Merhabalar,
Ben ilk motorumu alarak aranıza katılacagım. İlk motorum dersek bol bol mobilet ve birazda yarı otomatik tecrubem var ama vitesli ve ehliyetli olarak tam anlamıyla kullanmaya yeni başlayacagım. Ayrıca 6 senedir istanbulda araba kullanıyorum ayıptır soylemesi 94 model prelude mi yeni sattım
Şimdi pek cogunuz ilk tepki olarak "bu iki motor karsılastırılmaz" diyeceksiniz. Haklısınız da ama benim ricam size kriterleri ve durumu anlatayım ve kişisel goruşlerinizle bana yardımcı olun lutfen.
1- motor deli gibi gitsin 500 basayım tutkunu biri degilim (en azından simdilik)
2- ilk makinemin vitesli ama kucuk bisey olmasını istiyorum
3- cbr cok ideal ama malum biraz kucuk bende de boy 1.81
4- derbinin ustunde biraz tedirgin oturuyorum motorla ilk dakikalarım icin azıcık buyuk gibi geliyo ama herkes o his 2 gunde gecer diyor.
4- derbinin selesi kalas gibi ama yaptırabilirsin dediler dogru mu?
5- Cbr alırsam 2 ay kadar binip hamlıgımı atıp satacagım ve 250 lige geçiş yapacagım.
6- derbi alırsam muhtemelen yine aynı sey olacak ama derbi alırsam bir sonraki sezona kadar satmama ihtimalim de olabilir?
Sonuc olarak al sat yaparsam derbi muhtemelen cbr den daha cok kaybettirir... mi acaba?
Tüm bunların ışıgında lutfen bana fikir belirtin; yaklasık 7 milyara 0 derbi mi yoksa yaklasık 3.4 milyara ikinci el 10.000 km ye yakın muhtemelen bir kez yan yatmış tamir edilmiş cbr mi?