir konjektoru var senin otomobil Xenon lamban ile nasil basa ciksin. Yazik aku dayanmaz .
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Motosikleti
    kanuni racer 200 HEMDE ACİL SATILIK
    arkadaşlar eğer gidip 20 30 ytllik xenonlardan aldıysanız kaldırmaz benim arkadaşımın zaten onlar fazla tutulmuyo ve akünüzü boşa öldürmeyin en iyiysi her zaman orjinalden şaşma
    imza mimza yok bundan sonra parmak basıcam:cat::cat::cat:

guccam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 1200F Siyah
    Arkadaşlar, Xenon far sistemi, motosikletinizin orjinal halojen far sisteminden daha AZ akım çeker. Yani, aküyü daha az kullanır. Yani altörnetörünüz(konjektör değil) bu yüzden bozulmaz...
    Xenon far sistemiyle (orjinal Xenon ampul ve elektronik devresi(balast diye bilinir)) piyasada satılan beyaz ışık veren halojen ampülleri karıştırmayalım lütfen!
    Eğer böyle bir ampul kullanıyorsanız motosikletinizin kullanma kılavuzunda yazan ampul gücünü (Watt) eşdeğer bir ampul kullanın. Daha kuvvetli bir ampul kullanmak Akünüzü bitirir.
    Palakadir bunu beğendi.
    LOST

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler