izmir Büyükşehir Belediyesi Trafik ve Denetim Şube Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl uygulamaya başladığı “cam buton” uygulamasını, bu yıl alımını gerçekleştirdiği 35 bin yeni buton ile sürdürüyor. Özellikle trafik yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde yol çizgileri üzerine monte edilen cam butonlar, şerit ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazaların da önüne geçiyor. Daire şeklindeki cam kalıplar yol kotuna kadar gömülüyor. Cam dairenin üzerindeki özel bölüm yol üzerinde oluşturduğu bombelerle sürücülerin kendi şeritlerinde gitmelerini sağlıyor.
Cam butonların bir başka önemli avantajı daha var: Gece araçlardan üzerine gelen farların ışığını geri yansıttığı için, yol boyunca şeritleri daha belirli hale getirerek gece görüşünü arttırıyor.
Özellikle yağışlı havalarda, yol güvenliğinin riskli olduğu durumlarda, şeritlerin belirgin hale gelmesini sağlayarak sürücülerin işini kolaylaştıran butonlar, sürekli olarak üzerinde gidilmesini engellediği yol çizgilerinin de ömrünü uzatıyor. Yol çizgileri üzerine ve refüj başlarına uygulanan cam butonlar, refüjlerde ve yol ayrımlarında da görünürlüğü arttırak kazaları büyük ölçüde azaltıyor.
alıntı haberler com.
özellikle m.kemal sahil bulvarını kullanan arkadaşlar bu uygulamayı görmüştür. otomobiller için gayet iyi olan bu uygulama aralardan giden motosiklet sürücüleri için fazlasıyla tehlikeli diye düşünüyorum..eee arabaların arkasından gideceksek nerde kaldı motosikletin pratikliği..
bu konuda fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum.herkese ii sürüşler