Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Trafikte hız limitlerinin arttırılması planlanıyormuş.

REKLAM ALANI

Motosikleti
    2006 fazer a
    bu karar h,ç yoktan iyidir bence.mevcut hız limitlerine uyanda pek yok zaten
    bir de şöyle bi durum var.
    motosiklet için otoyol da hız limti 80 sanırım.bi gün şöyle ist. dan izmit e doğru max. 80 ile gitmeyi deneyin bakalım neler olacak.ben bunu gece ve yamurlu bi hava da yaşamak zorunda kaldım. sağ şeritten giderken yanınızdan geçen büyük araçların rüzgarı bile ölüm sebebiniz olabilir.
    bu yolculuktan sonra ilk fırsatta da cbf150 yi sattım

avrupa ülkelerinde ki hız limitleri (motosiklet için)

Şehiriçi Ş. Arası Oto Yol
    Avusturya 50 100 130
    Belçika 50 90 120
    Bulgaristan 50 90 100
    Hırvatistan 50 80 130
    Çek Cum. 50 90 130
    Danimarka 50 80 110
    Estonya 50 90 90
    Finlandiya 50 100 120
    Fransa 50 90 130
    Almanya 50 100 -
    Yunanistan 50 90 90
    Macaristan 50 90 130
    İrlanda 50 90 112
    Italya 50 90 130
    Litvanya 50 90 90
    Letonya 50 90 110
    Lüksemburg 50 100 130
    Makedonya 50 80 120
    Hollanda 50 80 120
    Norveç 50 80 90
    Polonya 60 90 130
    Portekizl 50 90 120
    Romanya 50 90 100
    Sırbistan 60 80 120
    İspanya 50 90 120
    İsveç 50 90 110
    İsviçre 50 80 120
    Slovakya 60 90 90
    Slovenya 50 90 130
    Turkiye 50 70 80
    İngiltere 50 90 112

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    msoysarac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125
    Alıntı Eyong adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Onu bunu bırakında aklıma bişey geldi şimdi;

Diyelimki hıza uygun bir yol ve polis radar kurmuş bekliyor, 1000 lik bir race makina 300 km/h ile radarın yanından geçti.

Otomatik foto çeken cihazlar bu hızdaki motoru resimleyebilir mi? (Plaka okunaklı çıkar mı?)

Hız yaptığı bildirilen bir ilerdeki polis noktasında ki polisler bu motoru nasıl cevirecekler?

Zaten RADAR 200 km den sonrasını okuyamıyor.. yani radar makinasının önünden geçtiğinizde MAKİNA aracı görmüyor bile... zaten 1000cc SS in birini polis gördü.eline telsizi alıp söylediği anda.. o SS çevirme ekiplerinin önüden geçip gitmiş olur.
    [B][COLOR="DarkRed"]Tecrübeler en iyi öğretmenlerdir. Yalnız masrafları biraz çoktur.[/COLOR][/B] :) :)

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Sankı uyan varda hıc dıyılse otobanda makul yerelere getırılsın ne o otobanda 120 kım uyuyor ona
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8

Diyelimki hıza uygun bir yol ve polis radar kurmuş bekliyor, 1000 lik bir race makina 300 km/h ile radarın yanından geçti.

Otomatik foto çeken cihazlar bu hızdaki motoru resimleyebilir mi? (Plaka okunaklı çıkar mı?)

Hız yaptığı bildirilen bir ilerdeki polis noktasında ki polisler bu motoru nasıl cevirecekler?

sitede aktif olan arkadaşlarımdan bi tanesi ,adana osmaniye otobanında 1000'lik makine ile 125 km hızla radara girdi ,237 ytl ceza yedi ,sinirlenen arkadaş ilk çıkıştan acil dönüş yapıp, radarın olduğu yerden 300 km hızla geçip ,çevirme noktasındanda tek teker geçti nemi oldu dersiniz ,otoban çıkışında 6 tane ekip hazır kıta onu bekliyoduugerisi tutuklanma karakol ifade işte bilirsinizzhı sakın plaka kuyruk altında radar önden göremez bişey falan diye düşünmeyin,kaskın markasına hatta kaskın içindeki adamın göüzünün rengine kadar her şey nett
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

aargh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Tuono 660 Factory Dark
    Olaya bir de su acidan bakmak lazim. Yururlukteki hiz limitlerini suruculerin algilayisi seviyesi daha yuksek. Yani 70 km.yi insanlarimiz 90 km. olarak algiliyor. Haliyle mevcut limit arttiginda, insanlarin kafasindaki km limit artisi daha da artacak. 90 km. belirlendiginde bunu suruculerimiz 120-130 gibi algilayacaklar. "Su kadar hiz yapabilirim demek, waow!" etkisi yapacak bence insanlarda.
    = = = Be Aprilia racer! = = =

kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    önce var olan kuralları uylulasalar daha iiyi olmaz mı
    [FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::

Bandit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    atlar,motosikletler,oyuncaklar
    trafik kazalarını onleme acısında olumsuz ama nufustaki artısı dengeleme acısında olumlu bir karar. Tebrik ediyorum
    bandit : ruhlarinda haydut tasiyanlari , ruhlarinda ozgur olanlari, ruzgara cikinca herseyi unutanlari anlatir

Motosikleti
    rmz 200 gy
    taksi kamyon munubus bu araçkların azami suratı 80 e duşurmedıkten sonra kazalar herzaman kapıda motosıklete bişi diyemem
    !! ÖLÜ VE YAKIŞIKLI OLACAGIMA CANLI VE ÇİRKİN OLAYIM !! ::tutkuy::

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Abi dün gece sahilde bir X5 bizim ertech'i hafif sıkıştırdı gaz felan açıyo kendi çapında, alırken X5'e bayılmış ya bizide bayıltçanı sandı, 1-2-3-4 redline(2v redline da 200 garanti) kapadık ben solundan ertech sağından.

Kafam hafif sağa dönük X5'e bakıyorum geçerken, amcam frenledi aferim adam oldun sen nidasıyla önüme bi döndüm dubalar polis dur diyo

Lan neyine durim manyaak, pisiklet mi bu kaykay mı gerzegalııı

Valla garibim son anda attı kendini kenara, durmadım zaten yani duramadım zaten, onca panük ferene rağmen dubaların aradan geçtim gittim sağolsunlar peşimizede gelmediler.

Gerçi sol şeritte ve sağda kaza yapmış arabalar vardı, dökülen yağlar içinde yola kum atmışlar, zaten polis durdurmak değil yavaşlatmak istemiş, Allah razı olsun kendisinden.

Durdurup ceza kesse de sorun değildi gerçekten hakketmiştik ama polise bişey olcak diye çok korktum.

Sonram ben ertech yusuf üçümüs yola devam ettik
    ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::

eskişehir(okul dolayısıyla) aslen iskenderunluyumdur
    Motosikleti
    benzin 2 tl olana kadar ss yok
    Alıntı aYe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence 10km fark için oturupta çalışmalarına hiç gerek yok...

Tek trafik kuralını hız zanneden yurdum insanı ve yetkililerinin acınacak hali diyorum.

Bu kafayla gittikçe bu trafik düzelmez.

Yaya geçidinde kamera ile kayıt yapıp, durup yayalara yol vermeyen araçları ilerde çevirip ceza kesen kaç polis gördünüz diye sorarım ben.

Kemer takmayana arabasında telefonla konuşana ceza kesen zihniyetin ayakta yolcu taşıyan minibüsleri nasıl görmediğini de sorarım, sorarım da sorarım.
    çok doğru yazmışsın..iş motosiklete gelince oratlığı kasu,ıp kavuran kişiler otomobillere gelince daha çok tölerans gösreriyolar.
    hem bu hız arttırma yerine yolları düzenlesele daha iyi olur yoksa daha çok kişi harcanacak bu yol demeye bin şahit gereken yerlerde

gureli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Orçun maviş avrupa hız limitlerini vermiş, çok doğru otobüs ve kamyonların ki de ülkeye göre değişiyor, yalnız 90 klm/s maximum Tr. mizde şehirler arası yolda otoyol demiyorum. ben 90 klm/s giderken beni sollayan o kadar çok otobüs ve kamyon oluyorki alıştım artık. En çok sinirime dokunan da otoyollarımızda 70 klm/s ile yolun en solundan giden sürücülerimiz körmüsün geçeceksen sağ serbest der gibi bide insanın yüze bakarlar. önce bunlar denetlenmeli . trafik lambalarına kamera konulmalı, sarı yanmadan arkandan korna ile taciz önlenmeli ve bunların cezaları çok ağır olmalı ondan sonra hız limitini düşünürüz Şu anda zaten uygulanmıyan limitleri arttırmak yukarda bir arkadaşın dediği gibi nufus planlamasına , ve birçok aileyi perişan etmekten başka bir şeye yaramaz

345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 600f,hyosung gt250r
    Bence hız limitlerinin artırılması lazım ama öncelikle motosikletlerin.125 cc motorların bile 110 yaptığı günümüzde 70, otobanda 100 çok az.Bunu hız egomu tatmin edeyim üstünede ceza yemeyeyim diye yazmıyorum ama ülkemizde motosikletlere gösterilen önem ortada ve bizler otobüslerden bile yavaş gitmeye mecbur bırakılıyoruz asıl tehlike hızdan değil asıl burada başlıyor.yoğun trafikli bi ortamda 70km ile gitmeye çalışın bakalım aynanızda dibinize kadar girmiş bi yolcu otobüsü görürsünüz yada sizi sollamak için ilk fırsatı bekleyen bi otomobil minibüs, sollayıp gitseler sorun değil dibinize kadar girip birazda solunuza burunlarını sokup gidiyorlar sizi yolun sağına sağına itiyorlar.motosikletlerin diğer araçlardan daha fazla hız limiti olması taraftarıyım kim ne derse desin.Altında 600rr zx10r olupda otobanda 100 le gideni görmedim daha, görmemde.Olurda görürsem gülerim.Şahsen ben o kadar parayı o makinelere hız için veririm ivmelenme için veririm.Altımda 300 yapabilen bi makine varken kimse beni 100-110 la götüremez.Bence hız limiti otobanda benim hakkıma tecavüzdür özgürlüğüme prangadır.4 şeritli yol yapacaksın burda araç kullanmam için benden para alacaksın bu arada bu yolu benim verdiğim vergilerle yapacaksın bide bana oooooooppp sen 100 ü geçemezsin diyeceksinoldu görürsem söylerim sattırmayın madem bu motorları herkes 100-125 cc binsin alın size kural herkes uyar kazalar azalır mı?bence fark bile olmaz.dünyanın en az otoban kazasının olduğu ülke almanya ve orada hız sınırı yokHerkesin düşüncesine saygım var benim düşüncelerimde bunlar.benim gt250r ım var daha 90 dan aşağı biyere gitmedim gidilmez zaten...Bazen kanunlar insanı kanun bozan yapıyor...

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    sonuçları hiç iyi olmaz bu uygulamanın.

Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    Alıntı DARKDIAMOND adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Almanya ya! Otobhan'da motora adamlar sınır bile koymamış.Nereye kadar koparabilirsen...
    Ama onun için özel bir sertifika gerekiyor dostum...

Bir de bizim toplumumuzun da içinde bulunduğu eğitim düzeyi ve zayıf sosyal özellikleri olan toplumlar için kuralların daha da gevşetilmesi ancak ölümlerin artmasına yol açar. Dünyanın birçok yerinde yaşadım, bulundum, ama Türkiye kadar trafik terörü ve kural tanımazlığı olan başka bir halk daha görmedim.Yapılacak iş trafik bilincini geliştirmektir. Bence Türkiye'nin şu anki durumu için tek önerim var:

TRAFİK TOPYEKUN YASAKLANSIN. HERKES YENİDEN DOĞRUDÜRÜST EĞİTİME TABİİ TUTULSUN VE SERTİFİKALANDIRILSIN. YOLLAR BAŞTAN TASARLANSIN.

Ütopya gibi ama maalesef gereken bu. Yoksa trafik kazası ve ölümlerde rekor hep bizde olacak...
    Üç boyoz bir kola

caner22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu limitlere uyan kişi tanımıyorum kadar az

Eger HErsey HaLa KOntroLündeYse YAVAS GidYoRRsUn

serdar23_Bilgem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1200 GS Adventure
    Çok isabetli bir karar olur ama komisyonda Emniyet Genel Müdürlüğünden bir kişi varsa bu işe evet diyeceğini sanmıyorum.

Olayı sadece motosiklet açısından görmeyelim.Çoğumuz aynı zamanda dört tekerli araç da kullanıyoruz.

Belirtilen hız limitleri kabul edilirse, bütün sürücülerin bu limitleri zorlayarak gideceğini düşünmeyelim.Üstelik o ilin trafik komisyonu gerek gördüğü yol kesimlerinde, trafik levhası koyarak gidilmesi gereken hızı düşürebilir.

Mevcut hükümetin bölünmüş yolları artırdığı bir ortamda, 90 km hızla gidilmiyor ki zaten.Bence 120 km çok uygun.İnşallah yasalaşır.

karmacoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı yucika adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tabi buı dediklerim 300 le giden SS için. Yoksa ufak motoru durdururlar. Karşı koyarsan yakalayıp döverler birde adamı.

yok canım nerden çıkarıyon, gogıla sordum polis kimseyi dövermi diye bak ne dedi bana

tam sayfa okunaksız çıkıyo sadece ilgili bölümü kesip koydum, sizde kendi gogılınıza denetebilirsiniz
    May The Force Be With You

Motosikleti
    sym mio
    Bilinçli kullanana uygulama güzel motorun tadı çıkar.. ama şu murat ve ertekcan gibileri zibidilik yapıo işte
    bakalım böle bişi olursa cıvığı çıkıp kazalar artacakmı ?
    [B]Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....[/B]::melek02:
    Apti mi kim o:cherry:,kımılcan:silent:
    ::fool::

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8
    kazaların artamasından çok azalacağı kanısındayım,ankarada otobüs şöförü olarak askerlik yaptım ,askeri araçların hız sınırı bellidir ,üsstüne çıkamazsın,diğer kışla araçları uyardı bu kuralar ,her gün kaza yaparlardı,bizim bölük uymazmı ,uçardık adeta vukuatsız herkes askerliği bitirdi
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

Motosikleti
    KAWASAKİ VN 800 CLASSİC
    Bence iyi olacak. Hadi hayırlısı.........
    ::melek02:[B][COLOR="DarkRed"]KARGALAR SÜRÜ HALİNDE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR...[/COLOR][/B]::melek02:

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)