Hırsızlar Ortalıkta Kol Geziyor !..
Reklamlar
-
saat 11:30 suları parton apartmanda bulunan ofisimizden çıkarken 2 tip görmüş, motorlularmış ve etrafa dikkatli dikkatli bakıyorlarmış. durumu bana tel açıp haber verdi, "bi dışarı çık görün motorunun oralarda dolaşanlar var" diye...
neyse bende çıktım dışarı, bi sigara yaktım. bizim apartmandan 16-17 yaşlarında bi genç çıktı ve 25-30 mt ileri gidip kenarda durdu. çocuktan kıllandım, arada dönüp benim olduğum yere bakıyordu. sanki etrafı kollar gibi bir hali vardı. sigaram bitince ofise geri çıktım, aradan yaklaşık 1 saat geçti, aşağıdan apartman görevlisi ahmet abinin sesi geldi "koşun motoru çalıyorlar" diye...
yıldırım gibi 5 katı inip olay yerine ulaştım, benim motoru kurcalamışlar ön konsolun vidalarını sökmüş, sanırım direksiyon kilidini açıp düzkontak falan yapacaktı. bir yandan da ön tekere bağlayıp direksiyon maşasının ordan (yada adı neyse, çıkaramayacağı sabit bi yerden) çelik kablolu kilidi takmıştım. bu kilidin dış naylonunu soymuş, yankeskiyle kesmeye çalışmış ama pek bi şey yapamamış. velhasıl ahmet abi napıyosun falan diyince motorun altına yatmış olan hırsız kalkıp kaçmış. geride biri satır gibi olmak üzere 2 bıçak ve yankeski bırakmış.
sonuç olarak; en kısa zamanda yeni bi zincir ve alarm alıyorum. hırsızlar ortalıklarda çok dikkatli olun arkadaşlar.
not: iş yerim selamiçeşmede, hırsızın üzerinde arkasında 53 numarası bulunan her iki kolunda kaptanlık bandı gibi beyaz şerit geçen lacivert tshirt lü lacivert eskitilmiş kot pantolonlu siyah saçlı ve 16-17 yaşlarında benim önceden gördüğüm ve ahmet abinin kovaladığı bir hırsız aranıyor, görenlerin yakalayıp eşek sudan gelinceye kadar dövmesi rica olunur.
Reklamlar
-
ChatnoiR, geçmiş olsun kardeşim aman dikkat et Allahtan erken fark etmişsiniz neyse ucuz atlatmışsın bundan sonra master lock kilitlerinden al onlar çok sağlam çelik neyse aman dikkat arkadaşlar..
-
Selam Mr. chat noir, teşekkürler uyarı için. Belli ki bol bol güvenlik önlemi almak lazım çalınmaya karşı. Ben normal kilide ek olarak bir disk kilidi aldım, ama uymadı diskteki boşluklara.
Tavsiyesi olan var mı alınabilecek güvenlik önlemleri ve en uygun nereden alınabileceği konusunda? Mesela alarm taktırmak için nereyi tavsiye edersiniz ?
-
Geçmiş olsun ChatnoiR, sen istediğin kadar önlem aldım de. Adamlar hiç bir şey yapmasalar motorun canına okuyup bırakıyorlar. Kapalı bir yere bırakmıyor olsam asla motor almaya cesaret edemeyecektim. Ama bir yere gittiğinde sabitleyip bırakmaktan başka çare yok, sürekli de gözünün önünde tutamazsın ya. En iyisi kasko yaptırmak, ben öyle yaptım.
-
-
Geçmiş olsun.Dikkatli olmak gerek.Ben artık kilit vursam bile korkuyorum bir yere bırakmaktan.Uzun zamandır da bırakamaz oldum güvenliği olmayan yerlere.Başka bir sitede de kilidi olan diski keserek motorun çalındığını okudum.Alarm ve kilit kadar da adam gibi bir firmaya sigorta ettirmek gerekiyor sanırım.
Saygılar herkese.
Herkes hakettiğini yaşar.
-
muvattali, teşekkürler... dostum motor göz önünde zaten. yan apartmanda bir nedenden dolayı silahlı sivil askerler var (güvenlik sebebiyle) ama bir kaç gündür gelmiyorlardı. karşıda gima var (önünde özel güvenliği), 30 mt mesafede.. sürekli işleyen bir sokak, apartman görevlisi ahmet abi sürekli dışarda dolaşır. eh artık bende aleti paketliyip koyuyorum, dahada çalacaksa pes derim, ne yapayım...
-
bende selamiçeşmede oturuyorum valla.gece bahçede ellerinde levye gibi bi alet olan 2 tip gördün camı açınca kaçtılar.otoparkta yok bizim oralarda naapcaz bilmiyom.seneye kasko şart oldu.
cayır cayır çalıyolar.camımın altında demit sütuna kilitli ama yinede güvende değil.
-
Chatnoir, sanırım yakın oturuyoruz.Sen o caminin olduğu sokaktasın sanırım.Benim evimde özgürlük parkının yukarsında.
Nichtsx:göztepede halı sahanın arkasındaki otopark iyidir ve güvenlidir.
-
iki kere tesisati, bir kerede arabayi komple götürmüslerdi serefsizler.
nasil içime oturmustu. resmen bunalima girmistim.
onlari hatirladim simdi.
gecmis olsun umut'um. ucuz atlatmissin sükür.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
-
ChatnoiR, geçmiş olsun, gündüz bile bu işi yapmaya cesaretleri varsa bu adamlardan korkulur kardeşim i: ya bu arada arkadaşlar ALARM taktırmak için önerisi olan varsa memnuniyetle dinlerim, bilen ,taktıran varsa bir deyiversin nerde takdırdığını. forumda aradım ama bu konuda bişey bulamadım.
-
vay şerefsizler ne yapacaklarını şaşırdılar artık....büyük geçmiş olsun kardeşim....alarm şart oldu ya...
Yeryüzünün sonuna gittim Suların sonuna gittim Gökyüzünün sonuna gittim Dağların sonuna gittim Arkadaşım olmayan birşey bulamadım Navajo Atasözü
-
ChatnoiR, geçmiş olsun,adamlarla iyiki sen karşılaşmamışın şerefsizlerin bıraktıklarına bakılırsa bu olayın sonu daha kötüde olabilirid.
-
AS150T1 in yedek parçaları bitti herhalde, benim aleti paralıyıp parça parça satacaklardı
-
Alarm konusunda bilgi bekliyoruz burada.
-
Pardon bu arada olacaktı.
-
evet arkadaşlar bence haklısınız...bi alarm şart ama nasıl bir alarm ve nerden ...deneyimli üyeler hadi aydınlatın bizi...tavsiyee
:}
-
-
umutcum gecmıs olsun alalrm taktırmak ıstersen fıyat arastır sana kartalda bır arkadasım asya motorların alarmlarını takıyor sana fıyatr konusunda yardımcı olurum
motor surmek bır tutkudur,tutkunuzu facia ya dönüstürmeyin...34 HOF 21
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler