Teşekkürler, motordan gayet memnunum, sorun çıkacağına pek inanmıyorum ama hiç uzun yol tecrübem yok, ama yapmak istiyorum.
Teşekkürler, motordan gayet memnunum, sorun çıkacağına pek inanmıyorum ama hiç uzun yol tecrübem yok, ama yapmak istiyorum.
Kursat kardeş, özel mesajlarını kontrol etsen iyi olur.
Gidersen Öyle Bir Gitmelisin ki;
Ayrılıklar Bile Seninle Gurur Duymalı..
Kusura bakma sitede yeniyim, hiç bakmamışım, cevap yazdım.
bence 18-20 saatte çok rahat gidilir. daha kısa sürebilir, molalara bağlı. ben ankaradan olimposa gidip geldim cbf150'yle. gidiş 620 km. 9 saat, dönüş 665 km. 10.5 saat sürdü. bende artçı yoktu ama çantalar vardı. aşağıda linkte gezi yazım var:
http://www.motosiklet.net/forum/gezi...50-1530km.html
kymcoda bildiğim kadarıyla iyi motor. rahat gitmesi lazım.
teşekkür ederim
Kürşat arkadaşa cevap;
Kymco Ck 125 kullanıcısıyım. Bu motorla yaptığım en uzun yol 80 km. Henüz uzun yol denemedim. Yazın bende düşünüyorum. Motosiklet servisi sahibi bir yakınım var ona sordum. Sakın deneme dedi. "Sık sık dinlendirmezsen bu motor uzun yola dayanamaz. Ama YBR 125 olsaydı rahat giderdin" dedi. Ben yine de deneyeceğim. Ama her 1 saat yol için en az yarım saat dinlendirmek gerekebilir. Bu durumda yolculuk biraz yorucu olacaktır. Macerayı seven bir insansan bunu göze alırsın. 700 km.yi ikiye bölerek bir gece otelde kalmak işi biraz kolaylaştırır. Hem dinlenmiş olursun. Motosiklet sürüşü arabaya benzemez. Bu mesafe otomobil ile bile insanı epey yoruyor. Ona göre düşün. Eğer artçı ile gideceksen başına bela almaya hazır ol. Bu motor 700 km. yolu artçı ile gitmez. Tek kişi bile dikkatli kullanman lazım. Sonuçta 125cc bir motor. Serviste bir CK 125 görmüştüm. Egzostu ortadan itibaren arkaya kadar kapkara olmuştu. Ustaya sorduğumda "uzun yolda iki kişi binmişler ve sürat yapmaya çalışmışlar" dedi. Egzostu bu kadar yanan bir motorun içinde oluşan harareti(ve tahribatı) sen düşün artık.
Kymco Ck 125'in yokuş tırmanma gücü iyi değildir. Bu konuyu daha iyi anlamak için aşağıdaki yazıyı okuyun.
Yaklaşık 40 km olan Üsküdar-Riva(istanbul) yolculuğunda Kymco ck 125 motorum bu yol üzerinde en dik olan yokuşu 3. vites 40 km/h ile çıkabildi(tek kişi). Aynı yolu artçı ile gittiğimde ise(ben 78, diğeri 80 kilo) bu yol üzerindeki en dik yokuşta 1. vites 20km/h hıza düştü. Dönüşte devir kaybetmemek için biraz daha dikkat ettim. Sonuç aşağı yukarı aynı. 2.vites 25 km/h. Bu motorun düz yolda hızlanması gayet iyi. Ama yokuşları ağlaya ağlaya çıkıyor.
Hele artçı ile uzun yol yapmak hem perişan olmak hem de yukarıdaki örnekteki gibi motoru yakmak anlamına gelebilir.
Gelelim Kymco CK 125 100bin km garantili diyenlere. Motorum Kymco CK 125. Ekim 2007'de sıfır olarak aldım. Garanti belgesinde 30.000 km. garantili yazıyor. Kymco Scooterler 100bin km garantilidir. Bazıları ikisini karıştırıyor. İsterlerse Kymco CK 125 in garanti belgesini bu sayfada yayınlayabilirim.
Motorumuzu iyi tanıyalım ona göre hareket edelim.Bütün Kymco CK 125 kullanıcılarına iyi sürüşler dilerim.
