Merhabalar,
Soğuktan korunma konusunda birçok konu açılmış olduğunu biliyorum. Hatta o konulara oldukça yoğun katkımda olmuştur. Bu kez sizlere bu sabahki deneyimimi aktarmak istiyorum.
Birçoğunuzun bildiği gibi otomobilim yok. Yaz, kış, yağmur, çamur demeden işe, gezmeye, her yere motorla gidiyorum. İzmir çok soğuk memleket olmasa da sabah ayazı oldukça rahatsız edici. Senelerce bisikletle işe gidip gelen birisi olarak baya bir termal alt üst koruma giysisi stoğum mevcut. Bisikletle giderken siyah, ince, pahalı kayak ve outdoor sporlar için üretilmiş olan termal korumalar süper oluyordu. Motosiklete başladıktan sonra işportadan 3-5 kuruşa aldığım alt üst yün iç donlar (gülmeyin, bunlara annem böyle derdi eskiden) işimi çok iyi gördüğü için, bisiklette kullandığım uzay çağı malzemesi termal protectionlara hiç işim düşmedi. Bu sabaha kadar da özel termallerin yün iç dondan çok daha iyi olduğunu düşünüyordum. Bu sabah salon penceresinin hemen dışına koyduğum termometremden havanın -1 derece olduğunu (İzmir'de bu senenin rekor en düşük sıcaklığı) görünce, "aha işte termalleri bugün giymek lazım" dedim kendi kendime. Daha evin önünden ayrılır ayrılmaz bacaklarımın ön tarafları üşümeye başladı, ardından otobanda 90-100 lere çıkınca uyluklarım donmaya ve ardından yanmaya başladı. Allah'tan dizlikler biraz rüzgarı kesiyor da işe kadar gelebildim. İndiğimde düzgün yürümem bile zorlaşmıştı. Halbuki geçen sene çok daha soğuk havalarda yün altlığım beni hiç üşütmemişti.
Net olarak söylüyorum ki, termal alt üst pahalı malzemeler bisiklet veya doğa yürüyüşünde işe yarayabilir, ama motosiklette asla hiçbir yardımı yok. En iyi ısıtan, alt üst takımı 10 milyona satılan streç şeklinde, askerlerimizin de giydiği yün İÇ DONLAR..! Tuhafiyecilerde, asker malzemesi satan yerlerde, işportacılarda bulabilirsiniz, hem çok ucuz, hem çok rahat...
Okuduğunuz için teşekkürler.