Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Pist Işletmeciliği Ve Işletememeciliği!!!

REKLAM ALANI
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Çelik jant, abart egsoz ve ses tesisatı takıp Bağdat caddesinde tura çıkamayacağı için Formula 1 araçlarını uzay aracı zanneden, daha dün at ve eşeğin üstünden inip, trafikle yeni tanışmış ama hala eski alışkanlıklarını sürdürerek uyum sağlamaya çalışan ve bunu da nasılsa becerebilen! Bu nedenle de araçların aynı zamanda spor yapmak için de kullanılabileceğine bir türlü aklı yatmayan, buna rağmen altındaki her türlü aracı yarışmak için kullanan yurdum insanına sağolsun devlet büyüklerimiz sahip çıkıp,
    “milletimiz, yarışmayı seviyor, bu uğurda her yıl binlerce fidanı ahirete yolcu ediyoruz, memleketinde çok şükür bütün derdi bitti. Bari yapalım bir yarış pisti de insanlar zevkle yarış seyretsinler”
    şeklinde bir düşünceyle İstanbul Park pistine gariban milletin milyonlarca dolarını gömdüler.
    Bazı istemezük!çüler, idarecilerimizin devlet yönetiminde ki başarılarından! yola çıkıp;
    “yahu bunlar pisti de memleketi yönettikleri gibi yönetmeye kalkarlarsa vay halimize!”
    şeklinde serzenişlerde bulunsalar da, pist aşkıyla yanıp tutuşan necip milletimiz ve idarecilerimiz tarafından vatan hainliği ile itham edilince susmak zorunda kaldılar.
    Bütün engellemelere rağmen sayın yöneticilerimiz yılmadan çalışıp, pisti çok kısa bir süre içerisinde hizmete açtı.

Bazı kendini bilmezlerin,
    “Yahu bizim millet kendi yarışmak ister. Alemin yarışını seyretmez.”
    Sözleri bile idarecilerimizi yolundan döndüremedi.

İlk F1 yarışı taze ota çok sinek konar özlü sözümüzü doğrular bir biçimde gayretli bir kalabalığa sahne oldu.
    Hayatında ilk defa pist görecek insanlarımız heyecanla İstanbulpark’a koştular.
    Fakat maalesef bazı istemezüklerin tarif ettiği şekilde halkımız bu işten bir zevk almadı. Zaten büyük çoğunluğu pilotlardan bir tur istesem verir mi acep? Şeklindeki düşünceleriyle şansını denemeye gelmişti.
    Tüm çabalarına rağmen, pilotlardan,
    - valla benzin kalmadı yoksa neden vermeyeyim?
    - Abi araba emanet. Kusura bakma.
    - Daha sigortasını yaptırmadık. Bi şey olsa ödüycen mi?
    - Amca görüyon lastikler kabak. Bir polis çevirse yazacağı cezayı tüm takım toplasak ödeyemeyiz valla.
    Şeklinde cevaplar alan yurdum insanı, ben de bir daha gelirsem 2 olsun deyip, yarışlardan elini ayağını çekti.

Bir süre sonra da sevgili idarecilerimiz, pistten zarar ediyoruz. Satalım gitsin. Şeklinde irade buyurdular.
    Pisti yaparken nasıl işleteceklerini düşünmedikleri de böylece ortaya çıktı.
    Benim;
    “7. viraja bir trafik ekibiyle radar koyalım”
    önerimi baştan sıcak karşılamalarına rağmen, FIM diye bir kuruluşun itirazına AB kriterleri nedeniyle bişey diyemeyen idareciler, en sonunda pisti kiralamaya karar verdiler.
    Sonunda da bir avare bulup pisti bilmem kaç milyon dolara, bilmem kaç yıllığına kiraya verdiler.

Peki bir yarış pistinden para kazanmak gerçekten mümkün değil mi?
    Tabii ki mümkün.
    İstanbulpark’ı kiralayan adam da salak değil.
    Bir sürü param var, bari Türkiye’ye bir faydam olsun diye almadı o pisti.
    Önümüzde ki günler de o adamın ne gibi şeyler yapıp nasıl para kazandığına hepimiz şahit olacağız.
    Her türlü etkinliğe de koşa koşa gidip, seyredeceğiz.
    Yani işe yarasın diye milyonlarca dolarımızı gömdüğümüz piste daha da üstüne milyonlar ödeyip, elin adamının çatır çatır yemesini seyredeceğiz.

Bu yazı bir gezi yazısı tadında olmadığından ve ilginiz çekecek bir etkinliği anlatan farklı içeriğe sahip olduğundan önce Konudışı’na açmak istedim.
    Ama konu pist olunca motosikletçi dostları da ilgilendirdiğinden, Moto Sohbet bölümüne açmayı uygun buldum.
    Eğer bir yanlışlık yaptıysam yönetici arkadaşlar düzeltirler…

Aşağıda ki yazı farklı mecralar da yayınlanmış bir yazımdır.
    MotosikletNet sitesine ve Gurbet Motorcuların da yayınlayabilmek için biraz değişiklik yaptım.
    Bu nedenle bazı kopukluklar ve atlamalar olabilir.
    Hatalı bulduğunuz ve ya açıklama istediğiniz bölümler olursa, yazın düzelteyim.

Biraz meraklanmanız ve de biraz da Pist İşletmeciliği konusunda düşünmeniz için bu günlük sadece reklam koyacağım.

Yarın geri kalan resimleri ve anlatımları eklemeye çalışacağım.

GELECEK PROGRAM

Coq'un eski ve yeni motoru nasıl buluştu?

Semih Saygıner'in konumuzla bir ilgisi var mı?

Ben buna direksiyon dersem, nerenizle gülersiniz?

Sana geçilirsem asarım huleeeyn kendimi deyip, yarıştan sonra kıvırtan ve tulumunu asan Fransız kim?

Bu ne olaki?

Ayakkabıları çıkarıp, bu terlikleri giymeden girilemeyen yer neresi?

Zavallı bir horozu nasıl damgaladılar?

Anaa!! Nooluyo orda???

Hepsi ve daha fazlası,çok yakında bu forumda.

Beni özleyin anacıım..
    braveguy bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Marv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600f
    güzel bir yazı olmuş gerçekten.keşke birilerinin kulağına gitse.

gelecek programıda sabırsızlıkla bekliyoruz
    Drift Religion

tbk_1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuru Fasulye tepkimeli, Enjeksiyon sistemi........
    Ne kadar yakında ben anlamadım!
    ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Abi teksin şimdiden sabırsızlanıyorum
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

gittardando - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha APX-5NA , Yamaha YFL-211S
    Tabii ki ülkeyi yönettikleri gibi yönettiler pisti ve efendilerinin emri üzerine satış, hatta PEŞKEŞ tadında bir kiraya verme olayı yaşadık, ama buna bile sesimiz çıkmadı, çıkamadı...

Muhterem zat Kenan için özel izinler çıkarmaya çalışırken ne dedi millete?

Şimdi ne diyecek? Aynen şunu diyecek işte:

"Yaw, şimdi, arkadaşlar, biz bu pisti Ekkılsıton beye kiraya verdik, artık Kenan da anasını alsın, gitsin bisiklet yolunda antrenman yapsın. Bakın ben de futbol oynadım, mahalle maçlarını boş arsalarda yaparak başladım işe, sonra o arsayı çevirdim, büyükşehir, falan filan derken başbakan oldum memlekete... Dimi Abdullah?"
    ...Sergerdan...

uglychild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ gs 500 e Bmw r 25("53)
    Valla abi, iyi yerden girdin konuya... gel senle Fransa da rider"s cafe acalim;) bosver restorani

Alıntı gittardando adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tabii ki ülkeyi yönettikleri gibi yönettiler pisti ve efendilerinin emri üzerine satış, hatta PEŞKEŞ tadında bir kiraya verme olayı yaşadık, ama buna bile sesimiz çıkmadı, çıkamadı...

Muhterem zat Kenan için özel izinler çıkarmaya çalışırken ne dedi millete?