ya arkadaslar ne kadar taktınız benzın göstergesı yok ama yedek tankı we dıoki ben yedege gectım mı?50km gıderım bızzat denedım insan olanda anlar
yamahada vites göstergesi yokkacıncı vitesde nerden bılceksın bence vıtes gostergesının olmasması daha tehlıkelı dıye dusunuyorummm
sayın arkadsım ben kymco ck125 21/04/2007 aldım bana bugune kadar hıc masraf cıkarmadı ben 100,00km dıye bılıyorum alırken belkı senınaldıgın donemlerde degısmıs olabılır motorum bugun tarıhı ıle 12000 km doldurdu yarın bakıma bırıkıcam benım en uzun yolum 280 km yol yaptım 1kere werdım inan bana ortalama hızım 60 1 kere mola werdım yanı 140gıdıs 140km geliş o yuzden o zamanlar tabıı mtorum yenıydı 3 aylık falan ama sımdı olsa 3kere mola wermek ıster aynı sekılde ybrde ben yalnız neden ybr 125 le daha rahat gıderdın ?bu konuyuda acmanı rıca edıyorum1 2. sen daha profesyonelı olamamıssın kymco ondan yavas cıkıosunn 1. motr 40 km.hız yapıyo bu sabıt we devırden dusmuyo
su da warkı dık bı yokusta dur kaldırmak ıstesen zor kalkar onda hemfıkırız ama motoru kaldırdıktan sonra dewırden dusmuyo ben bu konuyu baska forumlardada arastıracam zaten bakalım ben mı yanılıyorum yoksa sız ybr daha mı cok sewıyosunuz
Ortalama 60km/h hızla gittikten sonra 2 saatte bir mola versen de olur. Ama bu hızla Örneğin İstanbul-Antalya arasındaki yollarda barınabileceğini sanmam. Zaten Kymco CK 125 ile uzun yola gitme konusunun zorluğu burada ortaya çıkıyor. Örneğin İstanbul-Antalya arasındaki yollarda sıkıntı yaşamadan gidebilmek için 90-110 km/h hızla seyredebilmek gerekir. Aksi takdirde hızlı seyreden trafiğe engel oluşturacağından sürüş güvenliği azalır. 90-110 km/h hızla seyrederken ise şu sıkıntılar doğabilir;
1. Motosikletin hafifliği nedeniyle seyreden araçların rüzgarından etkilenmek.
2. Motorun ısınması ve hararet yapması.
Motosiklet servisi sahibi bir yakınım "700 km. gibi bir yolda 90-110 Km/h hızla sürekli seyir Kymco CK 125 için uygun değil, sık sık mola vermek gerekir" dedi. "Yamaha YBR 125 le sorun olmaz" dedi. Neden diye sorduğumda "aralarında parça kalitesi farkı var" dedi. Ben Kymco CK 125 ile uzun yol henüz denemedim deneyen varsa burada söylesin.
CK125 hiç kullanmadım fakat YBR125 in hakkını yememek lazım. Benim için benzin ve hız göstergesi dışında bek birşey önemli değil. Devir saatini birtek motosikletin rodajında ve performansını kendi kendime ölçmek için ararım o kadar. YBR125 kullandım motosiklet arkadaşımın. ve halada kullanırım. Gerçekten iyi makina (2004 model 12 Bg) Birçok yere 2 ve tek kişi gitti. Yeri geldi şehir içinde ve oto yollarda son hız denemesi yapıldı. dağa taşa çıktı. yeri geldi sağanak yağmura takıldık dağda ama ne yağmur ne çamur ne toprak yol nede çakıllı yol hiç fark etmedi. Şimdiye kadarda isteğe bağlı olarak debriyaj, gerekli olarakta fren palataları değişti. CK125 gelince dediğim gibi hiç kullanmadım forumlardan duyduğumla biliyorum ve genelde olumlu yönde bahsediliyor. Sağlıcakla kalın...
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
Bir konuya da ybr yi bulaştırtmayın arkadaşlar başlık neymiş laf noolmuş...
Benim Titanım hepinizi geçeeeeeeeeee
ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq
acemi 60 arkadasa katılıyorum kymco yamaha kadar gelısemedı ınternetten baktım ck 125 in 1-2 tane 2. elı var bu motorun tutulmadıgı burdanda anlasılıyor(sadece istanbula bakmıstım)
yanı kymco sehır ıcı ıdeal olabılır ama yamaha kadar saglam ve kalıtelı degıl scooterlarına bıse dıyemem ama ck 125 pek basarılı olmamıs bu motorun yokus cıkamadıgını herkes soyluyo bı metın 3590 cıkabılıyo dıyo kymconun bu modelını bayagı bır gelıstırmesı lazım e tabı buna oranla kalıte ve fıyatta yukselıcektır
yenıçerı adında bı abımız var 2007 model ybr sı var artçı ıle o motorla 4.300 km yapmıs gezı yazılarına bakın gorursunuz adam turkıyre turu yapmıs resmen bı dusunun ck 125 olsa dayanabılırmıydı?? 100.000 km garantıyede gelınce o scooterlar ıcın gecerlı normalde 30.000 km dır bunu defalarca soyledım
arkadaslar tabiki yamaha we kymco tabikide yamaha derım 4,300 km yol yapmıs dıyo celıl arkadsım kac km hızla gıdıyo kac kere mola wermıs ismail abim war rizeye gııttı 150lik mandıalle gerıde geldı yanı 125cc motor taş çatlasada 135 km hız yapıyo sen 110 km hızla gıdersen normal olarak motor daha cabuk haralet yapar zaten uzun yol için tasarlanmıs motor degıl her ıkı motor ewet ustune basarak dıyorum kymco cnafar gıbı motor her yola gırdım 21,04,2007de aldım suanda km 12050kmde yenı bakımdan cıkardım sorunum olmadı tarzım geregı cok hızlı kullanıyorum az yakar cok kacar hehe
Soru: Kymco CK125 ile uzun yol yapılır mı?
