Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Bir Akıl Verin Lütfen??

REKLAM ALANI
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Alıntı 06bluedragger adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    honda cgynus al çok rahat bi motor kullananlar bilir hem basın agrmaz hemde satmak zorunda kalırsan zorluk çekmezsin..
    kaliteli scooter almak istersen honda cgynus
    Aha benim motor Honda oldu
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

En son ne dediniz bu kanuni Racer 200 Ler iyimi?
    yoksa storm 150 lik mi hangisi iyi?
    mondial 150 HS ye ne diyorsunuz?

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Yok takmış bu çinli alacak.. Tamam kardeşim al, hangisini alıyosan al, en iyisi yok nasılsa..

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı lord21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ArkadaŞlarım Motorsiklet hevesim tuttu ve bir motorsiklet alacam hobi amaçlı..
    vereceğim para miktarı 2200YTL civarı..

Benim düşüncelerim:

Kanuni Storm 150
    mondial 150 HS

Bunlardan birini almak ama Bugünlerde reklamlarda 250 cc Chopper 1400 YTL satıldığını gördüm, kafam karıştı..

Sizce Scooter mi almalıyım yoksa chopper mi?

Yeniyim ve Heves için alıyorum sadece??? maksat arada bir tur atmak..
    En son ne dediniz bu kanuni Racer 200 Ler iyimi?
    yoksa storm 150 lik mi hangisi iyi?
    mondial 150 HS ye ne diyorsunuz?

birader sert yazmayım diyorum ama dayanamıyorum...nerden girdiler aklına...neden bu 2 modelde karar kıldın...bu forumu takip et...ilgili topikleri oku...şikayeti olanlar olmayanlardan daha fazla...MONDI veya Kanunı almak mantıklı değil...paranı çöpe atma...hobi derken arıza ve sorunlarla uğraşmakda bir hobin olur bunları alırsan...

bari bu paraya sağlam birşeyler al...seni en azından yolda bırakmasın...

ybr125...cbf 150..tvs apache...Honda innova 125 yarıotomatik ..kymco agılıty..honda actıva..yamaha cyrpton...2.ellerini o fiyata bulabilirsin...2200 e...

ilk makinay marka tercih edersin sonrası kaliteye alışırsın...ama diğer markaları seçersen belli bir km den sonra artık satamazsında elinde patlar...satamazsında...garajında çürürü veya ölü eşşek fiyatına satmak zorunda kalırsın...

ama gördüğüm kadarıyla daha yolun çok başındasın...aç gözünü kaliteli mal gör anla bilmiyors SORGULA...ÖĞRENMEYE GAYRET ET...FORUMUDA BOŞVER YOLDA BİR KURYE ÇEVİR...NE ALAYIM PARAŞ BU DE...ONLAR DOĞRU YOLU GÖSTERİRLER SANA...KÜÇÜK HACİMLİ MAKİNEDE KURYE YE DANIŞ...ZOR BİŞEY DEĞİL......selamlar...

Alıntı tubis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok takmış bu çinli alacak.. Tamam kardeşim al, hangisini alıyosan al, en iyisi yok nasılsa..
    bu pembişli hanımında motörü ÇİN ÇON...ama Yamaha fasonu ÇİN ürünü ...çok sağlam makinadır...

Suzukı AN 125 hk da ÇİN malıdır...ama SUZUKI ürettirir...

benim cbf 150 de ybr 125 de ÇİN malıdır..ama Yamaha ve Honda adına üretilirler...o markaya yakışan kalitededir...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Çin malı değiller abi çin de toplanıyolar. İşçilik öyle ucuz olursa sen de toplarsın yani..

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Arkadaş hoşgeldin.

Motosikleti Hobi amaçlı düşünüyorum demişsin, birçok arkadaşta baştn böyle dediydi
    2.El bir Honda, Yamaha, Keeway gibi markalardan scooter alabilirsin, tavsiyem bu yönde. Scooter'ı çocuk motoru, fitesli yi tecrübeli kişilerin motoru olarak gören kardeşlerim sadece sana en başta-ilk başta yardımcı olabilmek için böyle yazmışlardır sanırım Tarz, ihtiyaçların çözümüdür birazda. Ne tarz motor alacağına bu işe alıştıkça karar verebilirsin. Ancak başlangıçta, ortalama ihtiyaçlarını giderecek bir motor almalısın. Buradan demeyeceğim şu-bu diye ama birinci kural, acemi sayılırsın (Bu forumu açtığına göre) Küçük Hacimli, çok güçlü olmayan bir motor alman tavsiye edilir Sorun çıkartmayan, marşına bastığında çalışan vs. Bu yüzden 2. kural çin motosikletlerinden uzak durmandır. Çin motosikletlerini Tecrübeli arkadaşlar titiz bakımlar ile yürütüyorlar, çok kaliteli motorlar değiller Bahsettiğin rakamlara 2. el motorlar alabilirsin. Bu işin başında daha soğumaman için diyorum elbette. Arkadaşım iyi bir motorcu mesela ve Çin yapımı bir motora sorunsuzca biniyor (du...Yatak sarmış birkaç gün önce)
    her ne seçersen seç, motor severler arasına hoş geldin
    Poturdak

Sana önerilerim;
    1.Kymco Pulsar/Ck 125: Fiyat 2.200ytl Sorunsuz olduğunu duydum
    2.ÇETMEN mağazalarında satılan chopperın fiyatı 2000ytl dir.(Reklamda altyazıya bak.KDV ve ÖTV dahil değil.)Ve ayrıca markası Skygo.Bu markanın servis ağı yok bildiğim kadarıyla.En azından resmi sitesi yok.Ama Sen Bilirsin.Tercih sana kalmış.
    3.Mondial kt 125:Buda 2.200ytl kymcoda kararsız kalırsan buda fena değil. Buda ufak tefek sorunlar çıkarır kendi kendine bakım yaparak bişeler öğrenirsin buda yanına kar kalır

Syriana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    birader sert yazmayım diyorum ama dayanamıyorum...nerden girdiler aklına...neden bu 2 modelde karar kıldın...bu forumu takip et...ilgili topikleri oku...şikayeti olanlar olmayanlardan daha fazla...MONDI veya Kanunı almak mantıklı değil...paranı çöpe atma...hobi derken arıza ve sorunlarla uğraşmakda bir hobin olur bunları alırsan...

bari bu paraya sağlam birşeyler al...seni en azından yolda bırakmasın...

ybr125...cbf 150..tvs apache...Honda innova 125 yarıotomatik ..kymco agılıty..honda actıva..yamaha cyrpton...2.ellerini o fiyata bulabilirsin...2200 e...
    al bendende o kadar...söylenecek herşey burda söylenmiş zaten...
    Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!

ArkadaŞlar hepiniz çok iyi diyorsunuzda, Ben bir ilçedeyim ve burada satılan motorlar belli, mondial kanuni kuba motor diye motorlar başkada yok.
    ikinci el e gelince ben ikinci el e güvenmiyorum çünkü mtordan anlamadığım için düdüklenmekten korkuyorum.
    2200 YTL verebileceğim 0 sizin dediğinizden var mı?

çünkü bakıyorumda hep 2. el demişsin, kimse 0 dan bahs etmemiş. :(

birde burda mondial ve kanunuinin servisi var diğerlerinin yok, bunların parçalarıda ucuzmuş diğerlerine göre sanırım. bilmem siz daha iyi bilirsiniz ben forumu 1 aydır takip ediyorum ama en sonunda üye olup size danışmaya karar verdim.
    mesala mondial kullnanlar demiki biz memnunuz bazıları demiş 1 motor u iyi diğeri iyi değil.
    fark etmez
    ben 1 yıl boyunca zor 1000 KM yi yakalamam, onuda hesap edin. çünkü arabam var zaten, ben böyle yazın sıkıldıkça binip bir tur atmak için alıyorum, vitesliye gelince hiç sürmedim ama alışmam zor olmayacak buna eminim.
    benim için vitesli veya otomatik fark etmez.
    Her marşa bastığımda çalışsın. sürdüğümde gitsin arıza vermesin çünkü anlamam
    o beni taşısın ben onu değil yani sizin anayacağınız.

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster

bu pembişli hanımında motörü ÇİN ÇON...ama Yamaha fasonu ÇİN ürünü ...çok sağlam makinadır...

Suzukı AN 125 hk da ÇİN malıdır...ama SUZUKI ürettirir...

benim cbf 150 de ybr 125 de ÇİN malıdır..ama Yamaha ve Honda adına üretilirler...o markaya yakışan kalitededir...
    metehan hatırlarsın elazığda görev yapan bir ögretmen vardı Ankaradan honda shadow unu alırken kutusunun üzerinde made in china yazıyordu. yani oda çinde üretiliyor.Artık büyük cc'li motorlar bile çinde üretiliyor. Eeee ne yaparsın işçilik masrafları japonyada fazla geliyor Ama tabiki bu kaliteden ödün verdikleri anlamına gelmez.

Motosikleti
    ArkadaŞlar hepiniz çok iyi diyorsunuzda, Ben bir ilçedeyim ve burada satılan motorlar belli, mondial kanuni kuba motor diye motorlar başkada yok.
    ikinci el e gelince ben ikinci el e güvenmiyorum çünkü mtordan anlamadığım için düdüklenmekten korkuyorum.

birde burda mondial ve kanunuinin servisi var diğerlerinin yok, bunların parçalarıda ucuzmuş diğerlerine göre sanırım. bilmem siz daha iyi bilirsiniz ben forumu 1 aydır takip ediyorum ama en sonunda üye olup size danışmaya karar verdim.
    mesala mondial kullnanlar demiki biz memnunuz bazıları demiş 1 motor u iyi diğeri iyi değil.
    fark etmez
    ben 1 yıl boyunca zor 1000 KM yi yakalamam, onuda hesap edin. çünkü arabam var zaten, ben böyle yazın sıkıldıkça binip bir tur atmak için alıyorum, vitesliye gelince hiç sürmedim ama alışmam zor olmayacak buna eminim.
    Arkadaş, senin rotan belli oldu
    İlçe bahanesine sakın sığınma, 2. el bir sağlam motor alacaksın bilenlere danışıp, pinip gezeceksin
    O dediklerinin sizin oralarda fazla satılıyor olması, servisinin yaygın olması gibi konuların hiç mi hiç önemi yok Alırsan iyi bir 2.el bizim dediklerimizden, sadece servis zamanı bakıma gider, zevkle binersin
    Poturdak

ozzy73 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda deuville
    madem bulunduğun yerde bitek kanuni mondial var kanuni 150 seyhan tam sana göre hem en az yakıt, hem başlangıç motoru hemde servis sorunun olmaz fiyatıda 2700 ytl bildiğim kadarıyla .(yav arkadaşlar başka yok diyo bulunduğu ilçede o dediğiniz motorları alırsa nerde tamire bakıma götürücek çocuk haklı biyerde..)

hasanpinar0537 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    benim msn bu ekle konuşalım biraz hasanpinar0542@hotmail.com...

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    sen git çin mali kalitesiz fakat görünüşü on numara bi motor al yolda kaldiginda grenajina grenajina vurursun ozman motorun tipi kurtarir seni yolda kalmaktan sana cok güzl motor teklifi verdi arkadaşlar cbf ybr apache innova bunlardan birini alabilirsin ikinci el temiz bişeyler bulursun şunu unutma tipine daha sonra bak önce kalite ybr güzel mesela parca fiyatlarida ucuz ben kullaniyorum 10.500 kmdeyim saat gibi maşşallah

hasanpinar0537 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    herkez kötülüyor ama ben motorumdan memnunum şu ana kadar hiç bir sorun çıkarmadı ALLAH ıma binlerce şükür hep atıp tutuyorlar yok öyle yok böyle diye canavar gibi benim motor niye satıyorsun diyeceksiniz bu sefer
    fuardan kawasaki alacam inşallah ondan satıyorum. lord21 man ni verde bir konuşalım.

fark etmez

ya 2. el bi japon iyi olur ama dediğine göre arada bir tur atcam hevesimi geçircem demişsin

yani japona gerek yok

serviside var mış çin çan çon ların sizin orda

al bi çinli takıl derim

Motosikleti
    Arkadaş,
    Burada gördüğün gibi çok fazla Bilgi bulabilirsin
    Ben bu tavsiyeyi yineleyeyim, daha öncede yaptım, acemiler dinlemeyip yine cezbedildikleri şekillere eyvallah edip, haklıymışsın diye mesajlar da yollamışlardı. Olsun, ben yine de söyleyeyim: ne et, uğraş didin, yardım al, gerekirse biraz bekle ve bu paraya 2. el bir sayılan motorlardan al.
    Bir arkadaşım rica üzerine, ( diğerinin ehliyeti olmadığından) istanbul'un merkezine 45 dakika uzaklıktan bir çinli motor getireyim dedi, yolda önce egzost civatası düştü, ardından TEM de kalmamak üzere telle sıkıca bağlayıp devam ettiler, sallantıdan egzost manifoltu kapağı çatlattı, yolda 2 kere benzinleri bitti (Normalde rodaj esnasında bir motor bu arkadaşların yaktığının 1/3 ünü yakar), eve zor geldiler ve motoru servise bıraktılar. Servisi bol bulunur dediğin motorun parçası 20 günde geldi, o da başka bir çinlinin parçası, tutturunca biz illa orjinali olacak diye 6 gün daha bekledi. Motoru servisten çıkarıp yarı fiyatına sattık. Bu konuda tecrübeleri olan arkadaşlar muhakkak sana özel mesaj atmışlar ya da atıyorlardır
    Poturdak

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    ArkadaŞlarım Motorsiklet hevesim tuttu ve bir motorsiklet alacam hobi amaçlı..
    vereceğim para miktarı 2200YTL civarı..

Benim düşüncelerim:

Kanuni Storm 150
    mondial 150 HS

Bunlardan birini almak ama Bugünlerde reklamlarda 250 cc Chopper 1400 YTL satıldığını gördüm, kafam karıştı..

Sizce Scooter mi almalıyım yoksa chopper mi?

Yeniyim ve Heves için alıyorum sadece??? maksat arada bir tur atmak..
    hep böle başlar, bi tur atim dersin soora bi bakarsınki damarlarında dolaşmaya başlamış motosiklet sevdası..
    umarım motoruna kavuşursun en kısa zamanda
    GKN MOTORS

MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    hocam gücün neye yetiyorsa onu al amaaaa sonra bize deme siz bunu önerdiniz arıza,yaptı siz bunu dediniz elimde patladı.En güzeli sen hangisini beğendiysen hangisi içne sindiyse git onu al sonuçta 2200 ytl ye çok kalite bişey alamazsın ama sıfır çin alırsın oda seni 2 sene idare eder sonra siteden birine hediye edersin
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı Syriana adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    al bendende o kadar...söylenecek herşey burda söylenmiş zaten...
    eferin sevgili ekürim...sen fazer aldın olm artık...ağır abi ol az...herşeye zıplama...fazer sahabısı gibi savran biraz...

fark etmez

küçük yerdeysen söylediklerim geçerli değildir..çünkü servisi mutlaka tanıyorsun...komşundur falan...küçük yerde sıkıntı olmaz...ama dediğim gibi marka tercihi yaparsan üzülmezsin...arada tur atıcam dersin önce merkez ile gidersin...sonra büyükşehirlere doğru açılmak istersin...ck 125..ybr125 cbf 150 alırsan uzun müddet seni üzmez...

Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    metehan hatırlarsın elazığda görev yapan bir ögretmen vardı Ankaradan honda shadow unu alırken kutusunun üzerinde made in china yazıyordu. yani oda çinde üretiliyor.Artık büyük cc'li motorlar bile çinde üretiliyor. Eeee ne yaparsın işçilik masrafları japonyada fazla geliyor Ama tabiki bu kaliteden ödün verdikleri anlamına gelmez.
    aynen öle kanka...kaliteden asla ödün verilmez bu markalarda...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)