yazının bu kısmını gözümden kaçırmışım şu afaki yorum kısmını umarım üyeler hakkında yapma diyosundur.. o konuda haklısın bişey diyemem ama dergideki listeden aradaki motorları silip sadece japon ssleri ele aldığımızda.... yanlız orta segmentle neyi kastedmek istediğini pek anlamadım... eğer düşük standrt diyosanki sadece cc si düşük bu motorların onu devirle telafi ediyorlar.. amacın ne nedemek istiyon derlirtcenmi beni aha liste aşağda..
1. gsxr 1000 suzuki
2. r1 yamaha
3. 600rr honda
4. 1000rr honda
5. gsxr600 suzuki
6. zx6r kawasaki
7. r6 yamaha
8. zx10r kawasaki
liste bu hale geliyo...
bunada bi itirazın varmı...
yani birilerine laf tıkamak için birilerine sataşmak için.. oturup hayvanat gibi o kadar yazı yazmadım hep aynı gereksiz tepkiyi veren vermek üzere olan ve listeyi okuduktan sonra verecek olan arkadaşlar için bi açıklama yapmaya çalıştım... ya anlatamadım yada anlamadınız.. yada en kötüsü anlamamkta ısrar ediyosunuz...
tane tane 10 yaşındaki birine anlatır gibi anlatıyorum , umarım bu sefer anlarsın ....
benim bişeye zaten itirazım yok kendi yaptığın ss listesine baksana sen ,600rr 3. sırada ve zx10r da daha aşşağılarda demekki 600rr çoğu binliklerden (,---bu senin dergiyi ele alarak sağlamasını yaptığın salt ss sıralamasında da böyle ve derginin yaptığı genel klasmanda da böyle--- ),çeşitli yönlerden daha avantajlı bu derginin ortaya koyduğu sonuç peki ben bu duruma aykırı bişeymi söyledim!! hayır...peki sen derginin ortaya koyduğu sonuç için farklı bişeymi söyledin hayır ...demekki ikimizde derginin sonuçlarına muhalefet değiliz .... umarım anlatabilmişimdir
))
bak arkadaşım bi kez daha anlatayım
ben senin yukarıda uzun uzun açıklama yaptığın yazına muhalefet olmadım sen hala kalkmış ya anlamadınız yada anlamamakda ısrar ediyosunuz, diyosun benimle ilgili tamamen yanlış bi yorum yapmışsın bende yanlışı dile getiriyorum yoksa senin dergiyle ilgili değerlendirmelerine bişey söylediğim yok herkezin görüşü kendine ve tekrar söylüyorum yazılarına muhalefet olmadım bu mesajdan 2 önceki mesajıma bakarsan oradada belirttim ....
afaki kısmını ise hakkımda okumadan yazan bi arkadaş daha dediğin için söyledim yani bu yorumu neye dayanarak yaptın ? hiçbirşeye laf olsun diye söyledin diye afaki dedim ...(sen laf olsun diye söylemedim diyebilirsin ama bana göre laf olsun diye söylenmiş kelamlarla aynı değerde )
orta segment ise motor hacmi için sen aradaki farkı falanla filanla kapatıyorlar demişsin haklı da olabilirsin ancak fakat benim dediğim
600 cc bi makine 1000 ve + cc motorlara göre şehir içinde daha kullanışlı yoğun trafikde dur-kalk-larda , düşük hızlarda abilerine göre daha zaptedilebilir ,düşük devirlerde daha az şişer yakıt olarak daha ekonomik vs vs ve işte araştırma yapan uzmanlar sıralama yaparken bunlarıda gözönünde bulundurmuşlardır 1098 daha alt sıralarda , 600rr dan daha yavaş olduğu için mi yada daha ufak,daha ucuz, tabiki değil
şu mesaj sayısını diline dolamışşın orda söylediğim senin benden daha az yada çok yazmış olman ve buna göre senin yada benim daha bilgili ,tecrübeli olmamız değil ele alınası gereken şey yapılan yorumların sayısına göre,tarihide ele alarak sağlama yapıp yazmayı kimin daha çok sevip sevmediği....kapiş.? şayet istersen bu mesaj konusunuda yukarıda yaptığım şekilde ,örneklere bölerek, moleküllerinin parçalamaya çalışarak bi kez daha anlatabilirim .... öfff... çok uzadı ama kimseyle durduk ve gereksiz yere zıtlaşmayı sevmiyorum ve mümkün olduğunca kaçınmaya çalışıyorum seninle bi problemim yok sen anlatımlarında daha agresif,marjinal,yada daha aykırı olabilirsin yada başka bi şekilde de olabilir benim bunlara ve dolayısıyla senin kişiliğine herangi bi şekilde laf söylediğim de yok herkezin tabiatı farklıdır tartışma da buna denir aksi olursa zaten tartışma değil ,zıtlaşma dalaşma ve duruma göre daha ilerisi olur.....