Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Gpr 125 & Cbr 125

REKLAM ALANI
    phar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    Merhabalar,

Ben ilk motorumu alarak aranıza katılacagım. İlk motorum dersek bol bol mobilet ve birazda yarı otomatik tecrubem var ama vitesli ve ehliyetli olarak tam anlamıyla kullanmaya yeni başlayacagım. Ayrıca 6 senedir istanbulda araba kullanıyorum ayıptır soylemesi 94 model prelude mi yeni sattım

Şimdi pek cogunuz ilk tepki olarak "bu iki motor karsılastırılmaz" diyeceksiniz. Haklısınız da ama benim ricam size kriterleri ve durumu anlatayım ve kişisel goruşlerinizle bana yardımcı olun lutfen.

1- motor deli gibi gitsin 500 basayım tutkunu biri degilim (en azından simdilik)
    2- ilk makinemin vitesli ama kucuk bisey olmasını istiyorum
    3- cbr cok ideal ama malum biraz kucuk bende de boy 1.81
    4- derbinin ustunde biraz tedirgin oturuyorum motorla ilk dakikalarım icin azıcık buyuk gibi geliyo ama herkes o his 2 gunde gecer diyor.
    4- derbinin selesi kalas gibi ama yaptırabilirsin dediler dogru mu?
    5- Cbr alırsam 2 ay kadar binip hamlıgımı atıp satacagım ve 250 lige geçiş yapacagım.
    6- derbi alırsam muhtemelen yine aynı sey olacak ama derbi alırsam bir sonraki sezona kadar satmama ihtimalim de olabilir?
    Sonuc olarak al sat yaparsam derbi muhtemelen cbr den daha cok kaybettirir... mi acaba?

Tüm bunların ışıgında lutfen bana fikir belirtin; yaklasık 7 milyara 0 derbi mi yoksa yaklasık 3.4 milyara ikinci el 10.000 km ye yakın muhtemelen bir kez yan yatmış tamir edilmiş cbr mi?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    jackaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    caponord etv1000-simson schwalbe-yamaha wr125r
    ıkı motor arasında kı farklar cok buyuk sele olayı kolay halledılcek bırsey cbr sana bıraz kucuk kalabılır dogru ama gpr danda cok bısey bekleme oda cok ırı bırsey dııldır parca bakımından ıkı motorunda parcaları baya pahalı dıye bılıyorum gorunus olarak gpr ezıcı ustunluge sahıptır bunu bıl satarken cbr ın pıyasası daha cok elınden cıkarman daha kolay olur ama aralarındakı enbuyuk fark ve en onemlısı gpr ıkı zamanlıdır bunu goz onunde bulundur benım tercıhım bu yuzden gpr125 olurdu
    bır kursun kaleme benzer hayat tek eksıgı sılgıdır

istburak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    - motor deli gibi gitsin 500 basayım tutkunu biri degilim (kafanı yorma şindilik istemesende ilerde mutlakaistersin
    2- ilk makinemin vitesli ama kucuk bisey olmasını istiyorum(ilerde yaklaşık bir sene idare eder sonra büyütmek istersin
    3- cbr cok ideal ama malum biraz kucuk bende de boy 1.81(valla ben 1.77 bende ufak kalıyo sende neler olur bilinmez
    4- derbinin ustunde biraz tedirgin oturuyorum motorla ilk dakikalarım icin azıcık buyuk gibi geliyo ama herkes o his 2 gunde gecer diyor.(daha sonra altında oyuncak olur ama unutma düşe kalka öğrenilir motor
    4- derbinin selesi kalas gibi ama yaptırabilirsin dediler dogru mu?(neden sıfır aldığın motora sele yaptırcanki
    5- Cbr alırsam 2 ay kadar binip hamlıgımı atıp satacagım ve 250 lige geçiş yapacagım.(hemen değiştir dediysekte okadar değil 2 ay deneyim için az
    6- derbi alırsam muhtemelen yine aynı sey olacak ama derbi alırsam bir sonraki sezona kadar satmama ihtimalim de olabilir?(her türlü satcan zati
    Sonuc olarak al sat yaparsam derbi muhtemelen cbr den daha cok kaybettirir... mi acabakesinlik honda kaybettirmez ama derbi kaç kişide var
    Drift Religion
    fatih şubesi

hasanpinar0537 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Burak Söylencek Herşeyi Söylemiş Zaten Bana Laf Kalmamış.

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    herkes yanlış amı anlamış 125 cc olmaları ikisinin aynı değerde ve özellikte ayrıca güçde olduğunu belli etmez kardeşim beygirlerini karşılaştır kararı o sana verir
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    istburak ve jackaan cok tesekkurler ilgilendiginiz için.

Yeni motorun selesiyle su yuzden oynayabilirim bu derbi nin sele bir felaket. hem dumduz hemde cok az sunger var afedersiniz kalas ustunde oturuyormuş hissi veiryor 2 saat otursanız 1 gece sırt ustu yatamazsınız gibi Derbi su an adını unuttugum guclu bir firmaya gectigi icin parca sıkıntısı olmayacaıgını ogrendim (fiyat olarak degil tedarik olarak)

alım satımdaki kayıp konusuna gelince de; evet hondanın piyasası şüphesiz daha dinamik ama ornegin webde 50 60 tane cbr ilanına karsın 7 8 derbi ilanı var... yani evet hondayı alan dhaa cok ama derbiyi de satan az... yani bu iki durum birbirini süspanse edermi yada motoru düşüre kaldıra munder etmedigimi dusunelim derbi alım satımda bana cok mu para kaybettirir? bir sezon icin deymez mi yani bir cbv alıp keyfine degil de usulüne mi bineyim dersiniz?

Satoyama;
    ilk mesajımda da belirttigim gibi iki motorun arasındaki bariz farkları biliyorum. bu farklarla beraber ilk mesajda yazdıgım kriterleri de ekleyince 0 derbi ile 2. el cbr arasındaki secim icin yardımcı olmanızı istiyorum bana... Ayrıca ilgilendigin icin tesekkurler

jackaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    caponord etv1000-simson schwalbe-yamaha wr125r
    satmayı kafana dert edıyosan tabıkı cbr derım
    bır kursun kaleme benzer hayat tek eksıgı sılgıdır

kayku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hiç belli olmuyo :D
    derbi 2 zamanlı bi makina ve sorunlu bi makina uğraşırsın baya binmekten önce tamiri öğrenirsin alan çok arkım var pişman tavsiyem cbr 125
    [url] www.myspace.com/kayku34 [url]
    [url] www.herkesdinlesin.com/kayku34 [url]

Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    Kayku bu senin soyledigin konu endiselendirmiyo degil beni de... cunku bu konuyla ilgili herkes farklı bişey soıyluyo kimi dert etme diyo kimi başın agrır diyo... denemeden anlayamıycaz galiba bu işin iç yuzunu

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Yaa 2.zamanlı dıye nasıl sorunlu bı makına oluyo anlamıyorum hayır BWS demı Gılera larında mı 2 zamanlıları sorunlu ha dersın cok yakar bakımı zordur parcası pahaldırı eyvallah da DErbi gp125 gıbı bı makına nasıl sorunlu oluyo anlamadım.Cbr125 le kıyaslamayın bıle ( 2.el falan o konulara gırmıyorum) Gp125r a hakaret bu CBR gıbı bısıkletle karsılastırmak derbı kaslı bı makına CBR125 ıncecık.Hayatta almıcagım bı motor.Bence para sorunu yoksa alınabılecek bı makına.
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Kıyaslama

Yanılmıyorsam burdada aynı tartışılmış işine yarayabilir bir incele istersen. Amerikayı tekrar keşfetminin gereği yok
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    Forumları gunlerdir geziyorum diger karsılastırmaları da okuyorum evet cok fazla var aynı konudan ama ben kendi şartlarımı koyuyorum bu karsılaştırmaya o yuzden yeni topic actım yani bu 2 motora birde benim ilk mesajda yazdıgım durumları ekleyince alınacak sonuc ilgilendiriyor beni... İlgilenen herkese tekrar tesekkurler.

Ya bide yorumların yanında kendi tercihlerinizi de yazarsanız cok sevinirim.

son olarak da şu sele işi cok kafama takılıyo o derbi nin selesi yumuşak rahat hale getirilebilirmi bu konuya da yogunlaşınız işi bilen üstatlar lütfen

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    pronun kafasında sağ lob topiği kilitleyim kilitlemiyim kararını veriyor şu an...

Alıntı phar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Forumları gunlerdir geziyorum diger karsılastırmaları da okuyorum evet cok fazla var aynı konudan ama ben kendi şartlarımı koyuyorum bu karsılaştırmaya o yuzden yeni topic actım yani bu 2 motora birde benim ilk mesajda yazdıgım durumları ekleyince alınacak sonuc ilgilendiriyor beni... İlgilenen herkese tekrar tesekkurler.

Ya bide yorumların yanında kendi tercihlerinizi de yazarsanız cok sevinirim.

son olarak da şu sele işi cok kafama takılıyo o derbi nin selesi yumuşak rahat hale getirilebilirmi bu konuya da yogunlaşınız işi bilen üstatlar lütfen
    derbi 2 zamanlı sesi ARI vızıltısı gibi inanılmaz tiz...güc üretmede üstüne yok...2.el temi zbulursa kelepir kaparsan ne mutlu sana...görüntüsü tok duruyor...ama egsoz komik duruyor ..

eğer kalıplı bir kişi isen cbr 125 alında sırıtır...artcı falanda rahatsız olur o makinada...

tavsiyem cbf 250...5500-6000 temi 2.elleri...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhabalar,

Ben ilk motorumu alarak aranıza katılacagım. İlk motorum dersek bol bol mobilet ve birazda yarı otomatik tecrubem var ama vitesli ve ehliyetli olarak tam anlamıyla kullanmaya yeni başlayacagım. Ayrıca 6 senedir istanbulda araba kullanıyorum ayıptır soylemesi 94 model prelude mi yeni sattım

Şimdi pek cogunuz ilk tepki olarak "bu iki motor karsılastırılmaz" diyeceksiniz. Haklısınız da ama benim ricam size kriterleri ve durumu anlatayım ve kişisel goruşlerinizle bana yardımcı olun lutfen.

1- motor deli gibi gitsin 500 basayım tutkunu biri degilim (en azından simdilik)
    2- ilk makinemin vitesli ama kucuk bisey olmasını istiyorum
    3- cbr cok ideal ama malum biraz kucuk bende de boy 1.81
    4- derbinin ustunde biraz tedirgin oturuyorum motorla ilk dakikalarım icin azıcık buyuk gibi geliyo ama herkes o his 2 gunde gecer diyor.
    4- derbinin selesi kalas gibi ama yaptırabilirsin dediler dogru mu?
    5- Cbr alırsam 2 ay kadar binip hamlıgımı atıp satacagım ve 250 lige geçiş yapacagım.
    6- derbi alırsam muhtemelen yine aynı sey olacak ama derbi alırsam bir sonraki sezona kadar satmama ihtimalim de olabilir?
    Sonuc olarak al sat yaparsam derbi muhtemelen cbr den daha cok kaybettirir... mi acaba?

Tüm bunların ışıgında lutfen bana fikir belirtin; yaklasık 7 milyara 0 derbi mi yoksa yaklasık 3.4 milyara ikinci el 10.000 km ye yakın muhtemelen bir kez yan yatmış tamir edilmiş cbr mi?

Az çok motosiklet tecrübem var diyorsun, hayatında ilk defa motora binen birçok kişi Hyosung GT250 ile başlıyor artık. Bence bu 125'liklerle uğraşacağına; boyun da müsayit zaten, hiç uğraşma alıp satmakla da bu ufak motorları, al bir Hyosung, diğerlerine göre 2 kat daha tatminkar ve uzun süre binebileceğin bir motor al derim ben. Hem çok temiz 2. elleri de senin "0" Derbi'ye vereceğin parayla aynı hemen hemen.

ErTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    vaRRdı
    İlk motorunu 250cc. neden seçmiyorsun??

Kawasaki 250R modelini tavsiye ederim...
    ... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
    ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
    ''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''

Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    Mete_Han;

cbf yi acıkcası hic dusunmedim motor detaylarını da bilmiyorum. Zira malum en önce zevk meselesi ya bu iş cbf ler pek bana hitap etmiyo. Ayrıca evet konu kitlenmesin diye yaptım o acıklamayı galiba amac anlasıldı su an basarıyla ilerliyo topic.

dreamdark

ilk hedefim oydu zaten ama babam da motor kullanan biri ve iddalı bi sekilde istemedi 250 hyo ilşe başlamamı. O yuzden bu ikisinden sececegim...

dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mete_Han;

cbf yi acıkcası hic dusunmedim motor detaylarını da bilmiyorum. Zira malum en önce zevk meselesi ya bu iş cbf ler pek bana hitap etmiyo. Ayrıca evet konu kitlenmesin diye yaptım o acıklamayı galiba amac anlasıldı su an basarıyla ilerliyo topic.

dreamdark

ilk hedefim oydu zaten ama babam da motor kullanan biri ve iddalı bi sekilde istemedi 250 hyo ilşe başlamamı. O yuzden bu ikisinden sececegim...

Hımm.. Sen bilirsin yine de ama, Derbi dediğin makinenin de Hyosung'la hemen hemen aynı beygir gücüne sahip, hatta daha hafif ve 2 zamanlı olduğu için daha seri (agresif) bir makine olduğunu da biliyorsundur umarım. Sonuçta Aprilia RS125 ile aşağı yukarı aynı standartlara sahip bir motor.
    Kısa süreli acemiliğimi atıp satacağım diyorsan, en ekonomik yollu bir cıbır bulup, kullanıp satmanı öneririm ben. Yok eğer, daha uzun süre binerim ben bu motora dersen de, daha tatminkar ve daha "motor gibi motor" olan Derbi derim kesinlikle.

Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    galiba dedigin gibi yapacagım ve bi cıbır la işe başlayacagım. topic i actıgımdan beri devam eden araştırma ve tartışmalarım beni o yone itiyor...

herkese selam..
    acemiliğimden söylüyorum :D lütfen kızmayın ..
    bende bu aralar araştırıyorum da derbinin o karizmatik duruşuna 125 cc lik bi motorun sesi itici gelmezmi?? ne bilim cbr da belki biraz normal gibi ama derbi gibi cüsseli bi aletten daha sağlam bi ses bekler insan ....

Motosikleti
    Honda CBR 600f Hemde Gümüş...
    Eski bir Derbi kullanıcısı olarak.
    Ozeldende tum tecrubelerimi aktarmıstım.
    Forumda derbi diye aratırsan atesli topikler gecirmistik zamanında ve yararlı yazılar var.

derbinin sesi, yakıtı ve selesi duzeltilse 125cc de rapiksiz olur...
    HONDA 600f -2008- >> Kawasaki Er6 N -2007->> Derbi 125 Nude -2006-

Artik No Kawasaki Yes Honda =)

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)