Kasklar ve Kask Üzerine Herşey
Reklamlar
-
19 Nisan 2006, 22:57
evet onlar 130 Euro'ymuş.. genesis modeli 110 Euro, düz renk.. bende keeway focus 125 var sela altına sığmıyor.. dylan biraz daha büyük gibi ama sanırım ona da sığmaz.. full face kasklar gerçekten büyük oluyolar.. zaten sığmasın da.. birisi sele kilidini kırıp çalabilir.. bence sele altına aksesuar gibi değerli hiç bir şey koymuyorum..
Reklamlar
-
19 Nisan 2006, 23:25
abi ben gece motoru garaja kilitliyorum,zaten sitenin garajı kapalı garaj orda bişey olmaz..
okuldaykende yine fakultenin önüne koyuyorum orda da cesaret edemezler..
bundan başka zamanlarda ise en fazla 1 saat ayrılırım motorun başından,o da gündüz vakti olur motor mutlaka göz önunde bir yerde olur..
ama umarım sığar be abi değilse okula gittiğim zaman mecburen elime almam gerekecek o da çok ayıp olur yapamam ben elimde kaskla fakulteye giremem:(:(
-
19 Nisan 2006, 23:31
ne olacak ya.. ben sürekli elimde taşıyorum kaskı.. fakülteye de giriyorum derslere de.. niye ayıp oluyo anlamadım.. ama ddiğim gibi sığacağını pek sanmıyorum çünkü gerçekten büyük..
-
19 Nisan 2006, 23:42
-
20 Nisan 2006, 01:35
muratd adlı üyeden alıntı
abi ben gece motoru garaja kilitliyorum,zaten sitenin garajı kapalı garaj orda bişey olmaz..
okuldaykende yine fakultenin önüne koyuyorum orda da cesaret edemezler..
bundan başka zamanlarda ise en fazla 1 saat ayrılırım motorun başından,o da gündüz vakti olur motor mutlaka göz önunde bir yerde olur..
ama umarım sığar be abi değilse okula gittiğim zaman mecburen elime almam gerekecek o da çok ayıp olur yapamam ben elimde kaskla fakulteye giremem:(:(
ortada ayıp,aykırı birşey yok.1-2 derken alışırsın biz hanımla doğum için hastahaneye kasklarla girmiştik doktorlar kızmıştı.yollarda rezil olacaksınız diye.
-
20 Nisan 2006, 02:30
abi ne bileyim ya milletin aç karnını doyuracak parası yok,adam 2 simit alacak başkasından borç alıyor bizim fakultede..
ben bunları biliyorum nasıl gireyim fakülteye?hadi girdim millet ne düşünür benim hakkımda..
motoru fakülteye bile sokarken nasıl ezilip büzülüyorum..
allahım diyorum inşallah kimse yoktur herkes derstedir filan die,motorun benim olduğunu umarım kimse bilmiyodur filan die neler çekiyorum walla bi bilsenis
-
20 Nisan 2006, 02:45
ilnapoli adlı üyeden alıntı
ne 110 euro'luğun ne de 160 euro'luğun içi çıkıyor.. alırken öyle diyolar ama ikisi de aynı ikisinin de içi çıkmıyor.. iksinin de modeli N61..
MeTaL in kaskının da içi çıkmamıştı
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
20 Nisan 2006, 02:48
o zaman ben 130 euroluğundan almayı düşüneyim bari iice ağırlık verip
-
20 Nisan 2006, 02:53
imkanın varsa en iyisini al arkadaşım. bir kere alacaksın sonuçta. kaska verilen para boşa gitmez merak etme. deneme fırsatın olmaz inşallah. ama sağlamlık çok önemlidir.
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
20 Nisan 2006, 16:58
Nasıl Bir Kask Almalı,
Dostlar herkese iyi sürüşler,
cumartesi alacağım cbr 125 için sizden
nasıl bir kask olmalı tavisyesi rica ederim,
çene açılanın avantaj ve dezavantajını da yazarsanız,
özellikle ne tip bir kask kullanım ve güvenlik açısından gereklidir,
bilgiler için şimdiden telşekkür ederim,
Tamer,
-
20 Nisan 2006, 17:03
arkidişler 20.04.2006 15.58. itibariyle nolan n61 angelis replica kaskımın içini çıkarıp takmış bulunuyorum. tekrar takınca iç astarda hafif bolluk oldu ama söliim. nerdeyse kaskı geri götürücektim ilnapoli arkidiş sayesinde. yanaklar ayrı çıkıyo süngeriyle beraber, diğer kısmın da astarı çıkıyo.
-
20 Nisan 2006, 17:05
fullface olmalı, ayrıca slip-on yani çenesi açılan bence en iyisi. sıcak havalarda önünü açabilirsin, ben kullanıyorum dejavantajını görmedim
-
20 Nisan 2006, 17:08
yavuzk2004 adlı üyeden alıntı
fullface olmalı, ayrıca slip-on yani çenesi açılan bence en iyisi. sıcak havalarda önünü açabilirsin, ben kullanıyorum dejavantajını görmedim
Sıcak havalarda düşüp ya da kaza yapıp çeneni dağıtma riski daha mı az? Çenesi açılan bir kask alsanız da sakın açık kullanmayın. Ayrıca kaskta bulunan bu tür hareketli parça darbelerde kaskın dağılma riskini arttırır. Ben hiç bir profesyonel motorcunun açılır bir kask kullandığını görmedim.
-
20 Nisan 2006, 17:18
Axo olmalı kendimden biliyorum
-
20 Nisan 2006, 17:24
Evet
derin adlı üyeden alıntı
Sıcak havalarda düşüp ya da kaza yapıp çeneni dağıtma riski daha mı az? Çenesi açılan bir kask alsanız da sakın açık kullanmayın. Ayrıca kaskta bulunan bu tür hareketli parça darbelerde kaskın dağılma riskini arttırır. Ben hiç bir profesyonel motorcunun açılır bir kask kullandığını görmedim.
Kask ile motoru farklı firmalardan aldım. Kaskı aldıktan sonra Z-Moto daki arkadaşların yorumuda yukarıdaki gibiydi.
Çenesi açılabilen Nolan kaskı daha çok günlük yaşamda kolaylık sağlar diye almıştım. Örneğin, iki dakikalığına motordan inip bir yere girersiniz (sigara almak, su içmek vs) kask tak/çıkarla uğraşmamak için. Ama sonuç olarak 2dk kolaylık için yaşamı çenesi dağılmış bir şekilde geçirmeye değmez! Bir az geç bir farkındalık ama neyse ilerde yolcu kaskı olur
-
20 Nisan 2006, 17:28
arkadaşım yuarda yazılanların büyük kısmı doğru ..
haraket halınde iken kaskın önünün acık olması iyi değil..
ne zaman nasıl düşeceğin vaya nayin ne zaman seni sıkıştıracağını bilmediğin bir ortamda kapalı kask her zaman iyidir ..
sıcak havalarda kasklarda var olan havalandırmaları kullanabilirsin...
kask hayat kurtarmak için dizayn edilmiştir..hava olsun veya yakışsın diye değil..kesinlikle ful koruma bir kask almalısın...
-
20 Nisan 2006, 17:37
sürücü için olmazsa olmaz nedir..?
mont ve kaskı saymıyorum,
bir dizlik, bir eldiven, bel koruması
hepsinin gerekli bir unsur olduğunu düşünüyorum ama
şu ara maddiyata fazla yüklenemiyoruz,
bir sürücü olsanız ilk tercihleriniz ne olur..
-
20 Nisan 2006, 17:41
freehand10 adlı üyeden alıntı
sürücü için olmazsa olmaz nedir..?
mont ve kaskı saymıyorum,
bir dizlik, bir eldiven, bel koruması
hepsinin gerekli bir unsur olduğunu düşünüyorum ama
şu ara maddiyata fazla yüklenemiyoruz,
bir sürücü olsanız ilk tercihleriniz ne olur..
Geçen bir arkadaş bu sitede geçirdiği kazayı yazmıştı. Eldivenlerinin paramparça olduğunu ama elinde çizik dahi olmadığından bahsediyordu. Okumanı tavsiye ederim.
Zaten kask ile montu aldıktan sonra gerisi önemli bir para değil.
-
20 Nisan 2006, 18:35
bu slip on kaskların çok kaliteli ve airodinamyc olanları var..genellikle kaskı çıkaracak durumlar oluyor.. onun terine tak açı veriyorsun kaskı işini görüp kapatıyorsun.. ve alt kısımları çene kısmını daha iyi kapattığı için fazla rüzgar almıyor..
çok yakın arkadaşım kullanıyor nolan ın bi modelini.. çok pratik ve çok iyi..
tavsiye ederim.
sabit kaskları standart olarak race çiler kullanıyor.. profesyonellikle alakası yok bu işin.tarz ve amaç meselesi.profesyonel sürücünün yapması gereken kafasına iyi bir kask takmak.....
[FONT="Georgia"][FONT="Verdana"][B][COLOR="Blue"][SIZE="2"]Biliyorsan konuş,ibret alsınlar.Bilmiyorsan sus, adam sansınlar..[FONT="Georgia"][/FONT][/SIZE][/COLOR][/B][/FONT][/FONT]
-
20 Nisan 2006, 18:45
http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=43898
ben bunu almayı planlıyorum... bütçemin el verdiği en iyi çeneden açılır bu sanırım :(
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler