dgrmr adlı üyeden alıntı
Zevklerin böyle yaşanmaması gerektiğini bilmen gerekir. Zevk alırken öte yandan bir kişiye, bir kuruluşa, bir ülkeye zarar veren bireylerseniz. Bu güne kadar yeterince zevk almış adam olduğunu görüyorum ülkemizde... Sen de eminim artık zevkini yeterince almışsındır... Ayrıca motor bu kadar lakayit kullanmayı kaldıracak bir araç değildir. Aralardan geçilmez demiyorum, önce bekle sonra geç diyorum...
Burada, bence kimse araba gibi dur bekle demiyor. Arkadaş fazla hırçın girmiş aralara onu anlatmaya çalışıyor... Böyle yapmayı doğru bulmana ben hala hayret ediyorum. Marifetten mi sayılıyor böyle şeyler anlamıyorum.
Araba kullanmayı yeni öğrenmiştim yaş 15-16 aynı böyle makas falan deli gidiyoruz yani, hatta bundan daha beter... Şimdi yaklaşık 10 senedir trafikteyim, araba kullanmayı çok daha iyi biliyorum fakat en son ne zaman makas attım hatırlamıyorum, acaba kullandıkça unutmamı yaşadım, yoksa akıllandım mı, öğrendikçe tehlikesini fark etmeye mi başladım?...
Motosiklet kullanmayı az çok bilen herkes bu hareketleri rahatlıkla yapar sadece gözünü biraz karartması yeter. Kısaca bunlar marifet değil salaklıktır ve hiç bir zaman doğru olarak adledilemez.
Marifet pistte gösterilir, özel şovlarda gösterilir oraya gelen insanlar zaten bilhassa sizin marifetlerinizi izlemeye gelmişlerdir, oraya çıkan insan da zaten marifetlidir en az bir konuda kenini izletmeye zevk almaya gelmiştir.
Yoksa arabanın içindeki şoför veya yanından geçtiğiniz diğer motorcular "aaa ne güzel yaptı demez"... Yazarken bunlar unutulmuş galiba...
Birgün senin gibi iki tane tınlaşmayan arkadaş ortada buluşurlar seyrele o zaman ne olacağını. Hayır bu ikiliye üzülmem de kurunun yanında yaş da yanıyor. Bir tınlıyanla bir tınlamayan rastlaşır ise işte o zaman içimiz yanıyor. Trafikte kendi kurallarını kendin koymaya başladıysan bil ki tehlikedesin... Kafana göre iş yapma mümkün olduğu kadar kuralına göre yap.
Sen benim içinde o arkadaşı tebrik et. Yazdıklarımı da bir daha düşün ve kendini bir an önce geliştirmeye başla. Cesaretle, delikanlıkla, böyle makinalarla yapılan saçma sapan şeyleri bir tutan biri yazdıklarımı tek kelimesini anlarmı ciddi endişelerim var. Sana göre cesaret aptallıksa, sevdiklerini üzmekse ben tırsağın tekiyim , yok cesaret sevdiklerini düşünerek bazı şeylerden feragat etmekse o zaman sen bana daha iyi bir yakıştırma bulursun.
Şimdi bu kadar yazdın, sert çıkıştın, sen hiç mi bunları yapmıyorsun derseniz. Böylesini yapmıyorum en azından en güvenli yolunu bulmaya çalışıyorum, mutlaka hatalarım oluyordur fakat hata yaptım demesini, özür dilemesini biliyorum.
Benim lafım bu işi cesaretle, marifetle karıştıranlara. Bildiği yanlışları doğruymuş gibi yazıp bir de dikte ettirmeye çalışanlara... Neymiş "İstanbul'da motosiklet böyle kullanılırmış". "İstanbulda dolmuş, taksi, araba böyle kullanılır" diyenler yüzünden can verenleri ne çabuk uttunuz. Ömerleri, Sarpları ne çabuk unuttunuz...
Şimdi siz birey olarak yeterince eğlemediniz mi? Şimdiden sonra biraz daha az eğlenin ki, insanların yaşam haklarını ellerinden almayın, alınmasına da izin vermeyin. Burası Türkiye demek yerine birey olarak yapabildiğinizin en iyisini yapın. Bu hareketler 5-6 dakika zaman kazandırmaktan başka hiçbir fayda sağlamaz. İsterseniz hesap edin... Fakat hem motorcu imajına hem kendinize verebileceği zararları bir daha düşünün.
Düşündüysen bir daha soruyorum Kaan, kayku ve böyle düşünen arkadaşlar, bunlar doğru mudur...
Bu arkadaşın videosu o kadar tehlikeli değil belki de, çok aşırı bir şey yok. Fakat ben düşünce tarzını eleştirmek istedim...