Trafikte hız limitlerinin arttırılması planlanıyormuş.
Reklamlar
-
bu karar h,ç yoktan iyidir bence.mevcut hız limitlerine uyanda pek yok zaten
bir de şöyle bi durum var.
motosiklet için otoyol da hız limti 80 sanırım.bi gün şöyle ist. dan izmit e doğru max. 80 ile gitmeyi deneyin bakalım neler olacak.ben bunu gece ve yamurlu bi hava da yaşamak zorunda kaldım. sağ şeritten giderken yanınızdan geçen büyük araçların rüzgarı bile ölüm sebebiniz olabilir.
bu yolculuktan sonra ilk fırsatta da cbf150 yi sattım
avrupa ülkelerinde ki hız limitleri (motosiklet için)
Şehiriçi Ş. Arası Oto Yol
Avusturya 50 100 130
Belçika 50 90 120
Bulgaristan 50 90 100
Hırvatistan 50 80 130
Çek Cum. 50 90 130
Danimarka 50 80 110
Estonya 50 90 90
Finlandiya 50 100 120
Fransa 50 90 130
Almanya 50 100 -
Yunanistan 50 90 90
Macaristan 50 90 130
İrlanda 50 90 112
Italya 50 90 130
Litvanya 50 90 90
Letonya 50 90 110
Lüksemburg 50 100 130
Makedonya 50 80 120
Hollanda 50 80 120
Norveç 50 80 90
Polonya 60 90 130
Portekizl 50 90 120
Romanya 50 90 100
Sırbistan 60 80 120
İspanya 50 90 120
İsveç 50 90 110
İsviçre 50 80 120
Slovakya 60 90 90
Slovenya 50 90 130
Turkiye 50 70 80
İngiltere 50 90 112
Reklamlar
-
Eyong adlı üyeden alıntı
Onu bunu bırakında aklıma bişey geldi şimdi;
Diyelimki hıza uygun bir yol ve polis radar kurmuş bekliyor, 1000 lik bir race makina 300 km/h ile radarın yanından geçti.
Otomatik foto çeken cihazlar bu hızdaki motoru resimleyebilir mi? (Plaka okunaklı çıkar mı?)
Hız yaptığı bildirilen bir ilerdeki polis noktasında ki polisler bu motoru nasıl cevirecekler?
Zaten RADAR 200 km den sonrasını okuyamıyor.. yani radar makinasının önünden geçtiğinizde MAKİNA aracı görmüyor bile... zaten 1000cc SS in birini polis gördü.eline telsizi alıp söylediği anda.. o SS çevirme ekiplerinin önüden geçip gitmiş olur.
[B][COLOR="DarkRed"]Tecrübeler en iyi öğretmenlerdir. Yalnız masrafları biraz çoktur.[/COLOR][/B] :) :)
-
Sankı uyan varda hıc dıyılse otobanda makul yerelere getırılsın ne o otobanda 120 kım uyuyor ona
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
-
Eyong adlı üyeden alıntı
Diyelimki hıza uygun bir yol ve polis radar kurmuş bekliyor, 1000 lik bir race makina 300 km/h ile radarın yanından geçti.
Otomatik foto çeken cihazlar bu hızdaki motoru resimleyebilir mi? (Plaka okunaklı çıkar mı?)
Hız yaptığı bildirilen bir ilerdeki polis noktasında ki polisler bu motoru nasıl cevirecekler?