Şimdi ne diyecek? Aynen şunu diyecek işte:

"Yaw, şimdi, arkadaşlar, biz bu pisti Ekkılsıton beye kiraya verdik, artık Kenan da anasını alsın, gitsin bisiklet yolunda antrenman yapsın. Bakın ben de futbol oynadım, mahalle maçlarını boş arsalarda yaparak başladım işe, sonra o arsayı çevirdim, büyükşehir, falan filan derken başbakan oldum memlekete... Dimi Abdullah?"

supersin Ali....
    GET UP STAND UP DONT GIVE UP THE RIDE

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Bir tüp geçidi bile yapamayıp elin japonuna yaptıran, Bir Ankarayı fransıza yaptırıp 25 yıl işletmesini veren zihniyet işte...Kendi ülkesindeki arsaları yabancılara satan aynı zihniyet...Var mı var..... Adı olsun yeter...Yoksa kendi yarışçısını düşünen kim?.... Gerek yokki...Zaten herkes Türkiye yi tanıyor.... Pööh..Birde raklammış.... O da ne ola ki?....

Topiğin yürümesini sabırsızlıkla bekleyeceğim....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    SATILDI
    Paylaşım icin tş ler.Güzel bir konu devamını bekliyoruz.
    [B][COLOR="Red"][/COLOR][/B]Dikkat Önemli Not : [COLOR="Blue"][/COLOR]Beyninizin Değerinde Kask Kullanın!!!

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Evet valla ılgınc bı yazı dızısının baslangıcı gıbı olmus Devamını beklıyoruz
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

mhrrmkpnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    boyle guzel baslangıcı olan bi yazıyı gercekten merak ettim dogrusu
    ayrıca guzelde bi konu hiç diilse bişeyleri ogrenicez bikere daha aglanıcak halimize gulucez
    true love..

Drift Religion

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    çok güzel ve mantıklı yazmışsın, ellerine sağlık..
    yazı dizisinide sabırsızlıkla bekliyoruz..
    GKN MOTORS

Motosikleti
    Honda
    Arkadaşlar,
    güzel sözleriniz için hepinize teşekkür ederim.
    Amacım bir zihniyeti afişe etmektir. Bu neredeyse Cumhuriyet tarihimizle yaşıt bir mevzu olduğu için derdim şu ve ya bu iktidar, şu veya bu parti değildir. Bu nedenle yorumlarımızı konu çerçevesinde yapalım.
    Polemiğe yol açan konular ne yazık ki emek verip yazdığım konunun içeriğini çok farklı yönlere taşıyacaktır.
    Oysa benim yapmak istediğim şey, neler yapılabileceğini göstermek, bu arada da sizlerin fikirlerini de almaktır.

Yazı dizisinin ikinci bölümünü hazırladım. Fakat tüm resimler aynı sayfaya denk gelirse sayfa şişecek.
    Bu nedenle topiği ilerletmek ve her bölüm ayrı bir sayfaya gelecek şekilde yazımı tamamlamak istiyorum.

İlginize tekrar teşekkürler...

D C R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kawasaki Versys 650
    Çok doğru söylemişsin abi.
    Çok güzel yazı tebrik ederim...
    Peki bir yarış pistinden para kazanmak gerçekten mümkün değil mi?
    Tabii ki mümkün.
    İstanbulpark’ı kiralayan adam da salak değil.
    DoCqueR | D C R | H4LuK... - "Motosiklet Gibisin, Binmek İstiyorum" Drift Religion

dorlion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 Versys 650 SE

o uzay makinesinin direksiyonunda iki tane i-pod mu var bana mı öyle geliyor

paylaşım için teşekkürler coq
    Sırf herkeste 4 teker var diye...

alplion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    buell 1125R
    bu pist ne ki?daha Türkiyenin neleri peşgeş çekiliyo. Bor, telekom daha neler neler.

gittardando - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha APX-5NA , Yamaha YFL-211S
    haydi yürütelim şu topici de yeni resimler şişmesin

Bu arada, ihale, adam kayırma, özelleştirme, peşkeş sadece bu iktidara özgü birşey değil... Sadece mevcut iktidarı karikatürize etmek daha kolay ve anlaşılır olduğu için yazdım o anektodu. Zihniyet zaten hep aynı...
    ...Sergerdan...

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Kendi öz sermayemizle yapılan piste tellerin arkasından bakabiliyoruz sadece.Ne kadar acı bir durum.Avrupa'da çoğu pistte "pist günü" oluyor.Bence bütün motorcular toplanıp bu durumu protesto etmek için organize olmalıyız.Ne dersiniz?
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

Motosikleti
    Honda
    Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kendi öz sermayemizle yapılan piste tellerin arkasından bakabiliyoruz sadece.Ne kadar acı bir durum.Avrupa'da çoğu pistte "pist günü" oluyor.Bence bütün motorcular toplanıp bu durumu protesto etmek için organize olmalıyız.Ne dersiniz?
    Bak bu güzel fikir.
    Ama nedense yurdum insanı bol bol fikir üretir.
    İş elini taşın altına koymaya gelince etrafında kimseyi bulamazsın.
    Shrieker sana söylemiyorum ha. Yanlış anlama.
    Aslını istersen, bunun için protestoya gerek yok.
    Bu tüm dünyada işleyen bir sistemdir.
    Çok yakında pist günleri düzenlenecektir merak etme.
    Neye dayanarak söylüyorum bunu?
    İstanbulpark pisti ile, bu topikte izleyeceğiniz, Magny Cours pistinin patronu aynı adam.
    Yani bu topicte görecekleriniz aslında İstanbulpark'ı kiralayan adamın marifetleri.
    Tahmin ediyorum, 2008 yaz sezonunu boş geçirmeyecektir.
    Bu arada Gittardando'nun da yazdığı gibi, dönen dolaplar, artık alıştığımız ve kanıksadığımız şeyler haline geldi maalesef.

Benim canım milletim, devletin malının aslında kendi malı olduğunun farkında değil.
    Bahçesindeki erik ağacından bir tek erik koparanın canına okumaktan geri kalmayan yurdum insanı, nedense konu kamu malı olduğunda aynı duyarlılığı göstermiyor.
    Halbuki bunlar bizim malımız.
    Bizim ödediğimiz vergilerle yapılıyor.

Devlet bu pisti yaparken, amatör futbol takımlarına yapılan sahalar gibi bir şey zannetmiş herhalde.
    Hepinizin yaşadığı yerlerde böyle futbol sahaları vardır.
    Ya kale yoktur.
    Ya file yoktur.
    Ya saha çizgileri yoktur.
    Devlet yapar. Bırakır gider.
    Çocuk bahçeleri de öyledir.
    Oyuncaklar bir süre sonra kırılır.
    Öyle kırık bir halde kalır.

Halbuki yaparken ve açılış yaparken şişine şişine hindi gibi dururlar.
    Ama yaptıkları işin arkasında durmak kimsenin işine gelmez.
    İşin ilginci vatandaşta bu duruma itiraz etmez.
    "Yahu çocuk bahçesi yaptınız, tahterevalli kırıldı. Gelin onarın şunu "
    kimse demez.
    Çünkü TC vatandaşı doğduğu günden itibaren devlete karşı bir suçluluk duygusu içindedir.

Neyse, bu konular nazik konular.
    Topiği, sosyolojik etüt tadında bir topic haline getirmeden, ikinci sayfaya atlamaya çalışalım.
    raporun ikinci bölümü gelecek.

(ps: Forumun ayarlarıyla oynamayan üyelerimiz, genellikle her sayfada 20 mesaj okuyorlar. Bu nedenle her 21. mesaj, yeni bir sayfada açılıyor. Bir sayfada bulunan resim sayısının çok olması sayfanın açılmasını yavaşlatıyor. Bu nedenle raporun ikinci bölümünü 21. mesajdan sonra koyacağım. Topiği ilerletelim sözümün açılımı budur. Bu nedenle konu ilgisini çeken arkadaşlar, ufak tefek katkıda bulunsalar iyi olur.)

mhrrmkpnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bi msjda benden ozmn abi karsılıklı 2msj attıkmı tmm bu iş
    true love..

Drift Religion

tbk_1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuru Fasulye tepkimeli, Enjeksiyon sistemi........
    Sabırsızlanıyoruz amaaa...
    Ahada 20.
    Selamlar...
    ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler