Herkes yardımcı olmak istemiş ama ben bi öneride bulunmak istiyorum. Sitemizin arama motorunda bi arama yaptırırsan istediğin bilgileri bulabilirsin. Çünkü daha öncede benzer sorular soruldu. BEnzer cevaplar verildi. Umarım istediğin gibi kaliteli ve uygun fiyatlı bi kask alırsın.
İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...
Merhaba,
Arkadaş bu tavsiyeyi yapmadan evvel kaç kez kaza atlattığını çook merak ediyorum doğrusu
Bir Kask'ın kafada kırılması ve bunun önemli olmadığını yazıyorsun
Hangi gezegenin ve fizik kurallarından söz ettiğinide merak ediyorum.
Kask kafa korumakla yükümlü ve mümkünse bir ÇİZİK dahi almamalı.
Motosiklet alırken kask hediye edilen kaskları kullanalım ozaman Ne gerek var yüzlerce YTL hacayıp Marka kasları almaya Paramı çok yoksa!!
Vakıf olunmayan konulara yanlış yorumlar yaparak insanların aklını karıştırmayın bari.
Bu arkadaş çarpınca ikiye yarılan bir kask sayesinde yaşamını yitirice BEN tavsiye ettim diye övünecekmisin
Yapmayın arkadaşlar, Ayıp olduğu kadar vebalide büyük.Araştırın ondan sonra konuşun lütfen! şaçma sapan laflarlar yapmayın.
KASK ASLA KIRILMAMALI VE İÇİNDEKİ STRAFO NE KADAR İYİ OLURSA OLSUN, KASKIN KABUĞU KIRILDIĞINDA, KAFAYI ALSLA KORUMAZ!!! KAFADA KASK GİBİ İKİYE AYIRILIR
Selamlar,
Özer
ist daysan sirkecide honda özen motor var orda çok kaliteli kasklar zaten sana yardımcı olucaklardır sevgiler..
mototal'dan 110 €'ya Nolan N61 almıştım mayısta. kullanıyorum memnunum Nolan kalite sıralamasında 2. ya da 3. gelir bir kask ustelik fiyatı cok uygun.
ve evet bu başlık 3 ayda bir açılıyor
Selamlar
Dizaynını çok beğendim
http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=44079
Bu kask nasıldır acaba bilen var mı?
Teşekkürler
NOLAN'dan başkasını değişmem abi!
Kask ; daha çok racing tarzı motorlar için ideal gibi görünüyor!
Arioh kaskları yarışlarda kullandıklarını gördüm ama kalite ve kullanışlılık bakımından durumunu bilemiyorum!!!
selam motorum yok henüz ekimdeki ehliyet sınavına kayıt oldum bekliyorum
hyosung rt 125
comet 250
honca cbf 250
yamaha xt125 gibi modeller düşünüyorum karar veremedim
Airoh un çeşitli modellerini kullanan arkadaşlarım var bu modeli ilk defa görüyorum ama çok güzel özellikle güneş vizörü cidden çok kullanışlı ...güneşli günlerde güneş gözlüğüne gerek olmadan rahatça kullanım şansı veriyo ... fiyatı 447 ytl açar bakarsanız linkte yazıyor ...bence pahalı bir kask ...burda CABERG bulmasaydım bende airoh"un yinje güneş vizörlü SV55 modelini ( http://www.airoh.it/ENGLISH/apribili.../sv55/SV29.htm ) isteyecektim ....yalnız o flip-up yani çeneden açılır ..SV55 için son 225 ytl fiyat almıştık ...fiyatı Olcay (Eyong) aldığından şimdi hangi firmaya sorduğunu tamolarak hatırlamıyorum yine airohun flip-up ama güneş vizörü olmayan ar 300 ( http://www.airoh.it/ENGLISH/apribili...ar300/AR36.htm )
kaskı için 175 ytl fiyat vermişlerdi..valla bence bu paraya bu model alınır (AR300)
Ama benim için para sorun değil ,para var huzur var diyosan bu modelde çok güzel ...zaten benim dediklerim flip-up modeller ...
Bide dikatimi çeken tüm eski motorcular yeni motorculara akıl verirken aman full kask alın falan desede alayı flip-up kullanıyor ...
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
hmm para var huzur var değil tabii ki ama çok hoşuma gitti gerçekten
geçenlerde bir arkadaşşın yazısını okudum
shoi almış daha önce nolan kullanıyormuş
ve farkı inanılmaz hissetmiş. resmen aerodinamiği çok farklıymış. bu kaskın internette incelemesini bulamadım ayrodinamik karşılaştırması yapayım diye :(
savaş pilotlarının kasklarına benziyo ben cox trip alırken bunuda düşünmüştüm ama biraz fazla radikal bi seçim olucağını düşünüp vazgeçtim..
ben cox trip kullanıyorum memnunm güneş vizörü olması çok kullanışlı
Bacoman
aldığın kaskın içerisinde omologazionenin olmasına dikkat et yani tse gibi bişe ama avrupanın belirlediği bişe bu
airoh güzel bir marka valla ne yalan söleyim motorum olsa airoh kask alırım.
valla incelmesini arıyorum yok
airoh yurt dışında pek tanınmıyor gibi
cox ları takınca bilim kurgu filminden fırlamış gibi oluyorsun. dizaynı bana göre değil.
airoh dünyaca ünlü bir marka kalitesinden ve sağlamlığından süphen olmasın. fakat kullanan birilerinin yorum yazması daha uygun olur. çünkü flip-up kasklarda ses yalıtımı konusunda şikayetleri olan arkadaşlar vardı.
iyice bilgilenmeden kaskı alma bence.
==============================
==============================
forumda bu markayı kullanan var mı?
100 ytl ile 600 ytl arasında değşien fiyatlarla kaskları oluyor. Nasıl bu kadar farklı üretebilirler? Belli bir güvenlik standartını yakalamak için ç.eşitli masrafları oluyor olmalı. Ucuz kasklar güvensiz mi? aynı marka nasıl hem güvenli hem güvensiz kask yapar. söz fatoda !
Kaskın dizaynı gerçekten hoş.Eğer yanlış bilmiyor isem bu kask Flip Up olması dışında çene kısmı tamamen çıkarılabiliyor.Ancak bir çok arkadaşın değindiği gibi Flip Up kasklarda olan ses yalıtım sorunu bundada olacaktır.Bende COX Flip Up kask kullanıyorum şehir içi kullanacaklara tavsiye ederim ancak uzun yol ve soğuk havalarda pişmanlık gibi bir duygu uyandırıyor.
bu kaskı ilk çıktığında bir bayide deneme fırsatım olmuştu.
dizaynı gerçekten çok farklı. ya beğenilir yada nefret edilir cinsinden.
fakat bu kask race'e uygun değil:
çenelik kısmı ayrı bir parça, istenilirse çıkabilir. bu 2 parça birleşim yerinden ve cam birleşiminden giren rüzdar yüksek süratlerde rahatsız edebilir.
bence daha çok naked motorlara ve şehir içi kullanım için ideal göründü.
iyi taraflarıysa:
dediğim gibi çenelik çıkabiliyor (açılır tip değil, komple çıkabiliyor).
böylece hem yaz hemde kışın(maske giyerek) kullanılabilir.
güneşlik vizörü var.
tasarımıyla diğerleri arasında fark ediliyor.
bence acılır cene enduru ıcın harıka bı kask
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)