Kasklar ve Kask Üzerine Herşey
Reklamlar
-
21 Nisan 2006, 20:12
birisi f1 dedi ve ben geldim...
f1'deki hans denen sistemin kaskın kafadan çıkmasını önlemek gibi bir fonksiyonu kesinlikle yok. bu sistemin asıl amacı kaza anında boynun aşırı öne veya arkaya eğilmesini, bunun sonucunda olabilecek omuriilik yaralanmalarını engellemek. yoksa kask kafadan çıkacak da bu sistem tutacak diye bir durum yok ortada.
May the Force be with McLaren Mercedes
Reklamlar
-
21 Nisan 2006, 20:23
Super Moderator
watercolours,sen McLaren renkli bir Airoh bulmuştun alacaktın, ve bizizmle paylaşmıyordun bu kaskın modelini
Ne oldu aldın mı ya da artık söyleyebilecek misin hangisi olduğunu.
-
21 Nisan 2006, 23:57
daha almadım kaskı. zaten türkiye'de yok şu an. sanırım henüz yurtdışında da yaygınlaşmadı. zira airoh'un resmi sitesi dışında hiçbir yurtdışı kaynaklı sitede görmedim kaskı. süper olacak valla.
May the Force be with McLaren Mercedes
-
22 Nisan 2006, 16:03
Kask ihtiyacı hakkında...
Selam arkadaşlar..
Scooter ya da Chopper tarzında motorsiklet almış ya da kullanacak olan kaskı olmayan kaska ihtiyacı olan bir kişi.Elimde bir kask var.Motosiklet.net ten hediye çıktı bana, fakat kullanmayı düşünmüyorum.Kask bence çok güzel Beklediğimden iyi çıktı Can diye bir marka aşağıda resmide var.
Ücretsiz olarak bir arkadaşa kaskı verebilirim.Hiç kullanmadım etiketi üzerinde duruyor.Mesaj atarken oturduğunuz semtide söylermisiniz.Yakınımdaki bir kişiye hediye edeyim.
Burası önemli
Kask medium ölçüsünde ONUN İÇİN KOCA KAFALILAR GELMESİN ,BANADA OLMADI )
İşlerin yolunda gidiyorsa ,sakın endişenme hemen geçer :!:Morphy :-)
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/106287-2012-dogu-karadeniz-gezimiz-3850-km.html
-
22 Nisan 2006, 17:29
Çene koruması var mı? Tam terminolojiyi bilmiyorum ama tam koruma olmalıymış. Ben Şirinevler'deyim inşallah Mayıs gibi ehliyeti aldığım gün 150 RN veya benzeri bi scooter alacağım
Kaska talibim yani.
-
22 Nisan 2006, 17:37
Moderatör (forrap)
Ücretsiz olarak her ne kadar işine yaramıyo olsa bile sana çıkan kaskı başkasına vermek büyük bi incelik,seni bu düşüncenden dolayı tebrik ediyorum.Yalnız motor kullanırken artcın felan da mı olmuyor o kullansaydı bari,tekrar para vermen gerekebilir çünkü,her zaman insana kask çıkmaz
-
22 Nisan 2006, 17:44
ya kusura bakmayın ama buna kask derken utanırım ben.yani arkadaş artçısına bile vermemekle iyi ediyor.böyle bir kask(!) ne gibi bi koruma sağlayabilir ki.düşerken amuda kalkılacağı varsayılarak dizayn edilmiş komik görünümlü bi şapkaya benziyo
-
22 Nisan 2006, 17:48
Merhaba ben soğanlıktayım
-
22 Nisan 2006, 17:56
Moderatör (forrap)
yigitto adlı üyeden alıntı
.düşerken amuda kalkılacağı varsayılarak dizayn edilmiş komik görünümlü bi şapkaya benziyo
Abi yorumuna bayıldım ya
-
22 Nisan 2006, 18:02
meraba ben çağlayan da oturuyorum
abimin motoruna talibim sizden de kaskı olursa sevinirm
teşekkürler
-
22 Nisan 2006, 22:25
ya arkadaşlar kendine kask çıkmış oda birine hediye etmek istiyo teşekkür edecenize nerdey se hakaret ediyonuz ben ce gerçek ten kimse o ben çok teşekkür ediyom
-
22 Nisan 2006, 23:26
ne hakereti? bilakis arkadaşı bu kaskı takmadığı için tebrik ediyorum.bu tip kask(!) takan ya da takarım diyenlere de Allahtan akıl diliyorum.
kask deyince siz ne anlıyosunuz yusuf bey?kafatasının üstünü örten süslü biraz sert plastik ve strafordan yapılmış şapka mı?
player 77 ye hiç bi lafım yok.o iyi niyetli bir davranış içinde. ben artık şu motosiklet işine "ehlyetsizde binerim be ne olacak?""bana bi şey olmaz.""kask işte bu da napalım paramız buna yetiyo" "maksat polis çevirmesin" anlayışıyla bakılmasın istiyorum.
bu siteden şu arkadaşımız kaza geçirdi,şu arkadaşımız felç oldu sakat kaldı gibi haberleri okumak istemiyorum.motosiklet bilincinin tüm kullanıcılara yayılmasını istiyorum.biliyorum buna kask muamelesi yapan arkadaşlar oldukça sadece aptal konumuna düşüyorum.yine de ısrarla söylüyorum.
TAM KORUMA!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
22 Nisan 2006, 23:45
yigitto arkadaşımıza yürekten katılıyorum.
Aktif motosiklet yaşantıma başlayalı daha yeni oldu ama en başından beri tam koruma olması gerektiğine inanıyorum. Kask, mont, sırtlık, eldiven, dizlik içinde şıpır şıpır terlesem bile, en kısa mesafede bile hiç üşenmeden giyiniyorum (hatta arkadaşlarım fitil oluyor). Çünkü ter kokusu bir duşluk iş ama Allah vermesin; yara bere ile uğraşmak ise bela bir iş olsa gerek.
Herkese kazasız, yarasız sürüşler.
-
22 Nisan 2006, 23:48
TheCronus keşke herkes sizdeki bu bilince analar ağlamadan, kanlar dökülmeden, canlar yanmadan erişse. tebrik ediyorum sizi.
-
23 Nisan 2006, 00:33
ben biraz daha abartayımmı ??? )
ben daha motoru almadım ama dizlik bellik tam koruma kask mont ve eldivenimi aldım ) sıra motora geldi bi onu alamadım yaa 25 nisan kısmetse...
bu arada yigitto senin söylediklerini okuyunca aklıma neden böyle gereksiz bi malzemeyi hediye ediyolarki??? madem hediye ediyosun kullanıcının güvenliğini de düşün dimi?? hiç vicdan azabıda duymazlar birinin başına bi iş gelsede tam koruma olmadığı için yüzü gözü dağılsa... düşüncesi geldi...
işte adamlar reklamın ucuzunu bulmuşlar. 5 dolarlık kaskı hediye edip müşteri çekiyolar daha ne olsun???
-
23 Nisan 2006, 01:40
yigitto dostum; önce bu bilince biz erişebilmeliyiz ki; çevremizdeki arkadaşlarımıza da aşılayabilelim.
Bu şekilde tüm motosiklet sevdalarının TAM KUŞAM konusunda hassas davranacağına inanıyorum.
Hayırlı sürüşler...
-
23 Nisan 2006, 02:12
yigitto adlı üyeden alıntı
ya kusura bakmayın ama buna kask derken utanırım ben.yani arkadaş artçısına bile vermemekle iyi ediyor.böyle bir kask(!) ne gibi bi koruma sağlayabilir ki.düşerken amuda kalkılacağı varsayılarak dizayn edilmiş komik görünümlü bi şapkaya benziyo
arkadaş hediye ediyor zaten. sen de şapka niyetine takarsın
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
23 Nisan 2006, 14:51
Bende isterim
bende alabilirim eğer hala sahiplendirilmediyse ama benim amacım motorlu iken diilde bisikletle uzun yola çıktığımda kullanabilirim sanıyorum.. Bisiklet ekipmanım yok.. Benim kafaya uyarmı bilmem ama. Motor için hafif ama bisiklette sorun olmaz.Bisiklet kasklarının tasarımını sevmiyorum. Bu fena durmuyor resimden..
Uçurumları sevenlerin kanatları, rüzgarı sevenlerin ise motoru olmalıdır...
-
23 Nisan 2006, 14:57
iyi bir full face 300 liraya satılıyor. haklısınız pek çoğumuz için bu büyük bi rakam.benim içinde büyük. 12 aylık taksitle ayda 25 lira vererek aldım.ben öğrenciyim çin malı bi motosiklete biniyorum kafamda nolan kaskla. harçlığımla hayatımı idame ediyorum.ya motosikletten vazgeçecem(ancak ölünce geçerim) ya da tam koruma kullanıcam 2000 liralık motora 600 lira koruma masrafı ettim.
maddi sorunları taksitlendirmeye giderek biraz aşabiliriz.hayatımızın şakası yok.lütfen kendimizi koruyalım.
ulasturhan sen en doğru yolu seçmişsin,motosikletten önce koruma ekipmanlarını alarak.dilerim en kısa zamanda hayalini kurduğun motosiklete de kavuşursun.
hepimize kazasız sürüşler diliyorum.
-
23 Nisan 2006, 16:27
Arkadaşlar.Konuyu başka yerlere çekmişsiniz.
Şunu belirteyim..
1-Motosiklette fullface herzaman için 1.tercih.(Bir kaza resmi vardı bende herneyse).Benim motorum şu an yok olacaksada cross tipteki motorlarını tercih edeceğimden o tipte bir kask alacağım.
2- Kaskı gerçekten ihtiyacı olan birisine vermek istiyorum.
3- İşim dolayısı ile her zaman vaktim olmuyor.Hafta içi akşam ya da haftasonları olabiliyor.O da kurs olmazsa...Evim Nişantaşında.Bu yakınlarda oturan birileri olursa akşam evde olduğum zamanda kaskı verebilirim.Özel mesajdan gelebilirsiniz.
Yakın olmasındaki tercih nedeni ise mesela kalkıp beylikdüzünden o saatte gelir kask olmaz kafasına boşuna uğraşmasın diye diyorum.Adanadan bir arkadaş soruyordu bu sebepten ona gönderemeyeceğim.
Kaskın ölçüsü M Tekrar hatırlatırım.
İşlerin yolunda gidiyorsa ,sakın endişenme hemen geçer :!:Morphy :-)
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/106287-2012-dogu-karadeniz-gezimiz-3850-km.html
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler