Ata merhaba,
Forumda fazla aktif değilim,
Bilmeden de olsa iyi bir motosiklet almana sevindim. Aklına takılan her soruya cevap vermeye çalışırım.
Kısaca GSX-F 750 (Katana)
Bakımı ve kullanımı oldukça kolaydır. Ancak bu tecrübesizler için tehlikeli olabilir. Kısaca yazdıklarını okudum.. Bu motosiklet başlangıç motosikleti değil.
Bu motosikleti GSX-R gibi kullanamazsın. Ama uzunyolda özellikle otobanda çok daha stabil ve tabiri caizse oturaklı gider. 9000 devirde 240km ye çıktım. Spor turing olarak sınıflandırılıyor. Modifiye ile 300 km ye çıkabilir. Orjinal lastikleri biraz sert olduğu için ısınmadan kullanımlarda yol tutuşunda sorunlar yaşıyabilirsin. Ama bu limitlere yaklaşınca sözkonusu olur. ilk 1000 km de 6000 deviri geçme1500-1800 km ye kadarda 9000 deviri geçme. Hızlanmalarda sağ bileğine hakim ol. Özellikle 1. ve 2. viteslerde ani ve hızli birşekilde gaz verme. Unutma GSX-F 94 beygir gücünde. Şu anda birçok araba bukadar güçlü değil. Daha önce kullandığın motora benzemez. 11500 devir üzerine çıkmamaya çalış, hatta çıkma:-;)
Lastikler çok kayıyorsa kodlarına bakarak üretim tarihini kontrol et 2 yılı geçmiş ise ömrünü doldurmuş olabilir, değiştirmen daha iyi. Aksesuar yerine kaliteli lastik kullan, Herşeyden daha önemli. Kendi sınıfındaki en iyi makinelerden biridir. Sana zor gelmesi normal. Malesef çok acemisin..
1000km bakım sonra her 5000 de bakım yapılıyor. Likit soğutmalı olduğu için soğuktan etkilenmez. Çok sağlam bir makine kolay kolay bozamazsın...
Ve son birşey Düşmeyi aklından çıkar. Düşersen sonucu ağır olur.. Unutma tam yüklü ağırlığı nerdeyse 250kg...Sürücü ve yolcu artı ağırlık...:-)
İstediğin her konuda sorun olursa beklerim....
Hayırlı olsun İstanbul'a gelirsen ara beraber yol yaparız...
Görüşürüz...