Cevap: Yamaha YBR125 tabi ki, daha kaliteli,KYMCO ile kıyaslanmak mercedes ile murat 124ü kıyaslamaya benzer
YBR ile acizane Türkiye turunu yapan benim.Seyahat boyunca şehir içi hariç sürekli limitlerde kullandım.Motoru dinlendirmek için hiç durmadım.Kendimizi dinlendirmek için bazen durduk.Benim kilom 100, artçımın ise 70.Artı arka çantam ile depo üstü çantalarımda da toplam 30 Kg.yük vardı.Bu halde yerine göre 70 ile 130 km arasında hız yaparak bu seyahati tamamladık.Son gün gezmekten de sıkıldığımız için Samsun Havza'dan Edirne'ye kadar hiç mola vermeden geldik.Saate bakmadım ama sabah çıkıp, akşam hava kararmadan evimize gelmiştik.Bence vibrasyonu olmayan her motorla uzun yola çıkılır.Motorun çok büyük hacimli olsa ne fayda.Hız limiti ülkemizde 70 km.Cezayı göze alıp basarsan o başka.Artı çok süratli de gitsen iki veya üç saat sonra affedersin popo ağırdığı için mola vermek gerekiyor.Diyeceksin ki siz vermemişsiniz.Evet ama itiraf etmeliyim ki eve geldiğimde 12 rauntluk boks maçından çıkmış gibiydik.Saygılarımla.
cevabın için tşklr amaya şimdi kymcoylada gıdersın zaten yapacagı son km 130 tas catlasa 140km sen bu hızla kac km gıdebılırsın 2. wibrasyon sorunu kymcodada yok buna bı acıklık getırelım arkadsımın motorunada bındım oda aynı samsun edrıne arası 960km siz aksam hawa kararmadan edırneye ulastıysanız ne mutlu ne yazıkkı benım boyle bı deneyımım olmadı ama yazın işallah olacak ben antalyaya gıtmek ıstıyorum izmirden yıllık ızın alıcam :D
Kymco CK 125 ile uzun yol giden kimse yok, varsa da yada bu forumlardan haberi yok herhalde.
Bu durumda cevabı kendimiz bulmak durumunda kalabiliriz. Önümüzdeki yaz Kymco CK 125 ile İstanbul-Antalya düşünüyorum. Seyahati bir aksilik olmadan tamamlayabilirsem yol tecrübelerimi ve gezi anılarımı anlatırım. Ama bu yolculuğun risk ve macera özelliği kesin olur. Malumunuz trafikte değil iki teker sürücülerine hiç kimseye saygı gösterilmiyor. Esas zorluk burada.
Burada verilen cevapların içine YBR 125'in karışmasını hoşgörü ile karşılamak lazım. Çünkü aynı segmentte olan bu motor uzun yolda denenmiş ve kendisini ispatlamış bir motor.
Motoru 7000 üzeri devirlerde fazla sürmeden, sürücü ve motor dinlenmelerini düzenli olarak vererek bu seyahat yapılır diye düşünüyorum. Buji, zincir yağı, Debriyaj teli, Lastik şişirme spreyi, v.b. gibi malzemeler ile küçük bir ilk yardım çantası taşımak iyi olur.
Artçı ile uzun yola gitmek çok riskli olur. Artçı ile kullanılıp egzostu yanmış, motoru hararet yaparak arızalanmış bir Kymco CK 125 görmüştüm serviste.İyi sürüşler.
pekı arkadaslar bu durumda bu motordan memnun olan tek kısıyım herhalde ben uzun yol hıc denemem olmadıgı için cvp weremıyorum ama bu yaz olacak işallah o zaman anlatırım sıze ybr ile ck125 arasındakı tek fark suspansıyon dıye dusunuyorum
Metin CK 125 iyi makinadır.Ben seni destekliyorum.Hatta YBR'yi almadan önce seçeneklerim arasında o da vardı.Kesinlikle iyi bir makina.Benim tercih etmeme nedenim selesinin bana göre biraz alçak olması ve bizim buralardaki servis durumu.Takma sen kafana bakımı yap, gerekli malzemelerini al ve özgürlüğe doğru gaz aç.
Çocukların yaptığı gibi hangisi iyidir tartışması yersiz bence.
Kymco Ck 125 ile uzun yol yapan birinin bu foruma yazı yazmasını merakla bekleyeceğim.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)