Bu forumdaki ilk topicim, hatta ilk postum öncelikle herkese merhaba demek istiyorum.
Ben üniversite öğrencisiyim, sırf motor sevdam için bu dönem 4 dersimi bırakıp para biriktirmek için bir işe girdim. Param yavaş yavaş birikiyor ben de sezon başlayıp fiyatlar yükselmeden bu işi halletmek istiyorum.
Bu motor benim ilk motorum olacak şimdiye kadar sadece 125lik scooterlar kullandım o da toplasanız 3-5 saati geçmez ama denge konusunda kendime güvenirim, iki tekerlekli makinelere kolay adapte olabiliyorum
Şimdi soru şu:
İşin başından beri aklımda aslında ikinci el Hyosung GT250R almak var. Benim motorda aradığım ilk kriter görünüş ve kalite. Bu motor da bunu fazlasıyla verebiliyor. Hızlı gitmesi, çok yakması benim için şu dönemde pek fazla önem teşkil etmiyor.
Lakin;
İkinci el bir Hyosung GT250R 5500-6500 YTL arasında değişiyor buna bir de 400YTLye yakın alım satım eklenecek yani neredeyse min. 6000YTL para harcanıcak. Bu biriktiremeyeceğim bir para değil ama az bir para da değil benim için.
Bu yüzden aklıma 3000YTLye bir tane ikinci el Regal Raptor DADYW alıp bu işi çözmek geliyo. Hem ilk motorum olacağı için daha yavaş olacağından benim içimde daha güvenli olacağı gibi bir his doğuyor. Fakat ne olursa olsun bu motor çin malı, ne kadar sağlam, ne kadar kaliteli, ne kadar sıkıntı yaşatıcak/yaşatmıycak bir muamma gibi geliyor bana.
Ya da; Derbi Senda. 125lik cross. İkinci el yakın fiyatlarda bulabilirim. Hem hafif hem de düşük hacimli bir motor ama cross motorları görünüş olarak hiç beğenmiyorum.
Yamaha R6 sahibi senelerin motorcusu bir abime danıştım bana
"Önce tarzını belirle" dedi. Racinge binmek istiyosan ona uygun başla, chopper istiyosan ona uygun başla ya da crossa enduroya bineceksen ona uygun başla dedi. Bu seni daha da ustalaştırır, her yeni alacağın makineye daha kolay adapte olabilirsin dedi. Pistlerde yarışan başka bir tanıdığım da çin işine sakın girme diye uyardı, sıkıntı yaşama riskim çok yüksekmiş. Ki ben de en başından beri bundan kuşkulanıyorum.
Şimdi özetle:
*Scooter almak kesinlikle istemiyorum.
*Tarz olarak enduro ve racing'den hoşlanıyorum fakat şu dönemde en önemli faktör görünüm.
Derbi Terra Adventure bulsam bulduğum gibi alıcam fakat ithalatı söz konusu deil. GPR125 deseniz tamam görünüm çok güzel ama 2 zamanlı motor artık bitmiş bir teknoloji, elimden çıkartmam çok zor olur ve de çok fazla ses çıkartıyor.
*Çin malı motorlara şüpheyle yaklaşıyorum.
*Çok param yok
*CBR125R'ı da mühendislik olarak beğensem de görüntüsünü bir türlü beğenemiyorum, aklımdan hiç geçmiyor.
Bana tavsiyelerinizi açıklayarak yazarsanız çok sevinirim. Ne olur kafamdaki şu buhranı topicle beraber bir kenara bırakayım. İlgi gösterecek herkese şimdiden çok ama çok teşekkür ediyorum. Herkese tekrar merhaba.
Arda