sitede aktif olan arkadaşlarımdan bi tanesi ,adana osmaniye otobanında 1000'lik makine ile 125 km hızla radara girdi ,237 ytl ceza yedi ,sinirlenen arkadaş ilk çıkıştan acil dönüş yapıp, radarın olduğu yerden 300 km hızla geçip ,çevirme noktasındanda tek teker geçti nemi oldu dersiniz ,otoban çıkışında 6 tane ekip hazır kıta onu bekliyoduugerisi tutuklanma karakol ifade işte bilirsinizzhı sakın plaka kuyruk altında radar önden göremez bişey falan diye düşünmeyin,kaskın markasına hatta kaskın içindeki adamın göüzünün rengine kadar her şey nett
[I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]
-
Olaya bir de su acidan bakmak lazim. Yururlukteki hiz limitlerini suruculerin algilayisi seviyesi daha yuksek. Yani 70 km.yi insanlarimiz 90 km. olarak algiliyor. Haliyle mevcut limit arttiginda, insanlarin kafasindaki km limit artisi daha da artacak. 90 km. belirlendiginde bunu suruculerimiz 120-130 gibi algilayacaklar. "Su kadar hiz yapabilirim demek, waow!" etkisi yapacak bence insanlarda.
= = = Be Aprilia racer! = = =
-
önce var olan kuralları uylulasalar daha iiyi olmaz mı
[FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::
-
trafik kazalarını onleme acısında olumsuz ama nufustaki artısı dengeleme acısında olumlu bir karar. Tebrik ediyorum
bandit : ruhlarinda haydut tasiyanlari , ruhlarinda ozgur olanlari, ruzgara cikinca herseyi unutanlari anlatir
-
taksi kamyon munubus bu araçkların azami suratı 80 e duşurmedıkten sonra kazalar herzaman kapıda motosıklete bişi diyemem
!! ÖLÜ VE YAKIŞIKLI OLACAGIMA CANLI VE ÇİRKİN OLAYIM !! ::tutkuy::
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Eyong adlı üyeden alıntı
Abi dün gece sahilde bir X5 bizim ertech'i hafif sıkıştırdı gaz felan açıyo kendi çapında, alırken X5'e bayılmış ya bizide bayıltçanı sandı, 1-2-3-4 redline(2v redline da 200 garanti) kapadık ben solundan ertech sağından.
Kafam hafif sağa dönük X5'e bakıyorum geçerken, amcam frenledi aferim adam oldun sen nidasıyla önüme bi döndüm dubalar polis dur diyo
Lan neyine durim manyaak, pisiklet mi bu kaykay mı gerzegalııı
Valla garibim son anda attı kendini kenara, durmadım zaten yani duramadım zaten, onca panük ferene rağmen dubaların aradan geçtim gittim sağolsunlar peşimizede gelmediler.
Gerçi sol şeritte ve sağda kaza yapmış arabalar vardı, dökülen yağlar içinde yola kum atmışlar, zaten polis durdurmak değil yavaşlatmak istemiş, Allah razı olsun kendisinden.
Durdurup ceza kesse de sorun değildi gerçekten hakketmiştik ama polise bişey olcak diye çok korktum.
Sonram ben ertech yusuf üçümüs yola devam ettik
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
-
aYe adlı üyeden alıntı
Bence 10km fark için oturupta çalışmalarına hiç gerek yok...
Tek trafik kuralını hız zanneden yurdum insanı ve yetkililerinin acınacak hali diyorum.
Bu kafayla gittikçe bu trafik düzelmez.
Yaya geçidinde kamera ile kayıt yapıp, durup yayalara yol vermeyen araçları ilerde çevirip ceza kesen kaç polis gördünüz diye sorarım ben.
Kemer takmayana arabasında telefonla konuşana ceza kesen zihniyetin ayakta yolcu taşıyan minibüsleri nasıl görmediğini de sorarım, sorarım da sorarım.
çok doğru yazmışsın..iş motosiklete gelince oratlığı kasu,ıp kavuran kişiler otomobillere gelince daha çok tölerans gösreriyolar.
hem bu hız arttırma yerine yolları düzenlesele daha iyi olur yoksa daha çok kişi harcanacak bu yol demeye bin şahit gereken yerlerde
-
Orçun maviş avrupa hız limitlerini vermiş, çok doğru otobüs ve kamyonların ki de ülkeye göre değişiyor, yalnız 90 klm/s maximum Tr. mizde şehirler arası yolda otoyol demiyorum. ben 90 klm/s giderken beni sollayan o kadar çok otobüs ve kamyon oluyorki alıştım artık. En çok sinirime dokunan da otoyollarımızda 70 klm/s ile yolun en solundan giden sürücülerimiz körmüsün geçeceksen sağ serbest der gibi bide insanın yüze bakarlar. önce bunlar denetlenmeli . trafik lambalarına kamera konulmalı, sarı yanmadan arkandan korna ile taciz önlenmeli ve bunların cezaları çok ağır olmalı ondan sonra hız limitini düşünürüz Şu anda zaten uygulanmıyan limitleri arttırmak yukarda bir arkadaşın dediği gibi nufus planlamasına , ve birçok aileyi perişan etmekten başka bir şeye yaramaz
-
-
sonuçları hiç iyi olmaz bu uygulamanın.
-
DARKDIAMOND adlı üyeden alıntı
Almanya ya! Otobhan'da motora adamlar sınır bile koymamış
.Nereye kadar koparabilirsen...
Ama onun için özel bir sertifika gerekiyor dostum...
Bir de bizim toplumumuzun da içinde bulunduğu eğitim düzeyi ve zayıf sosyal özellikleri olan toplumlar için kuralların daha da gevşetilmesi ancak ölümlerin artmasına yol açar. Dünyanın birçok yerinde yaşadım, bulundum, ama Türkiye kadar trafik terörü ve kural tanımazlığı olan başka bir halk daha görmedim.Yapılacak iş trafik bilincini geliştirmektir. Bence Türkiye'nin şu anki durumu için tek önerim var:
TRAFİK TOPYEKUN YASAKLANSIN. HERKES YENİDEN DOĞRUDÜRÜST EĞİTİME TABİİ TUTULSUN VE SERTİFİKALANDIRILSIN. YOLLAR BAŞTAN TASARLANSIN.
Ütopya gibi ama maalesef gereken bu. Yoksa trafik kazası ve ölümlerde rekor hep bizde olacak...
Üç boyoz bir kola
-
bu limitlere uyan kişi tanımıyorum kadar az
Eger HErsey HaLa KOntroLündeYse YAVAS GidYoRRsUn
-
Çok isabetli bir karar olur ama komisyonda Emniyet Genel Müdürlüğünden bir kişi varsa bu işe evet diyeceğini sanmıyorum.
Olayı sadece motosiklet açısından görmeyelim.Çoğumuz aynı zamanda dört tekerli araç da kullanıyoruz.
Belirtilen hız limitleri kabul edilirse, bütün sürücülerin bu limitleri zorlayarak gideceğini düşünmeyelim.Üstelik o ilin trafik komisyonu gerek gördüğü yol kesimlerinde, trafik levhası koyarak gidilmesi gereken hızı düşürebilir.
Mevcut hükümetin bölünmüş yolları artırdığı bir ortamda, 90 km hızla gidilmiyor ki zaten.Bence 120 km çok uygun.İnşallah yasalaşır.
-
May The Force Be With You
-
Bilinçli kullanana uygulama güzel motorun tadı çıkar.. ama şu murat ve ertekcan gibileri zibidilik yapıo işte
bakalım böle bişi olursa cıvığı çıkıp kazalar artacakmı ?
[B]Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....[/B]::melek02:
Apti mi kim o:cherry:,kımılcan:silent:
::fool::
-
kazaların artamasından çok azalacağı kanısındayım,ankarada otobüs şöförü olarak askerlik yaptım ,askeri araçların hız sınırı bellidir ,üsstüne çıkamazsın,diğer kışla araçları uyardı bu kuralar ,her gün kaza yaparlardı,bizim bölük uymazmı ,uçardık adeta vukuatsız herkes askerliği bitirdi
[I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]
-
Bence iyi olacak. Hadi hayırlısı.........
::melek02:[B][COLOR="DarkRed"]KARGALAR SÜRÜ HALİNDE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR...[/COLOR][/B]::melek02:
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)