Hayat senin hayatın gibi olmuş Görkk
Hayat senin hayatın gibi olmuş Görkk
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
Bende sefabet kask var.Gecenlerde motorun arkasında fileye baglıydı 70'le giderken file koptu ve kask arkadan düştü ama biraz cizikten başka birşey youktu.
Ama kaskımı kendim boyamıştım 3 kat boya 2 katta cila vardı
Şimdi sorum ;
Eger kaskın içinde kafam olsaydı kırılma olasılıgı artarmıydı yoksa azalırmıydı :?
Yani çarpma anında kaskın içi doluyken mi daha kolay kırılır yoksa boşken mi
[COLOR="Red"][B]geçmişte BUnReCU idi[/B][/COLOR]
[B]ama hâââLâââ[/B]
[B][COLOR="Magenta"]chica del viento[/COLOR][/B] [B]of 01 [/B] :cherry: & [B][COLOR="Lime"]miss dr[/COLOR][/B] ::159::
PIERzig
Içi doluyken mi boşken mi bilemem ama kaza anında kaskın ortadaki darbe emici tabakası darbeyi emerek parçalanır. darbeyi dağıtarak kafanıza ulaşmasını engeller. bu tabakanın kırıldığı dıştan belli olmaz.
Fakat bu tabaka kaza anında kırılacağı için kask birdaha kullanılmaz , kullanıldığında ise işe yaramaz. Senin kaskında %90 kullanılmaz bir hal almıştır dıştan zarar görmese de. Değiştirmeni tavsiye ederim....
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
GorkeM
Evet görkem haklısın
Kaskın bi yumurta gibi oldugunu biliyorum.Darbede kırılmasa bile çatlıyor. O kaskı kullanmıyorum. 3 tane kask var zaten evde yeni kaskımı aldıktan sonra o kaskıda boyama falan üzerinde ugraşıyorum oylesine
Bu konuda benim fikrim; kaskın içinde dayanak oldugu için(yani kafamız) çarpma esnasında kırılma olasılıgı düşer
naziler kafasız oldugu için bu kaskları icat etmişler ama biz türkler için bu durum geçerli degil. kafasını seven her türk gencinin full face kask kullanması gerekiyor.
eklemsiz, tek parça olarak üretilmiş yapılar her zaman icin daha saglamdır. ayrıca kask yapısı itibariyle darbeyi kürenin yüzeyi boyunca yaydığı icin somun, vida, bilimum eklenti yeri bulunan kasklarda homojenlik bozulacağı için bu kısımlar zayıf karın olarak size kaza anında olumsuz yansıyabilir... elbette yazın sıcağında flip-up kasklar daha rahat olur ama ciddi bir kaza yaptıktan sonra başınızı duwarlara vuracak bir başınız olmayabilir... örnek biraz abartılı olabilir sadece tek parça kaskın daha saglam oldugunu belirtmek icin verilmistir. elbette flip-up kasklar da belli bir yere kadar kafacıklarımızı güzelce korur.
born to be wild
merhaba arkadaslar daha cok yeni bir motorcuyum lazer lz6 modelini almayi dusunuyorum fiyatlari 160 lira civari tavsiye edermisiniz aslinda nolanin n61 modelini almak istiyordum fakat ayni kasktan 2 tane alacagim icin bana cok pahaliya geliyor. bu iki kask arasinda guvenlik olarak cok fazla bir ucurum varmi.
arkadaşlar birşey sormak istiyorum belki bilgisi olan vardır geçen gün birinde HONDA kask gördüm(?) ama çook güzeldi neyse asıl sorun şu ki ben hondanın sadece bazı yarışlar için fln özel olarak ürettirdiğini sanıyodum ama böyle görünce şaşırdım bulunmaz bunlar dimi piyasada
ZAFERE KADAR DAİMA!!
1-Ucuz Ve Kaliteli Kask'a ihtiyacı Olan Arkadaş Varsa Bana Ulaşsın. Sadece 60ytl.
COX DEMİ-JET 506 model. (Siyah ve Gri)
Chopper Kaskı
Özellikleri
---------
Eps (Expanded polystryrene)
Hava kananallı,Çizilmez Vizör,Rahat İç Astar, 1250gr.
Not. Son 6-7 adet. İhtiyacı olan varsa düşünmesin sonra geç kalmış olur kesinlikle.
2-GREX Marka(İtalyan) G03II Mod. (Camsız ve Çenesiz,Güneş Siperliği Var.) Genelde Artçı ve Motosiklet kullanan bayanların Takdığı Çok Şık kaliteli bir kask. Asla Kaçmaz. Fiyatı Sadece 60 ytl. 965 gr.
RENK VE BEDEN: 1 ad. Gri(Metalik), 4 ad. Siyah(Metalik) Toplam 5 ad. (Piyasa Değeri 140-170ytl)
3- GREX Marka (İtalyan) Chopper Modeli (Cam Var çenesiz)Çizilmez Vizörlü
Racing Motor kullanan hariç tüm motor kullananlar takabilir.(Cox 506-DEMİ-JET ile benzer) 1015gr.(Piyasa Değeri 150-180ytl.)
RENK VE BEDEN: 1 ad. Mat Siyah S Beden, 2 ad.Gri L Beden, 1 ad. Gri S Beden, 1 ad. Gri M Beden, 1 ad. Mat Siyah S Beden, 1 ad. Metalik Siyah M Beden, 1 ad. Metalik Siyah L Beden. Toplam 7 Adet.
arkadaslar nazi kaskı korurmu sizce :D simdi komple kasklar azcık sırıtıo nazi kasklada korkuorm düşersem nolur die napcamı sasırdım :S
bide uygun fiyatlı ama düştümde kafamı korıcak hangi markalar var yada nekadrdan baslar böle kasklar piyasada her fiyata kask var insan sasırıo
Kurtlarla arkadaş ol, yalnız elinden baltayı bırakma..
Bir düşün bakalım. Nazi kaskı kafatasının sadece bir kısmını örter. Hatta örttüğü kısım saç çizgisinden bile yukarıdadır. Hiçbir kask örtmediği bölgeyi koruyamaz ve bir kaza geçirdiğinde havaya uçup tam kafanın üstüne inme şansın kaç, bunun aksine kontrolsüz bir şekilde savrulup yüzünü, gözünü çeneni oraya buraya çarpma ihtimalin kaç, bir düşün derim.
Uygun fiyatlı kaskla içinse Lazer ve HJC fena değil, ama daha detaylı bilgiyi bu topiği biraz kurcalayarak bulabilirsin.
May the Force be with McLaren Mercedes
O zaman sende benim gibi yap lz6 al o seni idare eder bi süre (işllh)Sonra iyi bi kask aldıgında onuda artçı kaskı yaparsın.
Ve arkadaşlar şunuda belirteyim sıcakların başlamasıyla çeneden açılır kaskların faydasını şimdi anladım Kapalı kask çok bunaltıyor açılır mı alsaydım diye düşündüm
Ben uzun süren araştırmalar sonucu aradığım kaskı buldum..X-lite 701. Hem güvenli hem estetik. Ben biraz ufak tefek olduğum için, dış kabuğunun alaşımının güvenli olmasının yanında küçük olmasını istiyordum..Ve 701 i gördüğüm anda bu o dedim.. Ekonomik olarak biraz zorlasa da tavsiye ederim..
Bence Nazi tarz kasklar sadece Amerikan piyasasına hitap eden ürünler. Neden derseniz orada kask takma mecburiyeti yok diye biliyorum ve adamlar sadece görüntü olsun ve güneşten korusun diye takıyorlar herhalde.
Discovery Channel'daki programlarda hiç Chopper sürüp de kask takan görmedim desem yeridir.
Tarz mı, güvenlik mi... İşte bütün mesele bu...
Italya'Ya giden olursa getirtebilirsin
http://www.yamaha-motor.it/accessories_parts/accessories/acc_overview.jsp?grpId=2650&productId=14615$1$BYE
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)