her nereye baksak vergi
yaptıkları bi iş olsa içimiz yanmayacak yollar köstebek yuvası işin gücün yoksa amortisör degiştir vs...helal olsun denecek bişey yok başka
her nereye baksak vergi
yaptıkları bi iş olsa içimiz yanmayacak yollar köstebek yuvası işin gücün yoksa amortisör degiştir vs...helal olsun denecek bişey yok başka
Valla dostum, dediğin gibi adil vergi olması için devletin vatandaşına güvenmesi lazım.
Sence devlet vatandaşına güvenir mi (normalde evet) ama maalesef ki böyle kullandıkca yada hakettikce uygulanılacak bir vergilendirme sistemi yapsalar bin türlü kurnazlığa başvururuz genel olarak.
Yani devlet vatandaşına güvenemiyor bu konuda.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
benim devlet aracını çok kullanan ile az kullanana vergi konusun da adil davranıyor die düşünmemin nedeni
çok kullanan dan akaryakıt parası adı altında bol miktarda vergi alması sebebi ile
dir
10 000 ytl lik lada niva ile 100 000 ytl lik lüx jeep ten aynı vergiyi alması ise ayrı bi olay tabi
Hani açılmayan bir şemsiye vardı şimdi sapınıda tutamayacağız gibi geliyor
SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.
oh oh süper.bunların tarihleri ne zaman bilen varmı????
Drift Religion
tıklayın girin bilgileri arkadaşlar...
herkesin ne kadar vergi borcu varmış yokmuş otomatik söylüyor burası....(ne kadar komikimmm...)
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=40
asla bitmeyen aşk motosiklet aşkıdır
Kabaca bir hesap yapalım: AKP'ye her 2 vatandaştan 1'i oy verdiğine göre, bu foruma 25 cevap yazılmış. yani 12 kişi AKP ye oy vermiş foruma yazanlardan. Hiç boşuna söylenmeye gerek yok, siz gietirdiniz bunları başımıza, şimdide icraatlarına birşey söyleme hakkınız yok! Zaten algımız nefes bile vergi nerdeyse. Gelir vergisi, kdv, ötv, vs vs derken vergiden geçilmiyor. Bu kadar vergi toplanıyor da sonra ne oluyor? Tam bir muamma! Memura %2+%2 yaptılar, vergi artışı %7,2 yani %3,2 alım gücün azalcak demek. Böyle bir sürü örnek vermek kolay. Elektrik zammı %15, doğalgaz %6,4 vs vs.. neyse ödiycez vergimizi paşa paşa
250 cc
çok olmadı be yalnız bir husus beni meraklandırıyor .
vaktiyle araca lpg takıp almak çok ekonomikti sonra baktılar olmuyor ince bir balans ayarı ile olay dengelendi. sonra baktılar millet ekonomik diye 1.4 ve 1,6 araçlara yöneliyor ufak bir balans ayarı ile ona da çözüm üretildi.
la bu 250 cc ye kadar olanlara da bir ayar mı lazım ki ne ? sanki biraz az duruyor vergileri.
Equino
sana hiç cevap yazmıyorum . kınıyorum seni ... kın kın kın ....
Ne alaka yani diğer partiler zam yapmıyormuydu
Çok değil 30+1 yaşındayım ama bu yaşıma kadar gördüğüm en zamsız en rahat dönem bu dönem, yeterlimi tabiki değil de üzümü yerken bağcıyıda dövmemek lazım.
Ben bir bilgisayar almak için sıfır otomobil parası verdiğim günleride hatırlıyorum, şimdi sigara içmesem ayda bir bilgisayar alıyorum, yiğidi öldür hakkını ver...
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
equinoxxx
Bu vergileri bu hükümet mi çıkardı?
Allah allah, ben 15 yıldır kendim bizzat bunları ödüyorum.
Çocukluğumdan beride her hafta benzine, ortalama her ay elektriğe suya zam gelirdi.
İşci , memur ve emekli maaşlarıda hiç bir zaman istenilen düzeyde zamlanamadı (bütce müsait olsa hükümet kim olursa olsun verir)
Geçen hafta üzerinize afiyet üşütmüşüm. Bu iktidardan önce havalar bu kadar soğuk olmazdı hep bunların yüzünden
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
ben de lokanta işletmecisi olarak her hafta zamlı tüp aldığımı
k.kartı ile benzin aldığımda bankanın komisyon aldığını
zammın hayatımız doğal bi parçası olduğu,bi ürüne zam geldiğin de doğal karşılandığı
parası olanın hiç çalışmadan her sabah biraz daha zengin olarak uyandığını
günleri geyet iyi hatırlıyorum.
faizler aşırı yüksekti. para hergün değer kaybediyordu.
o zamanların bi avantajı vardı ki, para hergün değer kaybettiği için kimse elinde para tutmuyordu. ya bankaya falan yatırıyor yada bi ürün alıyordu.bu şekilde para sürekli piyasa da dönüyor bi hareketlilik oluyordu.
bi toros taksi alıp bi yıl kullanıp aldığının iki katı fiyata satabiliyordun.
şimdi ise böyle bişey sözkonusu değil.
hangi durum daha iyi bu konuda yorum yapmıyorum.
devlet bizim %18 olan kdv yi % 8 e düşürdü bunun için kendilerine teşekkür ederim
ya bırakın her şeyin üzerinden siyaset yapmayı...
yazarkasa fırlatanları, köprüden atlayıp, intihar edenleri, sönen ocakları ne çabuk unuttunuz.
lafa gelince, herkes ahkam kesiyor, yok harekat yapılmalı, yok uydu alınmalı, yok sağlık bedava olmalı, yok bilmem ne...
öpücükle olmuyor bu işler...
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
vişşş
benim payıma 54 yetele düştü
GKN MOTORS
valla sitede siyaset konuşmak yasak ama (lafta)
önüne gelen yorum yapmış
siz bekleyin bakalım bu asrı saadet günleri çok uzun sürmez . azıcık ekonomiden anlayan şu anki ekonomik durumun üretimle desteklenmedikçe sürdürülebilir olmadığüını biliyor. mevcut hükümet her türlü açığı borç alarak ya da birşeyleri satarak kapatmaya çalışıyor. işte o günler yakında sona erecek . o zaman yine gündelik zamlı hayatımıza dönünce ne diyeceksiniz ? "daha önce de böyleydi ne olmuş ?" mu?
aşın artık birşeyleri memlekete ideolojik pencereden değil dünya insanı olarak bu memeleketin insanı olarak bakın. gönül isterki akp bu memleketi düzlüğe çıkarsın. bizimde birşeyleri feda etmemiz gerekiyorsa seve seve ama memleket için . ali dibolar, gemicikler vs. için değil.
benim söylediklerim her siyasi parti ve siyasi ideoloji için geçerlidir. işte meydan ... yapsınlar görelim....
ne memleket öyle bazılarının çığırtkanlığı ile karanlığa gidecektir.... ne de bazılarının istediği gibi "ılımlı" birşeyler olacaktır. bu memleketin doğuşu itibari ile bir siyasi ideolojisi zaten vardır. aklı selim ona buna değil özüne sahip çıkmayı gösterir.....
tekerlekli sandalyenin %1 lik kdv sinin %18 yapılmasını biriniz açıklayın madem birşeyleri savunmak istiyorsanız. yoksa para ağaçta yetişmiyor devlet tabiki vergi toplayacak AMA kümesteki kazlardan değil sadece bu memlekette yaşayan herkes üstüne düşeni birileri dürtmeden yapmalı . herkes adam gibi vergisini verse böyle zamlara da muhatap kalmayız...
Çok güzel bi laf vardır ; nasılsanız öyle yönetilirsiniz...
zuhahahabenümküsünde bi değüşüklük yohk
Motorum da, ben de '90 modeliz
..:: Nerde O Eski Günler? ::..
sayın recruit;
iyi hoş yazmışsınız da, tekerlekli sandalyenin KDV'si %1 olarak alınıyor.
%18 olduğunu nereden duydunuz?
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=830
http://www.medikalmagaza.com/default...&kategori=6896
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)